Şimdi Ara

Tank, bruiser, juggernaut ne demektir, detaylı açıklama.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi biliyorum ki bunların anlamlarını hepimiz biliyoruz. Ama oyunu birkaç yıldır oynayan bazı arkadaşların bile atladığı bazı noktalar var. Bunlara değinmek istiyorum, amacım ben sizden daha iyi biliyorum vb demek değil, sadece yanlış anlaşılmaları önlemek istiyorum çünkü son 1-2 aydır hemen hemen her gün tank olmayan bir heroya "tank adam ölmüyor" muamelesi yapılıyor, bu yüzden olaya girmek istiyorum, pek fazla ayrıntıya girip sıkmak değil amacım basitçe değineceğim.

Bruiser :

Bu arkadaşların tek amacı ortaya çıkarabildikleri kadar fazla damage çıkartmalarıdır. Bunu da genelde %60 offensive, %40 deffensive item (duruma göre değişir tabikide) dizilimi ile başarırlar. Fighter'lar diyebiliriz. Bir bruiser isterseniz 6 tank item'ı kasın yine de bir tank olamaz. Bu kısım çok önemli , genelde burdan patlak veriyor olaylar. Full tank kasmış bir Jarvan,Xin,Rengar,Olaf asla ama asla bir tank olamaz. bu şey gibidir. Diyelim ki bruiser'lar 1200cc harley davidsonn fatboy olsunlar. Bu arkadaş harıl harıl giden güçlü bir motorsiklet. Siz buna araba kasasını geçirip dörtte teker takarsanız araba görünümlü motorsiklete dönüşürler. Dışarıdan bakarsınız arabadır, ama asla bir araba performansı ya da konforu alamazsınız. Tıpkı bu örnekteki gibi, bir bruiser asla tank olamaz. Gerekenden fazla damage çıkartabilir bunu da tank item'ları alarak başarabilir oyunun gidişatına göre lvl üstünlüğü vardır vb ama asla tanklık görevlerini yerine getiremezler. . Bu arkadaşlarin aslen tek amacı dediğim gibi ortaya damage çıkartmalarıdır ve bu arkadaşlara esnek bir build dizebilirsiniz. Bruiser'lara neden deffensive item alınır? Ölmeden daha fazla damage çıkarabilmek için. Yani atıyorum xin oynarken neden randuin's ve visage alıyoruz? Tanky olmak için değil, dps'imizi arttırmak için. Yani bruiser oynarken tek amacınızın damage çıkarabilmek olduğunu düşünüp ona göre bir build dizilimi yaparsanız aslında ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Mesela irelia oynarken fed iseniz tanky gitmek yerine offensive item dizilimi yaparsanız oyunu taşıma potansiyeliniz artar, oynamanız zorlaşır tabiki de fakat genel amaç damage çıkarmaktır , tanklık yapmaya çalışmak değil.(olaf biraz komplike bir örnek oldu çünkü an itibariyle tank ta olabiliyor ama genel olarak bruiser olması için tasarlandı, irelia gibi bruiser assassin)

not: visage, randuins alıp gerisini ofansif item dizilimiyle tamamlayan herhangi bir şampiyon tank değildir. Bu yanlış anlaşılma yüzünden tanklar silindiler oyundan an itibariyle.

Tank :

Geldik en önemli konuya. Tank nedir? Kelime anlamı olarak ya da diğer oyunlardaki tanımlara uygun olarak birşeyler hepimiz biliyoruz fakat bilmeyenler için söylemek istiyorum, league of legends adlı oyunda tank ölmeyen hero demek değildir. Tank, CC 'leriyle, skillsetleriyle vb. teamfight esnasında, takım arkadaşlarına yararlanacakları boşluklar yaratabilen, kilit oyuncuları saf dışı bırakarak ya da belirli peeling fırsatlarıyla takım arkadaşlarının üzerine gelen damage'i ya da gelebilecek damage'i çıkartacak heroları etkisiz hale getiren şampiyonlara denir ve bunu yaparken de ölmemeye gayret ederler. Yani, tankları en etkili bir biçimde oynamak için mümkün olduğunca defansif bir oyun yapısını tercih ederiz, item dizilimi vb. Tankların damage atıp atamamaları önemsizdir, yeri geliyor ölümsüz oluyorlar ve damage atıyorlar ama bu tamamen riotun saçma sapan dengelemeleri sonucu, adamların istediği buydu ve başardılar herneyse, Cait ulti atarken o kaçarak arkasına saklandığınız adamlar tanklardır işte, amaçları budur çünkü. Aşırıya kaçmadıkça, tanklar bruiser buildleri yapabilir. Bu onların tank oldukları gerçeğini değiştirmez. Shen mesela. İsterse 5 offansif item kassın yine de tanktır shen, sadece tanklık görevini defansif item kasmadığı için yerine getiremez, aynı şekilde malphite'ta öyledir. Neden? Çünkü skillsetlerine bakarsanız olası bir fight esnasında ortalığı karıştırmak amaçlı tasarlandıklarını rahatlıkla görebilirsiniz. Tabiki de istisnalar dışında bir tanktan tam verim alabilmek için tamamen defansif bir build izlemek şarttır. Gidişata göre 1-2 ofansif item alınabilir. GAREN TANK DEĞİLDİR, JUGGERNAUT'TIR.

Özetlemek gerekirse, tanklar 0-10 gitseler bile iş yapabilen herolardır, sanırım en kolay böyle açıklayabilirim. bir heronun tank olabilmesi için tank item'ları alması yeterli değildir. Skillseti itibariyle tank olması gereklidir. Öyle olmasa ben top ashe alırım, sadece defansif bir build izlerim ve tank olurum, hayır, sadece tanky ashe olurum.

Juggernaut : Kelim anlamı ve açıklaması dışında bu arkadaşlar genelde mobil değillerdir. Skillsetleri skarner dışında tamamen damage çıkarmaya odaklıdır. Sustain oranları fazla olduğu için de, hp ağırlıklı item dizebilirler , asla bir tank olamazlar ama bir bruiser'dan fazla damage çıkarabilirler bunu da mobility'leri olmadığı için yaparlar. juggernaut'ların lol içi özeti de şöyledir, oyundaki herkesle 1v1 atabilme potansiyeline sahip herolar . Duelistler bile juggernout'larla baş edemezler. Önlerine kim çıkarsa çıksın ezip, geçebilirler. "Hits like a truck". Bunu neden söylüyorum, çünkü özellikle bu forumda denk geldim ki, birçok arkadaşımız garen'i, darius'u tank sanıyor. Çok yanlış. juggernaut'lar kill almalıdırlar çünkü kendileri adc'den sonraki ikinci carry'lerdir. Amaçları damage çıkararak oyunu taşımaktır bu yüzden bu arkadaşların skillsetlerine bakarsak, kill almaya ne kadar meyilli olabildiklerini fark edersiniz. Darius,garen,illaoi vb. Bir tank mümkün olduğunca kill almamaya çalışmalıdır secure dışında, çünkü ihtiyacı yoktur. ama bir juggernaut taşımak istiyorsa olabildiğince fazla adam kesmeye ya da gold elde etmeye çalışmalıdır. Yani kazanmak istiyorsanız, ve takımınızda illaoi , darius falan varsa gönül rahatlığıyla killeri onlara salabilirsiniz çünkü bu arkadaşlar tank değillerdir o yüzden oyunu kazanmak için snowball olmaları zorunludur.

Özetlersek tanky bir build dizselerde jugernautlar asla tank olamazlar. Çünkü amaçları önlerine geleni silip süpürmektir. Olabildiğince adam öldürüp oyunu bitirmeklerdir amacı, tanklar gibi takımı falan umursamazlar. Zaten istemeseler de kill alırlar garen ulti, illaoi ult, morde ulti, darius ulti vb vbb.O yüzden full tank kasmış bir darius'a artık " Abi adam hem tank hem tek atıyor tanklar çok op nerflesinler bu nedir yaaa" demeyin. Rica ediyorum. Juggernaut'lar op diyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodimir -- 18 Ekim 2016; 12:01:21 >

• Rez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık hocam cidden. Bu farkları anlamak uzun süreli moba geçmişi gerektirir. Daha doğrusu oyun içine yansıtmak anlamında.
  • Ellerine sağlık hocam yararlı oldu baya. Oyun çok dengesiz gerçekten, adam bir kara balta ve full defansif item alıyor darius ile hem ölmüyor hemde hayvan gibi damage vuruyor. Sadece darius değil malp, sion, morde, garen..vs full defansif itemde çıksan hayvan gibi damage atıyorsun zaten ölümsüzsün 5 kisinin arasına gir sağ çıkıyorsun abi. Tamam bir adc apc kadar damageleri yok ama full zırhla genede çok vuruyolar gerçekten bu dengeyi iyi ayarlamak lazım. Kimin tankı fazlaysa o kazanıyor oyun tamamen buna döndü en azından düşük eloda böyle.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darius çok tank ölmüyor

• güzel açıklanmış. şuku +

eklemek istediğim bi nokta var.

bi karakterin ne olacağını aynı zamanda base statlar da belirler.base statları uygun olmayan champ'leri ait olmadıkları kategoriye göre oynamaya çalışmayın. veriminiz azalır.

Buna en önemli örnek evelyn'dir. Eve önceden tank kasılırdı. Çok yanlış. Karakterin base statları kurtarmıyor tanky olmaya. istediğin kadar tanky kas yine 3 saniye sonra eriyeceksin.

Bunun yanı sıra "tanky" ekko buna bir örnektir. tanky ekkonun zamanında metada olması onun tanklığa uygun veya tank olduğunu göstermez. mobilitesi ve %hp üzerinden vurduğu skill seti için her halukarda hasar potansiyeli olduğu için hasar eşyaları çıkmak nispeten gereksizdir. 2 gram daha fazla vurmak için çok kırılgan olmaktansa full tank çıkılır daha fazla hayatta kalınır yine fazla hasar verilir. mantık buydu. Dengesizdi zaten. Neyse ki nerflendi şimdi ap kısmına daha çok uygun

Ve evet juggerneut'lar OP'tur. tam karşılığı türkçede yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Juggernautlar nerf pls

• Poppy jugger değil sanırım ama yok ediyor 1 hasar eşyası olmadan dehşet hasar verıyor yani tanklar op
  • Güzel konu

• Blodimir <3<3<3

• Yurnero

• Çok güzel bir konu olmuş. Böyle içerik üretimleri maalesef çok azaldı.

Tek atan tanklar da malphite ve rammusta var. Rammus özellikle adc'ye yapıştımı büyü hasarı ile 3-4 saniyede kesebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunda kaç juggernaut dediğinizden varki darius illaoi garen skarner mordekaiser kledde onlardanmı yoksa bruisermi
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3iks

güzel açıklanmış. şuku +

eklemek istediğim bi nokta var.

bi karakterin ne olacağını aynı zamanda base statlar da belirler.base statları uygun olmayan champ'leri ait olmadıkları kategoriye göre oynamaya çalışmayın. veriminiz azalır.

Buna en önemli örnek evelyn'dir. Eve önceden tank kasılırdı. Çok yanlış. Karakterin base statları kurtarmıyor tanky olmaya. istediğin kadar tanky kas yine 3 saniye sonra eriyeceksin.

Bunun yanı sıra "tanky" ekko buna bir örnektir. tanky ekkonun zamanında metada olması onun tanklığa uygun veya tank olduğunu göstermez. mobilitesi ve %hp üzerinden vurduğu skill seti için her halukarda hasar potansiyeli olduğu için hasar eşyaları çıkmak nispeten gereksizdir. 2 gram daha fazla vurmak için çok kırılgan olmaktansa full tank çıkılır daha fazla hayatta kalınır yine fazla hasar verilir. mantık buydu. Dengesizdi zaten. Neyse ki nerflendi şimdi ap kısmına daha çok uygun

Ve evet juggerneut'lar OP'tur. tam karşılığı türkçede yok.

o da var da kafa karıştırmak istemedim base statlarına girerek. sonuçta oyundaki 18lvl da en az armora ve base hp ye sahip herolardan birisi shen ve üstelik en iyi tanklardan birisi olmasına karşın. aynı şekilde tryndamere en yüksek base hp ile başlıyor lv18de de en fazla hp ye sahip hero , kafa karıştırmasın diye yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutcicen

oyunda kaç juggernaut dediğinizden varki darius illaoi garen skarner mordekaiser kledde onlardanmı yoksa bruisermi

juggernautları anlamak için hayvani sustainleri olup olmadığına bakabilirsin ilk olarak.

sanırım,

Nasus,Garen,Darius,Skarner,Mordekaiser,Illaoi şuan için. Bazıları fiora'yıda bu kategoriye koyuyor ama ben onu bir juggernaut olarak görmüyorum. Ayrıca skarner nasıl juggernaut olabiliyor onu da anlamıyorum ama rito amca juggernaut demiş bize de ok demek düşer.
  • çok güzel konu,eline saglık dostum

• Juggernautu ezergecer diye cevirmisti riot tr.

• Guzel konu dh nin en az yarisi bu ayrimi yapamiyor bu konuyu okumalari lazim

• sen sus pis çinli cn serverı nasıl

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.