Şimdi Ara

TCDD tren similatörü (53. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.299
Cevap
2
Favori
471.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • activitenin amacından kısaca bahsettim mesajlarımda bulabilirsiniz manevracı24 kardeşim activiteyi yarıladı bile mesajımda anlattıklarımı çok dikkatli okuyunuz ve uygulayınız.

NOT (activitenin anlatımı 17 ci sayfada mevcut)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makinist71 -- 28 Ağustos 2006; 13:33:11 >
  • activiteden görüntüler DE24390 önce yolcu vagonlarını daha sonra arızalan DE22044 ü bırakıyor

TCDD tren similatörü
  • manevracı makinayı gene yanlış istasyona bırakmışın bir sonraki büyük istasyona bırakıcan monitorde kıvrım ok işaretini görmedigin istasyonda manevra yapamassın o işarete çook dikkat et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makinist71 -- 28 Ağustos 2006; 17:58:17 >
  • hoş buldum cetin kardeş evet bütün notları worda kaydettim resimlere birlikde ordan takip ederek inşallah sonunu getirecegim
    tşk ederim..
  • tamam akşam şöyle güzel bir tren yolculugu manevra yapın yarın activite hakkında görüşlerinizi yazarsınız.
  • birde şöyle yük vagonları ile bir activite yapmayı düşünüyorum birde arkadaşlar bu routede iki yollu istasyonlarda ve bazı yol boyunca bazı yerlere sinyal koymamışlar bu durumda activitelerimde karşılaşmalarda sorun cıkarır birde ben bu sinyal olmayan yerlere sinyal eklicem ekleyince dosyayı göndererim.
  • evet cok iyi olur gerçekden birde yük treni götürelim degilmii eglenceli olur ranforlu bir yük trenii
  • sinyal için evet cok güzel olur akşam onada bir seneryo düşünelimm cetin kardeş...
  • mesela bu cift hatlı buluşma noktasında sinyal yok olmayınca ben nasıl karşılaşma yapıcam karşıdan tren gelse haberim olmaz ondan sonra kafa kafaya gelirler.

TCDD tren similatörü
  • quote:

Orjinalden alıntı: makinist71

manevracı makinayı gene yanlış istasyona bırakmışın bir sonraki büyük istasyona bırakıcan monitorde kıvrım ok işaretini görmedigin istasyonda manevra yapamassın o işarete çook dikkat et.

makinist ben orası sandım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manevracı 24 -- 28 Ağustos 2006; 19:42:42 >
  • ama cetin kardeş bu tür yerlerde genelde yük trenlerini bekletmeye yarayan bir yerdir ara yol yanılmıyorsam iskenderunda böyle bir hat var ve tek sinyal var bu yola yük treni giriyor sinyal kırmızıysa beklemek zorunda yeşil yanana kadar buraları genelde yol acık tek sinyallidir..ama yinede sinyal eklene bilirse iyi olur...
  • bildigim kadarıyla bu hat istasyon yoktur ama agır giden yük trenlerini bu yola alarak arkadan gelen yolcu trenine yol vermek için kullanılıyor eger bu yola şöyle bir seneryo düşünürsek istasyondan cıktıkdan sonra bu yolun sag şeritine gecelim ve burdanarkadan gelen bir expres bizi gecsin daha sonra bir kaç dakika sonra bize yeşil yanarsa yolumuza devam edelim tabi son fikir yine activideci olarak sana düşmekde ama ortaki tek sinyal unutulan bir sinyal degildir..tahminimce...
  • simdi hatırlarsanız benim bir önceki ANKARA activitemde yolcu treni olarak istasyonda cok beklemiştiniz beklemenizin sebebi sinyallerin düzensiz ve eksik olması niye resimdeki ve eksik olan yerlerde düzenli sinyal olsa idi okadar beklemezdiniz ben ANKARA activitesinde istasyonda 45 dakika bekledim ve ve benle bekleyen trenler gittiler ben kaldım ve birkac ötedeki istasyondaki tren buluşmaya geldi normalde bu kadar beklenmez ama ben sinyalleri ekledigimde gercekten güzel olacak routelerin cogunda sinyaller noksan.
  • diger sinyaller işin birşey söylemedim ama burası yük trenleri için bir bekletme alanıydı park alanı gibi düşünelim evet cok beklemişdim dogru ankara activedisinde dedigim gibi en son söz sizin cetin kardeş nasıl uygunsa olabilir...tabiii...
  • yani resimdeki gibi demek istedim karşılıklı iki tane sinyal mesela biz yolda beklerken arkamızdan gelen treni sinyal ile takip edebiliriz

TCDD tren similatörü
  • arkadaşlar activitede son istasyona vardım de22000 lik yük dizisine bağlandım

TCDD tren similatörü
  • selam arkadaşlar ben tekin kardeşin dosyalarını attıkdan sonra kompla yapıştır yapmadım tek tek içlerinden alıp dosyaları yapıştırdım dosya sorunsuz hemen calışdı ama biraz oynaya bildim mersinden adanaya giderken yorgun olunca fazla oynayamadım birde yol yorgunu olunca bugun akşama bırakdım..depodan cıktım gittim jenaratörü aldım..yolcu trenine takacakken bırakmak zorunda kaldım..eline saglık cetin kardeş güzel olmuş...

TCDD tren similatörü

TCDD tren similatörü

• bu son çıkan vol 3.0 da makas işaretleride değişmiş değil mi daha önceden oklar vardı. Şimdi gerçek makas toplarının aynısı olmuş
  • daha oynamak nasip olmadı ama evet gerçekten activiteler gerçekten çok güzel gözüküyor. elinize sağlık kardeşler.
  • evet makas işaretleri degişti...birde de1100 3 vagonlu yolcu trenleri cekerdi yada banliyo trenlerini cekerdi diger bazı modeller ise manevra için kulanılırdı dh6500 vardı eskilerden manevra yapanlardan şimdi dh6500 yanılmıyorsam 9500 olabilir manevra için kulanılıyor de2400 rampada cekeri tek makina kışın 850 ton bu yazın 1000 tona cıkar de2200 ise biraz daha güçlü cekiyor bu nedenle adana bölgenin yolları her iki tarafıda rampadır o yüzden yük trenleri ranforsuz gitmez gerçi şu son zamanlarda adanada de33000 makinaı cogalmaya başladı bir di 2 oldu daha sonra 8 cıkdı bu sayı 12 16 ya kadar cıkacak bir tane de22000 geliyor oda kayseriye ait gelip geri gidiyor burdan fazla olan de24000 liklerden adana malatya sivas a götürülüyor...
    o yüzden ek seri de2200 ve de2400 kulanılıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HERCAİ01 -- 29 Ağustos 2006; 9:13:45 >
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.