Şimdi Ara

Tarihteki en iyi denizci sizce kimdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Barbaros,Şu keşiflerdeki ispanyol portekezli zımbırtılar
  • Barbaros Hayrettin Paşa

• Piri Reis dir bence
    Barbaros Hayrettin Paşa nın türbesi Beşiktaş'ın tam ortasında olmasına rağmen bir çok denizci bilmez, ilginçtir pek de dikkat edilmez.
  • Piri Reis, Magellan gibi adamları unutmayınız.
    Ama calico jack'in de hayatı saygıdeğer :D
  • piri reis
  • piri reisi biliyorum okumuştum onun dışında ispanyollar ve hollandalılar çok iyidir deniz konusunda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tarihteki en iyi denizci rahmetli kaptanımdı
    Neden mi? Bana denizciliği O öğretti Onun sayesinde okyanusları aştım O olmasaydı halen gemicilik yada çakal kaptanlığı yapardım
    Evet Barboros harettin paşa , Piri reis Turgut reis Çaka bey en önemlisi nusrat mayın gemisinin kaptanı yüzbaşı hafız nazmi(akpınar) bey dir

• Gemicilik alanında Endeavur ile james Cook

Yatçılık alanında sprey ile joshua Slocum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capoverde -- 27 Aralık 2014; 0:07:50 >

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya çapında kabul edilen en büyük denizciler:
    Christopher Columbus
    Vasco de Gama
    Ferdinand Magellan
    Amerigo Vespucci
    James Cook

Bizim en büyük denizcilerimiz:
    Barbaros Hayrettin Paşa
    Piri Reis
    Çaka Bey
    Umur Bey
    Turgut Reis
    Oruç Reis
    Piyale Paşa

Aklıma gelenler bunlar. Fakat şöyle bir gerçek vardır ki hiçbir zaman denizci bir millet olamadık. Akdenizin Türk gölü hâline geldiği Barbaros zamanında bile yabancı ülkelerin gemileri hem bizim gemilerimizden daha büyüktü hem de filoları daha kalabalıktı. Sonucu tabiki sayı belirlemedi. :)
  • Jack Sparrow şaka bir yana Barbaros Hayrettin Paşa

• Atatürk'tür. Samsun falan.
  • Ameriko Vespuçi'dur efendim. Amerika'yı bulmuş ve adını vermiştir. Cristof Columb Amerika'yı keşfetmiştir doğrudur fakat orasının amerika olduğunu bilmeden ölmüştür. Çünkü gitmiş olduğunu amerikanın doğusunu hindistanın doğusunda daha önce görülmeyen bir yer olarak adlandırmıştır.

Ameriko Vespuçi ise Columb öldükten sonra oranın hindistan olmadığını ispatlamış ve adını te koca kıtaya vermiştir.
  • Amerigo Vespucci'nin hayatı hakkında bilginiz var mı? Herhangi bir araştırma yaptınız mı? Hakkında herhangi bir kitap okudunuz mu?

Katıldığı bir çok seyrin başkalarının liderliğinde olduğunu...

Hala hakkında bir çok şüpheler olduğunu...

Çıktığı bazı seyirlerin gerçekte hiç olmadığı konusunda bir çok bilgi olduğunu...

Biliyor muydunuz?

Kısacası adını Amerika kıtasına vermesi ya da adının verilmesi dışında herhangi bir bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD8133F4-5 -- 27 Nisan 2015; 0:35:48 >
  • CRAFT kullanıcısına yanıt
    Orda sonucu belirleyen bizim denizcilerin tecrübesiydi

• Siz de doğru bildiğiniz bilgileri söyleyebilirsiniz, bu şekilde biz de öğreniriz.
  • Bizden kimse değil o kesinde
    Okuduğum kitapların çoğunda türk denizciliği bir sistem üzerine otutturulmadığından bahsediyodu yani şimdiki türkiyede ustalar gibi teknik herhangi bir bilgi yok sadece pratik öğrenilen şeklinde ne bi el kitabı ne bi okul
    Böyle oluncada bi zaman sonra üstünlüğü kaybettik

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flames,

Bizden kimse değil o kesinde
    Okuduğum kitapların çoğunda türk denizciliği bir sistem üzerine otutturulmadığından bahsediyodu yani şimdiki türkiyede ustalar gibi teknik herhangi bir bilgi yok sadece pratik öğrenilen şeklinde ne bi el kitabı ne bi okul
    Böyle oluncada bi zaman sonra üstünlüğü kaybettik

Tarih bilgisi sıfır galiba. Objektif bir biçimde bakan her tarihçi piri reis ve Barbarosu en büyük 5 denizci arasına sokar. Barbarosun hayatını araştır.
  • Defalarca okudum merak etme anlatmak istediğimi yanlış anlatmış olabilirim anlatmak istediğim teknik bilgi yok
    Yani bana türk denizcileri için yazılmış bi el kitabı veya yabancı kaynaklardan türkçeye çevrilmiş bi denizci kaynağı söyleyebilir misin?
    Bi elin parmaklarını geçmez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.