Şimdi Ara

Tecavüze uğrayan 18 yaşındaki Edanur, intihar etti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
5.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
77 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Keşke intihar etmeden önce o 2 pisliğide halledebilseydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adaletin doğru düzgün işlemediğini gösterip milleti şeriata falan razı etmeye çalışıyorlar bence. Bu tecavüzcülerin hırsızların katillerin serbest kalmasının kasıtlı olduğunu düşünmeye başladım. Arkasında başka bir plan olmalı. Normal değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 9 Ağustos 2021; 10:29:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edimcace

Kur'an islamında 'kadının yeri yoktur' ibaresini bulup gösterirmisiniz,ama cımbızlamadan !!!

Alıntıları Göster
    Yazdığımı iyi oku yeri değil.Değeri yoktur diyorum.Bir erkekle mukayese edilmiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Yazdığımı iyi oku yeri değil.Değeri yoktur diyorum.Bir erkekle mukayese edilmiyor.

Alıntıları Göster

İslam'da kadının değeri ayan beyan açıktır

Kadına o zamana kadar verilmeyen hiç bir hak yoktur

İnsanlar İslami yaşamıyor diye İslam değer vermiyor demek değildir

İslam ölçü üzerine gelmiştir

Kadının hakları ve erkeğin hakları vardır

• hemende gevelemeye başlamış.Kadına islamda verilen değer hangi dinde hangi kültürde veriliyor.Resulullah hazretleri Mekke sokaklarında kız çocuğunu omuzlarında gezdirmedi.Efendimizin ilk eşi Hatice ana ticaretle uğraşan bir iş kadını değilmiydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dxdiag36 -- 9 Ağustos 2021; 13:30:26 >
  • Yazık olmuş da şu işleri de gerçekten anlamıyorum. Suçu kadına yüklemeye çalışmıyorum yanlış anlaşılmasın ama be kardeşim gencecik bir insansın senin bu potansiyeli taşıyan insanlarla ne işin var, nerden buldun nasıl tanışıyorsun anlamak gerçekten zor.

İşinde gücünde okulunda efendi bir insanla görüşmek bu kadar zor mu kendini ateşe atıyorsun. Ama tahmin ediyorum bu serseri kılıklı tipler bir şekilde çekiyordur kendine. Normal biriyle oturup bir yerde iki çay içmezler ama gidip bu hanzoların peşinde koştururlar.

Allah ailesine sabır versin olayın iç yüzü tam belli değil genellemek de istemem ama gerçekten yazık. Bu devirde kız evlat babası olmak da çok zordur hırlısı hırsızı göçmeni tecavüzcüsü ne ararsan ülkede var.

Ailelerin bir gölge gibi adım adım çocuklarını takip etmesi gereken bir zamanda yaşıyoruz. Mahallenin bakkalına bile güvenmeyeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 9 Ağustos 2021; 14:46:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes Eyibil

İslam'da kadının değeri ayan beyan açıktır

Kadına o zamana kadar verilmeyen hiç bir hak yoktur

İnsanlar İslami yaşamıyor diye İslam değer vermiyor demek değildir

İslam ölçü üzerine gelmiştir

Kadının hakları ve erkeğin hakları vardır

Alıntıları Göster

Çocuk doğurmak(O kadar doğrumak ki artık bildiğin besili ineğe dönmek) evin beyi etrafında kırıp dizini çökmek.

Namusunu korumak.

Ona buna cilve atmamak cilve yapmamak dikkat çekmemek.

Çalışmamak.

İslam dediğin şey yaşanıyor.Çıktığı yerde ve diğer bölgelerde.

İslamı bilmeyen sizlersiniz asıl.

Okuduğunuzu belkide okumadığınız üzerinden hayali distopya yaratmışsınız.

Kadının hakları yoktur.Bir tek mehir denen boşanma sonrası bedeli var ondan başka birşeyi yok.Evlenip çocuk büyütmek işi erkeğinin(beyinin yada evin reisinin artık ne kafada bakıyorsa) hizmetkarlığını yapmak anca.

Birde ölçü dini denmiş.Evet öyle ölçülüki bulunduğu çıktığı coğrafyada muazzam ölçü yaratmış taş üstünde taş baş üstüne baş bırakmamış ne ilginçki kanla yıkanmış olduğu yerler.

Senin o ılımlı islam dediğinide sözde islam alimlerinin değerlendirmesine bakarsak batıdakiler yaşıyor.Sözde şeriat ve müslümanım denilen ülkeler ise en sonlarda.

Kadının değerini açıkladım.Ayrıca kölelik ve cariyeliğede çözüm getirememiştir.Çünkü insan bencildir. Hizmetkar ister daima.

Kadına bakılan biçilen değer hala aynıdır.Ayak bağıdır yüktür.Arkasından kontrol etmek lazımdır.Muhafazakar din kafasındakilerde bu net görülür.

Ne zaman izole yaşayabilecek bir mal varlığına sahip olursun o zaman bir erkek gibi insan statüsünde değerlendirilirsin.Tıpkı o peygamberin evlendiği yaşlı(dul) kervan ve ticaret erkanı zengin Hatice gibi.

Siz kendi hayal dünyanızda hayali kuramlarınızla yaşamaya devam edin.Nefret dili ve ateşler alevler fışkıran bir kitap içeriğinden insanlığa bir yarar sağlanamaz.Mistik mitolojik kavramlar bütünüdür.Sadece dönemine ait tıpkı öncekilerde olduğu gibi.

Ha şu var.Cumhuriyet ilan edilmese afganistan arabistanda olan anlayış Türkiye'de de olurdu.O zaman gerçek islamı anlardınız.Bir mümin insan kuluda görmeyedursun.Şeriat isteyip gidip afganistan arabistanda yaşamaz.Fransa'ya ABD2ye kaçr nedense.Böyle çelişki içerisindesiniz işte.

• BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

Her boka siyasal İslam demeyi bırakın artık.Ataturkcu Kemalist Bülent Ecevit zamanında Rahşan affında katilinden, tecavüzcüsene kadar serbest bırakıldı.Ona Atatürkçü sistemin adaleti iştemi diyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: m-99

Yazık olmuş da şu işleri de gerçekten anlamıyorum. Suçu kadına yüklemeye çalışmıyorum yanlış anlaşılmasın ama be kardeşim gencecik bir insansın senin bu potansiyeli taşıyan insanlarla ne işin var, nerden buldun nasıl tanışıyorsun anlamak gerçekten zor.

İşinde gücünde okulunda efendi bir insanla görüşmek bu kadar zor mu kendini ateşe atıyorsun. Ama tahmin ediyorum bu serseri kılıklı tipler bir şekilde çekiyordur kendine. Normal biriyle oturup bir yerde iki çay içmezler ama gidip bu hanzoların peşinde koştururlar.

Allah ailesine sabır versin olayın iç yüzü tam belli değil genellemek de istemem ama gerçekten yazık. Bu devirde kız evlat babası olmak da çok zordur hırlısı hırsızı göçmeni tecavüzcüsü ne ararsan ülkede var.

Ailelerin bir gölge gibi adım adım çocuklarını takip etmesi gereken bir zamanda yaşıyoruz. Mahallenin bakkalına bile güvenmeyeceksin.

Üç çocuk üç çocuk deniliyor birde bu olayların olduğu yerde.

Yetimhanelerdeki duruma filan bakılmadan.Kız boşlukta olduğundan belki baba anne kontrolü olmadığından yanlış şekilde yönlendi herkesi kendi gibi sandı.Kötü alışkanlıklar filan derken sonuç bu oluyor.

Buradan devletin yokluğunu hissedersiniz.Olaki vefat ettin öldün akrabanda yok e çocuğun hali ne olacak.Bu ortamda birde birileri 2-3 çocuk yapın diyor.Tabi bu kafa olan manyakta az değil.Kızın hatası tanımadığı kişilere fazla güvenmesi ve alkollü mekanlarda buluşması.Bu büyük hata.

Türkiye'de devlet olgusu yok.Herşey aile üzerine bırakılmış tüm sorumluluk olaki aile dışladı yada bireyler vefat etti yalnız başınıza kaldınız.Batıdan Türkiye2nin farkı bu.Bir yerde top aileye atılırken diğer noktada bireye önem verilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: KISKANIYORLAR

Her boka siyasal İslam demeyi bırakın artık.Ataturkcu Kemalist Bülent Ecevit zamanında Rahşan affında katilinden, tecavüzcüsene kadar serbest bırakıldı.Ona Atatürkçü sistemin adaleti iştemi diyorsunuz ?

Mukemmel bir cevap

• Polise suç duyurusunda verdiği ifadeyi okudum malesef tahmin ettiğim gibi kendisinde de büyük hata var. Sosyal medya'dan tanıştığı 2 ne oldugu belirsiz adam + gerisini konuşmaya lüzum yok facia.

O adamların 2-3 sene yatması bile zor ihtimal bari kendini öldürmeseydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 9 Ağustos 2021; 19:10:17 >
  • Deminki habere göre içkisine ilaç atılmış.
    Taksi şoförü "Kız yarı baygındı..."

• Yazık günah ya bu kaçıncı yeter artık, gencecik bir insan ömrünün baharında daha yaşamına son veriyor zanlılar ise serbest ellerini kollarını sallayarak geziyorlar bu nasıl adalet ?

• gs09gs09 kullanıcısına yanıt

Bence 19 bile değiller.

16' lıklara rağbet var.

• İnşaAllah adalet yerini bulur

• Allah geride kalanlara sabır versin çok üzüldüm bir insanın başına bu geliyor düşününce bile kötü oldum Allah sebep olanların hepsinin cezasını versin inşallah

• Çok sinir bozucu değilmi. Bunları linç etmek lazım bütün kemiklerini kırıp ibreti alem için sokak ortasında can çekişmesini izlemek lazım. Olmuyor abi bu adalet sistemi ile olmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cokbaska

Prosedürü uzun uzun anlatmana gerek yok
    Bu kaçıncı olay sayabildin mi? Her seferinde aynı rezillik tekrar ediyor.
    İnsanlar Twitter’da adalet arıyor kamuoyu baskısı olmazsa hiçbir işlem yapılmıyor.
    İsminde adalet olan partinin eseri bu! Oy verip ortak olanlar kendi kızları olsa ne düşünürdü?

Bu prosedür değil,adalet sistemi nasıl işler cevabıdır.Öyle şikayetçi oldum serbest kaldılar değil.Her ilişkiye giren sonrasında şikayetçi olsun rızam dışı oldu diyerek sonrasında erkek kişi cezaevine gönderilsin sicili bozulsun hayatı bitsin bu dediğiniz adalet değildir.Hukuk sizin isteğinize göre değil içtihat ve kanunlara göre uygulanır.Diğer türlü twitter adaleti olsaydı cinayet sanığı Kadir Şeker ceza bile almayıp üstelik ödüllendirilecekti.Lütfen parti vs gözetmeksizin hukuğun nasıl işlediğini bilmeden Twitter kamuoyunun istekleri ve ortak görüşüne bakarak adalet sağlamaya çalışmayınız.Bir kişi suçu sabit oluncaya kadar masumdur.Kızı ile ilişkiye girdiğini kızından öğrenen ve 17 yaşındaki çocuğu öldüren baba sonrasında kızının itirafında ilişkiye girip hamile kaldığı kişinin amcasının oğlu olduğunu söylemiştir.Buna rağmen baba,suçsuz kişiyi öldürdüğü vakit herkes bu babayı alkışlamıştır.Twitter adaleti de aynı diğer adaletler/partiler gibi rezildir.Hukuk delildir,delil olmadan bir ifade ile kimseyi zan altında bırakamazsınız,ispat yükümlülüğü müştekiye ait olmakla birlikte gerçek dışı olduğu anlaşılırsa iftira suçundan ceza alırsınız.Ayrıca aynı rezilliklerin tekrar etmesi halkın kültürü ve yapısıyla alakalıdır.Hiç kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.