Şimdi Ara

Okul için yardım. Ağda sıkıntı var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler dilerim. Maalesef ağ sistemleri konusunda pek bilgim yok o yüzden yardımlarınıza ihtiyacım var. Okulumuzda 50 ye yakın akıllı tahta, 20-30 arasında idari bilgisayar var. Ayrıca ağ üzerinde çalışan kamera sistemi mevcut. Bilgisayar laboratuarında ise 25 bilgisayarım var. Ders başında bilgisayarları açtığım zaman birçok bilgisayar IP almıyor maalesef. Bilgisayarları tekrar açıp kapatıyoruz, ya da laboratuardaki switch'i kapatıp açıyoruz. Bu durumda da farklı 25 bilgisayardan farklı pc'ler IP alıyor yine hepsi IP alamıyor. Bu bilgisayarları statik IP yapmak mantıklı değil gibi geliyor sanki IP havuzu mu yetmiyor diye düşünüyorum. Ya da ADSL modem mi kaldırmıyor. Alt yapımız fiber internet ve VESTEL DGW9000 modem. Modemden çıkan uç önce kabinetteki Switch'e, oradan katlardaki switch'lere, oralardan da sınıflara ve laboratuarlara geçiyor. Sistemin stabil çalışması için ne veya neler yapmam lazım.

- Labotatuardaki bilgisayarlar 192.168.7.21-----192.168.7.46 gibi değişken aralıkta bir IP havuzu oluşturabilirmiyim statik olarak ki böylece her zaman IP alabilsin

- Donanım mı değiştirmek lazım (Switch yerine rooter gibi vs)

- Kamera sistemini ağdan ayırmak mı lazım (idare ekranlardan seyrettiği için aynı ağa dahil)

- Ya da ne yapmalıyım.

Yardımlarınız için teşekkür ederim. 

Okul bağlantısını ifade edebilmesi için basit bir çizim yaptım.

Okul için yardım. Ağda sıkıntı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_alb -- 18 Kasım 2024; 13:3:9 >

• switch lerde dhcp desteği yok mu? normalde her switch kendi subnetinde ip dağıtıp ana ağdan tek ip alarak çalışabilir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SailorTurkey kullanıcısına yanıt

emin değilim sayın abim. roujie marka gbit switchler ama teknik detaylarını bilmiyorum. bakıp yarın okuldan tekrar durum ile ilgili yazarım

• İlgili Mem'e sorun hocam. Fatih ağı ile ilgilenen biri vardır mutlaka, yönlendirirler. O sistem çok sizin müdahaleniz olacak bir şey değil. Yoksa bu durumlar oluşabiliyor. Okulda her görevli değiştiğinde sıfırdan yapılmamalı her şey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih ağına daha önce bakmıştım. Ek router swich bağlanmıyor. Tüm cihazlara ip uzaktan veriliyor. Bağlantı sorunlarını uzaktan çözecek şekilde sistem kurmuşlar. İp çakışması, hatalı kablo bağlantılarından da olabilir.

• gulnare G kullanıcısına yanıt

Ağdan anlamayacak birinin çok bir şey yapabileceği gibi bir şey değil. Basitinden DHCP havuzunu kısıtlamış olsalar böyle bir sorun yaşanabilir. Beklenen sayıdan daha fazla cihaz bağlanınca sona kalan dona kalır oluyor olabilir. Bir UPS resetlemek için dolabını açmam gerekti, başka hiç bir şey için dokunmadım yıllarca.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Ağda anlatanda birşey yapamıyor. En son meb hattında sertifika yüklemeden internete girmiyordu. Herşey kısıtlı. İplerde kendi içinde global. İp ana sunucudan atanıyor. Çoğu okulda harici internet bağlantısıda yasaktı. 4-5 yılda neler değişti bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt

Sertifika yüklemek şart hâlâ da, sistem odası içinde sıkıntı yaşadığım şey tek UPS aküleri oldu, onu da Fatih'ten geldiler değiştirdiler. Onun haricinde de müdahale olmayan bir sistem oldu hep.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Keenetic domainlerini engelli. :)

Ama ans cihaz değiştirdik.. Biraz sıkınti çektirdi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Sitenin bir yerinde VPN falan yazısını görünce engellemişlerdir. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.