Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (188. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.360
Cevap
277
Favori
830.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cevaplar için çok teşekkür ederim, güzel insanlarsınız.
    bi soru daha: taylanda tek yön en uygun bilet nerden alabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TangoAlfa

Dun gece ogrendim ancak henuz teyit edemedim

Guzel haber , Tay Immigration ofisi 29 agustostan itibaren 30 gunluk vize muafiyeti ile gelenlere de basvurduklari takdirde ilave 30 gune kadar uzatma verecek, mevcut durumda vize ile gelenlerin bu hakki vardi sadece...

muhtemelen tayland konaklamayi yasal olarak tayland da iken uzatmanin bedeli yine ayni meblag olur, 1.900 baht

dedigim gibi henuz teyit edemedim ancak cogu arkadasimiz 30 gunluk vize muafiyeti ( havaalaninda pasaportunuza vurulan 30 gunluk kalma damgasi ) ile geldigi icin onumuzdeki gunlerde bunu takip etmek gerekecek

Bilgi dogru hocam, 29 Agustos'tan itibaren aynen dedigin sekilde olacak. Fiyatida hala ayni 1900 baht. Bir kac gun once gocmen ofisinden ogrendim bende.

@spenx01

Hocam 2 girisli o 6 aylik degil 4 ayliktir. Her giris 2 ay kullanilabilir ve her 2 ay 30 gun gocmen ofisinde uzattirilabilir. Yani ilk ulkeye girdin, aradan 2 ay gecti. 2 ayin sonunda gocmen ofisine gidip 1900 thb karsiligi 1 ay uzattiriyorsun. O 1 ay sonunda ulkeden cikip tekrar geldiginde 2 ay daha vaktin oluyor. O 2 ayin sonunda yine 1 ay daha uzatabiliyorsun ayni fiyata.

Ayrica hergun disari cikip eglenmeyeceksen, hava cok sicak olmasin dayanamam dersen Pattaya degilde Chiang Mai'ye git derim. Hem hava olarak daha iyi hem dogasi falanda daha guzel.
  • mesutdorf M kullanıcısına yanıt
    İyi tatiller hocam denizden bir kaç görüntü koymanız mümkün mü abaca? Bende gidecektim ama oteller denize çok uzak, yakın olanlarında denizi güzel değil vs. gibi yorumlar gördüğüm için gitmemiştim. Sizden ricam 1-2 resim koyabilirseniz hem bana hem de gidecek olanlara bir fikir vermiş olur.
  • Merhabalar Arkadaşlar;
    Ailem ve ben Pattaya'da otel kiralamayı ciddi ciddi düşünmeye başladık, 2 yer düşünüyoruz ikiside tukcom'un arkasında kalıyor soi 17 üzeri olarak düşünebiliriz. Bizim sadece kaygımız müşteriden yana gecelik 500 baht + kahvaltı 100 baht olarak bir fiyat düşünüyoruz, sizler için bu fiyat nasıldır değerli görüşleriniz bize yardımcı olacak şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanks06

14 ü 15 bağlayan gece 7 gece pattayaya gelmek isteyen varmı tek gidicem. uçak thy den ben ayarlıcam uygun fiyata lütfen cepten gelsin acil ctesi biletleri alacağım 0506 815 41 01

Bilet ucreti nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thailand

Merhabalar Arkadaşlar;
    Ailem ve ben Pattaya'da otel kiralamayı ciddi ciddi düşünmeye başladık, 2 yer düşünüyoruz ikiside tukcom'un arkasında kalıyor soi 17 üzeri olarak düşünebiliriz. Bizim sadece kaygımız müşteriden yana gecelik 500 baht + kahvaltı 100 baht olarak bir fiyat düşünüyoruz, sizler için bu fiyat nasıldır değerli görüşleriniz bize yardımcı olacak şimdiden teşekkür ederim.

Hocam merhabalar ; Öncelikle size ve ailenize ticarette başarılar ... Otel olarak seçtiğiniz konum iyi ... fiyat gayet uygun... yılın 12 ayı turist çeken bir yerde müşteri sıkıntısı yaşamazsın... ama oteli sadece Türk oteli şeklinde düşünmeyip international olarak bakmakta fayda var yani kapısına tüm milletlerin bayrağını asın ki tek bir kesime hitab etmesin . Bir de otelin odaları vs. nasıl ? Klima , 24 saat sıcak su duş ( küvet , jakuzi ) , balkon , odalar kaç metrekare ? otelde kaç oda var ? bunları da belirtirseniz daha net yorumlar gelir ... Hatta otelden bir kaç foto paylaşırsanız forumdaki bir çok üye değerlendirmiş olur . Bir de günlük 600 baht civarında tutulacak bir otelden elbette kimsenin büyük bir beklentisi olmaz ama pattayada lüks ve orta seviye bir çok otelde kalmış olduğumdan özelden veya buradan oda fotolarını falan gönderirsen karşılaştırma yapıp yorumlama şansım olur .
  • erenn. E kullanıcısına yanıt
    Sizede merhabalar hocam;
    şu an elimde resim yok fakat olduğunda atacağım :), tabikide otel sadece türklere özel olmayacak tüm müşterileri ağırlayacağız, benim 6 babamın 18 kere uzun süreli tayland yaşantımız bulunmakta. Gerekli çalışan açığını hali hazırda bulunan (şu an masaj salonunda çalışıyor 2'si) tanıdıklarımızı işe alarak sağlayacağız. Konumu zaten bilen bilir bilmeyen arkadaşlarda kolay bulur tahminim onun haricinde ilk kez gelenleri ben gidip alıp otele getireceğim. Oda standartları olarak bilirsiniz klima,mini bar,kasa,led tv,kettle olarak düşünüyoruz oteldeki hali hazırda bulunan eşyalar kullanılamayacak vaziyette yatağın yayları batar ya o tarzdan. Bende zamanında tukcom karşısındaki dişçinin yanındaki otelde kalmıştım günlüğü 200 bahttan yayları batıyodu yatağın bilirim rahatsızlığını . Eşyalar tamamen yeni alınmış olacak ayrıca otel içi imkan olarakpek birşey yapamayacağız gibi görülüyor çünkü yeterli yer malesef yok. Ucuza güvenli ve yeni bir hizmet sunmak istiyoruz onun haricinde lobide mini bir bar ve ücretsiz bilgisayar hizmeti sunabiliriz ancak. zatensoi 17den devam edip second roaddan karşıya geçince ara sokaktan walking street'e ulaşmak en fazla 5 dk sürer yürüme mesafesinde. Araba alma planımız var aldığımız takdirde otelde kalan tanıdık veya forumdan gelen müterilerimize ucuza transfer imkanı sağlayabiliriz. Foruma daimi olarak indirim yapmayı düşünmekteyim . Durumlar anlattığım gibi hocam sadece işletme belgesi konusunda bir problem var şu an ya thai vatandaşı birisinin üzerine yapacağız oteli (düşünmüyoruz) yada 5-6 ay gibi bir sürede işletme belgesi çıkıyormuş beklemek zorunda kalacağız. Oturma izinleri işletmeyi aldıktan sonra her sene immigrationda yenileniyor zaten 2 kişiyiz problem çıkacağını düşünmüyorum :). yorumunuzu bekliyorum
    sağlıcakla kalın
  • Phi phi adasından birkaç resimde ben ekleyeyim
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

• Arkadaşlar önceki mesajım da eşiniz veya sevgiliniz ile phukete gelicekseniz en az 2 gününüzü phi phi adasına ayırın demiştim ama akşamki sahildeki partyi görünce kesinlikle bekarsanız da birkaç gününüzü buraya ayırın derim

• Thailand kullanıcısına yanıt
    Düşünceleriniz çok güzel ... Zaten forumdada çoğu arkadaşımızın aradığı şey temiz güvenilir eğlence yerlerine yakın otel ... Ayrıca araba alırsanız mükemmel olur emin ol büyük artılarını görürsün tabi fiyat makul birşey olursa bence arabadan kar amacı gütme zaten arabayla havalanından karşıladığın biri otelinde minimum 3 gün kalır ... Forumda birçok arkadaşımızda sana muhakkak destek olacaktır . Orada yaşayan ve tek amacı insanların cebindeki üç kuruş olan Türkler gibi davranışların olmazsa emin ol kazanırsın ( adamın restorantı var ama saatçi , masaj salonu vs. heryere götürmeye çalışıyo neden acaba ? komisyon alıyo olabilir misin ? senin restorantın var yemeğini yap sadece haksızmıyım ... )

Bu arada kiralamayı düşündüğün otel mosaik apartment veya flamingo otel mi ? veya bu otellerin sokağındaysa walkınge 10 dakika yürüme mesafesi çok en fazla 4 dakikada yürürsün Bir de son olarak tavsiyem yine sen bilirsin ama oteline hintli müşteri kabul etme bence ..
  • Şu an pattayadım,forum dan pattayda olan arkads varsa, özel mesaj atabilir

Bu benim ikinci seferim ,tecrubeli sayılırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azk -- 10 Ağustos 2014; 16:10:22 >
  • geçen kış gittim the walking street e kesinlikle çok güzel yer özellikle tam bekar yuvası her tip insan var gerçekten çok ucuz aksilik olmazsa bu kış yine gitmeyi planlıyorum herkese öneririm
  • erenn. E kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ikiside değil flamingo otelle bordeaux restorantın 2 önce sokağında birisi. transferden alacağımız en fazla 500 baht olur zaten yarı fiyatına yapabiliriz onun haricinde zaten mevcut bir birikimimiz bulunmakta bazı!! türk işletmeciler gibi komisyon v.b işlerle işimiz olmaz dediğim gibi temiz ve güvenli bir konaklama hizmeti sunmak istiyoruz biraz aile işletmesi olacağımız için müşterilerimizin herşeyi çekinmeden söyleceğini umuyorum ben o mesafeyi 5 dakikada yürüyordum walkinge seconddan tam karşıya geçince ara sokaktan walkingtesin zaten :) onun haricinde eğer bir istek olursa komisyon almadan ilgili firmaya ulaştırırız onlarla konuşurlar direk müşterilerimiz dediğim gibi biz sadece konaklama hizmeti sunacağız umarımforumdaki arkadaşlarda bizi yanlız bırakmazlar :)
  • Thailand kullanıcısına yanıt
    Merak etme bu şekilde düşünerek hareket edersen emin ol hiç bir zaman müşteri kaygısı yaşamazsın . Forumdan olsun başka ülkelerden bir çok turist ikinci gelişinde de seni tercih eder ayrıca giden arkadaşlarına da tavsiye eder Havaalanı transfer olayı özellikle Türk müşteriler için çok önemli forumdan gelecek bir çok arkadaşı karşılayabilirsin . Vallaha ne yalan söyliyim Türkiyede ki çalışma şartlarım maaşım vs. çok iyi eğer kötü olsaydı bende burada yaşadığım evi kiraya verip orada bu tarz bir iş kurup yaşamak çok isterdim .Oteli açar açmaz forumdan özel mesaj yoluyla geri dönüş yaparsan elimden geldiğince bende destek olmaya çalışırım . Sana ve ailene ticaret hayatında başarılar dilerim .
  • Phi Phi Island Tour Hakkında..

Evet arkadaşlar geçen hafta biz de bu tura katıldık, bazı arkadaşlar bu konuda güvenilir firma arayışında olduğundan bu konuda da bilgilendirici bir post atayım dedim..

Öncelikle güvenilir firma yerine güvenilir acente arayışında olmanız gerekmekte.
    Anladığım kadarı ile aslında Phi Phi Tour yapan çok fazla firma yok, 2-3 firma. Bunlar arasında da çok rekabet yok, birbirlerine son derece yardımcı oluyorlar.

Öncelikle otelimizdeki (Movenpick - Karon Beach) Tour Desk'e başvurduk, verdiği fiyat kişi başı 3100 THB idi ve indirim yapmadı. Tur içeriği ise acentelerin sattığı tur ile aynı idi.
    7 noktaya uğruyor + açık büfe yemek sunuyor + Soft Drink veriyor, Sabah 7:30 gibi otelimizden alıyor, akşam 17:30 gibi otelimize bırakıyor vs. vs..

Akabinde Patong'da ki bir kaç acenteye başvurduk, onların da elindeki broşürler otelimizdeki tour desk'deki broşürler ile aynı broşürler ancak Discount oranları farklı,
    Zaten standlarının önünde Phi Phi Tour %20-%60 Discount olarak yazılı oluyor genelde. Bunlardan da kişi başı ortalama 1500 THB olarak fiyat aldık.

En son Karon Beach girişinde sağda Bamboo Market yanında bulunan acente den kişi başı 1200THB fiyat aldık ve iki kişi olarak eşimle birlikte satın aldık.

Toplamda zeten size 3 tane kadar farklı firmanın broşürünü sunuyorlar ve içerikleri genelde aynı.

Burada dikkat edeceğiniz nokta şu. Satın alırken low season da iseniz muhakkak tur alacağınız günün hava durumunu sorun ve kontrol edin.

Sabah 07:30 gibi otelimizden bir minibüs ile alındık. Minibüste 7-8 kadar başka turist te mevcuttu ve Karon'dan Patong Town'a gittik, orada da bir otelden 4 kişi aldıktan sonra
    Phuket Town'daki bir köye gittik.

Burada bir sürü minibüslerden inmiş bir sürü turist kalabalığı vardı.
    Hepsi bir tarafta toparlanmış ve tur rehberlerinden brifing alıyordu.

Öncelikle Hangi firmadan iseniz o firmanın müşterisi olduğunuzu belli edecek renkte bir ip bağlanıyor bileğinize. Bizimki Sarı renkti ve firmamız Phuket@Sea Tour idi.

Brifing aldığınız alan genelde marketten bozma bir alanın bahçesi oluyor. Buralardan içeçek, yiyecek, cep telefonu sudan koruma kılıfı vs. satın alabiliyorsunuz.
    Rehberler de gittiğimiz alanda içeceğin pahalı olduğunu ve buradan almamız gerektiğini söylüyorlar.
    Ayrıca yine bu alandan Palet kiralayabiliyorsunuz (Kişi Başı 200THB) Balıklara yem vermek için ekmek ( 50THB ) Maymunlara yem vermek için cips (50THB) satın alabiliyorsunuz.

Maymunlara cips yem vermek istiyorsanız avucunuza koyun ve bekleyin, kızdırmayın sakın, ısırıyor şerefsizler :)

Brifingimizi aldıktan sonra tekne başı 40 kişi kadar yolcu alabilen speedboatlar ile mekandan ayrılıp yola çıkıyorsunuz.

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

Burada dikkat etmeniz gereken kriter şu. Eğer Botta en öne oturursanız bot dalgalar ile pat pat inip çıktığından rahatsız olabilirsiniz, en arkaya oturduğunuzda bu konuda rahat edebilirsiniz. Ancak burada da dalgalar sayesinde hava ve deniz durumuna bağlı olarak ıslanabilirsiniz. Cep telefonlarına dikkat edelim lütfen. mümkünse bir gün önceden boyuna asılan su geçirmeyen cep telefonu kılıflarından alalım. Şehirmerkezi tezgahlarında 100-150 THB olmakla beraber, Tur brifing alanı olan markette 300+THB oluyor.

Binişte size Can yeleği giydiriliyor.

1 Saatlik bir yolculuktan sonra ilk noktaya ulaşılıyor.

Burası kayalıklar arasında yuva gibi kumsalı olmayan bir alan. Burada yüzüyorsunuz, çok güzel bir alan. Bol bol resim çekin, yüzerken etrafınızdaki kayalıklara dokunmayın, jilet gibi kesiyor.

Burada 20-30 dk. yüzme molası verildikten sonra tur programınıza bağlı olarak, Vikink Cave, Monkey Island, Maya Beach, Phi Phi Island ve bi kaç yere daha uğruyor.

Açık büfe Yemek olarak verdikleri yemekten çok birşey beklemeyin, Spagetti + Domates Sos + Tavuk/Soğan/Kaju Karışımı bir yemek) Sebze haşlama gibi bi aperatif oluyor, Spegettiye abanın bence :) Bir de meyve olarak ananas ve karpuz oluyor genelde.

Yemek molası verilen yerde içecek yok, içecekler ekstra. Ama botta litrelik koladan bardakta kola servisi ve plastik bardakta su servisi var.

Hava şartlarına bağlı olarak çok fazla ıslanabiliyorsunuz, Suyu da biraz fazla tuzlu olduğundan gözünüzü yakabiliyor.

Ama muhakkak gidin, Çok güzel bir deneyim.

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
  • Kusura bakmayın resimleri bi turlu kucultemedim :((

[simage]
    [/simage]
    [simage]
    [/simage]
    [simage]
    [/simage]
    [simage]
    [/simage]
    [simage]
    [/simage]
    [simage]
    [/simage]
    [simage]
    [/simage]
    [simage]
    [/simage]
  • kasım'da gidiyorum.
    sukhumvit'teyim
    ambassador otelde kalıyorum
    subway'de yemegimi yiyorum
    nana entertainment plaza'da bi bira içiyorum.
    khao san road'da yürüyorum.
    varsa şekliniz bangkok'a bekleriz gençler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

kasım'da gidiyorum.
    sukhumvit'teyim
    ambassador otelde kalıyorum
    subway'de yemegimi yiyorum
    nana entertainment plaza'da bi bira içiyorum.
    khao san road'da yürüyorum.
    varsa şekliniz bangkok'a bekleriz gençler :)

O kadar yol gidip subway'de mi yemek yiyorsun???
    bence açıl biraz.
    Chinatown'u akşamları muhakkak dene. Şahsım adına yediğim en güzel noodle'ı yedim orada geçen hafta..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkiSan -- 11 Ağustos 2014; 0:12:29 >
  • OkiSan O kullanıcısına yanıt
    hocam çok açılma, boğulursun derler.
    Vertigo Grill and Moon Bar 'da link bile yedim ama damak zevki işte, sea food harici local yemeklere iki kere zehirlendiğim için temkinli yaklaşıyorum.
    yoksa dedigin gibi gidip sadece subway yemek olmaz, tüm çatı katlarını da street food'larını da , ev yemeğini de keşfettik. rahat olalım
    link 2
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Tamam aga işte.. Subway yerine saldır seafood'a :)
    Bu arada yerel yemekler bazen çok hain olabiliyor. Bizim bir arkadaş orada apandisti patlattı :)
    Onun için şahsen ben 9 gün karides yedim karides çıkardım :))

g[/simage] TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkiSan -- 11 Ağustos 2014; 0:27:37 >
  • 
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.