Şimdi Ara

tanrı aşkına garsonlara saygılı olun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
130
Cevap
0
Favori
12.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
192 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Koçum bir baksana/bakar mısın" demeyin, dedirtmeyin. Yüklü bir bahşiş sıkıştırmayacaksanız eline gelecek yemeklerin ve içeceklerin hijyeni pek iç açıcı olmayabilir. Mesela köpüklü kahveniz doğal yollarla garson tarafından köpürtülebilir :D
  • Her garson bir değil ki. Efendi gibi davranışı görünce dikkate almayan da var, tam tersini yapan da var. Ya da idare edilmeyi biraz tatlı sert davranılmayı isteyeni de var.

    Sırf garson değil, berberi de böyle esnafı da böyle. Otorite koymazsan ipleri ele alıveriyorlar. Çoğu böyle. Garsonlar daha çok böyle. Çünkü işlerinde patron değiller ve alttan alır tarzdaki efendi müşteriyi dikkate alabilecek kapasitede olanı az.
  • Ben hep 50 tlllik bağırırım genelde benlik birsey yok
  • Aynı fikirdeyim. Gidilen yerlerde hizmet yapan çalışanlara erkek kadın farketmeksizin sanki kendinin kölesi gibi emir yağdıran, tersleyen, ezikleyen tiplerin Allah belasını versin.
  • Siz hala dışarda yemek mi yiyorsunuz, yemeyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R3DROS3V3RTIGO

    geçen abimle yemek yerken bir kadın bir garsona ona laf yetiştirmemesini yoksa bir çakarsa bir de yerin çakacağını söyledi
    nerdeyse saçını eline verecektim kadının,abim tuttu beni
    Müge Anlı olmasın o
  • Malesef her garson aynı değil.
    Erciyes Magna otelde geçen haftasonu dinlenmek için oturduk lanet olası 2 sıcak içecek isteyecektik ancak garson paşalar burjuva 2 masanın etrafında pervane oluyorlar bize cevap bile vermeye tenezzül etmiyorlar (eliyle 1 sn yapıyor bidaha ne gelen var ne giden) 5 garson üst üste aynı hareketi yaptı şikayet edincede yoğunluk diyor sanki görmüyoruz afk.

    *not : total 15 masa 5 garson vardı.
  • Garsonlar genelde fazla mesai yaptırılıyormuş, kasiyerler olması gerekenden fazla çalışıyormuş, kediler süt içmezmiş falan. Geçin arkadaşlar bunların hepsi masal. (aç susuz kalınca her şeyi yer-içer)
    Fabrikada işçi hata yapamaz. Vardiyasına geldiğinde ilk ortaya koyduğu el becerisi, çalıştığı sürece beklenir. Eğer bunu veremezse işinden kovulur.
    Aynı şekilde ben bir restauranda hizmet beklerken bekletiliyorsam, tepkimi ortaya koyarım. Anlamamam 8 saattir çalışıyormuş artık yorulmuş falan. Gitsin fabrikada çalışsın; diyebiliyor mu bakalım bu ürünlerde bu şekilde çıksın zaten mesaimin sonuna geldim diye. Diyemez çünkü kalite geri gönderir aynı işi tekrar yaptırır süreklilik arz ederse işten kovulur.

    Bizim insanımız köylülükten hala çıkamadı. Hizmet sektöründe çalışmak ar geliyor. Kendini köle gibi hissediyor. Bu durumda en ufak sinir bozukluğu(ki illaki oluyor çünkü bizde işini seven garson, kasiyer gibi hizmet elemanı yok) yok kahveye tükürme yok yemeğe pisleme gibi şeyleri kendince haklı buluyor. Yoksa çok ciddi bir suçtur yaptığı(Eskişehirde pizzaya tüküren kurye). Adı üstünde hizmet sektöründe çalışıyorsun. Örn: çöp toplayanlar, sürekli çöp atılmasından şikayet ederek çalışıyorlar halbuki o çöp atılmasa işi olmayacak orada para kazanamayacak. Ayrıca kendi işini de psikolojik olarak zorlaştırıyor.

    O yüzden ben sakin ve kibar garson beklerim karşımda her zaman. Bunu sağlamak da sadece yüz kaslarıyla ilgili bir durum. Hepimiz hayatta sahte gülümsemeler veriyoruz. Hizmet sektörünün de mesleki deformasyonu budur. Bu işi layıkıyla yapmak istiyorsa bunları da göze almalı çalışan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cosmic Love

    Müge Anlı olmasın o

    Alıntıları Göster
    hayır değildi :D
  • Suç onun olmadığı halde yemek kötü diye azarı çeken kişidir garson.
  • Adamın işi getir götür yapmak. Gülmek gülümsemek zorunda değil.

    Bu gülümseme bekleyen yıkıkları bir ben mi anlayamıyorum ya hu...

    Adamların çoğu saatlik beş liraya karın tokluğuna çalışıyorlar.

    Görmemiş olabilir, elinle veya kullanmayı biliyorsan ağzınla çağırabilirdin ama nerede sende o özgüven ondan bile utanmışsın...

    Gören de bahşiş verecek sanacak, sana göre o adam maaşını alıyor ne gerek ve bahşişe falan değil mi?

    Edit: ulan adamın yüzünü göre göre maksimum 30 saniye görüyorsunuz onda da yapmacık da olsa sırıtsın diyorsunuz çok garipsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Robot -- 18 Şubat 2020; 22:35:30 >
  • Hiç kimsenin önerisi olmadan saygılı oldum, bu insani bir durum, içeride olacak zorla olmuyor görüyorsunuz, bir insan garsona neden alt seviye yaklaşır?

    Yorumlarda bahsedilmiş, ne olursa olsun pislik yapan garsonların Allah bin türlü...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirTemel -- 18 Şubat 2020; 16:1:56 >
  • Şantiyedeyiz bütün gün çalışmaktan baya yorulmuşuz, ilçeye çay kahve içmeye gidelim dedik. Neyse oturduk bir yere garson arkadaş bir masayla baya muhabbete girmiş bize bakmıyor. 3 kişiyiz oturmuşuz bakan yok eden yok bekliyoruz baya, sert bir sesle çağırdım, dedim biz müşteri değil miyiz niye bakmıyorsunuz bu masaya? Ne istiyorsunuz dedi, say dedim saydırdım orada bu var bu var diye. Türk kahvesi ver dedim, gitti getirdi içmedim kahveyi. Kusura bakma da senin orada çalışma amacın belli, müşteri geliyorsa ilgilenirsin. Ben nasıl ki şantiyede yapmam gereken işler varsa onları sevsem de sevmesem de yapıyorsam sen garson veya mesleğin neyse onu yapacaksın. Ben işini düzgün yapan hiçbir insana başka insanların gelip bir şey dediğini görmedim hatta baya saygılı davranırlar, bu işini düzgün yapan insanlar da çabuk yükselirler. Çünkü işini gerçekten temiz, düzgün ve iyi yapan insanları hiçbir işveren kolay kolay bırakmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 18 Şubat 2020; 15:48:44 >




  • hepsi yüksek bahşiş peşinde sanki işletmeden maaş almıyo, sigortası yatmıyo beleş para peşinde hepsi tip diyorlarmış garson camiasında.
  • Üçüncü dünya ülkesi durumu yapacak bir şey yok

    Amerika'da Avrupa'da milyonları olan adamın garsona hizmet aldığı adama ciddi saygısı vardır. Hatta Türkiye'de bu tarz yabancı müşterilere hitap eden restoran ve hoteller müşteri seçmek zorunda kalır. Hotel veya restoran işletmesi için güler yüzlü olmayan bir garson ciddi sıkıntıdir. Hatta çoğu garsona nasılsın diye sorar. Direk harala gurele sipariş almaz

    Bizim gibi trafik kuralı nedir bilmeyen, empati kurma konusunda yoksun, sonradan görme millet için tabi bunlar uzak konular.

    Ama bizden daha kötü ülkeler de var bu konuda. Mesela hindistan. Onlar için hizmet aldıkları kişi köle gibi bir şey.
  • Begenmiyorsan calisma kardes, zorunda misin? Yok guler yuz gostermek zorunda miyim, yok iyi olmak zorunda miyim falan. Senin isin ve gorevin bu. Eger bunu kendine konduramiyorsan, begenmiyorsan calismayacaksin. Hayatimda en sevmedigim insan tipidir calistigi yere, is yerine saygisi olmayan, tek derdi para olmus kisiler.
  • Şerefsiz görhüsüz insanları bir güzel dövücen ohh içimin yağları erir
  • Bazısı müşteriye afra tafra yapsa da genel anlamda saygılı davranırım. Teşekkür ederim, rica ederim vs.
    Bazen akılları bir karış havada oluyor, söylediğini tam dinlemiyorlar. He he tamam gibisinden. Sonra gidip siparişimi tam getirmiyor. Bu yüzden anlamadığını sezdigimde iki kez söylerim. Bu sefer de duydum gibisinden saçma sapan yanıt veren kızlar vs oluyor.
  • teramycin T kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.