|
|

1 Mobil
|
|
Bunlara aslında kendileri de inanmıyorlar..
Bunları, Türkiye Cumhuriyetinin Temel Kurumlarına SALDIRMAYI Meslek ve Amaç haline getirmiş, belli zihniyete sahip kişiler ve örgütler, yapıyor ve yaptırıyorlar.. Bu örgütler, insanlığın aslında ay'a ayak bastığına da inanmadıklarını iddia ediyorlar.. Kaynak belli, amaç belli.. |
TDK'nın Uydurduğu ve Öztürkçe Olan Kelimeler
Türk Dil Kurumu (TDK), Türkçe dilinin gelişimini ve korunmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalar kapsamında TDK, yeni kelimeler uydurarak Türkçe kelime hazinesini zenginleştirmeye çalışmaktadır.
TDK'nın uydurduğu kelimelerden biri olan "oturgaçlıgötürgeç", otobüs anlamına gelen bir kelimedir. Bu kelime, "oturgaç" (koltuk) ve "götürgeç" (taşıyıcı) kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur. TDK, "hostes" kelimesi için "uçbegle" karşılığını önermektedir.
TDK'nın uydurduğu bazı kelimeler, komik ve alışılmadık bulunmuştur. Örneğin, "kumsalkıran" kelimesi, "dalgakıran" anlamına gelmektedir. Bazı insanlar bu kelimeyi fazla uzun ve anlaşılması zor bulmaktadır.
TDK'nın kelime uydurma çalışmaları, Türkçe dilinin zenginleşmesine katkı sağlamayı amaçlasa da bazı kelimeler halk tarafından benimsenmemiştir. Bu nedenle, TDK'nın uydurduğu kelimeleri kullanırken dikkatli olmakta fayda vardır.
Yukarıda belirtilen anahtar kelimeleri içeren cümleler:
|
|
|
![]() |
|
|
|
Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk) |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi science_is_4_ever -- 24 Ocak 2006 23:52:28 > |
Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla hiç ilgisi olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler çağdaş olmayı kâfir olmak sayıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış tefsiri yapanların maksadı İslâmların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, dimağladır. Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|