Şimdi Ara

Tarih Yanlış mı yoksa!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
4.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Fransa'da Historia üniversitesinde Tarih Kurumu tarafından yapılan Dünya Tarihi adlı kitabın Osmanlı bölümünde 28 Temmuz 1402 de yapılan Ankara Savaşı'ndan sonra Timur'un Bayezid'e köpek gibi davrandığı değil onu bir dünya Hakanı PAdişahların Padişahı veBüyük Türk olarak karşıladığı ona iyi davranıp minnet gösterdiği ve hanedanına iyi baktığı Bayezıd'ın hastalıktan öldüğü söylenmektedir.Peki neden biz bunu böyle değilde iki hakanıda kötüleyecek şekilde gördük okulda.Timur yakıp yıkıcı Bayezid de intihar eden zayıf kişilik olarak gösterildi bize.Bu bir aşağılama mıdır? Propoganda mıdır? Yoksa milli eğitimdeki bilgi eksiklikleri midir? Lütfen bunu burada çözelim. Ülkemizin seviyeli tartışmaya ihtiyacı var ve siz bunu güzel yapıyorsunuz.Saygılarımla.

• 1)osmanlı arşivleri niye kapalı?

2) bizim tarih kitaplarının çoğunun kaynağı batıya dayanır? bunu bileniniz var mı?
  • evet ama sanki ilkokul ve lisede gördüğümüz tarih yanlış gibi... sizce
  • beni tarhimden soğuuttular!! bu bir oyunda ve oyunu çok iyi oynadılar!! türk gençliği şuan tarihinden utanır oldu!! osmanlıdan utanır oldu!! bugün özeindiği batı milletin anasını düzerken aç yoksul demeden sömürürken osmanlım adaleti ve düzeni getirdi!!

tarihimle gurur duyorum !! okulda ögretilen tarih!! tarih değil!!
  • kim yaptı? neden yaptı? neden karşı koyamadık? türk gençleri tarihinden utanıp neden batıya yöneliyor bunların bir cevabı olmalı neden batıya özenirken teknolijisini değilde kültürünü almaya çalışıyoruz arkadaşlar uyanmamız gerek.......... ve lütfen araştıralım...
  • atalarımızın , gerici ,yobaz , cani , bilimden uzak vb. vb. göstererek Osmanlıya geri dönüşü engellemek Türkiye Cumhuriyeti tarih kurumlarının ve okullarının en büyük hedefidir
  • birilerinin bu propogandayı bu ittihatçı bu aşağılık düşünceyi durdurması lazım... ama kim... tabiki bizzzzzzzzzzz.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir yanlışlık mı var ?
    6 yıl önce açıldı
    Sizce yalan mı gerçek mi ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ottoman_Boy

birilerinin bu propogandayı bu ittihatçı bu aşağılık düşünceyi durdurması lazım... ama kim... tabiki bizzzzzzzzzzz.....

engelleyemezsin , bu bir devlet politikası ve ideolojisidir , engellemeye çalışanın sonu pek hayırlı olmaz
  • engellemezsek gelecek nesiller giderek geçmişinden nefret edecek ve başka devletler içinde asimile olacak....ayrıca günümüzde devlet te bazı çalışmalar yapmakta arşivleri açmakta ve yeni aydınlar üretmekte ilber ortaylı gibi aydınlar halkı teşvik etmektedir.bu da bizim için bir umut ışığı olmalıdır.yapamayız deyip çekilmek bizi zayıflaştıracağı gibi zamanla devletimizi de zayıflaştırır.ilerde annemizle ve ya babamızla ingilizce konuşmak ve budist felsefeleri benimseyen bir toplum olmak istemiyorsak bunu yapmalıyız Yaşasın Türkler(10X)
  • quote:

Orjinalden alıntı: 17_Ocak

atalarımızın , gerici ,yobaz , cani , bilimden uzak vb. vb. göstererek Osmanlıya geri dönüşü engellemek Türkiye Cumhuriyeti tarih kurumlarının ve okullarının en büyük hedefidir

17_Ocak bunu diyen senmisin, daha birkaç ay önce Osmanlı padişahlarıne etmediğin hakaret kalmamıştı.
    -----------------------------------------------------------------------------------

Şahsen bir tek madde hariç tarihimle gurur duyuyorum, ama o maddeninde mantıklı bir açıklamasını bulamıyorum.

TAHT UĞRUNA KÜÇÜK ŞEHZADELERİN KATLEDİLMESİNİ HİÇ BİR ZAMAN İÇİME SİNDİREMEDİM

Hiç kimsede bana bunu "devletin istikrarı için bazı başlar feda edilmek zorundaydılar" şeklinde yapmasın çünkü benim için geçerli bir mazeret değildir bu.

• Bize Belgesiz konuşmak yakışmaz.

EVET HALA İDDİA EDİYORUM O ZAMANKİ HALK GİBİ BİR HALK,O ZAMANKİ GİBİ ŞİMDİDE RAKİPLER KARŞISINDA YÜKSEK ASKERİ GÜÇ OLSA, EŞEĞİ BAŞA KOYSANIZ EŞEK BİLE İSTANBULU FETHEDERDİ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • beyazıd intihar edecek kadar zayıf bir kisilik olarak gosterilmemistir ki hangi kitapta okudun enteresan ... kaldı ki fatih,yavuz,kanuni gibi isimlerden mit kahramanı derecesinde anlatılır okullarda.

hem neden tarihimizden utanıyoruz??cokus icerisende ki osmanlı'nın gerici ve yobazların eline dustugunu herhangi bir atılım yapıp zaman ayak uyduramamasından baska bariz bir sekilde ne anlatır ki bu yalanmı yoksa bunuda mı yahudiler veya bilmem ne tarikatları yaptı?ben mi yanlıs biliyorum yoksa zamanını dolduran her buyuk imparatorluk cokmemis midir?hep iyimi anılmıştır bunlar yaptıkları hic mi kotu bir sey olmamıstır?bu imparatorlukların yerini yeni filizlenen genc bir cumhuriyet'in alması neden bu kadar tartısma konusu oluyor ki?hemde koklerine son derece baglı oldugu halde.

cidden ben anlamıyorum kusura bakmayın ama bana fazlasıyla saçma geliyor böyle anlamlandıramadıgım alaka kuramadıgım konuların altında sanki degisik bir sey varda konu dolambaclı bir sekilde bir yerlere varılmaya calısılıyor gibime geliyor.

• zamanın şartlarının ne olduğunu bilemezsin.... kuruluş döneminde böyle bir şey yoktu kardeşi komutan kendi padişah gül gibi geçinip gidiyorlardı ancak ne zaman ki osmanlı büyük bir devlet bir imparatorluk oldu küçük şehzadelerin aklı çalındı mesela cem sultan eğer büyük bir imparatorlugun basında olsaydın sen ne yaparın iyi bir düşün ve cevap ver lütfen
  • gösterilmez fakat bir müslamanın ya da bir türk ün yani hr ikisinide intihar etmesi zayıflıktır
    metanet eksikliğidir
    müslümanlar intihar etmez
    sonucunu bilirler
    üstü kapalı bi anlatımla bu yapılmak istenmiştir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ottoman_Boy

zamanın şartlarının ne olduğunu bilemezsin.... kuruluş döneminde böyle bir şey yoktu kardeşi komutan kendi padişah gül gibi geçinip gidiyorlardı ancak ne zaman ki osmanlı büyük bir devlet bir imparatorluk oldu küçük şehzadelerin aklı çalındı mesela cem sultan eğer büyük bir imparatorlugun basında olsaydın sen ne yaparın iyi bir düşün ve cevap ver lütfen

yukardaki sozlerinde ciddi isen tek bir kelime ekleme yapmayacagım tartısma adına
  • ciddiyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: meraklıyımdır

quote:

atalarımızın , gerici ,yobaz , cani , bilimden uzak vb. vb. göstererek Osmanlıya geri dönüşü engellemek Türkiye Cumhuriyeti tarih kurumlarının ve okullarının en büyük hedefidir

17_Ocak bunu diyen senmisin, daha birkaç ay önce Osmanlı padişahlarıne etmediğin hakaret kalmamıştı.
    -----------------------------------------------------------------------------------

Şahsen bir tek madde hariç tarihimle gurur duyuyorum, ama o maddeninde mantıklı bir açıklamasını bulamıyorum.

TAHT UĞRUNA KÜÇÜK ŞEHZADELERİN KATLEDİLMESİNİ HİÇ BİR ZAMAN İÇİME SİNDİREMEDİM

Hiç kimsede bana bunu "devletin istikrarı için bazı başlar feda edilmek zorundaydılar" şeklinde yapmasın çünkü benim için geçerli bir mazeret değildir bu.

sözlerimin arkasındayım , ama ben osmanlıyı nasıl inkar edeyim , atalarımla ve yaptıkları işlerle gurur duyuyorum

benim karşı çıktığım en büyük mesele kardeş katli olayı idi , ayrıca sultan hamid veya sultan vahdettin gibi bir padişahı sırf memleket kötü durumda olduğu için , vatan haini veyahutta kızıl sultan ilan etmeleri idim

bende tepkimi , o şartlar eşeğe verilseydi eşek bile istanbulu fetheder viyana kapılarına dayanır şeklinde verdim

hala bu sözümün arkasındayım , bana da güçlü bir hazine , dünyanın en büyük ordusu , o zamanki gibi ahlaklı bir halk verseler , istanbuldan bi çıkarım beni kimse durduramaz , nerede duracağımı ise Allah bilir

• evet ama eşşek 72 gemilik donanmayı karadan geçirebilir ve şahi ve günümüzde havan diye adlandırılan topu icad ettirebilirdi degil mi neredeyse alim sayılabilecek bir insanın bir dahinin vasfını bu kadar kolay alamazsın kusura bakma
  • kardeşim ben kendime güveniyorum sen ben bu işi yapamam diyosan sen bilirsin

ayrıca fatih sultan mehmed zeki bir adamdır kendi icatları vardır birçok yabancı dil bilir vs. vs. bunları ben de kabul ediyorum ama

onun şartlarını şimdi vatan haini olmakla ittiham edilen sultan Vahdettine veyahutta kızıl sultan diye ittiham edilen sultan hamid e verseler , onlar da rahat rahat istanbulu fethederdi

fatih sultan mehmed i diğer padişahlardan ayıran sadece yaşıdır , ama bir 4. murad da o karışıklık zamanında ülkeyi toparlamış ve bağdaı da fethetmiştir 28 yaşında öldüğüne göre bu işleri 20 li yaşlarında yapmıştır

neyse Allahıma bin şükür kendime güveniyorum bana versinler fatih sultan mehmedin sahip olduklarını ,onun sahip olduğu toprakları iki katına çıkarayım

• quote:

Orjinalden alıntı: efulim

beni tarhimden soğuuttular!! bu bir oyunda ve oyunu çok iyi oynadılar!! türk gençliği şuan tarihinden utanır oldu!! osmanlıdan utanır oldu!! bugün özeindiği batı milletin anasını düzerken aç yoksul demeden sömürürken osmanlım adaleti ve düzeni getirdi!!

tarihimle gurur duyorum !! okulda ögretilen tarih!! tarih değil!!
    haklısın
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.