|
Herkese merhabalar . Bu bölümde açtığım ilk konu , yeri burası mı emin değilim ama daha çok insana ulaşacağını düşünerek buraya açtım . Öncelikle şunu belirteyim kimseye bir öfke nefret vb. bir duygu beslemiyorum . İstemeyen beğenmeyen izlemez takip etmez geçer gider de diyebilirsiniz buna da %100 katılıyorum . İçerikte ve görsellerde anlatmak istediğim , en iyi işlemci en iyi ürün en iyi skor vb. bir şey değil , rakamsal ifadelerin grafik olarak yanlış aktarılmasıdır . Technopat kanalının bu yeni inceleme videosuna denk geldim . Uzun zamandır bu arkadaşların nedense videolarda incelemelerde Amd düşmanı gibi görünmese de sürekli arka plana atma çabalarını görüyorum . Bu yeni videoda da test sonuçlarının grafikleri ilgimi çekti . Yani rakamsal olarak net yazmış abi adamlar diyebilirsiniz , bu kadarı da paranoyaklık diyebilirsiniz ama ben bu grafiksel anlatımların şeffaf olması gerektiğine inanıyorum . Sonuçlarda 1x vs 1.5x gibi bir durum var ama grafikler sanki 1x vs 1.01x gibi . Yorumu size bırakıyorum . Ben bu arkadaşları sıkı takip etmem ama incelemelerine göz atarım gördüğümde . Takipçi kitleleri nasıldır bilmiyorum . Uzun süredir anandtech.com/bench kısmından test sonuçlarına bakıyorum . Bence olması gereken grafiksel anlatım budur . Ha burada technopat tek örnek değil , bunun gibi gördüğüm çok fazla içerik var . ![]() ![]() ![]() Testler intel lehine olunca grafikler daha şeffaf düzgün hale geliyor ama ne hikmetse . ![]() ![]() Videonun 2. yarısındaki grafikler daha düzgün ilk bölüme göre . İyi niyetli olduklarına inanmak istiyorum ama yıllardır bu işi yapan insanların bu tarz şeylere dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum . Bir kaç tane de anandtech grafiği bırakayım . ( doğru grafiğin nasıl olması gerektiğine dair ) ![]() ![]() ![]() |
|
Minolta 24-105mm F3.5-4.5D || Minolta 100-200mm F4.5 || Minolta 70-210mm Sony 50mm F1.4 SAL || Sony DT 30mm F2.8 MacroSAM || Sony 18-55mm SAMII Tamron Di LD 90mm F2.8 Macro || Tamron 70-300 Di LD Macro || Sigma 28mm F1.8 EX Asp. MACRO Helios 77M-4 50mm F1.8 || Porst MC 135mm F1.8 |

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

Hızlı