Şimdi Ara

Tek ben mi ne istediğimi bilmiyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayısalda 6200 sıralama yaptım ama ne yazmak istediğime dair en ufak bir fikrim yok internetten araştırıyorum her kafadan ayrı bir ses çıkıyor şunu okumayın mutsuz olursunuz şunu okumayın işsiz kalırsınız gibi... benimle aynı durumda olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslında Sabancı sizin için biçilmiş kaftan ama gelmez büyük ihtimalle. TM'den de girdiyseniz veya maddi durumunuz çok iyiyse düşünebilirsiniz belki.

• İnternete göre hiçbir mesleği okumamanız gerekiyor zaten. Eğer mühendisliğe ilginiz yoksa ve okuyabileceğinize inanıyorsanız tıp yazın, beğenmezseniz de baska bölüme gecersiniz bu yılki puanı kullanarak. Hala karar vermediyseniz daha mantıklı bi yol yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murphyslaw -- 24 Temmuz 2019; 21:15:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bilmiyorum ama artık kısmet

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sınava seneye gireceğim ama şimdiden meslek seçiminde zorlanacağımı görebiliyorum. kimi diyor ki sevdiğin mesleği seç, kimisi de işsiz kalırsın diyor.

• .

• Neyi istiyorsan onu yaz, milletin saçmalıklarını sakın dinleme

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne Kadar Yalnızım Onu Fark Ettim
    4 hafta önce açıldı
    Bu Ne Demek Şimdi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de aynı durumu yaşıyorum tek değilsin

• :(

• Crankychick C kullanıcısına yanıt
    Çok kötü bir durum hocam özellikle tercihlerin bitmesine günler kalmışsa. Bazen keşke 6k değil daha kötü yapsaydım da bu kararsızlığı yaşamasaydım diyorum.

• hocam ben geçen sene senin durumundaydım. yaklaşık iki haftalık süreçte stresten 10kilo vermiştim. yemek yiyemez haldeydim ve senin dediğinin aynısını hep derim. karar burada çok önemli. şu anda bir tıp fakültesindeyim ama inan hala bu kararsızlık sürüyor. mühendisliğe mi geçsem diyorum arada kendi kendime. bir yol seç ve arkana bakmadan devam et. yoksa kafayı sıyırıyorsun.
  • fibonacci112358 F kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle :( gerçekten çok zor bir durum kafayı yemek üzereyim.

• Tıp yaz geç, mühendislik de iyi ama Türkiye de geleceği yok. Yurtdışı işi kaparsan orası ayrı.

• Neyi seviyorsan onu yaz. Milleti dinleme. Onlara göre ülkedeki herkes işsiz. Herkes mutsuz. O puana işsiz kalacağın bir durum yok zaten. Tabi seninde bu zamana kadar bir şeyi seçmemiş olman ilginç

• Ben de

• Ben de böyleyim ;((((

• Ben de öyleyim maalesef

• Hocam kendi taktiğimi söyleyim belki size de faydası olur.
    Nelere ilgin olduğunu , neleri yaparken hoşlandığını , merak ettiğin şeyleri , boş zamanında yaptığın şeyleri , özendiğin şeyleri vs. bir kağıda liste biçiminde yaz sonra yazdıklarına toplu olarak bakınva bir meslek ortaya çıkıyor genelde.

• Dostum sana ufak bir gerçekten bahsedeceğim. Kendini geliştirmeye adamış, susarak ve göz teması kurarak karşısındaki insanı dinleyenleri bir kenara koyup yazımın ana hattına ince dokunuşlar yapacağım. Bunlardan yoksun, sürekli insanların ne yaptığı/ne yapmadığıyla ilgilenip, kendinden iyi yapmışsa kıskanan, kendinden kötü yaptıysa "statü, yer, zaman, mekan" farketmeksizin ezen insanlar var. Çevre çok önemli bir faktör eğer ilk dediğim şeyleri yapabilen insanlar yoksa zehirleyici bir şekilde kanına girer ve ikinci yazdığıma yavaş yavaş dönüşmeye başlarsın. Seni öyle bir hale getirirler ki, sen istediklerini bile unutmaya başlarsın. Başından beri Heykeltıraş olmak istiyorsun mesela ama çevren o kadar başarılı olma bağımlısı, çevren o kadar iyi üniversite diye nitelendirdikleri şeylerin bağımlısı ki, onların istedikleri dışına çıkınca otomatik olarak başarısız oluyorsun(bknz: zehirleyici) bu yüzden her zaman için kendini birincil öncülüğün yapman lazım. Ne istiyorum sorusunu senden başka hiçbir insan veremez. İnsanlar, kendilerini bulmak için bile yardım alırken senin ne istediğin konusunda sana nasıl yardım etsinler? Diyeceksin ki, ben A olmak istiyorum ve buna en uygun bölümler
    1-
    2-
    3-
    şunlar diye bölümlere ayırıp onların peşinden koşmalısın. 1. yazacağın şey senin hedefin, hayallerin olmalı. Diğerleri ise yangın merdiveni gibi. Muadil olarak koyacağın 1 gelmezse eğer 2yi seçtiğinde de mutsuz olmayacaksın. İnsanları tart, çevreni değiş. Yazının başındaki ufak şeylere bile yapabilen, empati kurabilen insanlar çevrende olunca ister istemez bütün hayata bakış açın değişiyor. Komik gelebilir ama çıkış noktası ne yazık ki "başarıya bağımlı, iyi üniversite olmazsa intihar" kafasında insan çok. Kendilerine zorunlu kılıyorlar.(bknz: çevre baskısı, kendini başkasıyla kıyaslama) Senin anca kendini kendinle kıyaslaman gerek. Dönemlerine ayır, nerede iyi ve nerede kötüsün.

• İssizligin bu kadar buyuk olmasinin temel nedeni o issiz kalan insanlarin tembel olmasi cevremde her iki uctan da ornekler var. Muhendissen issizsin diye bir olay yok aylik 40.000 tl geliri olan insan taniyorum kendini gelistirirsen gayet yuksele yuksele oluyor. Ama bizim insanimiz istiyor ki hemen mezun olur olmaz ise baslasin sirket altina araba eline son model iphone, cebine 10k ustu maas versin. Oyle bir dunya yok. Herkes ufaktan baslar kendine kattigin kadar da yukselirsin.
    Yani illa siralamasi iyi olanin tıp yazmasina falan gerek yok ki zaten tıp maasi icin yazilip cekilecek bir bolum degildir. Katlandiginiz zorluklara karsilik maas tatmin bile etmeyebilir insanlarin bilmedigi o kadar cok sey var ki...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.