Şimdi Ara

Taş gibi kaymaklı yoğurt yapılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
3
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben 2 kilo sütten yapıyorum, siz istediğiniz kadar yapabilirsiniz ölçü olarak her 1 kilo süte bir çorba kaşığı maya olacak.Sütü kaynatıp soğumaya alıyorsunuz meşhur söylem küçük parmağınızı yakmayacak duruma geldiğinde mayalama işlemi yapıyorsunuz. Yalnız mayalık yoğurdu ve kıvama gelen sütten de bir çay bardağı kadar sütü küçük bir kavanoza koyup kapağını kapatıp iyice çalkalıyoruz.Tencerede bulunan ve kıvama gelen süte küçük kavanozdaki karışımı döküyoruz ve karıştırıyoruz sütü 2 adet cam kavanoza boşaltıyoruz kapaklarını kapatıp üzerini sarıyoruz 2.5 saat sonra üzerini açıyoruz 2 saat kadar ılındıktan sonra buzdolabına koyuyoruz 24 saat bekledikten sonra taş gibi kaymaklı sağlıklı yoğurdumuzu afiyetle yiyiyoruz..
    Bu konudan faydalanan arkadaşlar, ASKERLERİMİZ ve POLİSLERİMİZDEN DUALARIMIZI EKSİK ETMEYELİM LÜTFEN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HARBİKIZ -- 24 Ağustos 2014; 7:54:55 >







  • https://copy.com/TSlvjcsfo90P

    Yoğurdun sertliğini ve üstündeki kaymak tabakasını görün diye kavanozu yan yatırıp resim çektim..

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/608518/afff6585-d12d-4f7d-af51-55e6810b0812.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HARBİKIZ -- 24 Ağustos 2014; 7:52:59 >
  • Masanın örtüsüde yan duruyo....

    Yani kavanoz masada,resim yampirik çekilmiş.........


    Yersen....................


  • arkadaş haklı, kavanoz yatık değil masanın üstünde dik duruyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expertadvisor

    Masanın örtüsüde yan duruyo....

    Yani kavanoz masada,resim yampirik çekilmiş.........


    Yersen....................




    sizin kalbiniz kötü fesatlar, iyice bakarsanız masanın yan kenarını görürsünüz. heeeeeee bu arada daha henüz üretip satmaya başlamadım!!! o zaman hilelere baş vururuz ilk müşrerilerde sizler olursunuz....
  • Yan yatırmışmış Yav he he.
    Ayrica polis ve askerler ne alaka

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0ops

    Yan yatırmışmış Yav he he.
    Ayrica polis ve askerler ne alaka

    KEL ALAKA.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HARBİKIZ

    quote:

    Orijinalden alıntı: expertadvisor

    Masanın örtüsüde yan duruyo....

    Yani kavanoz masada,resim yampirik çekilmiş.........


    Yersen....................




    sizin kalbiniz kötü fesatlar, iyice bakarsanız masanın yan kenarını görürsünüz. heeeeeee bu arada daha henüz üretip satmaya başlamadım!!! o zaman hilelere baş vururuz ilk müşrerilerde sizler olursunuz....

    bu olmadı ...
    çok gereksiz bir ısrar çünkü fotoğraf ortada, yalanı sürdürmeye gerek yok...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baberti

    quote:

    Orijinalden alıntı: HARBİKIZ

    quote:

    Orijinalden alıntı: expertadvisor

    Masanın örtüsüde yan duruyo....

    Yani kavanoz masada,resim yampirik çekilmiş.........


    Yersen....................




    sizin kalbiniz kötü fesatlar, iyice bakarsanız masanın yan kenarını görürsünüz. heeeeeee bu arada daha henüz üretip satmaya başlamadım!!! o zaman hilelere baş vururuz ilk müşrerilerde sizler olursunuz....

    bu olmadı ...
    çok gereksiz bir ısrar çünkü fotoğraf ortada, yalanı sürdürmeye gerek yok...



    göz doktoruna gidin........




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HARBİKIZ

    quote:

    Orijinalden alıntı: baberti

    quote:

    Orijinalden alıntı: HARBİKIZ

    quote:

    Orijinalden alıntı: expertadvisor

    Masanın örtüsüde yan duruyo....

    Yani kavanoz masada,resim yampirik çekilmiş.........


    Yersen....................




    sizin kalbiniz kötü fesatlar, iyice bakarsanız masanın yan kenarını görürsünüz. heeeeeee bu arada daha henüz üretip satmaya başlamadım!!! o zaman hilelere baş vururuz ilk müşrerilerde sizler olursunuz....

    bu olmadı ...
    çok gereksiz bir ısrar çünkü fotoğraf ortada, yalanı sürdürmeye gerek yok...



    göz doktoruna gidin........

    yalana devam diyorsun yani, sen bilirsin...




  • Neyi kanıtlamaya çalışıyorsun? Tamam yoğurt güzel olabilir, problem yok. Hangi yoğurt olursa olsun içinde su oldukça birbiri üstünden kayar iddia ettiğin pozisyonda.
  • fotoğrafı dik kadraj çekip yatık yükleyince millet yer diye düşünmüş, başka forumlarda konuyu açmış fotoğrafı yüklemiş, oralarda farkedilmeyince aynı konuyu buraya da açmış, kendince oyun oynuyor işte...
    fotoğraf bu...

     Taş gibi kaymaklı yoğurt yapılması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 30 Ağustos 2014; 13:18:43 >




  • Anlaşılan arkadaş ,herkesi kendisi gibi,saf sanıyo.........................


  • isteyen inanır isteyen inanmaz....
  • tarif doğru ve güzel. fotoya niye takıldınız ki arkadaşlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adivar

    tarif doğru ve güzel. fotoya niye takıldınız ki arkadaşlar?

    fotoğrafta gerçek zaten kavanoz yan yatırılıp çekildi.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expertadvisor

    Anlaşılan arkadaş ,herkesi kendisi gibi,saf sanıyo.........................




    +1


    Fotoğraf öyle demiyo ama........................Fotoyu çekerken,bonzaimi çekmiştiniz yoksa.....




  • Burda muhabbet fotograf uzerine donmus ama ben yogurttan devam edeyim :)
    Biraz once yogurt mayaladim. Acik sut bulamadigim icin Dost ve Torkunun gunluk sutunden kullandim, toplam 1.5 litre. Internette gunluk sut ile de iyi oldugunu okumustum. Kaynayan sut ilindiktan sonra mayalik yogurdu sut ile calkalayip tenceredeki sute ekledim. Karistirirken sutun ustundeki kaymagi dagitmamak icin dipten karistirdim. Olusacak buhar mayalanacak sutu sulandirmasin diye kapagin altina kagit havlu koyup kapagi oyle kapattim. Sarmak yerine tencereyi firina koydum, firini 50 dereceye ayarladim. Neticede amac sicakligi muhafaza etmek, hatta bence firinda sicaklik ayni kalacagindan daha saglikli mayalanma olacaktir. Cam kap kullanma imkani olsa suphesiz daha iyi olurdu ama sartlar dahilinde bu sekilde yaptim. Bakalim 5 saat sonra alip dolaba koyacagim nasil bir sonuc olacak.
     Taş gibi kaymaklı yoğurt yapılması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haggard1963

    Burda muhabbet fotograf uzerine donmus ama ben yogurttan devam edeyim :)
    Biraz once yogurt mayaladim. Acik sut bulamadigim icin Dost ve Torkunun gunluk sutunden kullandim, toplam 1.5 litre. Internette gunluk sut ile de iyi oldugunu okumustum. Kaynayan sut ilindiktan sonra mayalik yogurdu sut ile calkalayip tenceredeki sute ekledim. Karistirirken sutun ustundeki kaymagi dagitmamak icin dipten karistirdim. Olusacak buhar mayalanacak sutu sulandirmasin diye kapagin altina kagit havlu koyup kapagi oyle kapattim. Sarmak yerine tencereyi firina koydum, firini 50 dereceye ayarladim. Neticede amac sicakligi muhafaza etmek, hatta bence firinda sicaklik ayni kalacagindan daha saglikli mayalanma olacaktir. Cam kap kullanma imkani olsa suphesiz daha iyi olurdu ama sartlar dahilinde bu sekilde yaptim. Bakalim 5 saat sonra alip dolaba koyacagim nasil bir sonuc olacak.
     Taş gibi kaymaklı yoğurt yapılması

    sonucu bekliyoruz....




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.