Şimdi Ara

Tampon kazası (Ne yapılmalı?) - Lütfen Yardım :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese hayırlı mutlu haftalar diliyorum arkadaşlar. Evet, Ocak ayında alınan aracın ilk kazasını tampondan yapmış bulunuyoruz (Sürücü ben değilim, arkadaş).

Geri geri giderken park sensörünün kör noktasına denk gelen bir noktada ve birazda zamanlama hatası yüzünden belediyenin yaya geçişini yoldan ayıran demir dikmelerine tamponu gömdük. Tamponun arka stop ile birleştiği noktadan tırnakları sanırım koptu veya kırıldı, resimde işaretli yerlerde 2-3 göçük ve sürtme izi de var.

Sizce ne yapılmalı? Tampon komple kaskodan değişmeli mi? Tampon vakum veya ısıtma soğutma ile düzeltilip, tırnaklar yenilenip ve en son zımpara + sprey veya fırın boya ile eski haline döner mi?

Resimleri ekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Mayıs 2017; 10:36:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• öncelikle geçmiş olsun, bence bunu yetkili servise danışıp karar verin, dışardan bakılınca söylediklerinizin hepsi yapılabilir gibi. Hatta mini onarımdan bile yapılabilir gibi. Eğer tırnaklar kırık ise tampon değişimi gerekebilir bu yüzden bi servise danışıp hareket edin derim. Aracı satarken tampon değişmesi ya da boyalı olması çok dikkat edilen bir durum değil en azından.

• quote:

Orijinalden alıntı: tamerbilisim

öncelikle geçmiş olsun, bence bunu yetkili servise danışıp karar verin, dışardan bakılınca söylediklerinizin hepsi yapılabilir gibi. Hatta mini onarımdan bile yapılabilir gibi. Eğer tırnaklar kırık ise tampon değişimi gerekebilir bu yüzden bi servise danışıp hareket edin derim. Aracı satarken tampon değişmesi ya da boyalı olması çok dikkat edilen bir durum değil en azından.

Yanıt için teşekkürler hocam. Yetkili servise soracağız. Benim bildiğim tırnaklar sonradan kaynatma veya yapıştırma ile yenilenebilir malzemeler ve sadece tırnak kırılması nedeniyle komple tampon değişmesinin gereksiz olduğu yazıyor kaynaklarda. İlave onarımları da var ama tabi. Çok karışık kafam.

• Hocam geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın. Bence mini onarımdan halledilebilecek gibi duruyor. Tabi servis komple değiştirmek isteyebilir. Bence auto king, RS gibi yerlere de sormanız fikir açısından yardımcı olabilir. Gelişmeleri yazarsanız sevinirim.

• Mini onarım bunu halleder benzeri başıma gelmişti autoking de yaptırdım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayideki tamponcu halleder, zaten adamlar bu işi hep yapıyor. Üzerine de lokal boya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Sanayideki tamponcu halleder, zaten adamlar bu işi hep yapıyor. Üzerine de lokal boya.

Hocam renk metalik değil zaten opak, ve park sensörleri de zarar görmemiş gibi duruyor. Dediğiniz gibi ton farkı olmadan tamponun yarısı boyansa bile razıyız. Yalnız seramik kaplama vardı araçta, boyanmayan kısımda yer alan seramik (eğer gerçekten seramik yaptılarsa tabi) ton veya boya kalite farkı oluşturur mu?

Diğer arkadaşlara da yanıtları için teşekkürler. Yetkili servis kaskodan komple tampon değiştirmeyi önerecek muhtemelen. Gelişmeleri paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Mayıs 2017; 12:53:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Sanayideki tamponcu halleder, zaten adamlar bu işi hep yapıyor. Üzerine de lokal boya.

Hocam renk metalik değil zaten opak, ve park sensörleri de zarar görmemiş gibi duruyor. Dediğiniz gibi ton farkı olmadan tamponun yarısı boyansa bile razıyız. Yalnız seramik kaplama vardı araçta, boyanmayan kısımda yer alan seramik (eğer gerçekten seramik yaptılarsa tabi) ton veya boya kalite farkı oluşturur mu?

Diğer arkadaşlara da yanıtları için teşekkürler. Yetkili servis kaskodan komple tampon değiştirmeyi önerecek muhtemelen. Gelişmeleri paylaşacağım.

Seramik kaplamadan dolayı bir fark oluşur mu bilemedim? Sanırım boyanmadan anlaşılmayacak, fark oluşmaması için lokal yerine komple boyamak gerekebilir.

İlk önce kaplamayı yapan yere danışın, onlar bu tür durumları tecrübe etmiştir. En iyi bilgi ve sonuca oradan ulaşılabilir.

Servis tamponu değiştirmek isteyecektir ama hasar kaydı fazla çıkacak, gerçi foto olduğu sürece 2. el alıcısının bu hatayı önemsemesi lazım. Bunu çok sıkıntı yapmıyorsanız, komple değişimi de seçebilirsiniz.

Servis tamponu tamir ettirip değiştirmeden de boyama yapabilir, ekspere ulaşıp değişim istemediğinizi tamir+boyayı kabul ettiğiniz belirtin. Servislerin para kazanmak için zorla değişim diretmesi yok ise onu kabul edecektir.

İşi bozan seramik kaplamanın durumu, yoksa tamir+lokal boya işi kolayca çözerdi.

• Geçmiş olsun hocam. Allah beterinden saklasın...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.