Şimdi Ara

Team Fortress 2 Ayar Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler geçen gün bir demo indirdim, izlemeye başlarken, benim HUD komple, demosunu izlediğim adamın HUD'una döndü heralde. Crosshairin şekli değişti, rengi değişti, silah görünmez oldu, sensitivy düştü. Yani bir kere 6v6 competitive oyuncuları genellikle silahı görünmez kullanır, crosshairi küçültür daha iyi aim için ve rengini de daha belirgin bi şey yaparlar, sensitivy'yi de kendilerine göre ayarlarlar. Bu sebeple bütün bu ayarların bir anda değişmesini ben buna bağlıyorum: Yani adamın ayarları direk benim TF2'ye geçti. Bu görünür şeyleri çözdüm ancak maç cfg'si yüklü sunuculara girince o arayüz ile ilgili bazı küçük sorunlar da ortaya çıktı. Ve belki de görünmeyen, ilerde ortaya çıkabilecek ayarlar da var.

Ben nasıl TF2'nin tüm ayarlarını toptan sıfırlarım? Sadece Multiplayer ayarları falan değil ama, tüm her şeyiyle fabrika ayarlarına geri dönmek istiyorum?

Şimdiden teşekkürler, özellikle Stormcaller'a

• C:/ProgramFiles(x86)/Steam/steamapps/STEAMNAME/teamfortress/tf/cfg/

Buraya gir. autoexec.cfg bu dosyanın içindeki her şeyi sil. Bu dosyayı sildikten sonra verify your game cache yapmayı unutma.

bu arada hazır el atmışken kendine cfg yazm, cfg iyidir, sniperken F e basınca jarete atıp(2 saniye kadar basılı tutup aslında tam basınca sayılmaz), melee silahı seçmesi gibi kolaylıkları oluyor
    dur aklıma gelmişken soldiera 45 derece ve 90 derece için
    neydi o mouse u açıya çeviren, ya da var mıydı öyle bir komut ? yoktu sanırım ya bir cl_yawspeed vardı ama neyse dağ taş roket atmaya devam o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6CB3B4454 -- 14 Temmuz 2010; 20:19:01 >

Orijinalden alıntı: Stormcaller

Optionsdan ayarlardan defaultu seç
    Steamden ClientRegistry.blob dosyasını sil
    tf\cfg yi kontrol et

bu arada hazır el atmışken kendine cfg yazm, cfg iyidir, sniperken F e basınca jarete atıp(2 saniye kadar basılı tutup aslında tam basınca sayılmaz), melee silahı seçmesi gibi kolaylıkları oluyor
    neydi o mouse u açıya çeviren, ya da var mıydı öyle bir komut ? yoktu sanırım ya bir cl_yawspeed vardı ama neyse dağ taş roket atmaya devam o zaman

ne diyosun hiçbi şey anlamadım Soldier için rocket jump komutu falan söylemeye çalışıyosan ben zaten kullanmam onu
    bu arada jarateyi attıktan sonra niye melee'yi seçmek için kısayol oluşturasın ki? bas Jarate'ye, fırlat, sonra 3'e bas Melee seç bu kadar basit

• quote:

Optionsdan ayarlardan defaultu seç
    Steamden ClientRegistry.blob dosyasını sil
    tf\cfg yi kontrol et

Üstad, bizi cfg konusunda aydınlat lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: gvngngr

quote:

ne diyosun hiçbi şey anlamadım Soldier için rocket jump komutu falan söylemeye çalışıyosan ben zaten kullanmam onu
    bu arada jarateyi attıktan sonra niye melee'yi seçmek için kısayol oluşturasın ki? bas Jarate'ye, fırlat, sonra 3'e bas Melee seç bu kadar basit

Direk F ye basmak varken, ne diye elimi yorayım
    O mesajı yazarken aklıma geldi, dedim bir rocketjump cfg si yazayım ancak mouse u açıya ayarlasın nası aimbotlar adamın direk kafasına gidiyosa mouse u, ancak bulamadım öyle bir komut veya öyle bir komut yok. veya var da ben unuttum/bilmiyorum

quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

quote:

Üstad, bizi cfg konusunda aydınlat lütfen.

cfg: konsoldaki komutları cfglere yazarak çok kısa sürede(1 frame, komut başına) yapmanı sağlar

bind komutu var o tuşu atamanı sağlıyor
    örneğin
    bind mouse3 "slot2"
    yazarsan mouse3 e(mouseun ortadaki tuşu) 2. slotu seçer(jarete, smg vs.)
    komutları sıralamak için araya ; konur
    slot3;+attack
    (+attack komutu, -attack yazıp deaktif edilene kadar atak yapmaya(mouse1 e basmaya) devam et demektir)
    3. slottaki silahı seçip saldırmaya başlar bu config(örnek tabii, böyle bir config ne işe yarar yoksa?)
    wait konur araya beklemek için tabii

bir de alias var o da bindin komutlusu gibi düşünün
    alias Stormc slot3;+attack
    alias Stormz slot2;+attack

bunun anlamı
    konsola Stormc yazdığınızda slot2;+attack komutunu direk kendi yazması
    cfg de şöyle kullanılıyor
    bind mouse3 "stormc"
    şeklinde bunun anlamı mouse3 e basınca slot3;+attack yapmamız, kısaltmış olduk
    Bunlar temel komutlar tabii, konsol komutlarını kullanarak halledeceksin gerisini

bazı buglarda var bu cfg yi yaparken mesela unuttum şimdi silmiştim onu, hala var mı bilmiyroum o bug ama sandviche süre koydular malum sandvich yerken bir komut ile silah seçiyordu, ve sandvichin süresi iptal oluyordu bulamadım şimdi onu ama güzeldi ayrıca taunt yaparken silahda değişiyordu o komutla

• ben niye özel olarak jarate+kukri ile ilgili bir kısayol kullanayım ki benim cfg'de şöyle ayarlıydı o:
    bind f "say_team * * * FALL BACK! * * *"
    yani maçlarda falan kolaylık olsun diye hani böyle bir şey... F'ye basardım geri çekilirdi herkes falan.. gerçi klan maçlarında mikrofon var ama zevk değil mi kardeşim
    17 yıl önce açıldı
    Back 4 Blood [ PC ANA KONU ]
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kukri konusu açılmışken tribalman's shiv dehşet değil mi? Spylara anti-cloak olmasını geçtim görüntüsü bitiriyor

Orijinalden alıntı: masterm1nd

Kukri konusu açılmışken tribalman's shiv dehşet değil mi? Spylara anti-cloak olmasını geçtim görüntüsü bitiriyor

Ya bide bana onu yaptılar mı(pek spy oynamam) diğer classlarda dahi panik oluyorum sanki hp'm 15 er 15 er gidiyormuş gibi bir de kırmızı bir efekti vardı ekranda onun sanırım
    http://www.youtube.com/watch?v=P_WI0VI7aIw
    woop woop sesi çıkararak kaçıyorum resmen

• onu bilmem de Engineer'ın kanatmalı silahını abarttılar heralde...

her zaman belirttiğim gibi yeni gelen silahlar hep kısa vadede oyuncuya fantezi sağlayacak, 3-5 günlüğünü oyuncuyu o silahı kullanmaya itecek silahlar... 1-2 sonra ise silahı kullanan pek kalmıyor. Tabi Skullcutter'dan falan bahsediyorum... Ama bu kanatmalılar aşırı güçlü, en amele oyuncu bile eline alıp estiriyor..

Bu arada benim autoexec vardı bi tane içinde ayarlar olan.. Ben onu tf/cfg'nin içinden silsem bile o ayarlar kendi kendine çalışıyor kafayı yiyecem lütfen biri yardım etsin.

Bir sorum daha var Engineer Update öncesindeki bir demoyu çalıştırmayı deneyebilir mi birisi? Ben çalıştırınca adamlar durduk yere yanıyor görünüyor. Oyuncuların üstünden ateş çıkıyor galiba bunun da o ayar sorunuyla alakası var... Eğer yokas demek ki Engineer Update gelince eski demolar düzgün çalışmıyor diyecem ama belli olmaz, birini deneyip söylerse sevinirim... (Her şey o oyuncunun demosunu izlerken oldu..)
  • Options'tan "Use Defults" yapınca, eski autoexec'imin "tuşlar ile ilgili olan" ayarları normale döndü, ancak cl_interp vs vs. şeyleri hala devam etmekte... tf/cfg'nin içerisinden autoexec dosyasını sildiğim halde oyun açıldığı an o ayarlar kalmaya devam ediyor...
    Set Lunch Options'a -autoconfig yapsam bile devam ediyor o eski ayarlar... Belki -autoexec yazsam geçebilir, veya tf/cfg'nin içine içinde hiçbir komut yazmayan bir autoexec dosyası atarım, böylece oyun benim eski autoexecte yazan ayarlar olmaksızın başar.

Ama şu var ki: gözle göremediğim, ayarları bana geçen oyuncunun Options içerisinde değiştirdiği ve hala aktif olan ayarlar da olabilir. Bütün bunları Defult'a döndürememek ne büyük eksiklik... Şu an gözle görünür bir ayar değişikliği yok. Ama çok komik bir olay ki demosunu izlediğim oyuncunun Optionstan yaptığı ayarlar direkman bana geçti, hayret...

Geçen mesajımda rahatsız olduğum şey, Gravel Pit'te, aşağıdaki resimde görüldüğü üzere "1 point" yazısının solunda zaman görünmüyor.
     Team Fortress 2 Ayar Sorunu

Ama şunu öğrendim ki bu genel bir bugmış, forumlarda falan zaten konuları geziyormuş... Yapacak bir şey yok...

Bu sorunun HUD'la veya autoexec ile alakalı olduğunu sanmıştım ama ikisiyle de alakalı değilmiş. Autoexecimi yeniden kullanmaya başlayacağım, o oyuncunun Options'tan yaptığı HUD ayarlarını da zaten normale döndürmüştüm.

Bu arada bazı demolarda yanma efektinin olmasının nedeni Engineer Updatemiş. Biliyorsunuz büyük güncelleme sonraları eski demolar ya zarar görüyor ya tamamen izlenmiyor...

Eğer yeniden gözle görünür bir ayar bozukluğu olursa yardımınızı isteyebilirim, şu ana kadar cevap verenlere teşekkürler.
    (Bu arada ClientBlob'u o klasörden taşıyıp masaüstüne atmama rağmen eski autoexecimdeki ayarların aynı kalması şaşırtıcı...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O Rei -- 16 Temmuz 2010; 17:15:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.