Şimdi Ara

Tek faz ve tek Nötr hat varsa çiftli avize takılırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
50
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son günlerde akşamları çok sık elektrik kesintisi oluyor, bu nedenle odama şarjlı ampul taktım fakat elektrik kesilince ışık yetersiz kalıyor.

Odamdaki elektrik tesisatı, gerek anahtar gerekse ampule bağlı duy, tek faz ve tek nötr olarak yapılmış, yani anahtara gelen sadece 2 kablo, ampule takılan bölgede de sadece 2 kablo mevcut.

Bu odaya 2 li avize takılması mümkün mü ? Mümkünse normal zamanda bir ampulü, elektrik kesilince her ikisini de yakabilmek için çiftli anahtar olabilir mi.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Buattan ikinci avize yanına ve ikinci anahtar yanına kablo çekilecek, yani ilk akla gelen zor yöntem yapılacak.

• limbesh kullanıcısına yanıt

Teşekkürler dostum, ancak sanırım tesisattaki tek faz ve tek kabloya çiftli avize takılabiliyor, ama anahtar tekli olduğu için her iki lamba birden yanıyor, ben belki bunu yapabilirim ama, acaba her lambaya ayrı ayrı kumanda edecek çiftli bir anahtar mümkün mü bunu merak ediyorum.

• Anahtara ve tavana 3. kabloyu çekmeden yapmak isterseniz, kablosuz sistemler kullanmanız gerekir.

Ayrıca o ikinci şarjlı ampulu de arasıra yakmanız lazım ki bir yandan da şarj olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.