Şimdi Ara

tarihte isgallere ilk tepki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShineOnYouCrazyDiamond -- 17 Ocak 2013; 15:30:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kuvayı milliye diye düşünüyorum fakat şundan emin değilim mitingler yapılmaya basladıgında kuvayı milliye birlikleri kurulmusmuydu? Kurulduysa cevap odur :D
  • Hasan Tahsin. Sonra telgraf galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulamadımbirşey -- 16 Ocak 2013; 18:31:35 >
  • Cemiyetler

• Kuvayi Milliye olması lazım
  • Protesto telgrafları ilk önce olmuştur daha sonraları kuvayi milliye kuruldu.
  • Telgrafmi sizce ???

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşgallere ilk tepki işgale uğrayan bölgelerde yaşayan halktan gelmişti. İzmir'de Hasan Tahsin işgale karşı ilk kurşunu atarak halkın bu haksız işgallere sessiz kalmayacağını göstermişti. Ege'de Yunanlılara, Güneydoğu'da Fransızlara, Karadeniz'de Pontusçu Rumlara karşı ilk karşı hareketler başlamış, bu hareketlere daha sonra Kuvay-i Milliye (Milli Kuvvetler) adı verilmişti...

Cevap ne oluyor

• Lutfen cevabi yazdim yani aciklamasi . Kuvayi milliye degilmi??

• quote:

Orijinalden alıntı: StereoLove

Lutfen cevabi yazdim yani aciklamasi . Kuvayi milliye degilmi??

yazdığın yazıya göre o evet bence de öyle
  • Kuvayi milliye yazdiklarindan o cikiyor...,

• Isgallere karsı ılk tepkı Hatayın dortyol ılcesınde gerceklesmıstır.Kuvayı mıllıye oldugunu dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kimyacı61

Isgallere karsı ılk tepkı Hatayın dortyol ılcesınde gerceklesmıstır.Kuvayı mıllıye oldugunu dusunuyorum.

Tamam hocam sagolun

• Kesinlikle protesto telgrafları diyorum.

• prestesto ve mitinglerle olmustur
  • bence kuva-yi milliye olamaz.çünkü böyle büyük bir işe üç beş kişinin kalkışabileceğine inanmıyorum.önce cemiyetler filan kurulmuş olmalı ki halkı düzgün bir biçimde örgütleyerek düşman kuvvetlere karşı koyabilsinler.bence olaylar şöyle cereyan etmiştir:önce protesto telgraflarıyla yurdun dört bir köşesindeki vatanseverler birbirini haberdar edip çeşitli yerlerde çeşitli cemiyetler kurmuştur.daha sonra bu cemiyetler mitinglerle halkın milli duygularını kabartıp silahlı birliklere adam toplamışlardır,vs.vs.
  • telgraf arkadaşlar m.kemal telgraf çekiyordu, abd den gelen artık her neyse general mi asker mi abd ye olanları aktarıyordu ama tam emin değilim
  • Kuvayi milliye olamaz, paşa samsuna çıkınca yurdun dört bir yanına telgraflar çekiyor halkı yapılan işgallere sessiz kalınmamasına çağırıyor.
  • İzmirin işgalinden hemen sonra protesto telgrafları yapılmıştır. Yani protesto telgraflarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzGüR-LüK -- 17 Ocak 2013; 10:36:21 >
  • Aynı soqu bugun yazılıda çıktı ve cevabı CEMÎYETLER

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.