Şimdi Ara

Taşınabilir hdd'yi pc'de Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S.a öncelikle konu önceden açılmışsa özür dilerim benim pc'nin 640GB'lik hdd'si bozuldu (SATA) benim 74gb'lik eski hdd'im vardı (oda SATA) onu taktım işletim siztemi yükledim çalıştı.. herneyse :) ben teknosa'danhttp://www.teknosa.com/urunler/125420510/toshiba-hdtb110ek3ba-store-basics-25-1tb-siyah-hdd bu hdd'yi almaya karar verdim o harddiskin içini açıp takabilirmiyim takılıyor diyelim IDE HDD Çıkarsa bozuk hdd'nin arkadaki kartını söküp ona takabilirmiyim ??? (Konu saçmaya özür dilerim )

• Cevap Yokmu ?
  • kullanılamaz çünkü çıkışı bile farklıdır taşıma amaç olduğu için şunu alın derim

hafta sonu indirm ile 154 tl

http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/seagate-st1000dm003-35-1tb-barracuda-sata-30-64mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=59053
  • kardesim pc masa ustumu laptopmu laptopsa teknosadaki urun sorun cikarmaz cunku yeni nesil harici hddler sata oldugu icin sorun cikarmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beka53

S.a öncelikle konu önceden açılmışsa özür dilerim benim pc'nin 640GB'lik hdd'si bozuldu (SATA) benim 74gb'lik eski hdd'im vardı (oda SATA) onu taktım işletim siztemi yükledim çalıştı.. herneyse :) ben teknosa'danhttp://www.teknosa.com/urunler/125420510/toshiba-hdtb110ek3ba-store-basics-25-1tb-siyah-hdd bu hdd'yi almaya karar verdim o harddiskin içini açıp takabilirmiyim takılıyor diyelim IDE HDD Çıkarsa bozuk hdd'nin arkadaki kartını söküp ona takabilirmiyim ??? (Konu saçmaya özür dilerim )

kardeş iyi güldüm sağolasın öncelikle pc deki sabit, linkteki taşınabilir. yani pc de kullandığın anakartın sata portlarını kullanır ve ayrıca güç sağlaman lazım,linkteki ise usb üzerinden çalışıp veriyi de bu yolla aktarır. ayrıca hdd içini açıp takma ne ya içi açılır mı hiç. özel olarak havası alınarak kapatılır. havayla temas ve toz en büyük düşmanıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

quote:

S.a öncelikle konu önceden açılmışsa özür dilerim benim pc'nin 640GB'lik hdd'si bozuldu (SATA) benim 74gb'lik eski hdd'im vardı (oda SATA) onu taktım işletim siztemi yükledim çalıştı.. herneyse :) ben teknosa'danhttp://www.teknosa.com/urunler/125420510/toshiba-hdtb110ek3ba-store-basics-25-1tb-siyah-hdd bu hdd'yi almaya karar verdim o harddiskin içini açıp takabilirmiyim takılıyor diyelim IDE HDD Çıkarsa bozuk hdd'nin arkadaki kartını söküp ona takabilirmiyim ??? (Konu saçmaya özür dilerim )

kardeş iyi güldüm sağolasın öncelikle pc deki sabit, linkteki taşınabilir. yani pc de kullandığın anakartın sata portlarını kullanır ve ayrıca güç sağlaman lazım,linkteki ise usb üzerinden çalışıp veriyi de bu yolla aktarır. ayrıca hdd içini açıp takma ne ya içi açılır mı hiç. özel olarak havası alınarak kapatılır. havayla temas ve toz en büyük düşmanıdır.

Kutusundan çıkartıp kullanmayı kastedmiş arkadaş heralde

• 2.5 inç taşınabilir disklerde önceden sata bir disk ve bir devre kartı ile gelirlerdi.Devre kartını aradan çıkardığınızda sata bir diskiniz olurdu.Örneğin toshiba nın store alu diskinden almıştım ve içinden diskini söküp pc de kullanmıştım.Fakat günümüzde hem maliyet düşşün hem boyutlar küçülsün diye bu devre kartını harddiske gömüyorlar.

3.5 inç disklerde ise kendi açmış olduğum bir konu var.Zamanında aldığım seagate expansion 2 tb diskin içinden sata disk çıkmıştı ve vatandaki indirimli halinden de daha ucuza gelmişti.Burada konusunu açmıştım:

http://forum.donanimhaber.com/m_74776203/tm.htm

Size tavsiyem bu işi araştırıp kesin bilgiye ulaşmadan alıpta evde açmayın hem garanti dışı kalır hem de usb girişli çıkar boş yere moraliniz bozulur.En iyisi oem bir disk satın almanızdır.Yukarıda anlattıklarım sadece bilgi amaçlı, sizi gaza getirmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ExtraTechx* -- 29 Ağustos 2013; 16:36:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar. PC'M laptop. Demek istedim ki; o teknosa'daki harddisk'i söküp pc'ye takabilirmiyim diyelim kartı ide çıktı bozuk hdd kartını takabilirmiyim hepsi bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beka53 -- 30 Ağustos 2013; 10:19:12 >
  • beka53 B kullanıcısına yanıt
    Ortalikta IDE falan kalmadi ama gidip 2,5" dahili disk almaktansa niye boyle islerle ugrasiyorsun, bunu anlamak zor.
  • quote:

Arkadaslar. PC'M laptop. Demek istedim ki; o teknosa'daki harddisk'i söküp pc'ye takabilirmiyim diyelim kartı ide çıktı bozuk hdd kartını takabilirmiyim hepsi bu...

"Fakat günümüzde hem maliyet düşşün hem boyutlar küçülsün diye bu devre kartını harddiske gömüyorlar. " Yani alsan zaten usb li anakarta sahip bir hard disk çıkacak içinden.

2. olarak ide diskinin kartını yeni aldığın diske takamazsın.

Koskoca paragrafı boş yere yazmışım.Okumamışşın bile

• quote:

Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*

quote:

Arkadaslar. PC'M laptop. Demek istedim ki; o teknosa'daki harddisk'i söküp pc'ye takabilirmiyim diyelim kartı ide çıktı bozuk hdd kartını takabilirmiyim hepsi bu...

"Fakat günümüzde hem maliyet düşşün hem boyutlar küçülsün diye bu devre kartını harddiske gömüyorlar. " Yani alsan zaten usb li anakarta sahip bir hard disk çıkacak içinden.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*

quote:

okudum da güzel kardeşim demek istedimki usb çıktı bende sata kart takabilirmiyim !!

• okudugunu anlamamıssın guzel kardesım o dısklerın ıcınde artık hdd ve usb ye donusturen kart seklınde degıl artık dırekt hdd nın kendı cıkısı usb seklınde oluyor cogunlukla o yuzden onu ıcınden cıkarıp anakartında sata baglantı ıle kullanamıyorsun
    bak senın yazdıgın modelın cıkısı bu sekılde bunu anakartının sata gırısıne nasıl baglamayı dusunuyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: *666*

okudugunu anlamamıssın guzel kardesım o dısklerın ıcınde artık hdd ve usb ye donusturen kart seklınde degıl artık dırekt hdd nın kendı cıkısı usb seklınde oluyor cogunlukla o yuzden onu ıcınden cıkarıp anakartında sata baglantı ıle kullanamıyorsun
    bak senın yazdıgın modelın cıkısı bu sekılde bunu anakartının sata gırısıne nasıl baglamayı dusunuyorsun

+1

yani plastik kabın içinde bu var

• çizdiğim yeşil devre kartını söküp usb hdd ye takabilirmiyim dedim bunu cevaplasanız sorun çözülür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beka53 -- 31 Ağustos 2013; 15:21:40 >

• quote:

birisi çok güldüm yazmış ben de çok güldüm yazılanları okuyunca:) kimisi kullanamazsın demiş. taşınabilir tarz toshiba hdd daha önce söktük. fiyatı normal hdd lerden daha makuldü. biara hdd fiyatları çok yükselmişti. o açıdan toshibalarda bir problem yoktu. normal sata portu vardı. vidaları söküp bilgisayara takılabiliyor ve sabit disk olarak kullanılabiliyordu. verbatım seagate gibi taşınabilir hdd lerde de durum bu şekilde. onlarda da açtık bir problem yoktu. sadece taşınabilir wd lerde problem vardı benim şuana kadar gördüğüm. onlarda usb dönüştürücü kafaya yapışık oluyor. dolayısıyla söküp bilgisayara takamıyorsun. sadece harici olarak kullanabiliyorsun. ekstrem bir durum olmadıktan sonra toshiba için kutusunu açıp sabit disk olarak kullanabilirsin diye düşünüyorum. almak istediğin hdd için kafaya yapışık olup olmadığını dükkan tipi satıcılara sorup öğrenebilirsin de teknosada öğrenmen zor. onlar arızalı çıkan taşınabilir hddleri söküyorlar. daha ayrıntılı bilgi verirler. söylediğim gibi benim söktüğüm toshiba ve seagate lerde böyle bir problem yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x biri -- 31 Ağustos 2013; 17:21:08 >

• quote:

quote:

arkadaşım taşınabilir harddisklerin içinde normalde gördüğün hdd var. kutuyu açsan elektronik malzemeyle falan karşılaşmıyorsun. kutu yapıyorlar içine sabit disk koyup paketliyorlar. olay bundan ibaret. usb şıkışı dediğinde sadece bir aparat. dönüşümü sağlıyor ve kolayca hdd den ayrılıyoır. sadece bu aparat wd tipi harici disklerde tümleşik oluyor. o nedenle ayırıp sabit disk olarak kullanamıyorsunuz. ok?

• arkadaşta bozuk taşınabilir seagate 500gb harddisk vardı (yanılmıyorsam 3,5 inç boyutundaydı) dışındaki korumayı açıp normal harddisk gibi bağlamıştım pc ye başka markalarda bu olay farklı olabilir usb kontrol devresi birleştrilmişse sıkıntı olur, kesin bişey söylenemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: excell74

quote:

quote:

arkadaşım taşınabilir harddisklerin içinde normalde gördüğün hdd var. kutuyu açsan elektronik malzemeyle falan karşılaşmıyorsun. kutu yapıyorlar içine sabit disk koyup paketliyorlar. olay bundan ibaret. usb şıkışı dediğinde sadece bir aparat. dönüşümü sağlıyor ve kolayca hdd den ayrılıyoır. sadece bu aparat wd tipi harici disklerde tümleşik oluyor. o nedenle ayırıp sabit disk olarak kullanamıyorsunuz. ok?

onu ben bilmiyor muyum sanıyorsun fakat biz oraları geçtik, ben biraz yanlış anlamışım arkadaşı. konunun sonuna doğru olayı çözdük sayılır. bu arada ok? ne ya

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: excell74

quote:

quote:

onu ben bilmiyor muyum sanıyorsun fakat biz oraları geçtik, ben biraz yanlış anlamışım arkadaşı. konunun sonuna doğru olayı çözdük sayılır. bu arada ok? ne ya

konuyu bilmeden güldüm ettim gibi şeyler yazmak yanlış. ayrıca böyle bir şey hiç olmayabilirdi. arkadaş sadece olup olmadığını sormak için yazmış da olabilirdi. bilgi sahibi olmayan birini alaya alıcı ifadeler kullanılmamasına dikkat çekmek için yazdım. siz sökmemiş ya da daha önce görmemiş ya da duymamış olabilirsiniz. ama harici kutuların sökülüp sabit disk olarak kullanılması yeni bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x biri -- 31 Ağustos 2013; 17:43:17 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.