Şimdi Ara

İnverter Klimanın dur-kalk çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Isitmada kullandiğim ME sf50 inverter klimam ortam ısısı belli bir seviyeye gelince iç ve dış ünite tamamen duruyor bu durum yaklaşık 4,5 dakika kadar sürüyor,ortam ısısı düşüyor bu durum çok sık oluyor yaklaşık her 10,15 dakikada gerçekleşiyor.. hem il hemde ilçe servisini aradım bu durum normaldir her klima ortam ısısı sağlandıktan sonra durur dendi...acaba dedikleri gibi her inverter klima ortam ısısını sağlandıktan sonra durur mu ? durum böyleyse inverter klimanın dur kalk klimalardan ne farkı var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kaç metrekare odada, kaç derecede kullanıyorsunuz?
  • Oda 27,28 metre kare,24-26 arasi derecede çalışıyor,daha aşağı derecede daha sık oluyor dur-kalk....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garha G kullanıcısına yanıt
    Peki dış sıcaklık kaç derece hocam?
  • Bunlar sanki küçük alana büyük BTU ve on/off klimanın sonuçları.
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Dış sıcaklık 0 derece civarında da dur-kalkları yapıyor,dün 5-6 derecede dış sıcaklıkta 27 ayarda çok fazla durmadan çalıştı bu durumda ayarı düşürmeden çalıştırmak zorunda kalıyorum ayarı düşürünce durmaya başlıyor.. 5-10 dakikada bir duruyor 3-4 dakikada tekrar devreye giriyor ama ortam soğuyunca makine kendini kasıp elektriği sömürüyor.
  • garha G kullanıcısına yanıt
    Dış sıcaklık 20° olsa siz de 22° de kullansanız bir süre sonra durması normal diyeceğim ama iç ve dış sıcaklık arasında 20°-21° fark varken durması normal değil.

    Aslında 27-28m² odaya 18'lik klima takmak da bu soruna yol açabilir ancak bu klima inverter olduğu için 12'lik gibi de çalışması gerekir, bu yüzden bu ihtimal üzerinde pek durmadım.

    Klima odanın hangi duvarında? Yani mesela odanız dikdörtgen ise yakın duvarda mı uzak duvarda mı?
    Tavan ile arasında kaç cm var?
  • Hocam açıkçası pek anormal bir durum değil.
    Oda küçük olduğu için klima kendi üflediği sıcak havayı kısa süre sonra geri emdiği için odanın ısındığını düşünerek duruyor. (ya da oda gerçekten ısınıyor da duruyor)

    Normalde tavsiye edilmez ama 30° de en düşük fanda kullanmanız belki çalışma süresini uzatır.
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    oda kare yanı 5.50 ye 5.50 aslında yazın urfa sıcağında serinlemek amaçlı 18 btu ancak yeterdi ona göre aldım klimayı soğutmada öyle bir sorun yoktu 3 yıllık klima ilk kez bu yıl ısıtmada kullandım ve böyle bir sorunla karşı karşıya kaldım..tavan ile klima arası tam ölçmedim ama 30-40 cm var gibi....
  • Merhabalar...

    Urfa sıcağında ki 40-50 derecelerde 18.000 BTU almakla İyi etmişsiniz, kışında havalar çok soğuk olmadığı içinde dezavantaj olabiliyor.

    Gece sıcaklıkları 6-7 derecelerde, ısı yalıtımınızda varmı bilmiyorum varsa eğer, 24-26 derecelerde dur-kalk yapması normaldir kardeşim.

    Hatta 27 derecede çalıştırsanizda klimaniz bana göre normal çünkü gece hava ısısı çok düşük değil ve nemde yok.

    Klima kanatlarını yazın gibi kullanıyorsanız eğer klima bypass yapıp yani ısıttığı havayı emip bu şekilde ısıyı yüksek algılayarak dur-kalk yapıyorda olabilir.

    Fan hızını 3 veya 4 te çalıştırın kanatlar aşağıya sabit konumlanacak şekilde olsun.

    Bu adımları uygulayın tekrar konuşalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serhat6363 kullanıcısına yanıt
    merhaba Hocam
    Dediğiniz gibi kullanıyorum klimayı kanatları en aşağıda sabitlenmiş fan genel olarak 3 veya 4 te çalışıyor geceleri 1 veya 2 ye düşürüyorum fanı ama dün gece 7-8 dış hava sıcaklığında fansız 27 derecede çalıştı çok sık olmasada cihaz bazen duruyor,,,Kanatları sabitlemek yerine çalıştırsam ne sonuç verir ona deneyeceğim...
  • MERHABA ARKADAŞLAR..

    URFADA BİR KAÇ GÜNDÜR HAVALAR EN DÜŞÜK 10 DERECE CİVARI VE BENİM SF50 ME KLİMAM 23-24'TE ÇALIŞTIĞI ZAMAN DAHİ NEREDEYSE DUR-KALK YAPMADAN ÇALIŞTI..DÜN HAVALAR BİRAZ SOĞUKTU 3-4 DERECE CİVARI VE BENİM KLİMA BU HAVADA DURMALARI SIKLAŞTIRDI..DÜŞÜK DERECE DIŞ SICAKLIKTA KLİMAYI DÜŞÜK AYARDA ÇALIŞTIRDIĞIM ZAMAN 5-10 DAKİKADA BİR 3-4 DAKİKA DURUYOR....ÇÖZÜMÜ BİLEN ÇÖZÜM ÖNERİSİ OLAN LÜTFEN PAYLAŞSIN...
  • Konu olduğu için tkrr açma gereği duymadım. Aynı durum bende de var. İçerideki sıcaklık belli bir seviyeye geldiği zaman iç ve dış ünite duruyor. Klimanın markası gree.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.