Şimdi Ara

Tanrıya tek bir soru sorma hakkınız olsa (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
147
Cevap
0
Favori
4.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Lacrima

benim yerime dünyada olsan sen ne yapardın

bu soru cebrail a.s'a sorulmuştur. dünyada olsaydın ne yapardın sorusu. cevaben;
    "her darda kalanın imdadına koşmak isterdim" demiştir.
  • quote:

birde bizim ruhlarımız allahın bir parçasıdır (bkz. kuran) mahşer gününde onunla birleşecekler (bkz kuran), allahın onlardan allahı tasdik etmelerini istemesi veya sorması tamamen uydurma bir bilgidir. ruh zaten allahın ta kendisidir.

ne demek "ruhlar Allah'ın bir parçasıdır bakınız Kur'an" ? kendi ruhundan nefyetti yazar kendisinden bir parçadır yazmaz. kendi ruhundan nefyetti ibaresi de maksatlı isen nereye çeksen oraya gidecek bir ibaredir. "kendi ruhundan" ibaresi illaki kendisi olması anlamına gelmez. kendi hazinesi dediğin zaman kendisi mi oluyor ?

"onunla birleşecekler" ibaresi nerede yazıyor sure ve ayet no verirsen bizde bakıp öğrenelim, yok öyle bir ibare.

"ruh zaten Allah'ın kendisi" ibaresi zaten kayda değer bir iddia değil. neresinden tutsan elinde kalır.

lütfen tutarlı olalım arkadaşlar. desteksiz ve mesnetsiz atmayalım, ayıptır.

sen din eğitimi aldım diye her fırsatta yazıyorsun da, herhalde eğitimi ya turan dursundan, yada salman rüşdi den aldın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 12 Nisan 2006; 1:01:28 >

• Mantık çerçevesinde düşündüğümüzde ben Allah'ın çok görkemli görüneceğini düşünüyorum...

Belkide bize öğretilmeyen şekillerde onun ilmini idrak edicez...Bize bu dünyada verilmeyen ilimlerle
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: C4

quote:

benim yerime dünyada olsan sen ne yapardın

bu soru cebrail a.s'a sorulmuştur. dünyada olsaydın ne yapardın sorusu. cevaben;
    "her darda kalanın imdadına koşmak isterdim" demiştir.

herkes darda kalanın imdadına koşacaksa, kim darda kalacak ?

bu cevap bence yeterli değil.

sanırım darda kalanların imdadına koşmanın ne derece fazliteli bir iş olduğuna dikkat çekmek istedi.
    ayrıca herkes darda kalanların imdadına koşmakla mükellef değil mi?
    darda kalan bir insana tanık olduğunda kılını kıpırdatmayan bir çok insan var. ben çok merak ediyorum hem buna tanık olup hem de akşam evlerinde nasıl huzurlu bir şekilde ayaklarını uzatıp tv seyrediyorlar.

• lacrima, gelir dağılımındaki adaletsizliğinin doğurduğu mağdurlardan başka, birde o an çözebileceğimiz sorunların yanından başımızı çevirip geçiyoruz ya, onu kastediyorum aslında. bir örnek vereyim;

daha geçenlerde arkadaşları ve ekipmanı evlerine göndermişim bende sonradan son minibüsle gece yarısı eve geliyorum, minibüste ters istikamete binmiş ve gideceği yere kendi şartlarıyla o saatte gitmesi mümkün olmayan bir dedeyi gideceği yere göndermek için minibüsü durdurup adamcağıza taksi ararken "ohooo, daha bekleyecekmiyiz kardeşim eve gidicez yaaa" diye uyuzlanan bir minibüs dolusu adamla birbirimize girdik.

adamlar eve gidecek ya, dedenin yolda kalmış olması yada olmaması önemli değil. o evine gitsin, ayağını uzatsın, ama dede yollarda sabahlara kadar dönsün dursun. yardımcı olmaya çalışana da 5-10 dk. bekledi diye hırlayacak, sonra da insanım diye gezecek. bu gibi canlıları gördüğüm zaman dayanamayıp her fırsatta olay çıkartmışımdır. bundan da büyük mutluluk duymuşumdur. insan, insanlığıyla vardır. sadece kendisi için yaşayana insan denemez, dense dense canlı türü denir.

bazı enstantaneler vardır ki o an yaptığınızla yada yapmadığınızla kalırsınız. eğer yapabileceğiniz birşeyler varsa ve yapmamışsanız ve vicdanınız da sızlamıyorsa, pes derim başka da bir şey demem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 12 Nisan 2006; 2:57:10 >

• fantaziye gerek yok.ben soru sormaktan geçtim çoktan,"bana sorulanlara ne cevap vericem" onu düşünmekle meşgulum.
  • DI sevgili kardeşim sence biz konuşabilsek ( konuşabiliyoruz ama cevapları algılayamıyoruz tam olarak yada böyle birşey) sorumu sorardık ? benim aklıma bir soru gelmiyor
    quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

Rabbim günahlarımı affeder beni bağışlar mısın ? (ne kadar da bencilim )

• Arkadaşlar korkacak bir şey yok, bizi yaratmayı Tanrı seçti ve istedi, dolayısı ile soru sorma hakkınızı sonuna kadar kullanın bence böyle bir fırsatınız olursa !

Mesela ben, şunu sorardım; Pişmanmısın ?
  • Maddenin tüm özelliklerini öğrenmek isterdim.
  • @mavibodrum

Onunda cevabı senin duymak istediğin şey olurdu

Pişman değilim gene olsa gene yaparım

@was

Hocam bişey sorabilirmiyim?Neden sadece madde?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Lonely
    @was
    Hocam bişey sorabilirmiyim?Neden sadece madde?

Çünkü Yaratıcı, eylemlerinde onu hammadde olarak kullanıyor. Demek ne sırlar gizli !
  • Kâinatın yaratılışını bir film gibi seyretmek isterdim.

Belgesellerde, Big Bang'le ilgili bilgisayar ortamında hazırlanan görüntüler yayımlanıyor. O görüntüler çok ilgimi çeker. Bir de gerçeğini görsem...
  • quote:

Orjinalden alıntı: su*fi

Kâinatın yaratılışını bir film gibi seyretmek isterdim.

Belgesellerde, Big Bang'le ilgili bilgisayar ortamında hazırlanan görüntüler yayımlanıyor. O görüntüler çok ilgimi çeker. Bir de gerçeğini görsem...

Biraz sabredin .

Ehl-i Cennet Kıyameti Allah'ın azameti olarak göreceği için derecesine göre zevk alıcak. Bunun gibi kainatın yaratılışı da gösterilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr
    Bunun gibi kainatın yaratılışı da gösterilir.

Bunu ben de duymuştum ama gerçek olup olmadığını bilmiyordum. Hadis kaynaklı bir bilgi mi?
  • Kur'an buna işaret ediyor ama net olarak bunu söylemiyor.

Fakat dünyadaki tüm maceraları görebileceğine göre elbette bu da tüm haşmetli güzelliğiyle cennet ehline gösterilir. Zaten her istediğin cennette olmuyor mu ki?
  • Dünyanın neden bu kadar adaletsiz olduğunu hep kendime sorarım..eğer şansım olsaydı bir kerede Yüce Allah a sormak isterdim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: y@nkee

Dünyanın neden bu kadar adaletsiz olduğunu hep kendime sorarım..eğer şansım olsaydı bir kerede Yüce Allah a sormak isterdim.

evet adalaetin buı mu dünya denir

ancak bu konuda dünyada bazı adaletler tecelli eder ancak bazıları da öbür dünyaya bırakılır

imtihan sırrının gereği olarak cezaların ve mükafatların gizli kalması esastır

mesela adam öldüren zina yapan hırsızlık yapan yetim hakkı yiyen vs insanlar cezalarını bu dünyada görmüş olsalardı imtihan denen olgunuk hikmeti ortadan kalkardı ve bütün insanlar ister istemez iyi olmak zorunda kalır aklın fonksiyonu kaybolurdu

aynı şekilde

eğer iyilik yapanların herbiri bu dünyada mükafatlandırılsa idi herkes iyilik yapmak için yarışır neticede yine imtihan sırrı ortadan kalkardı

başka bir açıdan olaya yaklaştığımızda ise:

mesela ırakta 100 bin insanın ölümüne sebep olanları dünyadaki hiçbir sistem tam manası ile cezalandıramayacaktır. verebileceği en büyük ceza idam olacaktır ki o da bir kişinin hakkıdır ...

dünyada iyilik yapanları da dünyanın iyilik ve güzellikleri tatmin etmeyecektir

bu durumda Allah cc:

binlerce insanı öldürenler için şiddetli azaba çarptırmak ve güzel hayat sürenleri cennetinde ağırlamak için öbür dünyayı yaratacaktır

bu dünyadaki hiçbirşey cennetteki mükafatın yerini tutanayacağı gibi hiçbir ceza da cehennem azabının yerini tutamayacaktır ...

masum insanları öldürenler ırza namusa saygısız olanlar milletin parasaını yiyenler elbette cezalarını çekecek ve muti iyiliksever kullar da cennette mükafatlanacaktırlar ...

• deep güzel açıklamalar yapmış. ben olayın başka bir yönüne çomak sokayım

dünyanın adaletsiz olduğunu iddia eden arkadaşlar, gerçekten nasıl bir dünya bekliyorlar anlamıyorum. ne olsun, nasıl olsun onu hiç tarif eden yok. birde tarif etseler dünya nasıl olmalıydı, adalet nasıl sağlanmalıydı anlayacağız da, herkes adaletsiz dünya diyor ama adaletli ilahi dünya düzeni nasıl olur kimse tarif etmiyor.

Allah'ın işine karışamayız diyenler olabilir ama dünya adaletsiz derken karışılıyor, bari adaletli nizam nasıl olur tarif edilerek hazır karışılmışken bir kere daha karışılsın, bizde anlayalım nasıl oluyormuş adaletli düzen.
  • dünyada maddeye etki etme özelliği ve akıl,irade gibi fazilete istidatlı tek varlık insandır..
    eğer varsa adalet yada yoksa sorumlulukda insanındır..
    insanlık adil olma ,haktan yana tavır koyma ,hakkı tutup kaldırma gibi fazilet isteyen sıfatlarla donandığı zaman adalet kendiliğinden yerleşir...hatta çoğunluk ,gücü elinde bulunduranlarda ,bu sıfatlar olsa ,çatlak seslere rağmen, yine adalet yerleşir..
    mehmet akif"in ifadesi ile:
    ne irfandır veren ahlaka yükseklik ,ne vicdandır
    fazilet hissi,insanlarda,ALLAH korkusundandır

ALLAH adaletlilerin en adaletlisidir..

"emrolunduğunuz gibi dosdoğru olun"

düzelecek inşaallah...
  • Evrenin nasıl oluştuğu ve ilerde ne olacağı ,birde evrenin uçsuz bucaksız sınırından sonraki yeri(boyut) göstermesini isterdim
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.