Şimdi Ara

TAYLAND, PATTAYA, PHUKET'E GİDECEKLER

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
7.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sevgili arkadaşlar, taylanda gitmek için, gidiş dönüş uçak biletinizi, türkiye'den, internetten alacaksınız.otel için de, otel siteleri var.bir gecelik satın alın.beğenirseniz kalmaya devam eder, beğenmezseniz başka otele bakar, odayı görür tutarsınız. nereye nasıl kaça gideceğinizi de internetten bulabilirsiniz, forumda da bilenler yardımcı olur. YES--NO ingilizceniz varsa hiç problem olmaz.boşu boşuna kumar oynamayın.eğer maddi durumunuz iyiyse turla gidin, garanti olur.
    tur düzenlemekle ilgili, burada okuduklarıma bir yandan gülüyorum bir yandan da yüzde doksandokuz.. dolandırılacağınız, kazıklanacağınız için üzülüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahrı -- 26 Eylül 2013; 11:01:11 >
  • katılıyorum her konuştugum kişi forumdan uzaklaştırılıyor
  • Bizler gerekli gördüğümüz durumlarda müdahil olup, dolandırıcılık konusunda uyarımızı yapıyoruz. Dikkate alıp almamak kişinin kendi inisiyatifinde olan bir durum.

Herkes dolandırıcı olacak diye bir kaide yok ancak dikkatli olmak, sonunda mağdurum dememek adına çok önemli.

Sayın sahri ye katılıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevgili kardeşim.eğer ingilizce okumanız yazmanız epey iyiyse,real estate--emlak komisyoncularına bakın, mutlaka bulursunuz,önce görün.sonra kontratı iki üç değil 8-10 kere okuyun.kontratta hiç dikkatinizi çekmeyen bir şey, sonra sizin epey canınızı sıkabilir ve bütçenizi sarsabilir.örneğin phukette ev aldınız.peşinat artı 10 taksitle.9 taksidi ödediniz de --90 bin dolar ödediniz, 200 dolarlık son taksidi--atıyorum 5000 bahtlık son taksidi unuttunuz. EFT yapamadınız.bankalar kapalıydı.sözleşmede yazar.gitti paralar.avcunuzu yalarsınız.hukuki olarak hiç bir hak iddia edemezsiniz.sözleşmede imzanız var.
    ara sokaklara bakın. bir daha söyliyeyim.aylık 8-10 bin bahta kiralık odalar bulabilirsiniz.ortalama 12-15 metrekare civatında,boş yani dört duvar, yatağınızı yorganınızı, televizyonunuzu siz alacaksınız.içinde 1,5-2 metrekare bir klozet ve duş vardır.bu odaların bayağı müşterisi vardır.taylı ablalarım bu odalarda, 4-5 kişi kalırlar. fiyatın içine elektirik parası dahil değildir.her daire için süzme saat vardır.atıyorum elektiriğin kilovat saati 10 bahtsa mal sahibi size her aybaşı 30 bahttan hesap görür.bence tartışmaya değmez.baştan konuşursanız belki.bir ara 5-6 bahttı.şu anki fiyatını ben de bilmiyorum.
  • Saol bilgiler için az da olsa biliyorum tayland ı gecen sene 16 günlük tatil yapmıştım pattaya da bu sene phuket olsun istedim ama sanırım yine pattaya olcak ama phuket e 1 haftalıgına gelcem yeterlimi sence orda iş bulma imkanım olurmu mümkünse sırf phuket dede kalabilirim zaten yıllardır truzim işindeyim.

iş bulma ihtimalin binde bir.o konuyu aklından çıkar sevgili kardeşim .phuketin nufusu yaklaşık 350-360 bin.adanın tek geliri turizm.bütün nüfus turizmle geçiniyor, aylık asgari ücret de yeni 9 bin baht oldu.--300 dolar--sabah sekiz akşam yedi, ayda üç gün izin--her cumartesi pazar değil-- mesai yok, adaya gelen yıllık türk sayısı da 5-10 bin bile yok,adada yerleşik 50 civarında türk var.istersen bildiklerimi sağdan sayayım.yüz-200 bin doların altında bir paraya da iş kuramazsın.değil iş bulmak, söylediğim rakkamlarla iş kurmak için gelip, onu mu yapsam, bunu mu yapsam deyip, türkler--çoğunlukla-- veya taylılar tarafından dolandırılan, bir sene krallar gibi yaşayıp, dönüş için uçak bilet parasını arayan birden fazla arkadaş tanıdım, hatta hatta, pattayada günlerce aç kalıp uyuşturucu işine giren ve şu anda bangkok hilton'da (bangkokun metris cezaevi) istirahat eden bir türk vatandaşı olduğunu duymuştum.başaran yok mu.tabii ki var.2-3 arkadaş da tanıyorum, sen o kadar şanslı mısın kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahrı -- 29 Eylül 2013; 19:34:13 >
  • sahrı S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgiler için araştırdıgım kadarıyla yabancı çalışanlara pek sıcak bakmıyorlar sanırım en iyisi tatil için gitmek oralara
  • bu aralar tayland yolcusu çoğaldı, dönen arkadaşlar, tecrübelerini çok az paylaşıyorlar.
    lütfen, otel odanız dışındaki, olumlu ve en önemlisi yaşadığınız OLUMSUZLUKLARI paylaşırsanız çok seviniriz.
    izninizle bir konuyu vurgulamak istiyorum;ekonomik durumunuz, ortanın üstünde değilse, mümkün olduğu kadar kredi kartı kullanmayın türkiyedeki bankanıza, yüzde üç komisyon ödersiniz.artı bankanız baht'ı önce dolara oradan da TL ye çevirir.işine gelen kurdan....on lira fiyatı olan bir ürünü onbir on iki hatta ondört lira görürseniz hiç şaşırmayın.
    artı.... büyük marketler--carrefour, big C, lotus,,, gibi büyük marketlerin dışında kredi kartı kullanmayın.taylandda bizdeki gibi şifre yoktur,bizim eski usul imza vardır,kartınızdan asla ayrılmayın.büyük alışveriş merkezlerindeki işportacılardan replika saat telefon gibi şeyler aldınız.kart çektirmek istediniz.bende pos makinası yok, yandaki dükkandan çektireyim.tamam dediniz.................................. boşluğu siz doldurun.
    arkadaşlarım, ucuz elektronik alabilecekleri adresler istiyorlar.tanıdığım bir çift bangkokda bir alışveriş merkezinde dolandırıldı.X marka cep telefonu yerine çakması verildi.allahtan otelde uyanmışlar.çok büyük zaman kaybı ve başağrılarından sonra paralarını alabilmişler.eğer alacağınız ürünü çok iyi tanımıyorsanız, elektroniğe soyunmayın.
    alacağınız ürün için mutlaka fatura-- ama nalburların veya telefonla şipariş alan mahalle bakkalının sipariş fişi gibi uyduruk yazılmış kağıt parçası değil--, bilgisayardan çıkan, ürünün seri numarasını ve firmanın kaşesini taşıyan ve havaalanından çıkarken yüzde yedi vergi iadesi alabileceğiniz---TAX FREE--fatura isteyin.vermiyorsa o sizin yiğitliğinize bağlı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sayın sahri güzel konulara değinmiş, kendisine teşekkür ediyorum :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tatile bile giden birinin okuması gereken şeyler yazılmıs sahri hocama tesekkurler
  • sevgili arkadaşlarım, eğer çok özel değilse, sorularımızı PM değil de, gezi turizim'de taylandla ilgili herhangi bir başlık altında yazabilirsek, forumdaki bütün arkadaşlarla paylaşmış oluruz.
    benim verdiğim cevaplar, bilgiler yanlış, eski, eksik olabilir. bilen arkadaşlar söylerler. ben de doğrusunu öğrenmiş olurum.

bildiğim tek şey, hiç bir şey bilmediğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahrı

sevgili arkadaşlarım, eğer çok özel değilse, sorularımızı PM değil de, gezi turizim'de taylandla ilgili herhangi bir başlık altında yazabilirsek, forumdaki bütün arkadaşlarla paylaşmış oluruz.
    benim verdiğim cevaplar, bilgiler yanlış, eski, eksik olabilir. bilen arkadaşlar söylerler. ben de doğrusunu öğrenmiş olurum.

bildiğim tek şey, hiç bir şey bilmediğim.

sahri hocam hemen bir sorum olucak gorusunzu benım ıcın onemlı sımdı biz 2 bangkok 3 pattaya 3 phuket gıdıyoruz.. yanımıza esya olarak 3 thshirt 2 sort sandalet ve bir spor ayakkabı alıcaz uzerımızde gittkilerimizde var tabi.. bazı dıscolar sortla sokmuyormus.. bende buyuk degılde spor cantalarınını cekceklılerınden aldım fakat phuket ara ucusu yapıcagımızdan.. 8kg bagaj hakkı denılmekte cantam sırf kendısı 3 kg birde pattayadan aldıklarım var.. phuklete goturucem .. el bagajı seklınde yolculuk yapın denılıyor yuksek mıktarlarda ekstra bagaj verılıyormu? bilgi rica edicektim.
  • merhabalar..uçak bileti hariç 6 günlük pattaya tatili için 2000 tl yeterli olurmu.amaç belli masaj ve gece hayatı başkada bi ekstram yok:))) cevaplar iseniz sevinirim tşkler..
  • quote:

bu aralar tayland yolcusu çoğaldı, dönen arkadaşlar, tecrübelerini çok az paylaşıyorlar.
    lütfen, otel odanız dışındaki, olumlu ve en önemlisi yaşadığınız OLUMSUZLUKLARI paylaşırsanız çok seviniriz.
    izninizle bir konuyu vurgulamak istiyorum;ekonomik durumunuz, ortanın üstünde değilse, mümkün olduğu kadar kredi kartı kullanmayın türkiyedeki bankanıza, yüzde üç komisyon ödersiniz.artı bankanız baht'ı önce dolara oradan da TL ye çevirir.işine gelen kurdan....on lira fiyatı olan bir ürünü onbir on iki hatta ondört lira görürseniz hiç şaşırmayın.
    artı.... büyük marketler--carrefour, big C, lotus,,, gibi büyük marketlerin dışında kredi kartı kullanmayın.taylandda bizdeki gibi şifre yoktur,bizim eski usul imza vardır,kartınızdan asla ayrılmayın.büyük alışveriş merkezlerindeki işportacılardan replika saat telefon gibi şeyler aldınız.kart çektirmek istediniz.bende pos makinası yok, yandaki dükkandan çektireyim.tamam dediniz.................................. boşluğu siz doldurun.
    arkadaşlarım, ucuz elektronik alabilecekleri adresler istiyorlar.tanıdığım bir çift bangkokda bir alışveriş merkezinde dolandırıldı.X marka cep telefonu yerine çakması verildi.allahtan otelde uyanmışlar.çok büyük zaman kaybı ve başağrılarından sonra paralarını alabilmişler.eğer alacağınız ürünü çok iyi tanımıyorsanız, elektroniğe soyunmayın.
    alacağınız ürün için mutlaka fatura-- ama nalburların veya telefonla şipariş alan mahalle bakkalının sipariş fişi gibi uyduruk yazılmış kağıt parçası değil--, bilgisayardan çıkan, ürünün seri numarasını ve firmanın kaşesini taşıyan ve havaalanından çıkarken yüzde yedi vergi iadesi alabileceğiniz---TAX FREE--fatura isteyin.vermiyorsa o sizin yiğitliğinize bağlı.

Bir sorum olacak.Kredi karti ile alisveris yaparken tutari dolar olarak cektirirsek komisyon alinmiyor diye biliyorum dogrumu?Bu dolar olarak yapacagimiz alisverisler her magazada yoktur sanirim , apple storeda olabilir ama.Bangkok airwaysden aldigim biletlere 15 tl komisyon gelmis :) Surekli bu sekilde komisyon odeyeceksek yandik vallahi elektronik alisverislerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogangoxel -- 26 Ekim 2013; 19:35:00 >
  • yücel kardeşim, zulana bir 100-200 dolar daha at ve bu parayı unut. anneanelerimizin kefen parası dedikleri gibi.beraber hesap yapalım,rakkamları yüzde yirmi otuz fazla fazla yazacağım. para artarsa zaten senin cüzdanında.ortalama bu günlerde gideceğini varsayıyorum.15-20 gün sonra fiyatlar, nisana kadar
    kademeli olarak artar.,bangkok pattaya gidiş dönüş, maksimum 120-150 lira taksi, iki yıldızlı temiz, klimalı,resepsiyonda kasası olan bir otele günlük 60 liradan 360 lira,ne kaldı; 1500 lira, o da eşittir, 22500 baht, gündeliğe 3500 bahttan fazla düşer.bu da abartmazsan rahatlıkla yeter
    serkan kardeşim, yokmu evde, eski bir keten pantolon, atıver el bagajına.yarım kilo çekmez,bütün diskolar değil bazı diskoların. VİP bölümüne şort ve daha çok da sandaletle sokmazlar.hiç problem değil.onlar düşünsün.ana caddelerde 50 metrede bir bar,100-200 metrede bir disko var.bedava gitmiyorsun.onlar düşünsün.iç hatlar biletini büyük ihtimalle airasia dan alacaksın. 8 kilo el bagajı hakkındır.biletini internetten alırsan,seçenekler içinde sadece el bagajı, 15 kilo bagaj,20 kilo bagaj ..... gibi şıklar var.fiyatları da yazıyor.bagajının ağırlığını iyi kötü bilirsin.15 kilo bagaja da maksimum 10- 20 dolar verirsin. hamama giren terler:)) net rakamı bilmiyorum.sitesinden, anamın nikahını sorunca araştırmaktan vazgeçtim.
    dogangoksel kardeşim.sonuçta kartınızı bir türk bankasından aldınız.hiç bir şey olmazsa da onlar bir bahane bulup alırlar.zorunlu alışverişleriniz dışında mümkün olduğu kadar nakit kullanın. nakitte pek çok yerde pazarlık payınız olur.çünkü onlar da kredi kartına bankaya yüzde üç komisyon veriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogangoxel

Bangkok airways' den aldığım biletlere komisyon gelmiş

Komisyon değil, bankanız usd kurunu daha yüksek kurdan hesaplayıp TL olarak hesap ekstrenize yansıtıyor.

Diyelim alışveriş yaptığınız gün usdtry forex kuru 1.9844 ise, bankanız bunu sizin hesap ekstrenize yaklaşık 2,1144 olarak yansıtır.

Buna karşılık, bazı visa kartlarında, yurtdışı harcamalarınızı talep ederseniz beş taksite bölüyor.
  • quote:

yücel kardeşim, zulana bir 100-200 dolar daha at ve bu parayı unut. anneanelerimizin kefen parası dedikleri gibi.beraber hesap yapalım,rakkamları yüzde yirmi otuz fazla fazla yazacağım. para artarsa zaten senin cüzdanında.ortalama bu günlerde gideceğini varsayıyorum.15-20 gün sonra fiyatlar, nisana kadar
    kademeli olarak artar.,bangkok pattaya gidiş dönüş, maksimum 120-150 lira taksi, iki yıldızlı temiz, klimalı,resepsiyonda kasası olan bir otele günlük 60 liradan 360 lira,ne kaldı; 1500 lira, o da eşittir, 22500 baht, gündeliğe 3500 bahttan fazla düşer.bu da abartmazsan rahatlıkla yeter
    serkan kardeşim, yokmu evde, eski bir keten pantolon, atıver el bagajına.yarım kilo çekmez,bütün diskolar değil bazı diskoların. VİP bölümüne şort ve daha çok da sandaletle sokmazlar.hiç problem değil.onlar düşünsün.ana caddelerde 50 metrede bir bar,100-200 metrede bir disko var.bedava gitmiyorsun.onlar düşünsün.iç hatlar biletini büyük ihtimalle airasia dan alacaksın. 8 kilo el bagajı hakkındır.biletini internetten alırsan,seçenekler içinde sadece el bagajı, 15 kilo bagaj,20 kilo bagaj ..... gibi şıklar var.fiyatları da yazıyor.bagajının ağırlığını iyi kötü bilirsin.15 kilo bagaja da maksimum 10- 20 dolar verirsin. hamama giren terler:)) net rakamı bilmiyorum.sitesinden, anamın nikahını sorunca araştırmaktan vazgeçtim.
    dogangoksel kardeşim.sonuçta kartınızı bir türk bankasından aldınız.hiç bir şey olmazsa da onlar bir bahane bulup alırlar.zorunlu alışverişleriniz dışında mümkün olduğu kadar nakit kullanın. nakitte pek çok yerde pazarlık payınız olur.çünkü onlar da kredi kartına bankaya yüzde üç komisyon veriyorlar.

biletleri aldim 8kg dogru ama ekstra bagaj hakki satin almadim suan alabilirmiyim biletlerin ustune nokair den aldim ara ucusu donmuang phuket phuket donmuang yada oradayken ekstradan alsam ekstra gibi gidiklarlarmi beni ?

• serkan kardeşim.mail atarak, bir dene diyeceğim ama havaalanında cheek inde tarttırıp ödeyeceksin diye biliyorum. neticeyi mümkünse paylaş.
  • cevaplar için tşk edr.benim taylanda ilk gidişim olacak aslında tur da iyi olurdu ama güvenemedim işte..tek sıkıntım yabancı dili eh işte yes no aşamasında bilmem.artık sözlüğe abone olucaz .bide gitmeden günlük hayatta işime yarayabilecek bazı kelimelerin çevirisini yapacağım..ucuz uçak biletini bulur bulmaz planlarımı yapacağım aktarmalı gidecek gibiyim direk uçan malum şirket bi türlü fiyat kırmadı ..ocak ayı gibi planımı yapıyorum malum yarı yıl tatiline denk getirmeye bakacağım..uçak fiyatları 1600 tl civarı qatar ve rus firması bunlarla gidecek gibiyim..bangkok ka sabah inecek uçağı ayarlamaya bakıyorum erken inersem pattaya ya daha rahat ulaşırım hesabı yapıyorum..bangkok aslında daha güzel bir şehir ama çok büyük ve bende yalnız olacağım için direk pattaya ya geçeceğim ve 6 günümüde orda geçireceğim.eh işte yemeğide bi şekil hallettikmi.oraya daha önce giden arkadaşlar sizlere sesleniyorum pattayada bulunan türk restoranlaramı gidelim yoksa burger king falanmı deniyelim..bol bol masaj ve eğlence amaç bu yalan yok.:))uçak hariç 2500 tl ayarlayabildim..masaj ve kadınlar hakkında bilgilendirirseniz sevinirim tşkler..
  • quote:

serkan kardeşim.mail atarak, bir dene diyeceğim ama havaalanında cheek inde tarttırıp ödeyeceksin diye biliyorum. neticeyi mümkünse paylaş.

iyi pazarlar biletleri aldıgımız nok air sitesine bir kez daha girdim seyahat etitgimiz tarihleri girdim.. ucaklar 777 imiş boeing :) yani buyuk ucaklar olucagı ıcın 15kg bagaj hakkı yazıyor nasıl sevındım bılemezsiniz.. icim rahatladı cantamı goturebılıcem demek oluyor :) otel rezervasyon maillerimide printerdan cıktılarını aldım.. ara ucuslarında sadece sımdı bundan sonra su kısa 8 gunde nerelerı gezebılırım onların notlarını alıcam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismlunal

quote:

Orijinalden alıntı: serkanertekin

quote:

yücel kardeşim, zulana bir 100-200 dolar daha at ve bu parayı unut. anneanelerimizin kefen parası dedikleri gibi.beraber hesap yapalım,rakkamları yüzde yirmi otuz fazla fazla yazacağım. para artarsa zaten senin cüzdanında.ortalama bu günlerde gideceğini varsayıyorum.15-20 gün sonra fiyatlar, nisana kadar

biletleri aldim 8kg dogru ama ekstra bagaj hakki satin almadim suan alabilirmiyim biletlerin ustune nokair den aldim ara ucusu donmuang phuket phuket donmuang yada oradayken ekstradan alsam ekstra gibi gidiklarlarmi beni ?

Serkan bey extra kg için nokair para alır. Ben de bu yaz nişanlımla phukete gidelim dedik benim 200 nişanlımında 300 gr fazlası vardı kontuardaki bayan fazla kilonuz var dedi önce ben konuştum olmadı sonra nişanlım thai ce konuşsun dedim belki kendi vatandaşına kıyak geçer diye, nitekimde 6 tane anahtarlık aldık nokair anahtarlığı extra kilo için ücret vermedik. 1000 baht daha ucuza gelmiş oldu, uzun lafın kısası kilo fazlasında sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ayrıca nokair de bileti alınca biletle bitmiyor bagaj hakkınızı da ya alanda alacaksanız ya da internetten? İkisi arasında fark var tabiki. Bagaj hakkı almazsanız bizdeki gibi düşünürseniz alanda bavulları uçağa almayabilirler aman dikkat

bugun bilet tarihlerine baktim elektromik bilette boeing 777 yaziyor 15kg eco icin bagaj hakkimiz varmis kucuk ucak olmiycakmis 15 kg ya ayarlamam lazim kendimi olmadi anahtarlik alirim herhalde :)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.