Şimdi Ara

TCDD tren similatörü (122. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.299
Cevap
2
Favori
471.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar, mesajlar gelmez oldu. Nerelere gittiniz yahu??
  • slm arkadaşlar oooooooo şafak bey gerçekden agzımın suları aktı süper birşey ve yenilikler gerçekden vol 4 her zaman oldugu gibi ben ve serence kardeşle birlikde varız...vol 4 her zaman bekliyoruz biz...gercekden süper olmuş elinize saglık gercekden büyük devrim olmuş...
  • bende pro serisinn bir tanesi vardı almanya rotası ama kac oldugunu bilmiyorum...
  • Şafak bey bir rota üzerinede calışıyordunuz türk rotasına cevirmek için o calışma nasıl gidiyor vveya zaman ayıra biliyormusunuz bir kaç resimde on calışmalardan görmemiz mümkünmü...birde arkadaşlar şafak beyin cekmiş oldugu günün yakışıklısı olan de24000 serisinin bir resiminide yayınlayım...sizelere resmi ceken şafak beydir...

TCDD tren similatörü
  • merhabalar bizde (magnaflux) arkadaşımla eskişehir ankara yolunu yapmaya çalışacağız ama önce bir yerden haber bekliyoruz eğer olmumlu bir cvp alırsak süper bi iş gerçekleştirmiş olacağız. bu arada hercai bey bana auotocad de çizmem için 24000 liğin dwg dosyası için yardımcı olacaktı arada kaynadı
  • Merhabalar arkadaşlar

Herkes sessiz sedasız ortadan kayboldu. Nerelere gittiniz yahu? :)

Arkadaşlar, Caner'in gönderdiği DE33002'yi ve Çetin Bey'in gönderdiği DE24040'ı inceledim, emeklerine sağlık gayet hoş olmuşlar. Elden geçirdikten sonra otomatik setup haline getirip internete yükleyeceğim. MSTS Vol 3.x sahipleri indirip kullanabilecekler. Türkçeleştirme çalışması iyi gidiyor, çok yoğun olmama rağmen elimden geleni yapıyorum. Turkish Trains Add-ons Vol 4.0, hazırlayacağım son eklenti olacak arkadaşlar. Malesef, hem çok yoğun çalıştığım, hem de biraz yorulduğum için Rail Simulator çıkana kadar başka modelleme yapmayacağım. Belki bazı iyileştirmeler, yeni boyamalar yapabilirim ama yeni model ve hat çalışması olmayacak. DE33000, DE11000'in revize edilmesi, yeni vagonlar ve ses çalışmalarım, Rail Simulator çıktığında aynen devam edecektir. Ama tabii sizlerin çalışmalarını bekliyorum, siz çalışmaya devam edin.

Vol 4.0 hazır olduğunda, kargo ile isteyenlere göndereceğim. Birkaç güne kadar size gelişmeleri bildirim. Görüşmek üzere...

• 2e3a arkadaşımın dediği gibi Esk - Ank hattı için gerekli verileri toplamaya çalışıyoruz. Elimde şu ana kadar sadece Esk- Ank arası olan istasyonların kaçıncı kmlerde oldukları var. Bize yardımcı olabilecek kişiden de haber çıkarsa nerelerde çift hat nerelerde tek, sinyallerin km yeri gibi kısımlarında bilgileri elimizde olacak inşallah. Ama işin en zor kısmı ayrıntılı bir topoğrafik harita (üzerine demiryolu işlenmiş) ve iyi bir gözlem (belki ben o bölgenin bir topoğrafik haritasını çıkarıp üstüne demiryolunu ekliyebilirim. Belki de hazır TCDD'de vardır¿?) Bu işi 2 kişinin yapması çok zor biliyorum. O yüzden eğer Şafak Bey veya bir başka arkadaşımız hat işiyle uğraşıyorsa onlara saygısızlık etmek istemeyiz. O yüzden topladığımız verileri verebiliriz yeterki bi Türkiye hattının bir başlangıcı olsun. Herkese kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnaflux -- 14 Aralık 2006; 11:36:33 >
  • Çok iyi yaw....
  • dostum rekora gidiyo bu topıc ya
    post sayısına bakın ha gayret az kaldı
  • Merhabalar

Ya gerçekten de, rekora gidiyoruz! Post:2557 Okunma:36457. Bu müthiş bir rakam, hele de yeni 5 ay oldu! Ortalamaya vurursak işi:

5 ay * 30 = 150 gün

2557/ 150 = 17 kişi (günde ortalama!) mesaj yazmış,
    36457 / 150 = 243 kişi (günde ortalama!) okumuş...

Müthiş bir rakam bu! Bu konuda katkısı olan, seven-sayan herkese sonsuz teşekkürler. Görüşmek üzere...
  • baktım HİÇ kimse yardımcı olmuyor bende fotoğrafı çekilen bir lokonun yine resmi üzerinden cetvelle milim milim ölçüp oranlıyarak autocadde modeli çıkarmaya çalışıyorum.... 1günde buraya kadar geldim. resim aşağıda...
    24000 lik, eski mavi trenleri çeken mavi renkte loko....
     TCDD tren similatörü

TCDD tren similatörü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2e3a -- 15 Aralık 2006; 20:00:59 >

• Merhabalar

Ya arkadaşlar merakımı mazur görün ama, Autocad'de neden model yapmak istiyorsunuz? O ölçülerde bir DE24000 maketi mi yapacaksınız.? Bu işle yaklaşık 3 senedir uğraşan sevgili dostum Mahmut Gökdemir (Mahmut Usta) ile sizi tanıştırayım, emin olun maketini yapmak gerçekten zor. Ölçüler tutmuyor, kaplamalar boyalar sorun oluyor. Hatta size yaptığı DE24000 ve DE22000 resimlerinden bir-iki tane gönderiyorum. Yani, DE24000 çizimi ile uğraşacağınıza yapabileceğiniz bir çok şey var. Mesela vagonlar, binalar, demiryolu gereçleri. Değerli zamanınızı, kendiniz için güzel olan şeyle uğraşarak geçirmeniz güzel, ama yapmak istediğimiz Türkiye hattı için hiçbir çaba gösterilmiyor. Bu şartlarda, bir Türkiye hattı ancak hayal olur malesef...
    Ankara - Istanbul hattı ile ilgili, elimde her türlü bilgi mevcut. Nerde ne var, istasyonlar, yol deverine - hemzemin geçitlere kadar herşey mevcut. Tüm hattın gidiş-geliş videosuna kadar herşey var. Zaten hattı da bunlardan yapacağım. Ama bunlara sahip olmak değil, bunları birleştirebilmek önemli. Tabii, hat yapacak arkadaşlara tam destek veririm, benim şu anda bir hat yapımı ile ilgili çalışmam yok. Ama iki nokta önemli, birincisi; yakında Rail Simulator çıktığında, o kadar uğraşarak birkaç ayda tamamladığınız hat bir işe yaramayacak. Eğer MSTS'e devam ederim, RS'ye takılmam diyorsanız, tamam onu anlayabilirim. Ama, ben artık MSTS için model üretmeyeceğim. Tüm modellerimi, RS içim optimize ettim ve o çıkınca hemen RS'ye ekleyeceğim. Yani sıfırdan hat yapmak yerine, uygun güzel bir hatta değiştirin derim ben. Çünkü hat yapımı inanılmaz zor ve bunaltıcı bir iş, emeğinize yazık olmasın. İkinci önemli nokta ise; hat yapımında coğrafya önemli, ama çevredeki objeler daha önemli. Yani siz hattı yaptınız, güzel ama katener başka, sinyaller başka, binalar arabalar hatta plakalar dükkanlar bile başka, hazır materyal olunca inanın hiç güzel olmuyor. Bence, hat yapmadan önce, çevre ile ilgili veri toplayın. Mesela Eskişehir'de misiniz, gidin garı fotoğraflayın, her objeyi inceleyin. Sonra bunu modelleyin, takıldığınız yerde bana sorun. Sonra hat yapmak istediğinizde, bu veri çok ama çok işinize yarayacak. Bunlar benden size, bir uzman tavsiyesi. Tabii, istediğinizi yapmakta serbestsiniz, ama kendinizi geliştirecek şeylere daha çok zaman ayırın. Ben öyle yaptım, bu sayede bugün TCDD lokomotif ve vagonları var... Görüşmek üzere
    (Not: Hat yapımı veya herhangi bir konuda soru sormak için, lütfen çekinmeden bana mail atın.)

• Merhabalar

Size Mahmut Usta'nın modellerini gönderiyorum. Hepsi, kendi el emeği ile sıradan materyaller ile yapıldı ve dijital sisteme hazır olarak çalışır hale getirildiler...

Resim 1:

TCDD tren similatörü
  • Resim 2, 3 ve 4:

TCDD tren similatörü

TCDD tren similatörü

TCDD tren similatörü

• Merhaba Arkadaşlar gerçekten rekora gidiyoruz modeller harika olmuş
  • safak abi bende burdayım :) .eyw.
  • şafak abi çalışmaların çok güzel bilgisayar açmama hiç fırsatım olmuyo rota konusunda denizliden başlayarak elimden geldiğim kadarıyla afyon kütahya eskişehir kısaca pamukkalenin geçtiği istikamet elimden geldiğim kadarıyla yapacam 2007 kapıya dayandı nerdeyse rail simulatör çıkacak rail simulatörün rota menüsü kolay olursa ilk niyetim hem kendimi denemiş olurum denizli goncalı çok kısa bir mesafe ama hiç 3d modelleme yapmadım hiç bir program bilmiyom fotografları çekecem yazın seni baya bu konuda rahatsızlık verecem bide ekip olarak yapacak olduğumuz ankara istanbul hattı için öğrendiğim kadarıyla makas kataner drs ctc hemzemin geçitler köprüler çevredeki yakın binaları modelliyecem ama öss bi geçeyim inşallah üni için ist düşünüyom inşallah olur. Böylece daha fazla vakit ayırabilecem msts için şuan hiç bişi düşünmüyom daha vol3.1 bi kere açtım ama msts için yaptığın son nokta türkçeleşmesi bizim için temel olacak

• quote:

Orjinalden alıntı: Turkish Trains

Merhabalar

Ya arkadaşlar merakımı mazur görün ama, Autocad'de neden model yapmak istiyorsunuz? O ölçülerde bir DE24000 maketi mi yapacaksınız.? Bu işle yaklaşık 3 senedir uğraşan sevgili dostum Mahmut Gökdemir (Mahmut Usta) ile sizi tanıştırayım, emin olun maketini yapmak gerçekten zor. Ölçüler tutmuyor, kaplamalar boyalar sorun oluyor. Hatta size yaptığı DE24000 ve DE22000 resimlerinden bir-iki tane gönderiyorum. Yani, DE24000 çizimi ile uğraşacağınıza yapabileceğiniz bir çok şey var. Mesela vagonlar, binalar, demiryolu gereçleri. Değerli zamanınızı, kendiniz için güzel olan şeyle uğraşarak geçirmeniz güzel, ama yapmak istediğimiz Türkiye hattı için hiçbir çaba gösterilmiyor. Bu şartlarda, bir Türkiye hattı ancak hayal olur malesef...
    Ankara - Istanbul hattı ile ilgili, elimde her türlü bilgi mevcut. Nerde ne var, istasyonlar, yol deverine - hemzemin geçitlere kadar herşey mevcut. Tüm hattın gidiş-geliş videosuna kadar herşey var. Zaten hattı da bunlardan yapacağım. Ama bunlara sahip olmak değil, bunları birleştirebilmek önemli. Tabii, hat yapacak arkadaşlara tam destek veririm, benim şu anda bir hat yapımı ile ilgili çalışmam yok. Ama iki nokta önemli, birincisi; yakında Rail Simulator çıktığında, o kadar uğraşarak birkaç ayda tamamladığınız hat bir işe yaramayacak. Eğer MSTS'e devam ederim, RS'ye takılmam diyorsanız, tamam onu anlayabilirim. Ama, ben artık MSTS için model üretmeyeceğim. Tüm modellerimi, RS içim optimize ettim ve o çıkınca hemen RS'ye ekleyeceğim. Yani sıfırdan hat yapmak yerine, uygun güzel bir hatta değiştirin derim ben. Çünkü hat yapımı inanılmaz zor ve bunaltıcı bir iş, emeğinize yazık olmasın. İkinci önemli nokta ise; hat yapımında coğrafya önemli, ama çevredeki objeler daha önemli. Yani siz hattı yaptınız, güzel ama katener başka, sinyaller başka, binalar arabalar hatta plakalar dükkanlar bile başka, hazır materyal olunca inanın hiç güzel olmuyor. Bence, hat yapmadan önce, çevre ile ilgili veri toplayın. Mesela Eskişehir'de misiniz, gidin garı fotoğraflayın, her objeyi inceleyin. Sonra bunu modelleyin, takıldığınız yerde bana sorun. Sonra hat yapmak istediğinizde, bu veri çok ama çok işinize yarayacak. Bunlar benden size, bir uzman tavsiyesi. Tabii, istediğinizi yapmakta serbestsiniz, ama kendinizi geliştirecek şeylere daha çok zaman ayırın. Ben öyle yaptım, bu sayede bugün TCDD lokomotif ve vagonları var... Görüşmek üzere
    (Not: Hat yapımı veya herhangi bir konuda soru sormak için, lütfen çekinmeden bana mail atın.)

merhabalar, Şafak beydi sanırım isminiz?
    öncelikle şunu belirtmek istiyorum ben magnuflux nickli arkadasın yakın dostuyum. oyunla pek ilgilenmiyorum ama bu forumu ve yapmıs olduğunuz tren eklentilerinden çok etkilendim. benim ilgi alanım modelcilik. sadce lokomotif maketi yapmıyorum. uçak, gemi, helikopter, vs... de yapıyorum. oyunla alakalı bir istek değil bu ve ben bu model işini -8- senedir yapıyorum. Autocad'de çizmek istedim çünkü lokolar çok hoşuma gitti ayrıca autocad bilgimi geliştireceğini düşündüğüm için sizlerden ölçekli planlar vs istedim... demişsiniz ölçüler tutmuyor maket tam olmuyor. tabiki olmayabilir ama neticede hobi bu ve olduğu kadar yapmak istiyorum ama ben yapacağıma eminim. hemde autocadde çizdiğimin santim santimini tutturarak... çok kararlıyım ve iddaalıyım. tekrardan söyliyeyim ben oyunla ilgili bir şey yapmıyorum. benim isteklerim maket için ve autocad bilgimi geliştirmek içindir. ayrıca bu maketi alıp oynamayacağım süs olarak duracak... cam bir kutu içinde duracak...

• quote:

Orjinalden alıntı: Turkish Trains

Merhabalar

dediğim gibi oyunla alakam yok ama yinede sizlere yardımcı olurum. vagon, bina çizebilirim autocadde ama gerisi yani kaplaması size kalmış bişe... bi yerden haber beklyrourz eğer olumlu cvp alırsak hat da çizeceğiz...

• yeteneğimi görüp de şu zavallı dostunuza yardım etmeniz için bir resim daha

TCDD tren similatörü

TCDD tren similatörü

TCDD tren similatörü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2e3a -- 18 Aralık 2006; 13:15:46 >

• 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.