Şimdi Ara

Taşınabilir hdd'yi pc'de Kullanmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: excell74

quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: beka53

S.a öncelikle konu önceden açılmışsa özür dilerim benim pc'nin 640GB'lik hdd'si bozuldu (SATA) benim 74gb'lik eski hdd'im vardı (oda SATA) onu taktım işletim siztemi yükledim çalıştı.. herneyse :) ben teknosa'danhttp://www.teknosa.com/urunler/125420510/toshiba-hdtb110ek3ba-store-basics-25-1tb-siyah-hdd bu hdd'yi almaya karar verdim o harddiskin içini açıp takabilirmiyim takılıyor diyelim IDE HDD Çıkarsa bozuk hdd'nin arkadaki kartını söküp ona takabilirmiyim ??? (Konu saçmaya özür dilerim )

kardeş iyi güldüm sağolasın öncelikle pc deki sabit, linkteki taşınabilir. yani pc de kullandığın anakartın sata portlarını kullanır ve ayrıca güç sağlaman lazım,linkteki ise usb üzerinden çalışıp veriyi de bu yolla aktarır. ayrıca hdd içini açıp takma ne ya içi açılır mı hiç. özel olarak havası alınarak kapatılır. havayla temas ve toz en büyük düşmanıdır.

arkadaşım taşınabilir harddisklerin içinde normalde gördüğün hdd var. kutuyu açsan elektronik malzemeyle falan karşılaşmıyorsun. kutu yapıyorlar içine sabit disk koyup paketliyorlar. olay bundan ibaret. usb şıkışı dediğinde sadece bir aparat. dönüşümü sağlıyor ve kolayca hdd den ayrılıyoır. sadece bu aparat wd tipi harici disklerde tümleşik oluyor. o nedenle ayırıp sabit disk olarak kullanamıyorsunuz. ok?

onu ben bilmiyor muyum sanıyorsun fakat biz oraları geçtik, ben biraz yanlış anlamışım arkadaşı. konunun sonuna doğru olayı çözdük sayılır. bu arada ok? ne ya

konuyu bilmeden güldüm ettim gibi şeyler yazmak yanlış. ayrıca böyle bir şey hiç olmayabilirdi. arkadaş sadece olup olmadığını sormak için yazmış da olabilirdi. bilgi sahibi olmayan birini alaya alıcı ifadeler kullanılmamasına dikkat çekmek için yazdım. siz sökmemiş ya da daha önce görmemiş ya da duymamış olabilirsiniz. ama harici kutuların sökülüp sabit disk olarak kullanılması yeni bir şey değil.

doğrudur biraz yanlış, hatamız olduysa özür dileriz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

S.a öncelikle konu önceden açılmışsa özür dilerim benim pc'nin 640GB'lik hdd'si bozuldu (SATA) benim 74gb'lik eski hdd'im vardı (oda SATA) onu taktım işletim siztemi yükledim çalıştı.. herneyse :) ben teknosa'danhttp://www.teknosa.com/urunler/125420510/toshiba-hdtb110ek3ba-store-basics-25-1tb-siyah-hdd bu hdd'yi almaya karar verdim o harddiskin içini açıp takabilirmiyim takılıyor diyelim IDE HDD Çıkarsa bozuk hdd'nin arkadaki kartını söküp ona takabilirmiyim ??? (Konu saçmaya özür dilerim )

kardeş iyi güldüm sağolasın öncelikle pc deki sabit, linkteki taşınabilir. yani pc de kullandığın anakartın sata portlarını kullanır ve ayrıca güç sağlaman lazım,linkteki ise usb üzerinden çalışıp veriyi de bu yolla aktarır. ayrıca hdd içini açıp takma ne ya içi açılır mı hiç. özel olarak havası alınarak kapatılır. havayla temas ve toz en büyük düşmanıdır.

arkadaşım taşınabilir harddisklerin içinde normalde gördüğün hdd var. kutuyu açsan elektronik malzemeyle falan karşılaşmıyorsun. kutu yapıyorlar içine sabit disk koyup paketliyorlar. olay bundan ibaret. usb şıkışı dediğinde sadece bir aparat. dönüşümü sağlıyor ve kolayca hdd den ayrılıyoır. sadece bu aparat wd tipi harici disklerde tümleşik oluyor. o nedenle ayırıp sabit disk olarak kullanamıyorsunuz. ok?

onu ben bilmiyor muyum sanıyorsun fakat biz oraları geçtik, ben biraz yanlış anlamışım arkadaşı. konunun sonuna doğru olayı çözdük sayılır. bu arada ok? ne ya

konuyu bilmeden güldüm ettim gibi şeyler yazmak yanlış. ayrıca böyle bir şey hiç olmayabilirdi. arkadaş sadece olup olmadığını sormak için yazmış da olabilirdi. bilgi sahibi olmayan birini alaya alıcı ifadeler kullanılmamasına dikkat çekmek için yazdım. siz sökmemiş ya da daha önce görmemiş ya da duymamış olabilirsiniz. ama harici kutuların sökülüp sabit disk olarak kullanılması yeni bir şey değil.

birbirimize karşı daha anlayışlı olmamız açısından söylemiştim. gerek çevrede gerekse ülke içinde ve ülke dışında yeterince gergin durumlar oluşuyor zaten. ben de sizi kırdıysam özür dilerim:)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

birbirimize karşı daha anlayışlı olmamız açısından söylemiştim. gerek çevrede gerekse ülke içinde ve ülke dışında yeterince gergin durumlar oluşuyor zaten. ben de sizi kırdıysam özür dilerim:)

önemli değil biz medeni insanlara bu yakışır zaten

• Saol excell74 yardımcı olduğun için sorarım bir pc tamircisine
  • Herkese çok saol evet normal bir harddisk var içinde ve usb ye dönüştürmek için aparat videodan öğrendim linki:http://www.youtube.com/watch?v=2pS_EDsP2KI
  • yasin.25 extratechx sizin aklınıza uysaydımda almasaydım o harddiski bugün aldım dediğiniz gibi usb çıktı garantide yalan oldu . versem tamirciye sata kart takarmı (Evet bu soruyu size sordum ama tamirci diyorum şimdi :D )
  • quote:

yasin.25 extratechx sizin aklınıza uysaydımda almasaydım o harddiski bugün aldım dediğiniz gibi usb çıktı garantide yalan oldu . versem tamirciye sata kart takarmı (Evet bu soruyu size sordum ama tamirci diyorum şimdi :D )

iyi gelir

Taşınabilir hdd'yi pc'de Kullanmak

şaka br yana, biz demiştik almadan önce araştır, içerisinde dönüştürücü aparat var mı diye. neyse artık olan olmuş

• quote:

yasin.25 extratechx sizin aklınıza uysaydımda almasaydım o harddiski bugün aldım dediğiniz gibi usb çıktı garantide yalan oldu . versem tamirciye sata kart takarmı (Evet bu soruyu size sordum ama tamirci diyorum şimdi :D )

Direk mesajımdan alıntı
    "Size tavsiyem bu işi araştırıp kesin bilgiye ulaşmadan alıpta evde açmayın hem garanti dışı kalır hem de usb girişli çıkar boş yere moraliniz bozulur.En iyisi oem bir disk satın almanızdır.Yukarıda anlattıklarım sadece bilgi amaçlı, sizi gaza getirmesin."

Keşke bu söylediğime uysaymışşınız.Güümüzde artık hemen hemen hepsinde usb çıkış olduğunu da söylemişim.

Fakat canınızı sıkmayın aldığınız disk sonuçta her zaman ihtiyacınız olan bir bileşen.Sırf verilerinizi dahi yedekleseniz yeter.

• o videodan aldığım sonuç beni gaza getirdi fakat şimdi farkettim o canvio modeli bu basics şimdi harici olarak kullanıyorum ama bana garanti devre dışı olması koyuyor :D ha bide extratechx oem diyorsunuz satılmıyordu bide evet işime çok yarıyor ama hariciye şimdi bi kaç oyun yükledim illa harddisk takılı olması gerek oynarken 74 gb'lik harddiskle bişey yapılmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beka53 -- 7 Eylül 2013; 17:40:54 >
  • beka53 B kullanıcısına yanıt
    boşver garantiyi ya eğer ilk 3 ay falan sorun çıkarmazsa daha çıkaracağını sanmıyorum. sağlam parçalardır hddler, yıllarca kullanırsın
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.