Şimdi Ara

tatil planı yaparken dolandırıldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben yandım siz yanmayın, aman çok dikkatli olun, olayı aşağıda anlatıyorum. Ayrıca blog sayfası açtım insanları uyarmak için, mümkünse destek olalım.

    Hurriyet emlak sitesi üzerinden günlük olarak kiralık ilanı verilmiş olan bir kiralık villa için 0552 288 2643 no’lu telefonu aradım ve adının “Arif” olduğunu söyleyen kişiyle görüştüm, bana kendi villasının tüm tarihler için tutulmuş olduğunu ve bir arkadaşına yönlendirebileceğini söyledi. Bunun üzerine beni yönlendirdiği 0 552 439 2914 no’lu telefondan “Şeyhmus Temizer” adlı kişiyle görüştüm, bana villanın önce dolu olduğunu söyledi sonra Arif adlı şahıs tekrar bana whatsApp üzerinden kendi adını söylemediğim için Şeyhmus’un dolu dediğini, tekrar aramam durumunda villayı kiralayabileceğimi söyledi. Bunun üzerine tekrar arayarak Şeyhmus Temizer’le 21-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında konaklamak için bana whatsApp üzerinden göndermiş olduğu linkteki Emlakjet sitesi üzerinden yayınlanmış olan havuzlu villa için gecelik 500 liraya anlaştım. Benden 4 gecenin ücretini kaparo olarak istedi, kaparoyu TR 80 0011 1000 0000 0086 9798 41 no’lu Finansbank ibanına yatırdım. Ancak kaparodan sonra göndereceklerini söyledikleri sözleşmeyi bana göndermediler ve kısa bir süre sonra ne Şeyhmus Temizer adlı kişiye ne de Arif adlı kişiye ulaşamadım. İkisinin de telefonları kapalı ve hiçbir şekilde iletişim kuramıyorum, bana gönderdikleri linkteki ilanlarda yayından kalkmış, dolandırıldığımı anladım. Arif adlı kişinin kendi villasının dolu olduğunu söylemesi de benim şüphelenmemem için kurulmuş bir oyundu. Dilekçeye ek olarak gönderdiğim paranın banka dekontunu, iki kişiyle de yapmış olduğum whatsApp yazışmalarını ve yine iki kişiyle yapmış olduğum telefon ses kayıtlarını usb bellek içinde sizlere sunuyorum. Ayrıca halihazırda başka isimlerle sahte ilanların da olduğu ve sanki bir şebeke gibi yeni bir dolandırıcılık alanının oluştuğunu fark ettim. Mevcut sahte ilanların beni dolandıran kişilerle alakasını araştırmadım.

    Dikkat edin, bu insan müsfeddelerinin oyununa gelmeyin.
    Elimde telefon görüşmelerinin ses kayıtları da dahil olmak üzere tüm deliller var. Bu konuda başka mağdurlar da varsa lütfen benimle iletişime geçin ki alacakları cezaları artırabilelim.

    Edit : adı şeyhmus temizer seyhmuz temizer şeyhmuz temizer olarak da yazılabilmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZDA -- 12 Eylül 2020; 14:33:14 >







  • Abi hiç mi türk filmi izlemedin daha önce? Şeyhmus ismi sana hiçbir şey ifade etmedi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savcılığa gidip bunları yazılı olarak verin onlar yakalarlar.
  • Bizde bu sahıslar tarafından dolandırıldık 1.000 tl yi kapora olarak aldılar sarımsaklıdaki villa icin telefonlaeı kapalı ikisininde bize ulaşırmısınız polise vermek icin +90 531 690 30 00

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şikayetçi oldunuzmu
  • Villa kiralama yaparken kesinlikle direk ev sahibi olanlardan almayın, şans eseri bazen gerçek ev sahibi çıkabiliyor çoğunlukla dolandırıcı oluyorlar. Acentalardan almaya özen gösterin Biraz fazla vermiş gibi gözükebilir ama garanti olur tatiliniz başlamadan zehir olmaz. Size tavsiye edebileceğim acenta olarak birebirvilla var. Bu siteden villa kiralayabilirsiniz.
  • Arkadaşlar cevapları ne yazık ki yeni görüyorum, şahısları savcılığa şikayet ettim ancak sonu ne oldu bilmiyorum, bu virüs olayı çıkmadan önce gidip sorgulayacak idim ki şimdi vitüs yüzünden dışarı çıkamıyoruz ancak Savcı pek ilgilenecek gibi değildi. Bunun dışında şikayet eden oldu mu? Bu arada Şeyhmus Adam'ın gerçek adı çünkü banka hesap bilgilerini verirken adı soyadı bu idi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZDA

    Arkadaşlar cevapları ne yazık ki yeni görüyorum, şahısları savcılığa şikayet ettim ancak sonu ne oldu bilmiyorum, bu virüs olayı çıkmadan önce gidip sorgulayacak idim ki şimdi vitüs yüzünden dışarı çıkamıyoruz ancak Savcı pek ilgilenecek gibi değildi. Bunun dışında şikayet eden oldu mu? Bu arada Şeyhmus Adam'ın gerçek adı çünkü banka hesap bilgilerini verirken adı soyadı bu idi...
    Savcılık illaki inceleyecektir. Ama vakit lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cleanton

    Savcılık illaki inceleyecektir. Ama vakit lazım.

    Alıntıları Göster

    Dediğin gibi oldu savcılık haklarında dava açmış...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZDA kullanıcısına yanıt

    merhaba aynı şey benim de başıma geldi savcılığa şikayette bulundum İlk mahkeme de tutuklayamamışlardı hakim beni dinledi ikinci mahkemeye ben gitmedim ama bugün mahkeme sonucu elime ulaştı tutuklanmış ve 3 yıl 4 ay ceza almış Adalet yerini buldu

  • Geçmiş olsun, aynı kişi mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet aynı kişi

  • Açıkçası içim rahatladı bana da bir mahkeme sonucu ulaştı ama yabancı uyruklu birkaç ismin beraat ettiğini yazıyordu diğer bu dolandırıcı elemanın olayı ise kamu davasına dönecekmiş, sonrasında ilgilenemedim açıkçası..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, bugün konu ile ilgili devam eden davaya katıldım, bu şahıs şu an hapiste değil ve hakkında yakalanma emri varmış dava devam edecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.