Şimdi Ara

tarih saat ayarının bozulması kesin olarak bios pilinden kaynaklımıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. iş yerinde kullandığım bilgisayarımın tarih saati bilgisayar her kapatılıp açıldığında sıfırlanıyor gibi birşey oluyor, yani 2002 yılına dönüyor. neyse işte araştırdım google dan, genel olarak hep bios pilinden kaynaklı olduğu söylenilmiş.

kasa biraz ters tarafta olduğu için kabloları söküp kasayı ordan çıkartıp bios pilini değiştirmem biraz fazla zamanımı alacak, o yüzden sizlere sorayım dedim. bu tarih saatin sıfırlanması kesin olarak bios pilinden kaynaklımıdır? yoksa bios pilini ellemeden sistemsel olarak birşeyler yaparak sorunu giderebilirmiyiz?

Anakart üzerinde bulunan 5V'luk pil kolay, kolay bitmez!

Sanırım, siz bilgisayarı kullanmadığınız zaman sistem den elektiriği tamamen kesiyorsunuz. Ancak bu şekilde bitebilir.

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Anakart üzerinde bulunan 5V'luk pil kolay, kolay bitmez!

Sanırım, siz bilgisayarı kullanmadığınız zaman sistem den elektiriği tamamen kesiyorsunuz. Ancak bu şekilde bitebilir.

aynen öyle oluyor. bende dicektim şimdi evdeki 2002 model pc de hiç karşılaşmadım böyle bi olayla 2009 model de nasıl bu kadar çabuk oldu diye.

evet doğru söylüyosunuz, işyerinin elektriğini direk şartel den kapatıyoruz. ayrıca ben bilgisayarı kapatmıyorum üşengeçlikten benim kullandığım pc direk şartelle beraber kapanıyo.

bu durumda bios pili değişcek galiba değilmi?

• Sistem den tamamen elektiriği kesdiğiniz zaman, bios ayarlarının kayıtlı kalabilmesi için pil devreye girer. Bu yüzden bir zaman sonra pil biter.
    Daha Fazla Göster
  • Hmm benimki de bitti o halde direkt fişini çekiyordum elektriğin.
    İki rayı gibiyiz bir tren yolunun,
    Yakın Olması neyi değiştirir son istanyonun..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.