Alacağınız robot süpürge kesinlikle çöp istasyonlu olsun derim. Yedek parçaları TCL sweevanın fırça toz torbası vs şu an için pahalı gibi ancak çözüm de bulunmayacak bir şey değil. Çöp istasyonu olup şu an için en uygun fiyatlı cihaz bu gibi. Siz yinede araştırın ama kesinlikle çöp istasyonu olsun. Evde evcil varsa bu cihazlar olmazsa olmaz. Ben çöp istasyonu ve fiyatı uygun olduğu için TCL tercih ettim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TCL Robot Süpürge (Sweeva 6000/6500) Kullanıcılar Kulübü (18. sayfa)

-
-
selamlar herkese, bende 2000 modeli var ancak konusunu bulamadıgım için sizlere sormak istedim.
Cihazın mobil uygulamasından sürekli arıza bildirimi geliyor ancak bildirimi açtığımda içinde boş bir sayfa açılıyor. Ne arızası olabilir? Fırçaya dolanmış saçlardan dolayı olabilir mi?
-
Fırça sıkıştı hatası almaya devam eden var mı benim gibi hala? Ne yaptıysam tamamen kurtulamadım. Arkadaşın dediği gibi rulmanı da temizledim ama nafile.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
onu bende alıyorum deli etti beni tcl sweeea 6000 cihazım sürekli e9 rula fırça dolaştı temizleyin uyarısı alıyorum dediğiniz gibi temizliyorum ancak nafile ya çok hassas ya dönmesinde sıkıntı var rulmanda yağ kalmış vs olabılır nemli bezle silin temizleyin dediler banada servisi aradım ancak çozum olmadı ama yinede işimi görüyor bende çok sallamıyorum artık açıkcası ne kadar ekmek o kadar köfte misali :)
-
Teşekkür ederim. Çok fazla irili ufaklı şikayet var bu ürüne karşı. Ben galiba biraz daha düşüneceğim. Ama aklımda bu model de var hala.
-
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 haftadır 6500 modeli kullanıyorum. İlk robot süpürge deneyimim. Doğal olarak diğer markalarla kıyaslama yapmayacağım. kendimce yorumlamak isterim.
+Artıları+
+Temizlemesini beğendim. Önüne ne koysak aldı şimdiye kadar. (saç,şeker, küçük taneli kum, kuş yemi. halı yünü)
+Halılarım çok hav bıraktığı için normal süpürgede bile çok fazla birikme yapıyordu. Aynı şeklide emiş yaptığı görmek hoşuma gitti.
+Anlık hritalandırmasını beğendim. Yeri değişen veya eklenen nesneleri algılayıp ona göre hareket ediyor. şu ana kadar 3 kere haritalandırma yaptım (şarj istasyonunun yerini değiştirdiğim içiin) her seferinde oda bölmekte sıkıntı yaşamadım.
+Mobil programını kurcalayınca ulaşmam gereken yerlere ulaşabildim.
+Boşaltma haznesi olup uğraştırmadan boşaltma yapması çok güzel. 1 ayda falan anca dolar sanırım.
+Şarj olma süresi ve kullanım süresi beni korkutuyordu fakat orta ayar vakumda bütün evi 2 kere bitirebildi (eşyasız 200m2, eşyalı 95 falan)
-Eksileri-
-Çok çabuk çizilmeler oluştu. Her ne kadar kılcal olsada altında basamakları geçerken oldu sanırım. Göze batmıyor altında kalıyor. (eksi olarak algılanır mı bilemedim)
-Ürünün hem elektronik oluşu hem de statik elektrik oluşacak ürünlerle haşırneşir olmasından sanırım üstüne çok toz çekiyor. Yukarıda yazdığım gibi benim halılarım yeni olmasından da kaynaklanabilir. Zamanla değişebilir.
-Bir kaç kez istasyonu bulmakta zorlandığını gördüm. Kah elimle yerine oturttum kah kendi 2. denemede buldu. (burada yazılan fabrika ayarlarına döndürme taktiğini daha denemedim.)
-Mobil program arada bir çevrim dışı ürün kapalı uyarısı veriyor ama saniyelik. Sonra eski haline dönüyor. benim için eksi olamamakla birlikte kişiye göre değişir.
Şimdilik tecrübelerim bu kadar. Değişiklik oldukça buradan dile getiririm. Etrafımdaki herkese de önerdim şimdilik 3 tane aldık. Kullanıcıların hepsi memnun. Umarım sizlerde memnun kalırsınız.
-
Ürünü ilk alanlardan birisi benim 3 ay oldu artık buraya yazmayacam çünkü sistem oturdu tecrübelerimi paylaşayım istedim.. benim ev 170 mt net var hergun süpürme yapıyor %80 halı var..
Ürün ilk başlarda haritalama sorun yaptı tabi bilmediğimden forumdan yardım aldım haritalama yi artık sıfirdan 1 saat tamamliyabiliyorum
İlk başlarda sürekli fırça sıkıştı arızası çok alıyordum sebebsiz yere çaresini buldum artık almıyorum (arka sayfada paylaştım 15. Sayfa mobilden bakabilirsiniz)..
3 ay icinde toz torbası uzun bir cımbızla 4 sefer boşalttım hala kullanılıyor sorun yok hepa filtre hala orjinal temizleyip kullanıyorum sorun yok
Genel olarak çok iyi bir ürün çıktı süpürme çok iyi emiş gücü çok iyi elimiz ayağımız oldu çok memnunuz hanım ilk başta sevmedi ama şimdi iyiki almışsın diyor
Hocam e9 rulo fırça hatası temizleyin diye yazmışsınız okudum ancak kısmen anlık çözümü bu yaptığınız benim cihazım 6000 modeli ancak sürekli e9 rulo fırça hatası almaya devam ediyorum kıl toz pislik vs olmadığı halde rulman da yani temizken bile sorun çıkartıyor ancak bazen yapiyor bazen yapmıyor kesin ve kalıcı çözüm için rulmanin içine makine yağ alıp sürmeyi düşünüyorum zorlandığı için hata veriyor diye servisle görüştüm servis nemli bezle silin geçer dedi kapattı yani ben cihazı evde değilken açmaya korkar oldum hata verir takılır diye sürekli evdeyken acıyorum sinir bozucu bu rulo fırça takıldı uyarısı o kadar hassas olmaması lazım sonuçta gayet mekanik o rulman yapısı insan tasarlarken biraz daha özenir düşünerek tasarım hatası olduğunu düşünüyorum o kisımın
E9 rulo fırça takılma uyarısı hatasında yazsaydınız keşke hocam benim cihazdami sorun var herkestemi böyle anlamadım ici temiz ve kil vs yokken durduk yere e 9 rulo fırça temizle uyarısı alıp duruyor cihaz manuel üstündeki tuşa basıp çalıştırma gereği duyuyor bu hata sürekli olunca can sıkıcı olabiliyor
Kralsın ya dolmuş da dolmuş içi, temizleyince sorun kalmadı.
Hocam sizden başka bu kadar bu sorunu yaşayan yok. Servis de sallamasyon cevap vermiş. Mekanik bir müdahale yapmadan test etme amaçlı servise gönderin dedim. Sonra yok uyumsuz yağ sıkmışsınız, yok şöyle yapmışsınız diye bahane malzemesi vermeyin ellerine. Sorun varsa komple değiştirsinler malzemeyi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yahu evet herşeye takılıyor hemen kurtar diyor bu nedir. Anler kullandım deli gibi ileri gr yapıyor çıkmaya çalışıyordu bunun daha takılmadığı bir süpürme görmedim
Allah aşkına şu cihazın bir yerlere takılma , fırça skışıma sorununu çözebilen var mı. Yemin ediyorum penaltı bölgesine girmiş galatasaraylı Arif gibi cihaz, hemen kurtar hemen kurtar diyor. Düz zeminde bile takılacak sanki.
-
İlk mesajı uygulayın.
Alakası yok hocam çoğu kişi yaşıyor bu sorunu emin olun rulman temizken bile birçok kullanıcıdan sikayet var bu yönde durup dururken e9 rulo fırça takıldı temizle uyarısı alıyoruz onun dışında zaten performansına lafım.yok uvc ışığı bile calisiyor karanlıkta baktım:) tek sıkıntı o fircasindaki plastik rulman akşam dönerken sıkışıyor en ufak hali kenarında vs
İlk mesajınızı okumuştum hocam. Şimdi evin tamamını tekrar süpürtmem mi gerekiyor. Siz oda kapısını kapatın demişsinizde. Benim evin tüm haritasını çıkarttı öoyle bulunduğu bölgede salonda kapıda yok. Tüm evi tekrar mı süpürtcem. Çok anlayamadım mesajınızı
Hiç yaşamadım hocam. Spesifik olarak ‘e9 rulo fırça takıldı hatası alıyorum’ diyen sizden başkasını görmedim burada. Bir kaç kişi fırça takıldı konusundan bahsetti ben dahil. Bu kadar sık yaşıyorsanız servise gönderin hocam normal değil.
Haritalama bitmemiş hocam. Bitince harita gri olmuyor. Mavi oluyor. Bölebilirse de odaları ayırıyor ama başarılı değil, sonradan düzenliyorsunuz. Ayna varsa, cam kapı varsa, lidar sensörünün tarayabileceği yüksekliği kapatın geçici olarak gaZete vb yapıştırın. Perdelerin eteklerini toplayın. 2 süpürmeden çıkarmıştı bende. Sizde de 2 süpürmede olacak diye kaide yok.
Dediğiniz herşeyi yaptım zaten hocam. Tüm süpürme bittikten sonra üniteye döndü. Ozaman haritalandırmayı mı yapamamış? Neden döndü ozaman üniteye? Bu arada daha ilk kullanımda 2 kez fırça hatası aldım bende. Sürekli yapıyosa bunu işiniz var. Süpürtmeyi başlattım evde çıktım daha salonu bitirmeden fırça hatası almış. Pişmanlık olacak gibi bende :(
Tekrar tüm evi süpürtmemmi gerekiyor sonuç olarak acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X