< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (281. sayfa)
-
-
65c935 tcl in en iyisimi hala alinirmi yoksa 845 veya 2024 955 mi almak lazim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Yeni aldığımız C645 modeli iptv izlerken filmlerde 1080p yada 4K farketmeden sürekli takılmalar yapıyor çok göze batıyor, usbden film izlediğimde yağ gibi akıyor sorunsuz, iptv için televizo uygulamasını kullanıyorum internette veya uygulamada bir sorun yok çünkü başka cihazlarda sorunsuz hatta xiaominin çok kasan 1 gb rami olan 1080p versiyon tv stick cihazında bile sorunsuz. Bu yönden iptv için bu modeli önermiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comako -- 10 Ekim 2023; 16:40:33 >_____________________________ -
Amazonda 75c745 indirime girdi ama kısa süre sonra fiyat normale döndü anlamadım

_____________________________ TCL75C745 -
Hocam müşteri hizmetlerini arayıp başvuru yaparken modül istiyorum diyin. Servis sizi arayınca modül istediğinizi belirtin. Servisler genelde 1080p kutu getiriyorlar, modül zor bulunuyor. İlk başta kutu verirlerse sonra modüle geçerseniz servis ücreti alıyorlar ek. O yüzden ilk başta modülde diretin yoksa kurulum yaptırmayın. Ayrıca kutuda 4k yayın için 4k destekli kutu ve lnb değişikliği gerekli, modülde öyle birşey yok. 4k yayın için modül istiyorum diyin müşteri hizmetleri ve servise.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
-
Çok teşekkür ederim hocam.
_____________________________ TCL75C745 -
sorun tv de değil sizin tv router arasındaki bağlantıda yüzde 99, 2.4ghz den bağlanmış olabilirsin yada mesafe modemle fazla olabilir, speedtest ile hızını kontrol et, tv dual band 5ghz bağlantıyı destekliyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Tcl 55c728 model televizyon icin güncel sürüm hangisi acaba bilen varmi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ HIZLIAL , ÇOOKK ÇOOKK YAVAŞ GELSİN , HATTA HİÇ GELMESİN :D -
Çoğu incelemelerde 835 kadar puan toplamadı maalesef 845. Yukarıdada bazı arkadaşlar 845 mi 935 mi diye sormuşlar ama 935 de olan panel maalesef bu sene yanılmıyorsam x95l ve qn95c de vardı(Auo A-HVA) 845 kağıt üstünde dolu ama işleyişte maalesef hakkını veremediler.
Güncellemeyle olucak birşey değil tcl model özelinde pek dokunmuyor sanki biraz daha basit işlerle fixliyor, çok radikal işlere imza atmıyorlar kısacası işin o kısmına.
Kendi fikrim bu senenin modeli 745 daha ele dokunur kitabına göre oynuyor pek riskede girmemişler bu yüzden başarılı. Mini Led lerde ise 845, 935 inde 835 inde gerisinde model olmuş. Ben 935 almadan önce çok düşünmüştüm 835 te karar kılmıştım benim için yeterli bir modeldi aradada 65 inç model için 15.000 TL fark vardı ama 2 hafta önceki gibi mağazalarda bir indirime denk gelip c935 i 35 e aldım mart nisan gibi..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ TCL 65C935 – Pioneer LX76 AVR – Paradigm Studio 60v5 – Paradigm Monitor C1 – Paradigm Mini Monitor v7 -
Bn de incelmeleri dikkate alarak c845ten vazgectim ileride tv ye gelecek guncelleme ile bloming sorunlari duzelirmi bilemiyorum ama c845 in c745 den hdr farki haric testlerde onde oldugu ciddi bi durum yoktu. Simdi amazonda c935 indirime girmsi 44 bintl ye kullanicilar cok begeniyor bn eger 37 bin tl aldigim tv geri iade edip media market indiriminden 26 bine 65c745 almis olmasam icim yanardi valla. Gozum c935 kalmadi degil ama cokta ucuza tv aldigim icin o fiyat farkina bu modeli kullanmak cazip geliyor simdilik
Arkadaşlar herkese selamlar 55c745 modeli ile ilgileniyorum ancak yaza doğru evleneceğim. Ürünü şimdi alsam ancak kurulumu yazın başlatma gibi bir durum var mıdır? garantisi başlasın istemiyorum
_____________________________ -
Bnce bunu bilkomu arayip sorun, ben kurlumu orayi arayarak yaptirdim. Onlar biliyordur muhtemelen
6 ay bekleme ocak ayında %30-40 asgari ücrete zam gelir enflasyonda var herşey iğneden ipliğe zamlanır 20 yıldır böyle .
Şimdi kampanyadan al. Sonuçta garantisi var bence kutusundan sorunlu çıkarsa zaten değişim yaparlar.
Garanti erken geç olur ona takılma bence al geç
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
C728, C735,C745, C825, C835, C845,C935 modelleri T615T03 platformu üzerine kurulmuştur. Yani işlemci, anakartı, wifi kartı gibi donanımlar %99,9 ihtimal ile aynıdır. Dolayısı ile bu donanımın size aynı işletim sistemi ve aynı özellikleri sunar.
Peki nerede ayrışıyorlar, benim gördüğüm donanımın getirdiği bazı farklar aşağıdaki gibidir;
C935+'ları:
- C935 A grade bir panele sahip iken, C845 B grade bir panele sahip. A grade paneller daha kaliteli ve pahalıdır, kusurlu olma olasılığı çok daha azdır. Yine de "Panel Lotary" nedeni ile C935, %100 sorunsuz olur diyemeyiz.
- Penlde ve aydınlatmada kullanılan bazı teknolojiler C935'e özgü. OD5, sistem parlaklığı tam beyazda 1000nit iken, 845'te 800nit olması, mini led yerel karartma bögle sayısı gibi.
- Ses. Fiziken C935 2.1.2 entegre soundbara sahip ve içinde 9 hoparlör ile sound tracking özelliği destekliyor. C845' 2.1 hoparlör yapısına sahip, fakat ek olarak DTS sertifikasyonları almış. Ses çıkış gücü ikisinde de 60w.
C845+'ları:
- Yapay zeka işlemcisi yeni nesil, HDR içerikler daha doğru renkler beklenebilir
- Freesync Premium yerine Premium Pro desteği var
- DTS sertifikasyonu ses açısından
Özetle kullanıcıların %95'i aradaki farkı pek anlamaz, daha doğrusu farka kafa yormaz. Tamamen kişisel bir tercih olmakla birlikte aralarındaki fiyat farkı 5-6 bin TL seviyelerine kadar C935 tercih ederdim.
_____________________________ XH1|Xpro2 Graphite|16mm/1.4|23mm/2 G|35mm/2|50mm /1 | FlickrMacBook Pro M1 14 HP Omen 880 | Custom DesktopEdifier S550 | Logitech Z906 | Samsung DA-F760 | Marshall Woburn 2 | Shure SE215 AONIC 50 S&B | Bang Olufsen EX & H4
-
Yazdıklarınız çoğuna katılmakla beraber en başta belirtiğiniz %99,9 ihtimalle işlemci,anakartı,wifi kartı gibi donanımların aynıdır vurgusuna katılamıyorum. Gerçi 845+'larında yapay zeka işlemcisi yeni nesil demissiniz bu bahsettiğiniz donanım farklılığına girmiyor mu?
Şöyle söyliyim sizin %0,01 ihimal verdiğiniz donanım farklıları şöyle;
1)c845 görüntü kalite işlemcisi 3.0 iken, c935 te 2.0 bu ne anlama geliyor. En basit anlatımla 2.0 versiyon bir tvde youtubeye basıp videoyu açma süresine bakın, 3.0 olan tvde aynı işlemi yapın aradaki farkı bizzat görürsünüz. Ben bu işlemi yan yana 2 tv'yi koyarak deneyip gördüm 3.0 2.0'a göre gayet hızlı. Bu bence önemli bir donanım farklılığı.
2) c845 BT 5.2, c935 BT 5.0 Bu kimine göre önemli, kimine göre değil. Yine donanım farklılığı var ama
3) c845 802.11b/g/n/ac/ax, c935 te 802.11ac/b/g/n yani Wifi 6 denilen ax c845 te var, c935 te yok. Bu bence işlemci kadar önemli bir diğer donanım farklılığı.
Saydıklarınızdan bence anakart sadece aynı olabilir, onun dışında işlemci,wifi, Bt hepsi farklı. Donanım dışı farklılıkları zaten kabaca belirtmişsiniz oraya değinmeyecem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinirliengineer -- 11 Ekim 2023; 14:7:40 >_____________________________ TCL75C745
-
Mrb , hocam, sizin tvnin şu siyah ekran sorunu ne oldu ,düzeldi mi
yoksa devam mı ediyor , devam ediyorsa ,inat box kaldırıp deneyin ,
çok yoruyo televizyonu .

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Hızlı