Şimdi Ara

Tecrübeli Arkadaşlar Yardım Yurda İnternet Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle teknik bilgiler konusunda pek bir bilgim yok. Telekomdan gelen hat ne kadar filan fistan ama yazacaklarınızı öğrenmeye çalışırım. Elimizde ;

1 adet airties 5440 (
    http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=50640)

1 adet zyxel wap3205
    (http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-wap3205-wap3205-300mbps-kablosuz-n-access-point/productdetails.aspx?I_ID=39973)

var. Modem müdür odasında müdür odası 1. katta arada sadece tahta kapı var , müdürün dairesinin çelik kapısı gündüz sürekli gece de genelde 12-1e kadar açık. Access point ise yukarı kata çıkarken merdivenin hemen yanında. Access pointin sağı solu açık arkasında duvar var. İnternet hızımız 8 mbit. Buna rağmen düzgün bir internet erişimine sahip değiliz diye düşünüyoruz yurttaki arkadaşlarla birlikte. Bu modemlerin veya access pointlerin daha düzenli çalışması için ne tür ayarları yapmamız gerekiyor ? Mümkün olduğunda download yapmamaya çalışıyoruz.

• Yurtta kac kisi internet kullaniyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Yurtta kac kisi internet kullaniyor?

Hocam sürekli değişiyor ama akşamları kesin 5-10 arası diyebilirim. Yurtta en fazla 15 kişide bilgisayar var. Antenlere filan bakarken aklıma şu geldi. Ana modemi müdürün odasından çıkarıp kapının önüne koysak ve access point aynı yerde kalsa nasıl olur ? Veya küçük antenler var sanırım access point görevi görüyormuş (tam emin değilim) bunlardan 2-3 tane alsak merdivenlerin başlarına koysak nasıl olur ? Ya da şunun bir katkısı olur mu modem ile access pointi kablolu bağlamak. Access pointin arkasında 2 adet ethernet girişi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 16 Şubat 2012; 23:14:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Yurtta kac kisi internet kullaniyor?

Hocam sürekli değişiyor ama akşamları kesin 5-10 arası diyebilirim. Yurtta en fazla 15 kişide bilgisayar var. Antenlere filan bakarken aklıma şu geldi. Ana modemi müdürün odasından çıkarıp kapının önüne koysak ve access point aynı yerde kalsa nasıl olur ? Veya küçük antenler var sanırım access point görevi görüyormuş (tam emin değilim) bunlardan 2-3 tane alsak merdivenlerin başlarına koysak nasıl olur ? Ya da şunun bir katkısı olur mu modem ile access pointi kablolu bağlamak. Access pointin arkasında 2 adet ethernet girişi var.

2 cihazi birbirine kablo ile baglamak performansi arttirabilir, antenler degisiyorsa degistirilmesi performansi arttirir.

• quote:

2 cihazi birbirine kablo ile baglamak performansi arttirabilir, antenler degisiyorsa degistirilmesi performansi arttirir.

Hocam 2 cihazı birbirine kablo ile bağlayabiliriz. Şuan ne modemin ne de access pointin antenleri değişti üzerinde gelen antenler. Bu antenler ne olarak geçer , ne olursa daha kaliteli olur. Fiyatı pahalı olmayacak şekilde birkaç anten önerisi yapar mısınız ?
  • Omnidirectional Antenna olarak gecer. 9dBi olan orta halli modelleri 30-35TL gibi bir rakama temin edilebilir.
    Antenler degismiyorsa yapilabilecek bir sey yok lakin modem de disariya cikarilip ayni Kablosuz ag ismi verilip sadece kanallarinin degistirilmesi gerekir.
  • quote:

Omnidirectional Antenna olarak gecer. 9dBi olan orta halli modelleri 30-35TL gibi bir rakama temin edilebilir.
    Antenler degismiyorsa yapilabilecek bir sey yok lakin modem de disariya cikarilip ayni Kablosuz ag ismi verilip sadece kanallarinin degistirilmesi gerekir.

Bu omni anteni ben access point gibi katlara mı koyacağım hocam yoksa modemdeki takılı anteni çıkarıp bunu mu takacağız ?
    İsmi aynı verebiliriz ama kanalları değiştirebilir miyiz bilmiyorum. Yarın veya diğer gün cd takıp ayarlarını kurcalamak gerek. Kanallar nasıl olmalı ? Bu access pointi de güya bilgisayar dükkanı işleten birisi kurmuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mevcut antenleri sokup onlarin yerine takacaksiniz. Iki kablosuz isim ayni olacak 1-6-11 olan kanallardan birini modemde digerini AP'de secmeniz yeterli.
  • quote:

Mevcut antenleri sokup onlarin yerine takacaksiniz. Iki kablosuz isim ayni olacak 1-6-11 olan kanallardan birini modemde digerini AP'de secmeniz yeterli.

Teşekkürler hocam. Bugün kablolu bağlayalım ve modemi dışarı çıkarıp deneyelim. Olmazsa birde antenleri değiştiririz. Biraz da bizden kaynaklanıyor sıkıntı. Herkes başkasını düşünmeden video izliyor , torent açmaya çalışıyor , 2-3ten fazla sayfada işlem yapıyor.
  • İNTERNETTE DOLAŞIRKEN İNTERNET BENİ KENDİLİĞİMDEN ANASAYFAYA ATIYOR SONRA DA ANASAYFAM YENİLENİYOR BİR AYDIR ARIYORUM NEDENİNİ BULAMADIM...XP YDİ 2KEZ FORMAT ATTIM SONRA WİN7YE ÇEVİRDİM AMA OLMUYOR YİNE AYNI ŞEYLER...COMBOFİX MALWARELER KASPERSKY VB.ANTİVİRÜS PROGRAMLARINI DENEDİM OLMUYOR LÜTFEN Bİ YARDIM EDEBİLİR MİSİNİZ.??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.