Şimdi Ara

Tavla da aklıma takılan bazı kurallar var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
19.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi tavla oynarken bazı yerde kırıp geçebiliyorsun ama bazı yerlerde kırdığın taş tekrar oynatamıyorsun. İnsanlara göre değişiyor siz nasıl oynuyorsunuz kesin bir kural var mı kırdığın taş kalıyor mu yoksa oynatabiliyor musun bir de bu kural topladığın yere göre ve normal oyun alana göre değişiyor sanırım.

İkincisi ise ilk atışta zar 1 ya da 6 gelirse onun üstüne zar atılmaz diyorlar. Attığımız da zar 1 gelirse o, 6 gelirse direk sen başlıyorsun normal gelirse yüksek atan başlıyor.

Böyle bir kural var mı yoksa millet kendi mi uyduruyor internet alemine göre de değişiyor.

• Taş kırıp istediğin gibi oynarsın yaw öyle bir kural ilk defa senden duydum.

Kim başlar olayı ortamdan ortama değişebilir. Ama bana en çok denk geleni her türlü 2 kişi de zat atar. Eşit gelirse de reroll...
  • 1. sini anlamadım
    2. si yok öyle birşey, sen 1 attıysan diğeride 1 attıysa yeniden atılır.
  • 1. yi bende anlamadım
    2. oynayana göre değişiyor. Bazen yapıyoruz bazen tekrar atıyoruz vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FbA3* -- 13 Haziran 2010; 15:49:34 >
  • İki kuralı da birileri fena sallamış ilk defa duyuyorum
  • 1nci şöyle eger kırdıgın zaman kaçarsan buna vurkaç dıyorlar vurkaç ta sadece içerde olur diger yerlerde böyle birşey söz konusu deil kırdıgın zaman tabıkı oynarsın

İçerde bi taşı kırıp kaçarsan vurkaç yapmıs olursun erkek tavlasında bu pek yapılmaz adam akıllı kırıyorsan orada bırakcaksın taş ı veya kırmayacaksın ama bu bi kural deil istedigin gibi oynarsın

2nci kuralda dogru 1 ve 6 nın uzerıne zar atılmaz ama genelde atıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmurat07

1nci şöyle eger kırdıgın zaman kaçarsan buna vurkaç dıyorlar vurkaç ta sadece içerde olur diger yerlerde böyle birşey söz konusu deil kırdıgın zaman tabıkı oynarsın

İçerde bi taşı kırıp kaçarsan vurkaç yapmıs olursun erkek tavlasında bu pek yapılmaz adam akıllı kırıyorsan orada bırakcaksın taş ı veya kırmayacaksın ama bu bi kural deil istedigin gibi oynarsın

O ne ya "delüğanlu adam gaçmaaaz."
    Erkek tavlasında yapılmazsa nerde yapılacak zaten kız tavlasında kırmak söz konusu değil ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • delikanlı adam içerde vurup kaçmaz , dışarda sıkıntı yok bizde böle oynarız arklarla , ama tabi böyle bi kural yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru

quote:

Orijinalden alıntı: bmurat07

1nci şöyle eger kırdıgın zaman kaçarsan buna vurkaç dıyorlar vurkaç ta sadece içerde olur diger yerlerde böyle birşey söz konusu deil kırdıgın zaman tabıkı oynarsın

O ne ya "delüğanlu adam gaçmaaaz."
    Erkek tavlasında yapılmazsa nerde yapılacak zaten kız tavlasında kırmak söz konusu değil ki

oyun böyle ama dedigim gibi bu bi kural deil eger karşı taraf kırıp kaçmıyorsa sende kırıp kaçmıyacaksın eger karşı taraf kırıp kaçıyorsan sende gozunun yaşına bakmıyacaksın.

• @bmurat07

Tam demek istediğim bu arkadaşın ki gibi sık sık tavla oynadığım için sürekli bu ikilem de kalıyoruz. Her rakibin kuralına kabul diyorum ama sorun asıl doğru olan hangisi. Bahsetmiş olduğum bu arkadaş da bildiği konu.
  • 1.sinde ne dediğini anlamadım

2.sinde; 6 atanın zarının üstüne atılmaz başta 1i hiç duymadım daha önce, ayrıca 6 üstüne atılmaz olayıda kural değil racondur, tavlayı oynamayı bilen insan saygı unsuru olarak 6 üstüne kendi zarını atmayabilir. Ama tabiki atıcam derse de atar.
  • vurkaç da oynayanlara bağlıdır.Açıkçası farketmez benim için ama bazı arkadaşlar içeride vur kaç olmasın diyor.Ben de tamam diyorum ona göre maçın başında konusup oynuyoruz.

quote:

2.sinde; 6 atanın zarının üstüne atılmaz başta 1i hiç duymadım daha önce, ayrıca 6 üstüne atılmaz olayıda kural değil racondur, tavlayı oynamayı bilen insan saygı unsuru olarak 6 üstüne kendi zarını atmayabilir. Ama tabiki atıcam derse de atar.

burada da aynen dediğin gibi hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.