Şimdi Ara

TDA 7377 Baskı Devre Kontrol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar devreyi aresde çizdim.Kontrol edermisiniz ?

İnternette bir çok devresi var .Ancak 10. bacak bağlantıları bazı devrelerde 10k ile + bağlanıyor.Bazılarında ise boş bırakılmış.Ne yapmam gerekli.
    6A DIOD ile 2x4700U besleme devresi.

• 10. bacak boş kalacak

Kondansatörlerin eksileri şaseye bağlı değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20playback -- 3 Ekim 2012; 18:14:09 >
  • Doğrultmadan önce, tekrar DC doğrultmalı besleme girmelisin.
    Diyotu koyman, ters besleme verme olasılığında devreni korur.
    Arkadaşın dediği gibi, 10 bacak boşta kalacak. 4700uF lerin eksisi GND olacak.
    Veya devredeki aşırı yüklenme, ısınma, kısadevre gibi ikaz durumu ucudur 10.bacak, 1kohm led ile bu uçtan görebilirsin.
    Kolay Gelsin..
  • Eğer filitre devresiyle anfi arasında ayrıca bir bağlantı düşünmediysen (Kablolarla bağlamak gibi) kondansatörlerin sadece (-) uçlarını GND yapmak yetmeyecektir. Çünki (+) uçlarda bağlanmamış.
  • Devreye + ve GND uçlarını atlayarak vereceğim.
    Trafo ise iki uçlu olacak.1 ucu DIOD üzerinden kondansatörlere diğer uç GND olmuyor mu ?
  • Evet. + ucuda bağlamamışsın, köprü atacaksan o ayrı tabi.
    Bu şekilde doğrultma tam değil, yarımdır.
    Aşağıdaki köprü diyotu trafonun çıkışına bağla, devre şemanada ekliyebilirsin.
    Bir önceki mesajda dediğim gibi, devredeki tek diyot, ters polarma vermen durumunda devreni korumuş olur
    Şu şekilde daha sağlıklı olur:
    Bağlantılar standarttır;
    http://img03.blogcu.com/v2/images/editor/e/r/k/erkanhocam/314607076434521_1259961944.gif
    http://www.mavikitaplar.com/ftp_images/elektronik_bilgi/Diyot/image023.gif
    http://img685.imageshack.us/img685/5434/guckaynagidevresi1.png
    Kolay Gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: HeLLoNeLy

Devreye + ve GND uçlarını atlayarak vereceğim.
    Trafo ise iki uçlu olacak.1 ucu DIOD üzerinden kondansatörlere diğer uç GND olmuyor mu ?

Ben burada fikir vermesi açısından bir şema tasarladım. Bu şekilde besleme uygundur. Sıklıkla sökülüp takılan bir devre olmadığına göre tek diyotun kullanılmasına gerek yoktur. Bir kere dikkatlice bağlanırsa bir daha sorun olmaz. Zaten senin amacında bu diyotu DC gerilim almak için kullanmaktı.
    -"Trafo ise iki uçlu olacak.1 ucu DIOD üzerinden kondansatörlere diğer uç GND olmuyor mu ?"
    Bilgi olarak vermem gerekirse bu ifaden doğrur. Ancak teknik olarak Köprü diyot kullanmak daha doğrudur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LM1036 Ton Kontrol Sorunu..
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dediklerinizi uyguladım.Köprü diyot ile doğrultmaç yaptım.

Duruma göre PSU ile beslemeyi düşünüyorum.Doğrultmaç devresini iptal edip kapasiteleri devreye eklemeyi düşünüyorum.1 çift oval hoparlörde aldım mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 4 Ekim 2012; 21:01:31 >

• Bence bu devreyi bozma, köprü diyotu takmadan kullanabilirsin. Sonradan gerekli olursa köpruyu takıp kullanma şansın olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLoNeLy

Dediklerinizi uyguladım.Köprü diyot ile doğrultmaç yaptım.

Duruma göre PSU ile beslemeyi düşünüyorum.Doğrultmaç devresini iptal edip kapasiteleri devreye eklemeyi düşünüyorum.1 çift oval hoparlörde aldım mı

Kendine psu için kondansatörlerden uç al,
    Köprü diyot uçlarıda kalsın ki, trafo ile beslemek istersen devrende değişiklik yapmana gerek kalmaz.
    Devrende hem ac/ac giriş olsun hemde DC +- giriş olsun demek istedim

• quote:

Orijinalden alıntı: akur

10. bacağı ister boş bırak ister ucuna led tak sorun olmazdaaaa o st-by girişi entegrenin ömrünü yer. O bacağı 5voltla besleyeceksin

Diğer baskı devreleride inceledim.Böyle yapmışlar.Kaldı ki entegre 18V kadar sıkıntısız çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 8 Ekim 2012; 7:13:21 >
  • Arkadaşlar devre sorunsuz bir şekilde çalışmıştır.Herhangi bir parazit almıyor.
    120W 2x12V trafo ile kullanıyorum.2 adet 6A dıyod kullandım.

http://s2.dosya.tc/server20/3bbvev/YeniWinRARar_ivi.rar.html

İsteğe göre devreleri parçalayıp basabilirsiniz.Elinizde 12V 5-10A verebilen smps varsa direk amfi devresini yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 22 Ekim 2012; 12:06:12 >
  • Kendi ellerinle parmaklarınla yaptığın, ufacık sinyali alıp hoparlorlerden büyük sesler çıkaran bir devre...
    Tebrikler bir kişi daha hazır almadan kendi sessistemini kurdu.
    Kim! ney! teknoloji marketimi neee kaçııııııııııınnnn..
    Eline sağlık

• quote:

10. bacağı ister boş bırak ister ucuna led tak sorun olmazdaaaa o st-by girişi entegrenin ömrünü yer. O bacağı 5voltla besleyeceksin

+ 1 ST nin orj. data sheetinde 10 k bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

quote:

+ 1 ST nin orj. data sheetinde 10 k bağlı

St-by bacağına gerilim geldiğinde entegre çalışma moduna giriyor , kullanmadığım zamanlar kapalı durumda fişini çekiyorum sorun olmuyor.
    Pic ile röle kullanarak hoparlör geciktirme mute - st-by gibi özellikler ile dahada güzel olur.

St-by özelliğini kullanmak isteyenler ;
    7805 alıp 1.ucu 12V orta ucu şase diğer ucuna anahtar bağlayıp o anahtar üzerinden açma kapama işlemi yapabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 22 Ekim 2012; 19:55:42 >

• arkadaşlar bu entegre mi daha iyi yoksa tda1554 mü?
    ikiside aynı w ama ses kalitesi dolgunluğu nasıldır?
    tda 7377 ab class mı?
  • 7377 NİN 10. BACAĞINA BAĞLI OLAN İKAZ LEDİNİN ARTISI 7377 YE Mİ GELECEK YOKSA ARTIYAMI ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Demirel

arkadaşlar bu entegre mi daha iyi yoksa tda1554 mü?
    ikiside aynı w ama ses kalitesi dolgunluğu nasıldır?
    tda 7377 ab class mı?

1554Q'da yaptım.Bunun sesi biraz daha yüksek ve 1554Q kadar ısınmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.