Şimdi Ara

Team xtreem mi ? patriot mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni bir sistem topladım.Ama anakartım p55 olduğu için ram konusunda korkuyorum.
    Son zamanlarda nedense sitelerde pek ramde kalmadı.Exadan Team Xtreem İnventusdan patriot ram buldum sizce hangisi daha iyi daha performanslı ve voltaj konusunda bana sorun çıkartmaz (Başka ramlerde önerebilirsiniz)
    RAM'ler

TEAM Xtreem 4 GB (2*2) 1600 MHz DDR3 Dual Kit CL7

PATRIOT PGS34G1600LLKA Gamer Series 2x2GB; DDR3-1600MHz; Cas 7 (7-7-7-20); Kutulu; 1.7V

sistemim bu
    GIGABYTE P55-UD4, P55, DDR3, 2X PCIExp, Socket 1156, CrossFireX
    INTEL i7 860 2.80 GHz Quad Core Socket 1156 8MB
    ZOTAC GTX 275, 896MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR3, 448 bit, 633/2268

• team su di mi?

http://www.exa.com.tr/team/bellekler/team_xtreem-326-8974.html

1.65 - 1.9V çalışma gerilimi

demek istiyor ki 1600 cl7 icin 1.9v isterim bu da senin isine gelmez.1.65v da yaparsin ama 1600 cl7 olmaz cl9 olur.bu teamin LV yani low voltage modeli de var tr'de yok o ram olsa tam olurdu ama tr'de bir tane bile p55 uyumlu ram yok zaten gene kotunun iyisini bulmussun o da patriot amd icin uretilmis ama dusuk voltaj olunca p55'e de baska alternatif anca 1.5v calisan 1333 cl9 ramler olur.1600 cl7 1.7v ile yapiyorsa 1.65v de yaparsin sen seklinde ayarlayabilirsin ya da o kadar catlaktan su kacmaz diyebilirsin ama 860 dedigin alet pahali bence 1.65v ayarla olur bence ama cl7 olmazsa da cl8 olsun islemcinden kiymetli degil.

• yani patriot diyorsunuz.Peki başka önerebileceğinz bir patriot var mı benim buldugumdan daha iyi.Diyelim ki patriot ramler aldım oyun oynarken sorun yaşar mıyım yoksa bu sistemle patriot ramlerle beraber rahatça oynar mıyım
  • i5 p55 icin o ramden daha iyi bir ram yok tr'de kotunun iyisi.ilac olsun diye 1.65v dual bir tane alet getirmediler tamam kriz de bu kadari da ayip.1.65v uzerinde islemci yanabiliyor diyorum kul oluyor cope atiyorsun anlatamamisim oyun performansinda problem olmaz aleti eline alabilirsin 1000 lira cope seklinde.. sirf i5 rami yok diye bu sistemden vazgecip q9550 almaya karar veren arkadaslar var soyluyorum iste ya o patriotu alip 1.65v ayarlayacaksin calismasi icin dua edeceksin ya yurt disindan 1.65 ram getirteceksin ya 1333 cl9 1.5v ram alacaksin ya da i5 sistemden vazgececeksin.

http://www.memoryc.com/products/description/4GB_G_Skill_DDR3_PC3_16000_2000MHz_Ripjaw_Series-9_9_9_27-Dual_Channel_kit_for_Intel_P55/index.html

• sence ne yapmalıyım patriot ram alıp voltajını 1.65 e mi getireyim.Yoksa Türkiyeye 1.65 voltajlı 4gb ramlerin gelmesini mi bekliyim.Core i 7li sistemi aldım sadece ram kaldı almasaydım değiştirirdim
    yurt dısından alınabilir fakat gümrük vergisi ile çok pahalıya gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chevchelios -- 28 Eylül 2009; 14:10:38 >
  • @.45 ACP daha iyi bilir ama bana o ram ler 1,65v ta 1600 cl 8 yapar gibi geliyor..
    zaten 1,65v ile cl7 yapmak kolay değil..kolay olsaydı
    piyasada x58 için satılan 3 lü kitler yapardı..
    onlar istisnalar haricinde 1,65v ile cl8 yapıyor..hatta bazıları üzerinde yazdığı halde yapamıyor..
    bu ramlerin de onlardan farklı olduğunu sanmıyorum.. voltaj artırıp cl7 demişler sadece..
    tabii sadece tahmin yapıyorum.. yani demem o ki hazır sistemi bekletmek yerine
    bu ramleri alıp 1,65v cl8 denemek daha mantıklı geliyor bana...
    çünkü ne zaman getirecekleri belli değil..

yada 3lü kit alıp 2 tanesini dual kullanırsınız bi tanesini satarsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 28 Eylül 2009; 14:21:08 >
  • 860 i7 diye mi geciyor ben 1156 pine i5 diyorum ama farketmez i7 sistemlerde de 1.65v olmasi gerekiyor ve i7 triple 860 dual biraz da bu yuzden i5 diyorum p55 anakart diyelim.

patriotu 1.65v ayarlamak en hizli yontem muhtemelen calisir calismazsa da cl7 olarak calismaz ama cl8 kesin.
    tr'ye uyumlu ram ne zaman gelir bu cikmaz sokak gibi bir sey cok bekleyebilirsin sistemi almissin.
    yurt disindan 100 euroya kadar gumruge girmiyor 10 euro da kargo aslinda gosterdigim ram cok guzel fiyat ve hiz olarak.overclock da dusunuyorsan sahane.patriot ya da getirtme diyorum add to chart tusuna bir bas 93.50 euro yaklasik 205 liraya geliyor baska vergi yok kargo numarasi veriyorlarwww.ptt.gov.tr yurt disi kargo takibi bolumunden istanbula geldikten sonra yurt ici kargo takibinden izleyebiliyorsun ptt'den elden alirsan 4 gunde elinde olur patriota siparis versen 2-3 gunde elinde olur.garanti olayi olursa yurt disina gonderiyorsun 10 lira filan tutuyor kargo g.skill'e gonderiyorsun.sen bilirsin bence ikisi de olur ama tr'ye ram gelmesini beklemek yanlis.

rma@gskill.com buraya mail atip anlatiyorsun gonder diyorlar degistiriyorlar hani problem olursa.

• çok sağol hocam çok ama çok yardımcı oldun eğer vergi almıyorlarsa yurtdısından alacam önerdiğin modelin 1600 mhz cl7 olanı var daha iyi değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

860 i7 diye mi geciyor ben 1156 pine i5 diyorum ama farketmez i7 sistemlerde de 1.65v olmasi gerekiyor ve i7 triple 860 dual biraz da bu yuzden i5 diyorum p55 anakart diyelim.

patriotu 1.65v ayarlamak en hizli yontem muhtemelen calisir calismazsa da cl7 olarak calismaz ama cl8 kesin.
    tr'ye uyumlu ram ne zaman gelir bu cikmaz sokak gibi bir sey cok bekleyebilirsin sistemi almissin.
    yurt disindan 100 euroya kadar gumruge girmiyor 10 euro da kargo aslinda gosterdigim ram cok guzel fiyat ve hiz olarak.overclock da dusunuyorsan sahane.patriot ya da getirtme diyorum add to chart tusuna bir bas 93.50 euro yaklasik 205 liraya geliyor baska vergi yok kargo numarasi veriyorlarwww.ptt.gov.tr yurt disi kargo takibi bolumunden istanbula geldikten sonra yurt ici kargo takibinden izleyebiliyorsun ptt'den elden alirsan 4 gunde elinde olur patriota siparis versen 2-3 gunde elinde olur.garanti olayi olursa yurt disina gonderiyorsun 10 lira filan tutuyor kargo g.skill'e gonderiyorsun.sen bilirsin bence ikisi de olur ama tr'ye ram gelmesini beklemek yanlis.

rma@gskill.com buraya mail atip anlatiyorsun gonder diyorlar degistiriyorlar hani problem olursa.

ya Valla Çok iyi anlattın..
    benim Çok gıcık olduğum durum..
    i5 sistemlere i7 sistemlere uygun voltage ramleri getirtmiyorlar..
    İşlemci feda oluyor..
    1,65 voltage ayarlıyacağıma direct 1,65 rami takmak var

• 2000 cl9 modeli 1600 cl7 olarak da ayarlayabilirsin her turlu 1.65v o alet.fiyat farki da yoktu diye hatirliyorum hizli olani al begenmezsen 1600 cl7 ayarlarsin.alkol tutun haric ve ticari miktar degerde olmayan her sey diye biliyorum bir kit girmez gumruge girse bile 20 lira hadi kafandan sileyim 230 lira mi olur kac lira tr'de olmayan p55 ramler?olanlari kac para ama girmiyor.
  • şu sıralar işim vardı yeni gördüm mesajınızı .Hocam eminiz dimi gecikme süresini ve hızı ayarlıyabiliyoruz.Eğer öyleyse alacağım
  • 2000 mhz cl9 1.65v calisan aletin 1600 cl7 1.65 calisacagindan suphen mi var?zaten o aleti alip 1600 cl7 calistiracaksan 1600 cl7 ram al ama aldigin rami 2000 cl9 ayarlayamayabilirsin.
  • http://www.akortek.com/product_info.php?cPath=23&products_id=316

bende topladığınız sistemin aynısını toplamayı düşünüyorum ve çok fazla araştırma yaptım ram konusunda. Bulduğum en mantıklı ramler bunlar. sadece akortekte var ve şu anda stokta var gözüküyor. 1600 cl7 team xtreem fakat bunlara corei5/i7 uyumlu düşük voltajlı demişler (1.65) zaten ramlerin koduda diğerlerinden farklı. Aynı ramlerin yüksek voltajlısıda bu sitede mevcut karşılaştırabilirsiniz. Bu başlığı görene kadar aslında ben voltaj konusuna bu kadar takılmamıştım. şimdi biz herhangi bir rami bu sistemlerde 1.8-1.9 voltta çalıştırsak bir sorunla karşılaşırmıyız

• 1600 cl7 team'in iki tane modeli var bir tanesi 1.65-1.9 araligi diye gecen bu alet cl7 1600 icin 1.9 istiyor.bir de low voltage modeli var bu alet 1.65v.gosterdigin sayfada kodu TM3X1600C7LV4GK olarak gosterilmis ya yeni getirdiler ya yeni getirecekler tanitiyorlar bu ayrintiya dikkat etmek gerekir 1.8-1.9v ile i7-i5 islemci kullanacaginiza kullanmayin daha iyi intel 1.65v uzeri voltaj verirseniz hasar gorebilir karismam diyor garanti kapsamindan bile cikiyordur bence 1.65v uzeri ram gorurlerse.
  • O kadar o/c delisi değilim özellikle ram konusunda çok kasmasamda olurda yinede ilerde heves ederde ramleride o/c lermiyim diye düşündüm yoksa 1.65 voltta bana en iyi performansı veren rami alıp voltu kurcalamasamda olur ki bunun için ekstra 50 tl verilebilir. akortek üstünden satış yapılmıyor sanırım. sadece bayilere satış yapıyorlar diye anladım. ram stokta var gözüküyor ama nasıl alınacağına dair bi bilgi yok. online satış mağazalarına link veriyorlar.sanırım i5 i7 uyumlu ramler için biraz daha beklemek lazım. gerçi patriot içinde biyerde i5 sistemlerde test edilip onaylanmıştır diye okumuştum
  • quote:

gerçi patriot içinde biyerde i5 sistemlerde test edilip onaylanmıştır diye okumuştum

amd icin yapilmis 1.7v rami alip 8 saat intel burn test yapmislar neyi onaylamislar kimmis ki onlar?3-5 ay sonra gumlemeyeceginin gumlerse islemci parasini vereceklerine dair bir sey de gordun mu?
  • tamam onlarıda almıycam da bizler(p55 anakart kullanmak isteyenler) ne alıcaz. soru çok sakat oldu türkçe fazla esnek
  • bir haftadan fazladir bunun sorununu yasiyoruz dagiticilar harbi p55 uyumlu 1.65v alet getirmediler ama yeni yeni getirmeye baslamislar.su olur mesela.

http://www.akortek.com/product_info.php?cPath=23&products_id=316

http://www.sanalmarketim.com/urun/aadf10e4e84981b627c6b9cb9f992fa8/TEAM-Xtreem-Low-Voltage-DDR3-1600MHz-CL7-4GB-Dual-Kit

• http://www.sanalmarketim.com/urun/aadf10e4e84981b627c6b9cb9f992fa8/TEAM-Xtreem-Low-Voltage-DDR3-1600MHz-CL7-4GB-Dual-Kit

bu ramlerin siparişini vericem ama umarım gigabyte p55 ud3r ile uyum problemi çıkartmazlar, başka yerde bulamadım bu ram lerden yada 1.65v uyumlu başka bir ram bulamadım

geriye tek eksiğim güzel bir i5 uyumlu cpu soğutucusu kalıyor, ah ülkem ah

• .45 acp bulmuşsun ya benim yukarda linkini akortekten veripte bi satıcıda bulamadığım team extreemleri. 1, 0 dan iyidir en azından bir seçeneğimiz var şimdi. gerçi 1 den seçenek olmaz zorunluluk olur ama buna bile şükür dedirtiyolar insana. ya sistem kurucam diye 4 ayda donanım uzmanı olucam nerdeyse bu işin içindeki firmalar bu forumdakiler kadar araştırma yapmıyorlardır. Sermayem olsaydı yüklü miktarda hakkaten donanım meraklılarına hitap etcek küçük bir firma kurmaya çalışırdım. Bu arada gigabyte ud4 için bakmıştım destek listesinde bu ramler yok ama ramler özellikle p55 boardlar için düşük voltajlı yapıldığına göre bir sorun çıkmaz herhalde. Yinede benim şüphelerim var 1.65 voltla bu ramlerin 1600 cl7 çalışabileceğine dair.
    Link için teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.