Şimdi Ara

Tecil bitiminden sonra bakaya kalma diye bir şey yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, DH dahil internette verilen bilgilere bakarsanız denen şu, tecil tarihinizden sonra bedelliye başvuramazsınız çünkü bakaya olmuş olursunuz. Bunu ben de böyle biliyordum. Bugün şubeye gittim. Benim mezuniyetten sonra 2 yıl tecilim 19.08.2021 de doluyor. Bana şubeden çok net bir şekilde denen şu oldu. Tecilim bitiyor diye acele edeceğin bir durum yok. Zaten bittikten sonra o otomatik yıl sonuna (31.12.2021) atar. Bakaya durumu söz konusu bile olmaz şeklinde idi. Peki bu kadar kolay öğrenilebilecek bir bilgiyi neden herkes yanlış biliyor, şubeden mi yanlış bilgi aldım diye sizlere, tecrübeli arkadaşlara sormak istedim.


    Tecili bitmesine rağmen sonrasında bedelliye sorunsuz bir şekilde başvuran var mı? Veya bu süreçte gerçekten yıl sonuna kadar bakaya kalmadığını gören? Tecrübeli arkadaşlar aydınlatabilirse çok sevinirim çünkü vaktim gerçekten daraldı. Şimdiden yanıtlayan arkadaşlara teşekkür ederim. İyi akşamlar.








  • Hocam merhaba, senin de belirttiğin gibi bir çok noktada tecil bittikten sonra bedelliye başvuramayacağın hakkında bilgiler mevcut. Her bilgi için söyleyemem ama detaylı araştırma yaptığında bu bilgiler milli savunmma bakanlığının açıkladığı askerlik ile ilgili olan genelgelere dayanıyor. Gittiğin şubeden bağımsız şunu söyleyebilirim bir çok devlet dairesinde de olduğu gibi askerlik şubesinde çalışanlarda genelge ve kuralların hepsine hakim olamayabiliyor. Bu sebeple sadece askerlik şubesinde çalışıyor diye oradan aldığın bilgi ile hareket etmemeni öneririm. Yarın bir gün tecilin bittikten sonra başvuramadığın da askerlik şubesinde ki çalışan bana yanlış bilgi verdi demenin hiç bir geçerliliği olmayacak. Milli savunma bakanlığının açıklama ve genelgelerini dikkatlice araştırmanı ve okumanı tavsiye edebilirim.

  • Teşekkür ediyorum aydınlatmaya çalıştığınız için. Şubeden ayrıca toplam 3 kişiden teyit ettim. Bunun dışında Milli Savunma Bakanlığı sitesinde bedelli askerlik ile ilgili sıkça sorulan soruların 23. sünde de zaten benim öğrendiğimin ve bildiğimin doğru olduğunu bana gösteriyor. Teşekkür ediyorum.


    Yalnız şöyle de bir şeyi eklemem gerek. İnsanlar üniversiteden sonra 2 yıl tecili yaptırırken genellikle aile hekimlerine gidip sağlığı elverişli denerek yaptırıyor. Benim 2 sene önce aile hekimim beni tecil etmemişti, şube etmişti. O yüzden benim yoklamam içinde sağlığa elverişlidir durumu yok. Daha önce aile hekiminizden sağlığa elverişlidir onayı alıp tecil ettirdiyseniz, bu durumdakiler bedelliye tecilden sonra başvuramıyormuş. Ama benim için bir sıkıntı olmadığı farklı kaynaklar ve resmi milli savunma bakanlığı kaynağından teyit edildi. Artık bundan sonra da işler tersine dönerse yapacak bir şeyim yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanaryafurki -- 10 Ağustos 2021; 0:11:8 >
  • viddey V kullanıcısına yanıt

    Sizin konunuza da şimdi göz gezdirdim. Tam da dediğim gibi tecili aile hekiminden yaptırmışsınız 2 sene önce. Bu durumda tecilden önce mutlaka başvurması gereken tarafta oluyorsunuz.

  • Bu durum her askerlik şubesine göre değişir tecil varken bakaya düşeni de gördükk süre dolmasına ragmen 31 aralıkda 28 şubata kadar bakaya düşmediğini de gördük

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet bugün itibariyle tecilim bitti ve otomatik 31/12/2021'e kendiliğinden uzatıldı. Böylece bu konuda da aydınlanmış olduk. Hemen hemen askerlik çağına gelmiş herkesin yanlış bildiği bir husustu.

  • kanaryafurki K kullanıcısına yanıt

    doğum yılınız nedir hocam

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.