Şimdi Ara

Seagate Expansion 2tb USB 3.0 İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
8.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün almış olduğun harici diskimin içini açtım ve içinden çıkan diskin ne olduğunu ve genel olarak harici diskin özelliklerini sizlere göstermeye çalışıcam.Ayrıca benchmark skorlarıda paylaşıcam.

Öncelikle almış olduğun diskin kutusu:

Diskin kutusunda;
    -Garanti belgesi ve manuel kitapçıkları
    -Data kablosu
    -12v 1.5a lik adaptör

Ayrıca adaptörün prize bağlanabilmesi için 2 adet parça gelmekte.Bu parçalardan biri İngiltere ye ait priz standardı için diğeri ise evlerimizde kullandığımız priz için

Diski masaüstü bilgisayarıma dahili olarak bağlamak için kutunun tırnaklarını açarak harddisk ve sata to usb 3.0 devresine ulaştım.

Bahsetmiş olduğum sata to usb 3.0 devre kartı ise harddiskin sata portunu usb portuna dönüştürüyor.Ayrıca usb kablosu pcye takıldığı an disk dönmeye başlıyor yani usb den çıkarttığımız an disk duruyor.Bilgisayarımız kapandığında da diskimiz durarak boş yere elektrik tüketmiyor.Zaten ürünün üstünde herhangi bir düğme vs bulunmadığı için bu tarz bir şeye ihtiyaç duyuluyor.

İşte devre kartına ait resim:

Ürünün içerisinden ST2000DM0O1 model numaralı bir disk çıkmakta.Bu disk piyasada benim harici diskime verdiğim paranın 40 tl fazlasına satııyor.Nasıl oluyor da böyle bir şey mümkün oluyor sizlerle de tartışmak isterim.Acaba daha yavaş veya kötü tesislerde üretilen diskler mi bu harici kutuların içine konuluyor bilmiyorum.Ben şu an bu diski masaüstü bilgisayarıma bağladım.Ürünün kutusuna da 320gb lık hdd mi koyarak değerlendirdim.

Diske ait görsel:

Benchmark değerlerine geçmeden önce sizlere neden dahili olarak satılan diskin 40 tl daha pahalıya satıldığını da sormak istiyorum.Çünkü x tl ye hem usb3.0 destekli hdd kutunuz hem de diskiniz oluyor.Ama gidipte aynı diski dahili olarak satın aldığımızda ise x+40 tl ye geliyor.Sizlerde bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son olarak benchmark değerleri:

Usb 3.0 devre kartı gördüğünüz gibi diskin hızını düşürmüyor sata 3 ten de bağlasanız bu devre kartında da bağlasanız ortada pek bir fark yok.Genel olarak üründen çok memnun kaldım.Sesli çalıştığı söylenemez daha doğrusu normal bir ses seviyesine sahip.Son olarak merak ettiğini ve sormak istediğiniz bir şey varsa seve seve cevaplarım.Harici disk almadan önce forumda yaptığı araştırma sonucu yeterli inceleme olmadığını gördüm.Bu yüzden de bu incelemeyi yapmak istedim.Umarım faydalı olmuştur.

Son olarak bazı arkadaşları gaza getirip 2.5 inç disk kutularını açmalarına sebep olabileceğim için bir uyarıda bulunmak istiyorum 2.5 inç disklerin çoğunda bu devre kartı yoktur.Direk 2.5 inç diskin üzerinde bulunan kontrolcü kartın usb çıkışı vardır.Ve sata girişleri bulunmamaktadır.Bunun sebebi ise 2.5 inç harici disklerin kutularını daha küçük yapabilmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ExtraTechx* -- 5 Mayıs 2013; 0:49:53 >

• xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 3 Şubat 2023; 13:26:7 >
  • hayırlı olsun.inceleme içinde teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodbadugly2

Fiyat farkı konusunda Seagate'in veya Türkiye'de bize yansıyan satış fiyatlarında mantıksız görünen farklar var bahsi geçen 40 TL fark bu mantığın ürünü olabilir. Örneğin, Seagate Expansion modelleri USB3 7200rpm, Seagate Backup Plus modelleri USB3 5400rpm. 2 TB'lik 5400rpm Backup Plus, 2 TB'lik 7200rpm Expansion'dan neredeyse 100 TL daha pahalı...hem 100 TL daha pahalı hemde daha yavaş...bende buna anlam veremiyorum.

Bu hdd hem expansion hemde back up plus ta kullanılmaktadır. 7200.14 nesil hdd dır. Fiyata gelince sadece hdd 205 Tl civarı dır. Expansion 199 Tl ve back up plus 220 civarıdır. Expansion için fiyat makuldur. Çünkü kutu ve usb 3.0 arayüzü vardır. Back up plus da aynıdır. Tek fark bu haricinin arayüzünü upgrade etme şansinız vardır.

• *ExtraTechx* * kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim

Bu HDD 'İ almayı düşünürken incelemeyi gördüm ve şimdi alıyorum :)

Tekrar teşekkür...
  • hocam tam da bunu almayı düşünüyordum fakat dediğiniz fiyata nereden bulabilirim güvenilir bir sitede linki falan varsa yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtgezgin

hocam tam da bunu almayı düşünüyordum fakat dediğiniz fiyata nereden bulabilirim güvenilir bir sitede linki falan varsa yardımcı olabilir misiniz?

Sorumluluk almadan size şu linkleri yollayayım.

http://www.hizlial.com/seagate-2-tb-expansion-desktop-35-usb-3020-disk-stbv2000200/30.031.1276.0133

http://www.electroworld.com.tr/p/seagate-expansion-3.5-2tb-usb-3.0-harici-disk/

http://www.vatanbilgisayar.com/Harici%20Harddisk/seagate-stbv2000200-3,5-2tb-expansion-usb30--usb20-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=61351

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?&uid=123741

Vatan veya Bimeksten alabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben 2 adet bu diskten almıştım zamanında performans olarak usb 2.0 da kullanıyorum ve okuma hızı 35 den 25 e kadar iniyor yetiyor bana :) Tavsiyem aynı anda işlem yapmayın iki adet film açmayın aynı anda yada kopyalama, harbiden takılmalar kasmalar oluyor, 1tb olarak ikiye böldüm o şekilde kullanıyorum, disk birleştirme falan önerirmisinz bu diskler için ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LTWYL

Ben 2 adet bu diskten almıştım zamanında performans olarak usb 2.0 da kullanıyorum ve okuma hızı 35 den 25 e kadar iniyor yetiyor bana :) Tavsiyem aynı anda işlem yapmayın iki adet film açmayın aynı anda yada kopyalama, harbiden takılmalar kasmalar oluyor, 1tb olarak ikiye böldüm o şekilde kullanıyorum, disk birleştirme falan önerirmisinz bu diskler için ?

Tabiki de öneririm performans icin yapin.fakat usb 2.0 da pek etkisini göstermez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bundan aldım usb 2'de max okuma yazma hızı 18mb...Normal değil gibi geldi bana?
  • Konu hortlatmak gibi olucak ama bende bu hariciyi geçen hafta hızlıal'dan 210 tl civarı bir fiyata aldım.Amma velakin hızı acayip yavaş tek seferde 135 gb veri attım usb 3 den bağlamama rağmen 100 mb/s ile başlayan hız 50 mb/s düştü nerdeyse dosya aktarımı 45 dk civarında tamamlandı.
    Benim bildiğim kadarıyla usb 3 den bağlanınca çok daha hızlı veri transferi yapması gerekmezmi.En azından 80-90 mb/s civarında veri transferi yapar diye bekliyordum bu kötü oldu...
  • Hocam bende 2.5 luk harici var çalışsa bile sıkıntılı bundan dolayı yeni bi hdd alayım diyorum ama sıfır bi hdd ve hdd kutusu alıp mı yapayım yoksa markalı harici hdd mi alayım kararsızım açıkçası. Ne tavsiye edersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Hocam bende 2.5 luk harici var çalışsa bile sıkıntılı bundan dolayı yeni bi hdd alayım diyorum ama sıfır bi hdd ve hdd kutusu alıp mı yapayım yoksa markalı harici hdd mi alayım kararsızım açıkçası. Ne tavsiye edersiniz?

Markalı alın.Diğer türlü boş yere pahalıya gelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Hocam bende 2.5 luk harici var çalışsa bile sıkıntılı bundan dolayı yeni bi hdd alayım diyorum ama sıfır bi hdd ve hdd kutusu alıp mı yapayım yoksa markalı harici hdd mi alayım kararsızım açıkçası. Ne tavsiye edersiniz?

Markalı alın.Diğer türlü boş yere pahalıya gelecektir.

Elimdeki hdd yi söküp kutusunu değiştirmek istiyorum ama hdd ye girişi entegre edilmiş. Bunu açmanın bir yolu var mı?

• Bendede bundan var güç adaptörü bozuldu nerden bulabilirim

•  Seagate Expansion 2tb USB 3.0 İnceleme

Arkadaşlar benim seagate 2 tb (ST2000DM001-1E6164) alalı 2 sene oldu, airflow temperature failed veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wa$abi

Arkadaşlar benim seagate 2 tb (ST2000DM001-1E6164) alalı 2 sene oldu, airflow temperature failed veriyor.

Aynısı bende de mevcut sorunun nedeni hd tune programı.diğer smart okuma programlarında her şey normal gözüküyor.kafanıza takmayın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de de var bundan 2 tane . Birini yeni i5 li pc me 2. hdd olarak takmak istiyorum.

Kullanan var mı performansı nasıl.

Harici HDD olarak memnundum
  • bende de aynı disk var sata dan direk bağlı performansı çok iyi lakin acayip bir şekilde sesli çalışıyor
    cırt cırt tık tık ses geliyor kopyalama, disk üzerinden taşıma vs yaptığımda :-( Açıkçası korkuyorum
    içindeki dosyalara bir şey olacak diye :-(
  • Hocam eline sağlık
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.