yeni aycell sim kart ve hazırkart ınki de kopyalanabiliyorsa artık bbence verirsin,herkes trgkaptan değil burda...hangi şehirdesin?
aycell ve 537 ile başlayan Turkcell Hazırkartlar kopyalanamıyor. Bu sorun cihazla ilgili değil programla ilgili, eğer bunları kopyalayabilen bir program yazılırsa o zaman kopyalanır.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by MaTRiX</i> <br />Cihazı TRGKapTan a vereli 2 ayı geçti. uzun süredir sabrettim buraya bişey yazmak istemedim cihazı gönderir diye. Mailler attım cevap yazmadı, Geçen hafta telefon numarasını buldum aradım "adresini ver göndereyim" dedi. Hala bekliyorum. Dün de mesaj attım "gönderdin mi" diye cevap yazmadı. Bugün tekrar arıycam. Cihaz elime geçerse tekrar kiraya verebilir miyim bu tecrübeden sonra bilmiyorum? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Dün Cep Telefonundan aradım uzun süre çaldırdım telfonu açmadı ve "Meşgul" yaptı. Daha sonra heralde telefonu kapattı 3-4 kere daha aradım telefonu kapalıydı. Bu durumda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çok sinirlendim. Bu arkadaştan böle bi hareket beklemezdim, benim cihazın üstüne mi yattı demek oluyor şimdi?
bidaha olmazsa cep telini burdan yayınla SMS bombardımanı yapsın forum üyeleri
keşke şu trgkaptan'dan önce alıp işimi halletseymişim.. hem belki beklemek yerine vazgeçerdi lavuk..
matrix 1-2 güne bi haber çıkmazsa yayınla no.sunu elemanın. bişiler yapılır yani..
not: bu arada herkes trgkaptan gibi değildir onu da ekleyeyim dedim..
dedigim cikti galiba matrix iste boyle ii niyeti kotuye kullanan kisiler yuzunden bisey paylasilmiyor... bak mobidike adam hemen sana paranı havle yaptı.. hem de formdakilere yardımcı oldu.. TRGKapTan isminin ustunedki lekeyi temizlemesi lazım...
İnsanlara her zaman güvenirim TRGKaptan aslında bunu yapacak birine benzemiyordu. Uzun süredir foruma da girmiyor. Ben işin parasında değilim zaten 10 milyonu sembolik olarak koydum maksat millet faydalansın Elindeki simkartı güvenilmez ellere teslim etmesin evinde kendi yapsın diye böyle bir işe girdim. Cihaz da evde yatıyor nasolsa dedim, şimdi bana lazım ama alamaıyorum.
Ben TRGKaptan geri yollamak istediğinde kolayca ulaşabilsin diye, kutunun içine MaTRiX'in adresini de yazıp koymuştum bir kağıda. Senden tekrar adres aldığında yollayacağını söylemedi mi MaTRiX? Yani her ne olursa olsun o cihazı artık bir an önce yollaması gerekiyor. Keşke ben cihazı yeni bir ihtiyaç sahibi çıkana kadar, iki hafta civarı elimde bekleteceğime, işim bittiği anda direkt sana geri yollasaymışım diye düşünüyorum. Seri bir şekilde 10-12 kişiyi gezmedikten sonra, senin aldığın kira bedeli zaten çok sembolik kalıyordu.
Cep telefonundan 1 kere ulaşabildim "Bana adresini mail at göndereyim hemen" dedi. 1 haftadır bekliyorum gelmedi. Bugün 4-5 kere aradım telefonu açmıyor. Mesaj gönderiyorum cevap yazmıyor.
arkadaşlar iki adet hattim var telsim ve aycell, bu iki hatti ayni simkarta kopyalattırabilir miyim? Yapılırsa istanbulda nerede yapiliyor? Adres verebilir misiniz? Tesekkurler,..
off off....
aycell kopyalanamiyordu? Acaba bu sorun aşılabilindi mi?
trgkaptan da böyle bir şey beklenmezdi ama işte insanlara güvenirken bir kez daha düşünmek gerekiyormuş.umarım yaptığı hatayı en kısa zamanda düzeltir.yani 50 milyonluk bir cihaz içinde böyle bir şeyi yapıyorsa pes doğrusu.
Arkadaşlar Geçen gün 40 milyona Telsim ve Aria kartlarını birleştirdim. 2 gün sürdü. Tak çıkart 6510 kart bölümü yalama olmaya başlamıştı. Kart çalışıyor. Nete de girdim. Yalnız bu yeni kartı takınca Aria ve Telsimin servis menülerinin yerine Cep menü diye yeni bir bölüm eklenmiş Herkeste böyle mi yoksa?
Evet mtiske. O bölümde orijinal kartların menülerinin yerine, kullandığın kartın programına ait olan menü geliyor. Bende de "Sim-Emu 5" diye bir menü var o bölümde şu an. Oradan yeni kart kodu girilerek numara ekleyebilme veya hattlar arası geçiş yapabilme gibi seçenekler var Sim-Emu'da. Sanırım sendeki program daha farklı. Sim-Emu 5'in içine girdiğimde ana seçenekler şöyle: Hat Seç, Ayarlar, Bilgi, Reset. Sende hangi seçenekler var acaba?
Aynı menü bende de var
Ayrıca güvenlik ayarlarında Açılışta PİN Kodunun sorulmasını seçbiliyordum. Artı seeçmiyorum. İzin yok diyor. Açılışta illaki pin kodu girmek gerekiyor.
Kartta birden çok hat olduğu için, hangisini açacağını bilemiyor sanırım ve o yüzden açılışta mutlaka pin kodu soruyor.
slm arkadaslar konu ilgimi cekti de ben de aranıza karışayım dedim.Bu arada kafamda da bazı soru işaretleri belirdi.Mesela benim iki hattım var 1.telsim(3 sene önce almıstım ama 2 gun once bozuldu yeni bir simkart cıkarmam gerekti.yeni telsim faturalı) 2.ise aria konturlu hat. Bunları tek bir kartta birlestirebiliyoruz.(okudugum kadarıyla)Telefona takıyoruz ve istenilen hattın pin i girilip o hat aktif oluyor.Diger hat ise arandıgında hat aktif olmadıgı icin ulasılamıyor d mi? gerektiginde telefon kapatılıp diger hattın pin i girilip istenilen hat aktif oluyor.Buraya kadar bi yanlısım yok galiba?Simdi sorum su ben biraz onceki yazmıs oldugum hatlarıma bunu uygulayabilir miyim? yani bi sorun cıkarır mı? Anlasılan bir sorun yasanıyor.insallah arkadas tatilde ya da sizlere cevap veremiyecek konumdadır da arzu etmeyen olaylar yasanmaz.Eger cihaz gelirde "umarım gelir :)" tekrar arkadasımız MaTRiX' de kiraya verirde biz de istifade ederiz diye dusunuyorum.
Evet pin konusu söylediğin gibi baha40n. Yalnız bozulan kartını yenilersen, belki yeni aldığın kartın kodlarını program çözemez. Telsim'de de böyle mi bilmiyorum ama, bazı operatörlerin yeni kartlarını -teknolojisi farklı olduğu için sanırım-, cihazın kodu kırmasında kullanılan program okuyamıyormuş. Mesela ben Aycell hattımın kartını okutamamıştım. Eski kart da bozuk haliyle okutulabilir mi, hiç bilemiyorum.
Peki aklıma takılan baska bir soru; birkac hattı olupta bu sistem uygulandıgında (karttaki telefonlardan biri arandıgında) secilmis ya da secili olmayan telefon yani hattın ikazını gorebilme imkanı var mı?yani ben 1 sıradaki hattı sectim ama 2 nolu hattım aranıyor peki arandıgımı nasıl bilecegim? eger olmuyorsa (en azından simdilik)tak cıkarın onune gecmekten oteye gecmiyor demekki bu sistem.Biraz daha bekleyip soyledigim tarzda bi uygulama olursa ancak bu sistem basarılı olur kanısındayım.Yani hatlar ayrı ama fonksiyonlar (tlf defteri,hafıza,msj kutusu vs)musterek oluyor da hatların (cagrı,uyarı) fonksiyonları neden musterek olmasın? dahi arkadaslardan bunun uzerinde calısmalarını bekliyorum.azmin elinden bir sey kurtulmaz.Basarılar.kolay gelsin.