Merhabalar; Ben uzun zamandir Vodafone Evde Internet kullaniyorum. ADSL - 16 Mbps. Taahhut bu ay bitiyor. 75 liralik tarifeyi 24 Mbps olarak 130 liraya cikaralim dediler. En fazla 16 alabiliyordum, 24'u duyunca internetten alabilecegim hiz miktarina baktim Turknet'ten, 79'a kadar alabiliyorum. (Turktelekom'dan bakamadim, orada adresim cikmiyor, lol.) VDSL gelmis herhalde. Bu nedenle yardimlarinizi istiyorum. Hangi firmada ne kadar internet, hangi fiyata hicbir fikrim yok. Internet sitelerinden bakayim dedigimde anca "Telefon numarani birak, seni arayalim." diyorlar... Kablo da buyuk ihtimalle yok burada. 100 Mbps'e kadar, kota falan olmayan sinirsiz, aksam saatlerinde hizi falan dusmeyen ve 1-2 yillik taahhutlu olarak tavsiye edebileceginiz tarifeler var mi? Simdiden tesekkurler. Edit: Goknet'ten sorguladigimda durum bu gorunuyor: ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 5 Şubat 2022; 13:49:46 > |
Tarife Secimi - Lutfen Yardim

-
-
TurkTelekom ile TurkNet aynı aynı altyapıyı kullanıyor. Siz hangi firmaya giderseniz gidin hepsi size 80 mbit diyecek. Tavsiyem TurkNet almanızdır. 100 liraya 80mbit alırsınız.
-
Ben Vodafone'dayken ara ara kesiliyor, hiz falan dusuyordu. Arayip resetletiyordum, oyle tekrar eski haline geliyordu. Turknet'te musteri hizmetleri diye bir olgunun olmadigini duymustum, hala oyle mi?
-
TürkNet taahütsüzdür ve hizmet politikası olarak tüketiciye en yakın firma, paketleri gayet iyi, müşteri hizmetleri var fakat online işlemden mesaj attığınızda daha hızlı aksiyon alındığından sizin doğrudan arayıp konuşacağınız temsilci yok. Gereken noktada sizi arıyorlar sonunuz çözülüyor. Zaten forumda TürkNet destek hesabı gerçekten yardımcı oluyor.
Hat değerlerinizi atarsanız alt yapının desteklediği hızı öngörebiliriz. Bu arada mevcud hattınızı kapatmadıysanız geçiş işlemi yapmanız sizin için daha hızlı ve kolay olur.
-
Eskiden siz adsl kullanıyordunuz, eski santrallerde kesilme ve kopma durumları daha çok oluyordu, artık sokağınıza kadar fiber geldiği için kesilme sorunu yaşamazsınız. Ayrıca Vodafone ev interneti tarafında kötü bir hizmet veriyor. TurkTelekom ve TurkNette böyle kesintiler yaşamazsınız. Ben ve arkadaşlarım 2 seneden fazla süredir TurkNet kullanıyoruz herhangi bir sorun yaşamadık. Hiç müşteri hizmetlerine ulaşmam gerekmedi. Sadece birkaç kere fatular ile ilgili soru sormam gerekmişti, online işlem merkezinden sorularımı sordum ve birkaç saat içinde ilgilenip yanıtladılar. ''Müşteri hizmetleri yok'' değil, sadece telefon ile ulaşamıyorsunuz .online işlem merkezinden ulaşıyorsunuz ve sorunlarınızı çözüyorlar.
Mantıklı olarak iki seçeneğiniz var,
- TurkTelekom alabilirsiniz 50mbit için 130 TL, 80mbit için 160 TL isterler. 2 sene taahhüt vermek zorundasınız, memnun kalmazsanız çıkamazsınız.
- Turk Net alırsanız 100 liraya altyapınızın desteklediği 80mbit verirler. TurkNette taahhüt yoktur, memnun kalmazsanız ayrılırsınız.
Ben her gün saatlerce oyun oynuyorum ve TurkNet'ten çok memnunum, hızım hep 80-90 mbit geliyor. Ping sorunu yaşamıyorum. Bu yüzden TurkNet tavsiye ediyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 5 Şubat 2022; 14:6:24 >
-
Müşteri hizmetleri var, sadece siz kaydı online işlemlerden yazılı olarak açıyorsunuz. Sonra onlar size yazılı olarak cevap veriyor ya da cep numaranızdan arıyorlar.
Şahsen bence bunun avantajları da var: Diğer firmalardaki gibi iş bilmeyen müşteri temsilcileriyle uğraşmak yerine kaydınızı ilgili birime direkt olarak siz iletebiliyorsunuz, ayrıca bu destek taleplerini takip etmek diğer firmalara göre daha kolay. Her aşamada yazılı olarak bilgi ve bildirim alıyorsunuz; diğer firmalarda sürekli arayıp talebimin durumunu soruyordum, burada direkt olarak kaydı açıp kendim görüyorum.
Ayrıca umarım lazım olmaz ama resetletmek için aramanıza da gerek yok diye biliyorum, online işlemlerdeki teknik bilgiler kısmında "bağlantı yenile" seçeneği var.
-
Mevcut hattimi kapatmadigim gibi 1 saat once gelen teklife evet dedim. 15 dk modeminiz kapali tutun, hiziniz guncellensin dediler, guncellenmedi zaten. Tekrar arayip baslamak istemiyorum, iptal edin dedigimde isleminiz baslatilmamis zaten dediler. Umarim ileride baslatmazlar, musteri temsilcileri birbirlerini takip edemiyor cunku.
Hat degerleri olarak bunu buldum modem arayuzunden, dogrudur umarim. Bir de ADSL modem var sanirim bende (Huawei HG531s V1), yeni router mi almak gerekecek?
-
O zaman Turknet'i denemek gerekecek (taahhutsuz zaten). Turk Telekom degil de Vodafone, Turkcell veya Turktelekom altyapisinda hizmet veren diger firmalar olabilir diye dusunmustum. Peki adresimde kablo olup olmadigini nereden ogrenebilirim?
Edit: https://www.fiberkablonet.com/internet/uydunet-altyapi-sorgulama
dan baktim, sehrimde yokmus zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 5 Şubat 2022; 14:32:29 > -
Baglanti yenile secenegi guzelmis. Ben ariyordum, hemen 10 dk isinde isimi yaptiriyordum. Online'dan basvurunca birkac saat alabilir diye endiseleniyorum. Bir de daha yeni bir mesaj gordum burada, Turknet yetkilisi "Hizinizin degerlerini eski haline yukselttik tekrar." diyor, sorun yasayan kullanici "Niye arada bir dusuruyorsunuz ki zaten?" diyor. Bu sorunlar olmaz umarim.
-
Benim VDSL altyapım 100 MBPS'e kadar rahat destekliyor, ilk bağlattığımda 77 MBPS'e sabitlenmişti, ben de 100'e çekmelerini rica ettim ve çektiler. Daha sonra da henüz hiç düşürülmedi.
-
ADSL modeminiz varsa yeni VDSL modem almanız gerekecek, router değil.
-
Turknet saglamiyor degil mi? Bir de Routerlar da modem icinde geliyor diye biliyorum.
-
turknet sitesinde modem veriyor taksitle satışı mevcut hocam güzel modemdir. ben uye olurken almadım şimdi alamıyorum ilk abonelikte satıyorlar.
-
Router ve modem farklı şeyler. VDSL modem almanız lazım. İsterseniz TurkNet yeni aboneliklerde peşin/taksitli modem veriyor, isterseniz de kendiniz temin ediyorsunuz.
turknet
ZyXEL VMG3625-T50B Modem - Özellikler ve Fiyatı — TurkNethttps://turk.net/modem/zyxel-vmg3625-t50b -
Benim de aynı, ilk abone olurken alsaydım keşke. Şimdi eski bir modem kullanıyorum idareten.
-
@Zuko Tek yapmanız gereken Vodafone faturasında da yazabilir XDSL hizmet numarasını almak bu numara devre no olarak da geçer. Bu numara ile TürkNet e abonelik yapın arada ufak bir cayma bedeli cezası çıkarsa Türknet bunu da 480₺ sini ödüyor. Zaten bu gün işlem oluş taşıma bitene kadar fazla bir ceza gelmez. TürkNet VDSL modem de satıyor. İsterseniz başvururken talep edebilirsiniz hazır kurulu olarak yollanıyor. Hattınızdan eksi modemi söküp yenisini takmak size kalıyor. 1 aylık hediye kodu da var temin ederseniz.
-
Peki hocam bu fiber sanirim. Bunu veya baska bir fiber modem alinca VDSL, ADSL vs. Fiber'den dusuk ne varsa destekliyor mu?
-
Hattınız gayet güzel, VDSL'e geçtiğinizde 75-85mbit arası alırsınız. Ama sizin VDSL modem almanız lazım. TurkNetin verdiği modemi de alabilirsiniz veya kendiniz piyasadan araştırabilirsiniz.
-
Tesekkur ederim, cok faydali oldu. VDSL modem yerine Fiber modem alirsam (gelecege hazirlik), VDSL ile de calisir sanirim?
-
Karşılanan cayma bedeli sitenin bazı yerlerinde "480 TL'ye kadar", bazı yerlerinde de "240 TL" olarak geçiyor.
Adres sorgulama ekranında fiberde de DSL'de de 240 TL yazıyor.
Benzer içerikler
- türknet mi türk telekom mu
- yukarıdaki tutar hesabınıza borç alacak olarak kaydedilmiştir ne demek
- hgw modem kullanım ücreti
- altyapı olmayan yerde internet
- yazlık internet
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X