Şimdi Ara

Tanrıya tek bir soru sorma hakkınız olsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
4.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun oturmuş South Park izliyodum, seyrettiğim bölümde(3x16 - Hey God It's me Jesus) tam da bu konu işleniyordu .
    İlginç geldi bana.

Sizin tanrıya tek bi soru sorma hakkınız olsa ne sorardınız.

mesela,

ne düşünüyosun ?
    bana verecek tek bi cevap hakkın olsa ne cevap verirdin ?

ps; ayrıca sayın mod. dini bi konu değil bu. (bence).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 9 Nisan 2006; 21:19:09 >

• Tanrım derdim;beni çok sevdiğin için mi müslüman olarak yarattın,değerli olduğum için mi, yoksa hayatta doğru yolu bulamıyacak karakterde biri olduğum için mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: homo_sapiens

Tanrım derdim;beni çok sevdiğin için mi müslüman olarak yarattın,değerli olduğum için mi, yoksa hayatta doğru yolu bulamıyacak karakterde biri olduğum için mi?

herkez günahsız doğar ama kimse müslüman olarak doğmaz. müslüman doğulmaz müslüman olunur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilteris_1984

herkez günahsız doğar ama kimse müslüman olarak doğmaz. müslüman doğulmaz müslüman olunur.

herkes müslüman doğar. irade kazandığı zaman durumunu belirler.
    bu arada konu ile ilgili olarak; soracağım sorular aklıma gelmiyor! mekana göre olabilir.
  • enteresan bir konu. Tanrı' ya ne sorulabilir diye düşündüm ama bir şey bulamadım.

ama musa a.s ile konuştuğu Kur'an da yazar. tabi konuşmanın keyfiyetini bilmiyoruz bizim bildiğimiz manada mı oldu yoksa başka bir şekilde mi bilinmiyor ama konuştu musa a.s ile.

diğer bir hadisede de, israiloğulları ile firavundan kaçtıktan sonra tur dağında bir kez daha konuştu. hatta musa a.s görmek istediğini söylemişse de burada mümkün olmadığını ama dağa bakmasını o yerinde durursa görebileceğini söyledi ve tur dağı parçalanırken musa a.s bunun mümkün olamayacağını anladı.

Tanrı'ya ne sorulabilir ki? zaten ne istendiği belli. belki en hoşlandığı ve hoşlanmadığı işlerin ne olduğu sorulabilir işlemek yada işlememek için, ama bunlarıda Peygamber aracılığıyla bildirmiş.

Tanrıya başka ne sorulur? nasıl bir hayat sürmeliyim gibisinden şeyler de sorulmaz çünkü bunlarda belirtilmiş, biliniyor.

• öyle bir hakkım olsaydı susma hakkımı kullanırdım,çünkü C4 ün belirttiği gibi zaten merak ettiğimiz ve öğrenmemiz gerekenler bize bildirilmiş..
    daha fazla sorgulayıp irdelemek ne derece doğru oda tartışılır..
    niye illaki soru?
    bu bir rica ve istek olsaydı birçok insanın söyleyeceği muhakkak bir şey olurdu..
  • Benim çok sorum olurdu...

Allah'ım, eğer ki beni yaratmamış olsaydın, şu anki ailem, dostlarım, ahbaplarım ne durumda olurdu? Onların hallerinde bir değişiklik olur muydu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • -dünyayı tapınak şovalyelerinin yada mason örgütlerin yönettiği doğrumu ?
    -türklerin gerçek yurdu neresi ?
    -ergenekon destanı gerçekmi ?
    -kuranda adı geçen geçen hz. zülkarneyn ile ünlü lider aleksander(filmdeki karakterine bakıp ne diyorsun oğlum sen demeyin çünkü o sadece film) aynı kişilermi.
    -adolf hitlerin gerçek amacı ne idi ?
    -türkiyeyi nasıl bir gelecek bekliyor ?
    -hasretle beklediğim bir türk birliği kurulacakmı ? (dünyada 250milyon dan fazla türk varmış)
    -kktc tanınacakmı ?
    ...
    ..
    ..
    .
    .
    bunlar merak ettiğim öğrenmek istediğim şeyler ama yinede topic beni biraz tedirgin etti. yanlış anlama sanki şunu sormak isterdim bunu sormak isterdim diyerek hududu aşıyormuşuz gibi geldi bana. çünkü bir ayette Allah bilmeniz gerekenleri size öğretir diğerlerinide size olan merhametinden dolayı bildirmez der. yani sanki ne işin var senin bunlarla, gerçek vazifeni yerine getir sen önce gibi bir cevap alınacağı zaten belli.

bu arada müslüman doğulmaz müslüman olunur diye baya hızlı çıkıştım ama aksini iddia eden var. bana bir islam büyüğünün bu konuyla ilgili sözü varsa yada bir ayet biliyorsa yazabilirmisin.

• quote:

Orjinalden alıntı: emell

bu bir rica ve istek olsaydı birçok insanın söyleyeceği muhakkak bir şey olurdu..

çok güzel bir noktaya temas, hemen irdeleyelim

böyle bir müessese zaten var. yani dua müessesesi. ki dua, Allah katında çok makbul, sevilen bir şeydir. hatta hz.Peygamber,"birinizin ayakkabı kayışı kopsa bile bunu Allah'tan isteyin, çünkü kulların dua etmesini sever, dua etmeyenleri sevmez" demiştir.

duaların Allah tarafından duyulduğu bir gerçek. ister sesli ister sessiz edilsin farketmez. yani dua dediğimiz olay, aslında Allah ile konuşmaktır. ama bir farkla, o an ses olarak karşılık alamazsın.
    dua büyük bir olaydır. kalben edilen dualar asla karşılıksız kalmaz. duanın eğer Allah tarafından işitildiğine inanıyorsak, o zaman duayı Allah ile konuşmak olarak adlandırabiliriz.

mesela eski mutasavvıflar merak edip içinden çıkamadıkları meseleleri kendilerine keşfettirmesi için Allah'a dua etmişler, kısa zaman sonra bu meseleler bir şekilde kendilerine açılmıştır. bunlar kendi hatıralarında yazar.

• quote:

Orjinalden alıntı: ilteris_1984

bu arada müslüman doğulmaz müslüman olunur diye baya hızlı çıkıştım ama aksini iddia eden var. bana bir islam büyüğünün bu konuyla ilgili sözü varsa yada bir ayet biliyorsa yazabilirmisin.

orada ibarede eksik var. hadis şöyle:

"her insan islam fıtratı üzerine doğar. daha sonra anne-babası onu yahudi, hristiyan yada mecusi yapar"

yani islam tabiatı üzere, islam fıtratı üzerine doğuyor, sonra ne olacaksa oluyor. zaten akıl baliğ olmadan ölen tüm çocukların sorumlu olmamaları da hadislerde geçtiğine göre, buradan her insanın islam fıtratı üzere doğduğu kesinlik kazanıyor.
  • C4 aslında insanlar dua ederken ALLAH ü telayla konuştuklarını düşünerek edelerse çok daha başka bir hale bürünürler diye düşünüyorum..
    farkında olmadan ve önemsemeden konuşuyoruz ve yukarıdaki soruyla örtüşen bir durum bu sorular soruyoruz farkına varmadan mesela neden böyle oldu?
    neden? neden? sanki olsaydı ne olurdu? gibi cümlelerle başlayan hezeyanlarımız birer soru ve isyan niteliğinde çok fazla düşünmeye gerek de yokmuş şimdi bunu düşündüm bizler aslında yeri geldiğinde iyi yeri geldiğinde kötü konuşmalar ve sorular soruyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emell -- 9 Nisan 2006; 23:28:00 >
  • Rabbim günahlarımı affeder beni bağışlar mısın ? (ne kadar da bencilim )
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

Rabbim günahlarımı affeder beni bağışlar mısın ? (ne kadar da bencilim )

bunu çok sık olarak dilerim ve isterim neredeyse günde beş kere ve içimi o anlık bir huzur kaplar bazen eğer sessiz bir mekandaysam özellikle bu bir camiyse gözlerim dolar böyle durumda sanki içimden benim bağışlandığımı düşünürüm sonrada çok rahatsız olurum beni aldatan ve kandırmaya çalışan nefsimmiş gibi gelir.
    deep senin bu konulardaki bilgilerini bilen biriyim hissetmeme neden olan şeyler sebepleri düşündüğüm şey olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emell -- 9 Nisan 2006; 23:45:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4
    "her insan islam fıtratı üzerine doğar. daha sonra anne-babası onu yahudi, hristiyan yada mecusi yapar"

İnancımıza göre tüm dinlerin İslam olmasından kaynaklanan bir sonuç bu değil mi @C4?

quote:

zaten akıl baliğ olmadan ölen tüm çocukların sorumlu olmamaları da hadislerde geçtiğine göre, buradan her insanın islam fıtratı üzere doğduğu kesinlik kazanıyor.

Akıl baliğ olmamışsa, zaten kişi işlediği günahların neticesini bilemeyecek, sorumluluğunu alamayacak durumdadır. Sadece çocuk için değil, akıl sağlığı yerinde olmayan kişiler için de aynı şey söz konusu. Fakat bu düşünceyle her insanın islam fıtratı üzere doğduğu nasıl kesinlik kazanabiliyor anlayamadım.

Fiilinin sonuçlarını bilemeyecek durumdaysan o fiilden sorumlu değilsin, sorumlu olmaman islam olduğunu nasıl kanıtlıyor? Bu ancak şunu kanıtlar ki; İslamiyet sana tebliğ edilmeden önce, işlediğin fiillerin günah olduğunu bilmediğin için o fiillerden sorumlu olmaz, İslamla şereflendikten sonra bilebilecek duruma geldiğin için sorumlu olursun.

• quote:

Orjinalden alıntı: emell

quote:

Rabbim günahlarımı affeder beni bağışlar mısın ? (ne kadar da bencilim )

bunu çok sık olarak dilerim ve isterim neredeyse günde beş kere ve içimi o anlık bir huzur kaplar bazen eğer sessiz bir mekandaysam özellikle bu bir camiyse gözlerim dolar böyle durumda sanki içimden benim bağışlandığımı düşünürüm sonrada çok rahatsız olurum beni aldatan ve kandırmaya çalışan nefsimmiş gibi gelir.
    deep senin bu konulardaki bilgilerini bilen biriyim hissetmeme neden olan şeyler sebepleri düşündüğüm şey olabilir mi?

insan ümit ve korku alanında yaşamalıdır bilirsin .. ne affolunacağından eminmiş gibi olmak ne de affolunmayacak gibi ümitsizliğe kapılmak ...

sende ki bu durumda ümit korku arası bir durumdur diye düşünüyorum ...

ali imran

Allah'ın ahdini ve yeminlerini az bir değere değişenlerin, işte onların, ahirette bir payları yoktur. Allah onlara kıyamet günü hitab etmeyecek, onlara bakmayacak, onları temize çıkarmayacaktır. Elem verici azab onlar içindir.

bu ayeti duyunca irkilirim

ne kadar da günahkar olsam da Allah cc en azından yüzüme bakacak diye ümit ederek sevinirim

bir de o durumda yüzüne bakılmayacak olanlar var

Allah bütün forumdaşları böyle kötü akibetten korusun inşaallah ...

• quote:

amin inş. teşekkür ederim deep.
  • quote:

Orjinalden alıntı: su*fi

quote:

Orjinalden alıntı: C4

İnancımıza göre tüm dinlerin İslam olmasından kaynaklanan bir sonuç bu değil mi @C4?

quote:

zaten akıl baliğ olmadan ölen tüm çocukların sorumlu olmamaları da hadislerde geçtiğine göre, buradan her insanın islam fıtratı üzere doğduğu kesinlik kazanıyor.

Akıl baliğ olmamışsa, zaten kişi işlediği günahların neticesini bilemeyecek, sorumluluğunu alamayacak durumdadır. Sadece çocuk için değil, akıl sağlığı yerinde olmayan kişiler için de aynı şey söz konusu. Fakat bu düşünceyle her insanın islam fıtratı üzere doğduğu nasıl kesinlik kazanabiliyor anlayamadım.

Fiilinin sonuçlarını bilemeyecek durumdaysan o fiilden sorumlu değilsin, sorumlu olmaman islam olduğunu nasıl kanıtlıyor? Bu ancak şunu kanıtlar ki; İslamiyet sana tebliğ edilmeden önce, işlediğin fiillerin günah olduğunu bilmediğin için o fiillerden sorumlu olmaz, İslamla şereflendikten sonra bilebilecek duruma geldiğin için sorumlu olursun.

islam fıtratı üzerine doğar demek, müslüman olarak yani islam dairesinde doğar demek değil.

fıtrat olarak, yani islamı kabullenecek yapıda doğar demek istiyor. her insan islamı anlayıp, kabul edip yaşayabilecek fıtratta yani "yapıda" doğmaktadır. bu tabiki müslüman doğmakla eş anlamlı değildir. yapı olarak müsaittir ama büyüyünce kendisine başka yol çizer, islama girmeyebilir. ama işte o dönem gelmeden yani akıl baliğ olmadan ölürse, o zaman sorumlu olmuyor çünkü yapı itibariyle zaten Allah onu islamı kabullenecek şekilde yaratmış ama gerekli ömrü vermemiştir. dolayısıyla mesul tutmaz.

aklı olmayanlarda mesul olmazlar çünkü zaten akılları yoktur.
    gayri müslim olanlar da islama girdiklerinde yaptıkları silinir ve hatta bunlardan namazları kaza etmeleri istenmez. bu da islamın diğer bir güzelliği, Allah'ın bir lütfu.

• quote:

Amin.
  • yazılarınları okudum da, genelde sorudan çok istekler var.
    ya konu başlığında sorulan istekler değil,
    ben tanrıya ne sorardınız onu merak ediyorum.

misal;

kaldıramayacağın ağırlıkta taş yaratabilir misin ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

yazılarınları okudum da, genelde sorudan çok istekler var.
    ya konu başlığında sorulan istekler değil,
    ben tanrıya ne sorardınız onu merak ediyorum.

misal;

kaldıramayacağın ağırlıkta taş yaratabilir misin ?

hayır, biz sormayız böyle şeyler. en azından ben sormam. var mı gereği böyle bir soruyu sormanın sana göre?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.