Şimdi Ara

TCDD tren similatörü (123. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.299
Cevap
2
Favori
471.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • emre inan senin yeteneğinden dolayı veya başka şeyden dolayı kimse ölçüleri paylaşmıyo sanma başlarda da yazdım göz kararı çizildi modeller kendin gezmişin tülomsaş ı onlarda bizle ölçüleri payşalmıyo sadece sitede verilen genel ölçüler var tampon açıklığı vs vs... gerisi bol resim çekme ve orantı sadece göz orantısı bi aralar bende model uçak yaptım plastik kalıpların şaşkınlığından bazen bazı parçalar tam yapışmaz arasında 1mm bile değil daha az bi boşluk kalır bende o zaman sinirden patlarım düşünsene 1/48 veya 1/87 bir modelde 1mm kaç kat büyüyecek orjinal uçakta buda hoş gözükmeyeceğinden önce sorunlu yeri zımparalayıp kalan kısnı putyle doldurup tekrar zımpara falan; bide zımpara yapmaktan nefret ederim insan kendisine güvendimi orjinalinin aynısını bile çıkartır ölçülerde tutmucak bişi yok sana güveniyorum çünkü sen gidip hazır bir model almıcan kendi imalatın olacak ölçek istediğin gibi yapabilirsin buda gözükmeyen sorunları ortadan kaldıracak model dış tasarımı kolay boji kesimidir cer motorlarıdır şasidir bunları nasıl yapacaksın tanıdık cnc tornacı falan vardır inşallah bizim memleketimizde böyle yok uçak maketiymiş yok ahşah gemi maketiymiş bunlarla uğraştın mı millet sana uzaylı gibi davranıyo gidip normal bi şekilde elektronikçiden led alcan adam şöyledir böyledir giriyo tamam elektronikci olmaya biliriz ama az cok elektronikten anlıyoz.... ölçüler konusunda tarık abi sana katologlardan resim atacaktı bi kere koydu sanırım sonra ondan da ses seda yok bu ara mersinden adanaya geceçekti noldu bende haber almadım ama derya ferendeciyi tanıyorsundur o buharlı modeli yapıyo ama sana yardımcı olacaktır onun yanında ergin tönük sana sayabileceğim bizler gibi demir yolu seven bi yığın kişi var yahoo da grupları var bu konuda profesyonel maketler yapıyolar kendi maketleri için dünya demiryollarının bizim lokolara benzeyenlerini ufak değişikliklerle daha da fazla benziyorlar tabii bunlar statik model olmadığı için ölçüler sabit çünkü ona göre raylar tüneller vs var. Görmüşsündür model tren hatta kendiniz yazmışsınız mete tekyıldız segisini ben o sergiyi h paşada gezdim.,güzel bi sergiydi yanımda forumdan tarık abi murat alper ben şafak abide vardı...sen autocadle kendini yorma bol fotograf ve kendi oranlarını çıkart iyi bir maket olacağını inanıyorum saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin87 -- 17 Aralık 2006; 12:35:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: engin87

emre inan senin yeteneğinden dolayı veya başka şeyden dolayı kimse ölçüleri paylaşmıyo sanma başlarda da yazdım göz kararı çizildi modeller kendin gezmişin tülomsaş ı onlarda bizle ölçüleri payşalmıyo sadece sitede verilen genel ölçüler var tampon açıklığı vs vs... gerisi bol resim çekme ve orantı sadece göz orantısı bi aralar bende model uçak yaptım plastik kalıpların şaşkınlığından bazen bazı parçalar tam yapışmaz arasında 1mm bile değil daha az bi boşluk kalır bende o zaman sinirden patlarım düşünsene 1/48 veya 1/87 bir modelde 1mm kaç kat büyüyecek orjinal uçakta buda hoş gözükmeyeceğinden önce sorunlu yeri zımparalayıp kalan kısnı putyle doldurup tekrar zımpara falan; bide zımpara yapmaktan nefret ederim insan kendisine güvendimi orjinalinin aynısını bile çıkartır ölçülerde tutmucak bişi yok sana güveniyorum çünkü sen gidip hazır bir model almıcan kendi imalatın olacak ölçek istediğin gibi yapabilirsin buda gözükmeyen sorunları ortadan kaldıracak model dış tasarımı kolay boji kesimidir cer motorlarıdır şasidir bunları nasıl yapacaksın tanıdık cnc tornacı falan vardır inşallah bizim memleketimizde böyle yok uçak maketiymiş yok ahşah gemi maketiymiş bunlarla uğraştın mı millet sana uzaylı gibi davranıyo gidip normal bi şekilde elektronikçiden led alcan adam şöyledir böyledir giriyo tamam elektronikci olmaya biliriz ama az cok elektronikten anlıyoz.... ölçüler konusunda tarık abi sana katologlardan resim atacaktı bi kere koydu sanırım sonra ondan da ses seda yok bu ara mersinden adanaya geceçekti noldu bende haber almadım ama derya ferendeciyi tanıyorsundur o buharlı modeli yapıyo ama sana yardımcı olacaktır onun yanında ergin tönük sana sayabileceğim bizler gibi demir yolu seven bi yığın kişi var yahoo da grupları var bu konuda profesyonel maketler yapıyolar kendi maketleri için dünya demiryollarının bizim lokolara benzeyenlerini ufak değişikliklerle daha da fazla benziyorlar tabii bunlar statik model olmadığı için ölçüler sabit çünkü ona göre raylar tüneller vs var. Görmüşsündür model tren hatta kendiniz yazmışsınız mete tekyıldız segisini ben o sergiyi h paşada gezdim.,güzel bi sergiydi yanımda forumdan tarık abi murat alper ben şafak abide vardı...sen autocadle kendini yorma bol fotograf ve kendi oranlarını çıkart iyi bir maket olacağını inanıyorum saygılarımla...

öncelikle bana zaman ayırıp da böyle cesaretlendirici bir cevap verdiğiniz için size minnettarım. Derya bey, Ergin bey ve Tarık beyden herhangi bir haber alamadım. forumdaki nicklerinide bilmiyorum belkide birşeyler yazmışlardır da okumamışımdır. ben bojileride ahşaptan yapıp metal boya ile yada maket boyasıyla gerçeklik katmayı düşünüyorum. sadce ahşap değil, polimer çiçek tutkalı ile hazır nişahsayı karıştırıp süper bir malzeme yapmayı biliyorum bunu resim hocamdan öğrenmiştim... özelliği öncesi hamur gibi olur ama kuruyunca celikten sert olur ve bununla yapılan malzeme kırılmaz... bojilerdeki detayları bu karışımla yapmayı planlıyorum. autocadde çiziyorum çünkü autocad bilgimi geliştirmek istiyorum yani maket yapmamış olsam bile autocadde çizerdim yine. çok eğlenceli çünkü çizim yapmak... vallaha paylaşım konusunda hiçbirşey demeyeceğim ama ben çizimim bitip maketimi yapınca .dwg dosyasını isteyenlere yollayacağım çünkü umutları kırılımasın... eğer sizde isterseniz sizede yollarım hemen?

saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2e3a -- 17 Aralık 2006; 15:48:46 >

• saol emre bana da şu hamur yapımını öğret faydalı bişeye benziyo ben denizlide oturuyorum malum burda hobi mobi bilmez yurdum insanı böyle işlerle zorluk çekersin bende autocadle çizim yapmayı seviyorum fazla vakit ayıramıyorum bende 2004 var daha kaplama falan yapmayı bilmiyorum inşallah öğrenecez mimar veya inş müh olmayı düşünüyorum bu ergin hocanın sitesihttp://e40003.me.metu.edu.tr/ buda derya beyin sitesihttp://www.ferendeci.com/trenler/ buda sana bahsettiğim yahoo maket grubuhttp://groups.yahoo.com/group/TurkTrenMaketleri/ sana yardımcı olacaklardır ben direk temasa geçmedim modele ayıracak vaktim yok ama bende yapmayı planlıyorum saygılarımla

• quote:

saol emre bana da şu hamur yapımını öğret faydalı bişeye benziyo ben denizlide oturuyorum malum burda hobi mobi bilmez yurdum insanı böyle işlerle zorluk çekersin bende autocadle çizim yapmayı seviyorum fazla vakit ayıramıyorum bende 2004 var daha kaplama falan yapmayı bilmiyorum inşallah öğrenecez mimar veya inş müh olmayı düşünüyorum bu ergin hocanın sitesihttp://e40003.me.metu.edu.tr/ buda derya beyin sitesihttp://www.ferendeci.com/trenler/ buda sana bahsettiğim yahoo maket grubuhttp://groups.yahoo.com/group/TurkTrenMaketleri/ sana yardımcı olacaklardır ben direk temasa geçmedim modele ayıracak vaktim yok ama bende yapmayı planlıyorum saygılarımla

şu bahsettiğm hamur tarifi: "Polimer çiçek tutkalı" bunu boyacılarda bulursun sadce... küçük kutuda satılır. diğeride bildiğimiz nişahsta... hazır nişahsta ama kutuda satılılanlar... oranını bilmiyorum ama hamur oluncaya kadar tutkala nişahsta at iyice karıştır hamur olsun... kuruması 1gün buluyor...

• bu arada o hamura ne renk vermek istiyorsan hamur haline geldikten sonra içine guaj boya dök ve yoğur. iyice guajı yedir hamura oyuncak hamurdan farkı olmuyor ama tek fark kuruyana kadar demir resmen tutkal bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2e3a -- 18 Aralık 2006; 13:34:47 >
  • saol
  • quote:

saol

sende sağol dostum, ben şu autocad de çizimi bitireyim sana ölçülerini gönderirim sende çizersin... baya eğlenceli ve heyecanlı oluyor
  • güzel şeyler arkadaşlar cizimi kamil beyden istemem lazım bende yok kendisinin onayını alıp dosyayıda bizimle paylşırsa verecegim maketle ilgili maillere henüz ulaşamadım ulaşacagım ama...merak etmeyin...

Microsot train similatör gerçekden süper bir hale geldi oyunu elimizden geldigince paylaşıyoruz arkadaşlar...herkesede yardımcı olmaya hazırız isteyen olursa örnek modelelrdende test etmeliri için veriyoruz....
  • quote:

Orjinalden alıntı: HERCAİ01

güzel şeyler arkadaşlar cizimi kamil beyden istemem lazım bende yok kendisinin onayını alıp dosyayıda bizimle paylşırsa verecegim maketle ilgili maillere henüz ulaşamadım ulaşacagım ama...merak etmeyin...

Microsot train similatör gerçekden süper bir hale geldi oyunu elimizden geldigince paylaşıyoruz arkadaşlar...herkesede yardımcı olmaya hazırız isteyen olursa örnek modelelrdende test etmeliri için veriyoruz....

maket ile ilgili listeyi sabırsızlıkla bekliyorum çünkü çizimm herhan bitebilir bojiler kaldı ve ufak ayrıntılar...

TCDD tren similatörü

• quote:

Orjinalden alıntı: HERCAİ01

TCDD tren similatörü

TCDD tren similatörü

TCDD tren similatörü

TCDD tren similatörü

arkadaşlar resimleri ekledim umarım begenirsiniz aynı resmi iki üç kez koyduysam kusura bakmayın

yaw bu cd mi yoqsa online oynancak bişimi!!!!! çok gzl türklerin yaptıımı

• bugün bi yük vagonu raydan çıkmış,onu kurtarmaya gelen vinç de raydan çıkmış harbiden komedi bi olay.detaylar...

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=9663&cat=110&dt=2006/12/19
  • arkadaşım oyun ek paket yukarda bilgileri var trains 3d team tek cd 30 lira bilgi için msj at
    emra çizimlere güzel sana ölçü lazım deil sen olayı açmışın senin tren aşkı bizimkileride solluyacak hadi kolay gele bu arada engin adım adımla hitap edebilirsin ...
  • quote:

arkadaşım oyun ek paket yukarda bilgileri var trains 3d team tek cd 30 lira bilgi için msj at
    emra çizimlere güzel sana ölçü lazım deil sen olayı açmışın senin tren aşkı bizimkileride solluyacak hadi kolay gele bu arada engin adım adımla hitap edebilirsin ...

engin sağolasın, arkadaşım. dedim ya; netten çok araştırdım çizim detayları bulamayınca bende hırs yaptım resimlerini bulup, tek bir resimle ve artı yöntemiyle ölçek almaya çalışarak bişeyler yaptım işte ama gerçeğe yakın oldu oranları en azından yakın oldu... gerçek ölçüleri olsa bi ahhhh neler yapacağımda.... yok işte... ölçüde gerekmez bana yandan ve önden tam 90 derece cekilmiş çizim versinler yine yaparım
    bu arada ben bunu oyun için yapmıyorum tamamen hobi amaçlı, yanlış anlaşılmasın. sadce maketini yapmak istiyorum lokoların

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2e3a -- 20 Aralık 2006; 0:39:01 >

• rail simulator yeni resimler arkadaşlar
     TCDD tren similatörü

TCDD tren similatörü

TCDD tren similatörü

TCDD tren similatörü

TCDD tren similatörü

• Arkadaşlar Rail Sim grafiksel olarak MSTS den çok daha iyi fakat Rail Sim in videosunu kendi sitesinde izledim ne lokonun motor sesi ne de tekerlerin raylara çarptığında çıkan ses var. Bilginiz var mı bu böle mi olacak yoksa demo videosu çekildiğinde Rail Sim geliştirme aşamasında olduğu için mi o sesler yok.
  • Merhabalar

Yukarıdaki ekran görüntüleri, RS'nin tanıtımında verilen görüntüler. Oradaki videolar da, orada çekildiler. Tanıtım, oyunun alpha versiyonu üzerindendi. Dikkat ederseniz, birçok noktanın eksik olduğunu görebilirsiniz (HST'nin peronlara büyük gelmesi, katener olmaması vs.) Bu ve benzeri eksiklikler, oyunun son versiyonunda giderilecektir. Sesler ve oynanabilirlik konusunda Kuju kendine çok güveniyor, umarım dedikleri kadar iyi olacak RS. Merakla çıkmasını bekliyorum...
    RS çıktığında, ön çalışmamı yapıp adaptasyonu sağladıktan sonra, tüm TCDD modellerimi RS'ye aktaracağım. RS için 3D kabin ve kürsü gerektiğinden, ilk etapta modellerin kabinlerini ve diğer ayarlarını yapacağım. Bunlar bitip, RS'de tüm Vol 4.0 araçları sorunsuz çalışmaya başladıktan sonra, İstanbul-Ankara hattına başlayacağım. Yani anlayacağınız, kendi hattımız için bayağı bir zaman var ama yine de incelemeye ve fotoğraflamaya devam ediyorum. Vol 4.0'ın tamamlanmasına birkaç gün kaldı arkadaşlar, gelişmeleri bildireceğim. Görüşmek üzere...

• irtibatı koparmayalım..
  • evet arkadaşlar siteden uzak durmayın herkesi konuşmaya kürsüye bekliyoruz...şu an tam birlik olma zamanııı...
  • RS blur efekti kulanılmış.oyun için bi artı.Ama sistemleri bayağı zorliyacak
  • dikkat ettiyseniz katanerler yok rail simulatörde oyun tam hazırlanmamıştır ama ray sesleri ve motor sesleri eklenecektir eklenmezse kendimiz ekleriz sorun deil şafak abi saolsun bu konuda çalışma yapacak snakef bizi kendini tanıtırmısın seni burada ilk kez gördüm...
  • 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.