TCL almadan önce uzun yıllar önce Sony sonra da Samsung kullandım. Uzatmadan söyleyeyim, perfromansta hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Xbox'da oynuyorum, IPTV de seyrediyorum. Dijital stream servislere de üyeyim. Kablo üzerinden 4k video da açıyorum. 2 yıl oldu TCL'e geçeli ve sıfır sıkıntı. Stick vs kullanmadan AndroidTV de kullanılıyor. Negatif gerçekten söyleyebileceğim hiçbir şey yok. Günümüz Samsung'larını bilemiyorum ancak ben değiştirdiğim sırada motivasyonum futbol keyfimin düşmesi oldu. Yayın kalitesi arttıkça televizyonlar bu hıza yetişemiyor. Samsung cihazda top pikselleniyordu. TCL'de bu yok. |
TCL QD-Mini LED vs LG OLED (2. sayfa)
-
-
B4 araştıran biri olarak geldim. Ne diyorsunuz son olarak kullanımdan sonra
-
TCL C855 ile LB B4 arasında kalmıştım ama daha önce 2018 serisi LG OLED kullanan biri olarak avantaj ve dezavantajlarını biliyorum. MiniLED TVlerin OLEDleri tahtından edebilmek için daha çok geliştirilmeye ihtiyacı olduğu kanaatindeyim. MacroLED TVler belki olabilir ama ilerde göreceğiz. Ayrıca B4 seçmemdeki temel neden fiyat/performans odaklı olmasıdır. İzlediğim detaylı inceleme videoları ve mağazalarda kendi gözlerimlerim sonunda üst model OLEDlere kıyasla arasında at-deve kadar fark olmadığı ve bu kadar fazla fiyat farkını hak etmediği kanaatine vardım. Castle Bravo'nun yaptığı yoruma katılıyorum. Uzun kullanım sonrası bir sorunla karşılaşırsam konuya yazacağım.
-
Herkese selam,
Mesaj atanlar da olmuş ancak bildirim gelmediği içi çoğunu geç gördüm kusura bakmayın. Genel bir yorum yapacak olursam ben memnunum. Ekran kalite ve parlaklık açısından gayet yeterli. Ses de epey başarılı. Oyunlarda oyun moduna aldığım zaman giriş geçikmesi vs. acayip farkediyor kusursuz zevkli bir deneyim sunuyor.
Beğenmediğim veya eksi olarak söyleyebileceğim tek şey ekran yansıması. Ekranın yansımasını önleyici herhangi bir çalışma yapılmamış bence bu televizyonda. Gündüz birşeyler izleyip oyun oynayacaksanız, benim gibi perdeleri çekmek zorunda kalabilirsiniz :)
Çok mu abartıyorum bilmiyorum ama, bence yansıma performansı 10 üzerinden 1 falan. Perdeleri çektiğimiz zaman veya akşamları herhangi bir platform da içerik tüketmek ve oyun oynamak gayet zevkli.
Ek olarak birşey daha, tod üzerinden canlı yayın maç izlerken, akan oyunda yakın çekim olduğu zaman bazen top ve oyuncularda gölgelenme, çiftlenme gibi birşey oluyor. Hep olmuyor ama bazen oluyor. Görüntü modlarını deneyip birde öyle incelemek lazım ama, saniyelik birşey olduğu ve seyir zevkimi pek etkilemediği için henüz deneme fırsatım olmadı.
Konu da belirttiğim gibi ben LG oled almasam içimde kalırdı, bu parayı hak eder mi hak etmez mi, daha ucuza farklı panel farklı model alınır mı alınmaz mı orasını bilemem.
B4'ü farklı modellerle deneyip / karşılaştırıp, "şu model" daha iyi diyen olursa bende ara ara gelir bakarım.
Yine olsa bu parayı verir alır mıyım diye sorarsanız çok da emin değilim.
Dediğim gibi, benim ki inat gibi heves gibi bir şeydi.
Herkese iyi forumlar.
-
Hayırlı olsun. Geç de olsa yazmış olayım:
LG B4 iyi bir model. Yeni Alpha 8 işlemcisi ve uzun ömürlü EX panel var. Parlaklığı da, LG C1, hatta C2 gibi modellerden iyi.
Son çıkan B serileri, eski B'ler gibi değil. Geçen seneki B3'te, Evo (WBE) panelle ilk atılım yapılmıştı. B4'teki işlemci gelişmesi ve parlaklık artışıyla, iyice oturmuş oldu.
Yansıma konusunda ise:
Yansımalar fazla, fakat gündüzleri verdiği siyah seviyesi iyi. Arkadaki pencere perdeyle karartılırsa, diğer pencereler görüntüyü pek bozmuyor. Yani dolaylı yansımalar ve odanın ışık seviyesinden az etkileniyor.
Ayrıca, yansımalar ekrana yayılmıyor. Mesela arkada bir abajur varsa, sadece ekranın o bölgesinde yansıma yapıyor. Diğer semi-gloss kaplamalarda, yansıma azalsa da, daha geniş bir bölgeyi etkiliyor.
QD-OLED ekranlarda ise, polarizer olmadığı için, odanın ışık seviyesi siyahları daha çok bozuyor. Kontrol etmesi daha zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 16 Kasım 2024; 9:24:1 >
-
Ne güzel bir konu olmuş. Ben de PS5 ile kullanmak için 65" TV bakıyorum, her kapı 65B4 veya 65C4'e çıkıyor gibi görünüyor. Şu anki TV'nin yanında uydu kablosu var ama bağlı bile değil, dolayısıyla genellikle PS5 üzerinden Youtube, Netflix ve Fps veya Tps oyun amaçlı kullanacağım.
Yansıma konusu OLED'le ilgili benim en korktuğum konu. Ayrıca da "güçlü" ışık istemiyorum, kısık, soft bir ekran aydınlığı yeterli geliyor bana. İnsanların telefon ekran ışığı sonuna kadar açıkken benim kullanımım yarı ışıktır veya daha azıdır mesela, akşamları. Yani sanki OLED'lerde bu yansıma konusunda da şu husustan bahsediliyor gibi; "brightness'ı çok iyi abi, açınca zaten yansıyan ışıktan fazlasını verdiği için sen o yansımayı görmüyorsun bile" gibi bir argüman üretiliyor sanırım, ben yanlış anlamadıysam (overcoming more glare in a bright room, because its more brighter..). Ki bu da istediğimin tam tersi oluyor :) Hem glare olmasın, hem bright olmasın istiyorsun, ama onlar sana glare'i hissetmemen için daha fazla brightness verdik diyorlar..
(eğer bu son söylediğim doğru değilse dikkate alınmayabilir, ama sanki ben bu şekilde okuyorum, yani brightness çok kuvvetli/fazla olduğu için yansıma izleyeni etkilemiyor..gibi. Ama beni rahatsız eder bu fazla ışık...)
Dolayısıyla OLED sanki bu iki noktada (yansıma ve aşırı parlak ışık saçması(?)) beni üzecekmiş gibi hissediyorum.
Rtings'in B4 C4 karşılaştırması var. B4 ile C4 karşılaştırmasında aşağılara inince yansıma konusunda da karşılaştırma yapılmış. Burada da C4'e daha fazla puan verilmiş ama sanki B4 ışığı biraz daha yayıyor, yayarak sönümlüyor gibi, ki bu benim için kötü olmayabilir?
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-b4-oled-vs-lg-c4-oled/49540/49541
Sanırım yansıma konusundaki başarı sıralaması şu şekilde Samsung ve LG'de; S95D-G4-S90D-C4-S90C(2023)-QN90D-B4-QN85D-QNED86T şeklinde gidiyor. Mini Led olarak Samsung QN90D iyi görünüyor, o da S90C(2023) OLED ile aynı fiyat... Keşke LG QNED86T'yi edge led değil de mini led olarak çıkartsaymış. Dertlerim o zaman çözülürmüş gibi hissediyorum..
S95D Matte screen finish nedeniyle sanırım bu konuda Top noktada (sadece Rtings puanı anlamında değil, benim seyir zevkime uygunluğu açısından da öyle gibi).. Ama fiyatı nedeniyle konu dışı..
Zaten C4 ile B4 arasında kararsız kalmamın temel nedeni de fiyat. Anlık B4 59k, C4 81k... Çok fark.
Samsung QN90D ile 2023 S90C fiyatı aynı, ama biri oled, mesela karşımda 3 saattir PS5 açık ve hep aynı ekranda duruyor, 12 senelik LG LM620S TV'de.. Burn in durumu ne olur bilemedim. Ayrıca 60hz ve daha düşük hz içeriklerdeki stutter issue de var OLED'lerde..
Kumandasını da hiç beğenmem Samsung'un, arayüzünü de..
Yani neticeten yine kararsızlık devam... Şimdi PS5 Pro da geliyor, yolda, o yüzden de biraz kaşınıyorum, ama acaba diyorum LG'nin 2025 Led TV'sini mi bekliyim, mini led gelmesini umarak, yoksa QN90D mini led veya 2023 S90C'ye 65k vereceğime 81k'ya C4 mü alayım diyorum. Sanırım ben TV alamayacağım :)
-
Hocam TCL TV modellerine baktınız mı mini Ledli olanlara.
-
Aynı durumdayız hocam. Şuan TCL 65C855 ağır basıyor bende ama tam emin değilim. Dediğiniz gibi B4 ile yola çıktım sonra C4 ama fiyat farkı çok. TCL C855 ve C4 youtubeda inceleyincede bu kadar farka gerek yok gibi yorum yaptım kendimce.
-
Merhaba,
Bende fazla ışık sevmiyorum, başımı ağrıtıyor.
Genelde ps5 için kullanacağınızı düşünürsek, oyun modunda ki karanlık oda ve ışık filtreleri gibi seçenekler istediğiniz görüntüyü rahatlıkla yüksek performanslı bir şekilde almanıza epey yardımcı oluyor.
Oyun için diyecek pek söz yok, fazlasıyla başarılı.
Sanırım ne seçerseniz seçin, tam anlamıyla tatmin olamayacaksınız :)
Umarım memnun kalacağınız bir ürün alırsınız, iyi forumlar. -
Karar kılabildiniz mi acaba ?
-
-
Bir yerde biraz once 29 küsür gördüm fiyatini, biraz daha indirim yapılmış.
-
oled kıyaslamasında phillips in adı hiç anılmıyor ama nedenini de merak etmiyor değilim. lg ile aynı panelleri kullanan phillips e neden olumsuz bakılıyor ya da hiç bakılmıyor?
-
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X