Şimdi Ara

Tek çanak antene iki uydu bağlanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
27.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Balkonumuzda 1 adet çanak anten var. Bu antenle salonumuzdaki Tv de uydu yayınlarını izliyorum. Bilgisayarıma Tv kartı alacam. Tek çanak antenle Tv kartıma uydu yayını gelir mi? Diğer yayından bağımsız olur mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tek Çanak Antene İki Uydu Bağlama

Eğer iki farklı uydu yayını izleme ihtiyacın varsa, tek bir çanak antene iki uydu alıcısı bağlamak mümkün olabilir. Ancak bu işlem için bazı teknik gereksinimlerin karşılanması gerekir:

• Uygun Çanak Anten: Çanak anteniniz, iki uydu yayınını da alabilecek kadar geniş olmalıdır. Genellikle 80 cm veya daha büyük çaplı antenler önerilir.
    • Çoklu LNB: Tek çanak anteninize her uydu için bir LNB (Düşük Gürültülü Blok Dönüştürücü) takılmalıdır. LNB'ler, uydudan gelen sinyalleri televizyon alıcısına dönüştürmek için kullanılır.
    • DiSEqC Anahtarı: DiSEqC anahtarı, hangi LNB'nin aktif olacağını kontrol eden bir cihazdır. Tek bir çanak anten kablosuyla iki uydu alıcısı arasında geçiş yapmanızı sağlar.

Kurulum Süreci:

1. Çanak anteni uygun bir yere monte edin ve her iki uyduyu da alabilecek şekilde hizalayın.
    2. Her uydu için bir LNB takın ve bunları DiSEqC anahtarına bağlayın.
    3. DiSEqC anahtarını tek bir çanak anten kablosuna bağlayın.
    4. Çanak anten kablosunu iki uydu alıcısına bağlayın.
    5. Uydu alıcılarını açın ve DiSEqC ayarlarını yapın.

Notlar:

• Tek bir çanak antene kaç uydu alıcısı bağlayabileceğiniz, DiSEqC anahtarının kapasitesine bağlıdır.
    • Bazı uydu alıcıları, doğrudan iki LNB'ye bağlanabilir ve harici bir DiSEqC anahtarına ihtiyaç duymayabilir.
    • Bu işlem için teknik bilgi ve beceri gerekebilir. Emin değilseniz, profesyonel bir uydu teknisyeninden yardım almanızı öneririz.

Bu kılavuzu izleyerek, tek bir çanak antene iki uydu alıcısı bağlayabilir ve farklı uydu yayınlarını keyifle izleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çiftli Lnb en verimli çözüm.Bagimsiz olur sinyal düşmez .

Oculus Quest ve Intel i5-6500 / MSI H110M PRO-VD / EVGA GTX970 FTW+
  • multifeed ayrı bir çözümdür fakat arkadaşın sorduğu biraz daha farklı. hem salonda hem de diğer tarafta aynı uyduyu seyretmek isterse multifeed bir çözüm olamaz. çift çıkışlı lnb lerden alıp takarsanız aynı uyduyu birbirinden etkilenmeden farklı cihazlarda seyredebilirsisniz...
  • Çift çıkışlı LNB alırsam iki yerede farklı yayın gelir mi? LNB markası olarak en iyisi hangisi BOTECH alayım mı? İnternetten dijital tv kartı siparişimi vereceğim. Şu olayı kesinleştirmem lazım. Tek çanak antene Çiftli LNB ile hem bilgisayara hemde tv ye farklı bağmısız yayın kesin gelir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: balci1987

Çift çıkışlı LNB alırsam iki yerede farklı yayın gelir mi? LNB markası olarak en iyisi hangisi BOTECH alayım mı? İnternetten dijital tv kartı siparişimi vereceğim. Şu olayı kesinleştirmem lazım. Tek çanak antene Çiftli LNB ile hem bilgisayara hemde tv ye farklı bağmısız yayın kesin gelir mi?

Arkadaşım çift çıkışlı LNB ile hiç bir sorun yaşamazsın. Şuan ben kullanıyorum hiç bir sorun yok. Hatta sana bir tafsiye çiftli LNB alacagına benim gibi 4lü LNB al arasında o kadar fark yok irelide evin diger odalarına oturma odası salan tv cartı gibi tv aldıgında LNB yi degiştirmek zorunda kalmazsın basit bir uydu alıcı ve bir kablo ile işini halledersin yani anlayacagın yayın kesilmesi filan olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Bu olaya multifeed denir

Bune be ilkdefa böyle birşey görüyorum ne işe yarar bu zımbırtı

PSN:ERTANTR
    Xbox Live: WinRiverWinTR
  • tek çanakta 3-4 uydu izliyoruz.
    genelde astra, hb, sirius
    ben şu anda sirius+thor izliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mayl

süper bi olay bence ama benim anlamadığım 3 lnb den çıkan kablolar tek bir reciever damı birleştiriliyor
    yoksa 3 farklı reciever mı gerekiyor.

bende merak ettim ama 3 farklı olmalı
    Profili gizli olan bana da özel mesaj atmasin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balci1987

Merhaba

Balkonumuzda 1 adet çanak anten var. Bu antenle salonumuzdaki Tv de uydu yayınlarını izliyorum. Bilgisayarıma Tv kartı alacam. Tek çanak antenle Tv kartıma uydu yayını gelir mi? Diğer yayından bağımsız olur mu?

Tabiki bağlanır! Ancak her isteğin birde maliyeti var... Alıntıyı inceleyiniz!
    quote:

Orijinalden alıntı: byte

Tek Kablodan Sınırsız Kullanıcı Uydu Sistemi

Merhaba,

Öncelikle amaç reklam değil bilgilendirmedir.Bu yüzden firma ismi yazmayacağım.
    Yaklaşık 1 yıldır tek kablo uydu sistemleri ile uğraşmaktayız.Amaç bir binaya yada siteye 1 kablo çekerek sınırsız sayıda uydu alıcısına sinyal dağıtmaktı.Burdan yola çıkarak işe başladık ve başarılı olduk......
    Sistem şu şekilde çalışmakta..Çanak antenlerde (1-2-3 yada 4 çanak farketmez) alınan sinyallerin frekanslarını değiştirerek 950-2150 Mhz arasında (38Mhz bandwith'lerde) sıralayarak tek polarite oluşturulur.Bu frekans aralığına 30 adet transponder sığmaktadır.Yeni oluşturulan bu band ise sınırsız sayıda kullanıcıya dağıtılmaktadır.

Sistemin tek dezavantajı 30 transponder iletebilmesi.Ama 30 TP de az değildir yaklaşık 200-300 kanala denk düşmektedir.Sanırım avantajlarını saymak gereksiz kalır.Çünkü Kablo tv'de yada eskiden havadan gelen yayınlarda olduğu gibi tek kablo ile istediğiniz kadar odada uydu alıcısını bağımsız kullanabilirsiniz.
    Bu sistem zaten var olan bir sistemdi.Ama fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı apartmanlarda kullanılması mümkün değildi.Amacımız maliyetleri düşürerek apartmanlara kadar bu sistemi sokmaktı.Umarım cihazda olduğu kadar pazarlamada da yüzümüz güler
    Bu sistem Son kullanıcıların dışında D-Smart bayiilerinin de işine yarayacaktır.Aynen digitürk'ün yaptığı gibi artık D-Smart kurulumcuları da artık apartman ve büyük sitelere sistemlerini entegre edebileceklerdir..
    Örneğin bir 40-50 daireli bir toplukonutta digitürk altyapısı var ve oraya D-smart yada herhangi bir uydudan başka yayınlar verilmesi isteniyor.1 Adet ürünümüzden alıp mevcut digitürk tesisatından yada 1 kabloyu tüm binaya dolaştırarak çok kısa sürede sistemi kurabilirsiniz..

Aslında yazılması gereken daha çok özellik ve kullanım kolaylığı var ama kafa karıştırmamak için kısa tutuyorum.Herhangi bir sorunuz olursa buradan cevaplayabilirim.
    Herkese kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: kabrax789

Çiftli Lnb en verimli çözüm.Bagimsiz olur sinyal düşmez .

Twice LNB diyolar ondanmı alayım? Tavsiye edebileceğin marka hangisi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.