< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abzah -- 21 Ocak 2026; 13:39:13 > |
80.000 TL’lik Xiaomi S Pro 75' Mini LED 2026 TV Mağduriyeti – Servis Kayıt Bile Açmıyor!
-
-
geçmiş olsun. kutudan hasarlı çıkmamış. yer değiştirme sırasında aldığınız görüntü kaydı var mı? olsa bile sonuç alacağınızı sanmıyorum. ev/eşya sigortaları bu gibi durumlar için var. müşteri hizmetleri tv parası kadar ekran değişim ücreti çıkartacaktır. kendi hatanız! servisin ilgisizliği ise için haklısınız.
_____________________________ 01100010 01110101 01101110 01110101 00100000 01111001 01100001 01111010 01100001 01101110 00100000 01110100 01101111 01110011 01110101 01101110 00101100 01101111 01101011 01110101 01111001 01100001 01101110 01100001 00101110 00101110 00100000 11000101 10011111 01100001 01101011 01100001 00100000 11000101 10011111 01100001 01101011 01100001 00101110 00101110 00101110 -
Ürünün evdeki yerini değiştirirken servisini mi çağırmamız gerekecek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
eve hasarsız teslim edilmiş. evde kurulum yapılmış. siz evin içinde ister taşıyın ister taşımayın sorumluluk tamamen size ait. buraya gelip konu açınca haklı olmuyorsunuz. bilerek yada bilmeden bi yerini çarpmış olabilirsiniz. yanlış şekilde kaldırma sonucu bi yerleri kastırmış olabilirsiniz veyahut taşırken cebinizdeki anahtar telefon vs gibi bişeye farkında olmadan değdirip hasar vermiş oalbilirsiniz. saymakla bitmek. servis buna bişey yapmaz sizin hatanız. üstüne soğuk su için.
_____________________________ FENERBAHÇE -
sikayetvar.com sitesinde yayınlandı.
www.sikayetvar.com
Xiaomi Panel Hasarı ve Cevapsız Servis Sürecihttps://www.sikayetvar.com/xiaomi/xiaomi-panel-hasari-ve-cevapsiz-servis-sureci%20
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
-
Arkadaşım eleştirine saygı duyuyorum ancak gözden kaçırdığınız bir nokta var. Bu cihaz 75 inç boyutunda ve 2026 teknolojisiyle üretilmiş bir amiral gemisi. Üzerinde tüm koruyucu jelatinleri ve fabrikasyon destekleri dururken, sadece yer değişimi sırasında bu kadar kolay hasar alması 'dayanıklılık standartları' açısından bir soru işaretidir."
"Daha da önemlisi, benim asıl eleştirim Xiaomi'nin satış sonrası hizmet anlayışına. 1 haftadır resmi bir servis kaydı bile açılmadı. Bir marka kullanıcısını bu kadar sahipsiz bırakmamalı.
dayanıklılık konusu tartışılır kocaman bir ekran var bunun zarar görme potansiyeli çok yüksek. ne kadar büyük ekran o kadar büyük esneme payı. siz taşırken ağrılık dağılımı tuttuğunuz yer bile önemli. yanlış bi yerden kaldırıp incecik panelin eğilmesini sağladıysanız zarar görür elbette. teknik servis konuısunda da bilindik markalardan şaşmamak lazım xioami bildiğim kadarıyla tv olarak yeni girdi türkiyeye. henüz sistemileri yada altyapıları bayileri oturamamış olabilir.
_____________________________ FENERBAHÇE -
Evet tv piyasasına yeni girdiklerini okumuştum. Ama markanın adına yakışır bir müşteri hizmetleri ve satış sonrası olacağını, bu kadar başı boş olmayacaklarını düşünmüştüm, maalesef yanılmışım.
Bu saat oldu halen ne yerel servis aradı ne de genel merkez.
Karşıda kimse yokmuş. Tınnn
65" ve üzeri boyutlardaki tv'yi taşırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Paneller oldukça ince. Küçük bir darbe, taşıma sırasında esneme sonucu bunlar olabiliyor. Maalesef süreç aleyhinize sonuçlanacaktır çünkü kurulmuş, hasarsız bir şekilde teslim almışsınız. 55" LG C5 oled'i salondan oturma odasına taşırken oldukça tedirgin olmuştum. Panel çok ince, çok yavaş bir şekilde destekli taşımıştık. Geçmiş olsun, ne diyelim.
_____________________________ İkinci ele param yetmedi, sıfırını aldım. -
Haklısınız, büyük panellerde taşıma süreci her zaman riskli ve çok dikkat gerektiriyor; ben de bu riskin bilincinde olarak hareket ettim. Ancak burada dikkat çekmek istediğim iki temel nokta var:
Ürün Hassasiyeti ve Koruma: Cihazın fotoğraflarda gördüğünüz üzere henüz fabrikasyon koruma jelatinleri ve ambalaj destekleri dahi sökülmemişti. Bu denli korunaklı bir haldeyken, en üst segment (2026 amiral gemisi) bir cihazın en ufak bir esneme payının dahi olmaması ve adeta 'kağıt gibi' hasar alması, ürünün yapısal mukavemeti açısından büyük bir hayal kırıklığı. 80.000 TL’lik bir teknolojinin bu kadar savunmasız olması normalleştirilmemeli.
Satış Sonrası Hizmet Felaketi: Panel hasar alabilir, bu bir ihtimaldir; ancak Xiaomi gibi küresel bir markanın, 1 haftadır resmi bir servis kaydı dahi oluşturmaması, WhatsApp'tan fotoğraf isteyip süreci askıda bırakması kabul edilemez. Ücretli onarım seçeneğini bile resmi bir kanal üzerinden, yerinde inceleme yaparak sunmuyorlar. Muhatap bulamamak, hasarın kendisinden daha büyük bir sorun haline geldi.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Süreci, hem ürünün bu aşırı hassasiyeti hem de markanın ilgisizliği nedeniyle Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyacağım."
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
-
Yeni nesil tv'ler çok ince evet. Aşağıdaki görsel C5 oled'e ait. İnceliği görüyorsunuz.

65" ve üzeri tv'leri bence 3 kişi taşımalı. En garanti yöntem tv'yi kutusuna koyup, köpükleri yerleştirip odaya kutusunda taşıyıp orada tekrar açmak olmalıydı. Ekrana baskı, yatay taşıma, ekranı kenarlardan sıkıştırma yapılırsa geçmiş olsun. Yapacak bir şey yok çünkü panel çok esnek. O kadar para veriyoruz, dikkatli olmamız gerekir.
_____________________________ İkinci ele param yetmedi, sıfırını aldım.
-
-
Hocam umarım iyi bir sonuç alırsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İkinci ele param yetmedi, sıfırını aldım. -
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Çok ümitli değilim açıkcası. Xiaomi Türkiyenin bu satış sonrası ilgisizliği firmanın prestijine gölge düşürüyor. Zamanla benim gibi mağdurların sayısının arttığına şahit olacağımızı düşünüyorum.
Hocam niye taşıma gereği duydunuz , gerçekten üzücü bir durum , olumlu sonuç almanız imkansız gibi birşey maalesef gitti 80 kağıt offf
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Hocam iyi dileklerin için teşekkürler, gerçekten de maddi manevi yıpratıcı bir süreç. Neden taşıma gereği duydum? Çünkü ev yeni, temizlik ve eşya yerleşimi aşamasındayız. Ancak şunu atlamayalım: TV'nin üzerinde tüm fabrikasyon jelatinleri, kenar koruma aparatları ve ambalaj destekleri takılıydı. Yani ben çıplak paneli kucağıma alıp taşımadım.
'İmkansız' diyerek kestirip atmak yerine şunu sormak lazım: 2026 model, markanın 'en sağlam, en gelişmiş' diye sattığı amiral gemisi bir ürün, tüm koruma ekipmanları üzerindeyken bu kadar mı savunmasız? Eğer öyleyse bu zaten başlı başına bir mühendislik/tasarım ayıbıdır.
Ayrıca '80 kağıt gitti' demek yerine hakkımızı arıyoruz. Az önce Tüketici Hakem Heyeti başvurumu resmi olarak tamamladım. 1 hafta boyunca servis kaydı bile açmayan bir markaya karşı sessiz kalacak değilim. Hukuk ne derse o olacak. Gelişmeleri buradan paylaşmaya devam edeceğim ki benzer durum yaşayanlara da referans olsun.
"03.12.2025 tarihinde aldığım Xiaomi S Pro 2026 model TV için servis kaydı dahi açılmıyor. 1 haftadır muhatap bulamıyorum. Satıcı olarak çözüm sürecine dahil olmanızı bekliyorum."
Gelen cevap
Ürünün onarımı için direkt teknik servisle iletişime geçmelisiniz. Teknik servis bilgileri;ile iletişime geçebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abzah -- 21 Ocak 2026; 10:35:58 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Tekrar başvurdum ama hepsişurada hepsini kullanamıyor galiba
Ben diyorum ki;
Servis istiyorum, onarım istiyorum, Xiaomi ye ulaşamıyorum, sizin yaptığınız Verdiğiniz cevap 6502 sayılı Tüketici Kanunu'na aykırıdır. Kanun gereği satıcı, ayıplı maldan üretici ile birlikte müteselsilen sorumludur. Servis, 1 haftadır kayıt açmayarak süreci tıkamaktadır. Satıcı olarak bu mağduriyeti gidermek ve servis/üretici üzerindeki denetim yükümlülüğünüzü yerine getirmek zorundasınız. Talebimi reddettemezsiniz.
Verdikleri cevap şöyle;
Talebinize ait ürününüzün 14 gün iade süresi dolmuştur. İade etmek için teknik servisten rapor alarak talep oluşturmanız gerekmektedir.
Ben diyorum servis hizmet vermiyor, firma yetkilileri sessiz. Onlar iade süresi doldu diyor.
Sanırım bu cevapları bana cevap olarak gönderen bir bot.
hepsinerede.tom
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abzah -- 21 Ocak 2026; 19:11:36 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hepsiburada '14 gün geçti, rapor getir' diyor; servis ise kayıt bile açmıyor. İki dev firma arasında tüketiciyi ezmeye çalışıyorlar ama THH başvurumu yaptım, bu yazışmaları da delil olarak sundum. Görelim bakalım hukuk ne diyecek.
konu dikkatimi çektiği için okudum ama neresinden tutsam boşmuş yani. kendim taşırken hasar aldı diyorsunuz, bundan firma neden sorumlu olsun? garantiye falan girmez, kullanıcı hatası.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt