Şimdi Ara

Tamponda çizik, bu hasar nasıl giderilebilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otoparkçı yanaştırırken duvara sürtmüş galiba. Bunu nerede nasıl düzelttirebilirim? Tampon olduğu için plastik olan bölge aşınmış. Servise gitsek tampon değiştir diyecek. Resimleri ekledim aşağıya. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full#Throttle -- 22 Ocak 2014; 17:05:08 >

• bu tip çizikler için arabayı boyatmaya gerek yok sonuçta tampon .gözükmüyor bile aşağıda kalıyor.
    Eğer bir gün hız yüzünden ölürsem ağlamayın, çünkü ben gülümsüyordum.
  • Evet fazla büyük bir çizik değilde gördükçe insan sinir oluyor. Kolay bir işlemle halloluyosa aradan çıkarayım diyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogretmenht -- 22 Ocak 2014; 17:44:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allah daha büyüğünü vermesin siz benim aracın tamponlarını görseniz demek gece yastığa başınızı koymazdınız
    Geçmiş olsun öncelikle ; tamponunuzu komple boyatın servisinizde en fazla 300 TL civarı tutar. Auto king gibi yerlere gidecekseniz hiç gitmeyin böyle kalsın daha iyidir. Tamponlar malzemesinin yapısından dolayı lokal boyalar zamanla atma yada macunda çekildi ise çatlamalar yapıyor. Size yapılan bazı yorumlar can sıkıcı,görmezden gelin canınızı sıkmayın. İyi akşamlar, tekrar geçmiş olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Zımpara+macun+boya...
    Bence hiç girmeyin

Girmemek en doğrusu gibi duruyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Viper74

Geçmiş olsun öncelikle ; tamponunuzu komple boyatın servisinizde en fazla 300 TL civarı tutar. Auto king gibi yerlere gidecekseniz hiç gitmeyin böyle kalsın daha iyidir. Tamponlar malzemesinin yapısından dolayı lokal boyalar zamanla atma yada macunda çekildi ise çatlamalar yapıyor. Size yapılan bazı yorumlar can sıkıcı,görmezden gelin canınızı sıkmayın. İyi akşamlar, tekrar geçmiş olsun.

Cevabınız için teşekkür ederim. Aklımda Autoking vardı ancak dediğiniz gibiyse böyle kalması daha uygun olacak gibi. Macun tutmaması zaten daha kötü yapacak gibi orayı. Diğer dalga geçilen yorumlar için ise can sıkıcı demek istiyorum gerçekten. Şikayet etmekten başka birşey gelmez elden.

İlginiz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full#Throttle -- 22 Ocak 2014; 18:44:40 >

• Yaptığımız yorumlar mı can sıkıcı? Yoksa iki günde bir forumda açılan "Tamponum çizildi, ne yapmalıyım?" konuları mı can sıkmaya başladı Komik olmayın Allah aşkına, koca koca adamlarsınız.
  • Lokal boya işi çözer.

• zgn61 kullanıcısına yanıt
    Birader iyi güzel söylüyorsun da, cidden konu açan ile laf olsun diye açanlar arasında farkıda ayırt edelim lütfen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: zgn61

Yaptığımız yorumlar mı can sıkıcı? Yoksa iki günde bir forumda açılan "Tamponum çizildi, ne yapmalıyım?" konuları mı can sıkmaya başladı Komik olmayın Allah aşkına, koca koca adamlarsınız.

Bir otomobil formunda bu hasar için konu açmam kadar doğal birşey yok diye düşünüyorum. Servis dışında bunun çözümü nedir bilmiyorum ve tecrübeli arkadaşlardan yardım dilemem kadar doğal birşey yok. Evet ben de farkındayım forumun kalitesi düşmüş durumda ama bu konu gayet bu forum için doğal bir soruydu bir önceki cümlede anlattığım üzere. Eğer rahatsız olursanız dalga geçmek yerine direk şikayet edersiniz olay çözüme kavuşur. Yardımcı olmayacaksınız da dalga geçmenin hiçbir manası yok. İyi akşamlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full#Throttle -- 22 Ocak 2014; 21:04:47 >

• Full#Throttle F kullanıcısına yanıt
    En altta linkini verdiğim ürün işinize yarayabilir.Sayfanın alt kısmında detaylı kullanım rehberi var.Bir kere alırsınız ama daha sonraları her çizikte işinizi görür.

Önce servisten bi miktar rötuş boyası almalısınız yalnız, çizik değil kazınmış resmen.

http://www.otogold.com/turtle-wax-scracth-repair-kit-cizik-giderici-set

Orijinalden alıntı: Full#Throttle

quote:

Yaptığımız yorumlar mı can sıkıcı? Yoksa iki günde bir forumda açılan "Tamponum çizildi, ne yapmalıyım?" konuları mı can sıkmaya başladı Komik olmayın Allah aşkına, koca koca adamlarsınız.

Bir otomobil formunda bu hasar için konu açmam kadar doğal birşey yok diye düşünüyorum. Servis dışında bunun çözümü nedir bilmiyorum ve tecrübeli arkadaşlardan yardım dilemem kadar doğal birşey yok. Evet ben de farkındayım forumun kalitesi düşmüş durumda ama bu konu gayet bu forum için doğal bir soruydu bir önceki cümlede anlattığım üzere. Eğer rahatsız olursanız dalga geçmek yerine direk şikayet edersiniz olay çözüme kavuşur. Yardımcı olmayacaksınız da dalga geçmenin hiçbir manası yok. İyi akşamlar dilerim.

Öncelikle bu tür konularla ilgili açılmış onlarca konu var. Ayrıca bu olay için "hasar" ifadesini kullanmaya gerek yok, basit bir çizik. O kadar basit bir çizik ki, mutfakta insanın parmağını inceden kesmesi ve bu kesik için basit bir yarabandı kullanması gerektiğini herkesin bilmesi gerekir gibi birşey. Hem forumun kalitesi düştü diyorsunuz, hem de google'a "tampon çizik" yazınca çıkan 100binden fazla sonuca rağmen gelip foruma konu açıyorsunuz. Neyse, iyi niyetinize inanıyorum. Saygılar..

• quote:

quote:

quote:

Öncelikle bu tür konularla ilgili açılmış onlarca konu var. Ayrıca bu olay için "hasar" ifadesini kullanmaya gerek yok, basit bir çizik. O kadar basit bir çizik ki, mutfakta insanın parmağını inceden kesmesi ve bu kesik için basit bir yarabandı kullanması gerektiğini herkesin bilmesi gerekir gibi birşey. Hem forumun kalitesi düştü diyorsunuz, hem de google'a "tampon çizik" yazınca çıkan 100binden fazla sonuca rağmen gelip foruma konu açıyorsunuz. Neyse, iyi niyetinize inanıyorum. Saygılar..

Hocam 2007'den beri bu forumdayım. Biraz alışkanlık biraz da ortamı olsun sorunlarımızda buraya başvurur olduk. Bu konuda haklı olabilirsiniz araştırma yaparak da gelebilirdim. Ama kalite konusuna tekrar dönecek olursak forumun hali içler acısı. Bunu bu hale getirenler şu bu girmek istemiyorum, ama gerçekten çok kötü. Eskiden üstadlar vardı, OBK, tralles, vezir, karbon12, daturkishulan. Bu hocaların bilgileri, tartışma ortamları çok güzeldi. Artık böyle teknik konular açılmıyor açılsada troll çokluğundan rezil oluyor. Açıkcası bende teknik konulara girmek istemez oldum ki bir makina mühendisi olarak bu teknik konuları çok severdim. Bakalım umarım düzelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: algebraic

Bu da uygulama videosu, tabi siz bundan önce rötuş boyası süreceksiniz;

Çok teşekkür ederim. Ancak alttaki sıyırılan tabakayı doldurma işini doğru yapamassam bayağı kötü durur, açıkcası bu konuda kendime güvenemedim.

quote:

Orijinalden alıntı: algebraic

Bu da uygulama videosu, tabi siz bundan önce rötuş boyası süreceksiniz;

Çok teşekkür ederim. Ancak alttaki sıyırılan tabakayı doldurma işini doğru yapamassam bayağı kötü durur, açıkcası bu konuda kendime güvenemedim.

Videodaki işlem el becerisi gerektirmiyor fakat rötuş boyası kısmında sıkıntı çıkabilir

Piyasada Sonax'ın renkli rötuş kalemleri de var.Yukarıdaki işlemlerden önce boya için rötuş boyası yerine renkli rötuş kalemini de kullanabilirsiniz.

Hata riskini ortadan kaldırmış olursunuz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.