Şimdi Ara

taşınabilir Hdd bad sector .lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde tşınabilir bir 2.5" lik hdd var.etrafra bunun içindeki bad sectorlerin nasıl giderileceği hakkında bilgi edindim fakat bu bilgilerin hepsi bu yontemlerin sabit hdd ler için ve dostan faln boot ederken gorunmuyo usb ile bağlandığı için.. hdd içinde okunmayan bölümler var .. içindeki dosyalarda önemsiz format atabilirim..bide öğrendiğim kadarıyla bu bad sectorler daha sonra okunmamak üzere kapatılabiliyomuş hdd nin hacim kaybıda önemli diil sadece yeni atacaklarım patlamasın yeter.. bi yardım ederseniz çok sevinirim...



  • direk olarak cd den bootla açılabilen bir program mesela MiniPe gibi prgramla açıp deneyebilirsin format atmayı yanında gelen yardımcı hdd prgramları var onlarlada bad sectorleri kapatabilirsin.
  • az önce low level format attım artık tamamen nanay galiba hiç gormuyo usb ye takınca gitti sanırsam 80 lik hdd...yada buna acaba bide normal format atıp gorunuf hale faln mı getirmek gerek nedir ???
  • Bölümleme yapısı olmadığı için windows ortamında belki görmüyorsundur....

    Başlat --> Çalıştıra diskmgmt.msc yazıp disk yönetimi aç bakalım orda diskin görünüyor mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: halileat

    az önce low level format attım artık tamamen nanay galiba hiç gormuyo usb ye takınca gitti sanırsam 80 lik hdd...yada buna acaba bide normal format atıp gorunuf hale faln mı getirmek gerek nedir ???


    low level format çok zorunlu olmadıkça atılmaması gerek aslında çünki diski aşırı yoruyor ve ömrünü azaltıyor
    denetim masası>Performans ve Bakım>yönetimsel araçlar> bilgisayar yönetimine gir ve orda disk yönetimi var bak bakalım hdd gözüküyormu
  • usb hdd için kendi markasına göre yazılım programı olabilir. araştır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.