Şimdi Ara

Tavsiyesi benden, seçmesi senden | Bisiklet tavsiyeleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
6.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: burgamer

Senede 3-4 ay yoğun bisiklet kullanıyorum geri kalan zamanlar nadir kullanıyorum

Umit saglammis o zmn 8 senede kadroda sikinti yoksa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Corelli Pierre 5.0 almayı düşünüyorum. Sizce nasıldır? Corelli kullanan varsa yorumlarını alabilirsem çok sevinirim.

Tavsiyesi benden, seçmesi senden | Bisiklet tavsiyeleri

Corelli Pierre 5.0 linki

• shifisitert S kullanıcısına yanıt
    8 yil kullanmak sağlam oldugu anlamina gelmez. celik kadronun 8 sene sonraki halini dusunun bakalim.

• 3000 TL bütçem var ve üç bisiklet arasında kaldım. Bunlar 2016 ghost kato 5, 2017 scott aspect 730 ve 2016 cube attention. Benim için en önemli bileşenler her zaman jant ve kadrodur ardından ise maşadır gerisi ise yalandır :D diyerek tavsiye istiyorum bu üçünden hangisi?

www.bisikletcim.com
    Ghost Kato 5 27.5 Jant Bisiklet | Bisikletcim.com
    http://www.bisikletcim.com/ghost-kato-5-27.5-jant-bisiklet?ref=akakce&v=1.30.7

Aydın Bisiklet - İsmail Aydın
    Rectus FP-906 Metal Bilyalı Bisiklet Pedal
    http://www.aydinbisiklet.com.tr/index.php?route=product/product&path=60&product_id=1756
    (nakitle 3200 oluyor)

(geçenlerde fiyatı 2800 idi indirmişler fiyatı)

• quote:

Orijinalden alıntı: netd forum

8 yil kullanmak sağlam oldugu anlamina gelmez. celik kadronun 8 sene sonraki halini dusunun bakalim.

8 yıl fena bir rakam değil ve göreceli sağlamlığa işaret edebilir.

Ayrıca cromoly çelik alaşımdan imal edilen kadrolar en sağlam kadrolardır. Aluminyum ya da karbon gibi ortadan kıramazsınız.

Bilinenin aksine malzemenin dayanıklı oluşu sebebiyle kadroları, aluminyum ve karbondaki gibi soba borusu kıvamında kalın tasarlamaları gerekmediğinden hem estetik hem de hafiflik anlamında iddialıdırlar. Şu anda iyi bir çelik kadro almak isterseniz piyasadaki çoğu karbon kadrodan daha fazla ücret ödemeniz gerekir.

Ümit için birşey diyemem ama çelik kadrolar hakkında genellemeleriniz yanlış.
    hocam sizden 2 ay önce tavsiyeler almıştım.carraro sportive 321 aldım kendime birkaç indirim birleştirerek uygun bir fiyata sahip oldum.2 aydır kullanıyorum genel anlamda baya memnunum ancak fren konusunda memnun değilim bu bisikletin tekerleri ince oldugunda fren yaparken,ani manevra yaparken sanki hemen takla atacak gibi bir his oluşuyor,sanki duramayacakmışım gibi geliyor.(hafif ıslak zeminde 20 km max hızla giderken ani bir kedinin önüme atlaması sonucu ani fren yapıp kaydım ve düştüm şükür ucuz atlattım ama fren konusunda kafamda soru işareti oldu) frenleme konusunda neler yapabilirim? v frenin pabuçlarını iyi bir kaliteli pabuçla değiştirip ayar yaptırmayı düşünüyorum.başka neler yapmam lazım?

Orijinalden alıntı: Crazy Goat

hocam sizden 2 ay önce tavsiyeler almıştım.carraro sportive 321 aldım kendime birkaç indirim birleştirerek uygun bir fiyata sahip oldum.2 aydır kullanıyorum genel anlamda baya memnunum ancak fren konusunda memnun değilim bu bisikletin tekerleri ince oldugunda fren yaparken,ani manevra yaparken sanki hemen takla atacak gibi bir his oluşuyor,sanki duramayacakmışım gibi geliyor.(hafif ıslak zeminde 20 km max hızla giderken ani bir kedinin önüme atlaması sonucu ani fren yapıp kaydım ve düştüm şükür ucuz atlattım ama fren konusunda kafamda soru işareti oldu) frenleme konusunda neler yapabilirim? v frenin pabuçlarını iyi bir kaliteli pabuçla değiştirip ayar yaptırmayı düşünüyorum.başka neler yapmam lazım?

Merhaba;

Fren tekniklerini öğrenin , kaliteli pabuçtan beklentiniz nedir? Şu anki siz üzerindeyken jantı iyi bir şekilde tutamıyor mu? Bana kalırsa sorun sizin fren yaparken uygulamanız gerekenleri bilememenizden kaynaklanıyor.

Siz frene basmanıza rağmen tekerler dönmeye devam ediyorsa evet jant yüzeyi, ya da pabuçta bir sorun olabilir ya da siz çok ağırsınızdır fren bacakları esneyerek yeterli kuvveti uygulayamıyordur , bu durumda daha rijit fren bacaklarına yönelebilirsiniz, pabuç değişebilir vs.

Fren kavramasında sorun yok ve siz fren tekniklerine hakimsiniz ama en ufak frende lastikleriniz kayıyorsa o zaman lastiklerinizde sorun vardır.

Islak zeminde acil frenleme yapmak ciddi tecrübe gerektirir, en başta tavsiyem hız yapmamanız olur. Fren yaparken ağırlığınız arka teker üzerinde olmalı ve mümkün olduğunca ağırlık merkezini aşağıya çekmelisiniz. Kollar gergin pozisyonda popo selenin ardında olmalı ve arka freni mümkün mertebe sıkmalısınız, bu esnada gidonun düz olması önemli. Ön freni de beraberinde sıkarken kilitlememeye dikkat etmeniz gerekir. Fren dozlamasına zamanla eliniz alışır. Örneğin aşağıdaki videoda "emergency brake" başlığında ani duruşların nasıl yapılması gerektiği anlatılıyor.

Viraj alırken fren yapılmaz, girmeden önce ayarlamanız gerekir hızınızı. Mutlaka basılması gerekirse ki yine de çok riskli çok hafif dokunuşlar yapmalısınız. ani çek bırak yapmayın, yavaşça ve kilitlemeden basmalısınız.

Çok güvensiz olduğunu düşünüyorsanız daha yumuşak hamurlu lastik tercih edebilirsiniz bu da daha sık lastik değişimi anlamına gelir bu arada.

Global Cycling Networkyoutube
    5 Cycling Skills Every Bike Rider Needs
    https://www.youtube.com/watch?v=CsXGMeMc75U

• gurkans G kullanıcısına yanıt
    bisikleti değiştirince sanki yeniden başlıyormuş gibi oldu vakit ayırıp fren alıştırması yapsam cok iyi olacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Giant Roam 1 disk hakkında yorumlarınız nelerdir ? şehir içerisinde işe git gel için kullanmayı planlıyorum. Belki ilerde daha uzun menzillere geçebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rotterstein -- 20 Kasım 2017; 12:7:36 >
    fiyatina gore ideal bisiklet. ama o paraya daha ust mekanizmali bisikletler alinabilir. 0 olmasada 2.el carraro sportive 321 bulabilirsin. yada az daha arttirip sifir salcano city Explorer 40v yada Ümit magnetic alabilirsin.

• Aslına bakarsanız kendi sahibi olduğum bisikleti sormak istedim 2 yıldır kullanmaktayım ve herhangi bir problemle karşılaşmadım ancak biraz sert-gergin bir bisiklet gibi geldi. Sizin fikrinizi merak ettiğimden dolayı sordum. Bir sorum daha olacaktı: Zincir yağı olarak hangi firmanın ürününü öneriyorsunuz? Vites arttırıcı biraz sesli bir şekilde çalışmaya başladıda

• Merhaba hocam, %80 temiz asfalt, %5 çukurlu, köy yolu gibi yollarda %15 oranla da dağ, bayır, orman yolu gibi toprak yolda kullanmak üzere bir bisiklet arıyorum. Hardtail düşünüyorum. Fikir verirseniz sevinirim.

1000 liraya kadar tavsiye ettiğim modeller arasında ;

carraro sportive 321
    salcano city explorer 10hd
    btwin riverside 500
  • üçünün arasında en makul sportive 321. mekanik olarak amortisör ve disk freninin olmaması daha iyi bence bu fiyata kullanılan parçalar iyi olmuyor.321 i daha sorunsuz daha uzun yıllar kullanır diye düşünüyorum
  • Hocam ben 1000 1400 arasi bir bisiklet ariyorum genelde asfalt kullanacagim ama azda olsa toprakda surebilirim. Burde sizce mekanik fren mi v fren mi daha iyi arkadasda kron var 800 liralik yeni aldigindanmidir bilmiyorum bir garip ses falan cikariyor hosuma gitmedi hic v fren daha iyi gibi ek olarak on suspansiyon ne tur durumlarda ise yarar alacagim bisiklette olmasi gerekirmi sizce ?

amörtisör konusuna gelirsek sabit maşa tercih ederim ben neden dersen fazladan yük,asfaltta kullanacağın için gereksiz kalır

Orijinalden alıntı: Crazy Goat

carraro sportive 321 derim.kendim kullanıyorum.kendisi 14.5 kg.turlara gidiyorum ve sehiriçi kullanıyorum işini görür

Hocam eve çıkartırken indirirken yorar mı? Asansör yok apartmanda.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.