Şimdi Ara

Tamirhane Izlenimlerim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar çoğumuzun ortak sorunu olan bir konu var oda gittiğimiz teknik servisler ne kadar iyi...

Ben bu tür supheye dusmemek icin aracimi surekli yetkili servisine götürüyordum. Fakat bir süre sonra yetkili servis masraflarının altından kalkamaz oldum. Bunun üzerine bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine yenisahrada trabzonlu motorcu ismail diye bir ustaya gitmeye başladım.

Öncelikle ilk gittiğim zaman tamirhaneyi yadırgadım yahu burası acaba gercekten iyi bir yermidir diye şüpheye düştüm.

Aracımın ön takımlarından ses geliyordu yetkili servis iki kisi ile bir saatlik kontrolden sonra salincaklarda problem var ve ayrica aks bilyalarininda değişmesi gerekiyor demişti. salincaklar icin malzeme fiyati 160 YTL iscilik icinde 150 YTL istemislerdi. Aks bilyeleri icinde malzeme fiyatı 180 işçilik içinde 70 YYL istemişlerdi.

Oha yeter artık dedim ve arabayı bu ustaya götürdüm. Arabayi lift'e kaldirdi ve benim salincaklar kirilmis dedi, aks bilyelerinide söyledim fakat bu aks bilyeleri yaza kadar idare eder o zaman değiştirelim dedi. Nedenini sorduğumda da şimdi değiştirirse kış şartlarında bu aks bilyelerininde çabuk yıpranacağını söyledi.

Bana ister malzemeyi sen al yada istersen ben alayim dedi. Once malzemeyi o alirsa kac para olur diye sordum bana ikisi için 120 YTL fiyat verdi. biraz pahali buldum ve ben alayim dedim. Goztepe sanayiye gittim ve fiyat arastirdim ve iki salincagi en ucuz yerden ciftini 130'a aldim :( Ustaya getirdim ve takti. Birde ben söylemediğim halde debriyajımı da ayarladı :)

şimdi arabamda tık ses yok. ve güzel olan şey bütün bu işlemler için 50 YTL işçilik verdim. ilk defa arabamla ilgili düşük bir fiyata adam gibi bir hizmet aldım.

İşler bittikten sonra ustayla bir çay içtik birazda lafladık, kendisi 78 den buyana bu işi yapıyormuş ayrica kendisi mercedes ten ayrılmaymış. Bunları duyduktan ve adamin işçiliğinide gördükten sonra ismail usta ailemizin tamircisi oldu. Su ana kadar ailem ve arkadaslarim ismail ustanin musterileri olduk :)

Bu bilgiyi sizlerede veriyorum çünkü böyle bir adam var ve arabanin dilinden çok çok iyi anlıyor. kaporta tamiri hariç yapmadığı şey yok. Boşuboşuna ustalığında emin olmadığınız tamircilerle uğraşmayın istedim. Sonucta bilgi paylaştıkça çoğalıyor.

Yenisahra sanayide Korkmaz Oto nun sahibi trabzonlu motorcu ismail usta derseniz herkez gösterir... Tanımayan yok...

Telefonu 0216 315 20 58. Telefonu Xsara sahibi Tamer den aldık dersiniz.

• Haklısınız. Eğer sizinkisi gibi işinin ehli bir ustaya denk gelinirse gerçekten çok uygun fiyatlara serviste alamayacağımız kalitede hizmetler alabiliyoruz. Fakat işte sorun şurada o ustayı bulabilmek. Siz kendi adınıza memnun kaldığınız ustayı yazmışsınız. Aslında gerçek olanda garanti süresinde yetklili servis sonra sanayii.

serviste seni para olarak görüyorlar ama tamirhanelerde dostluğu kurarsan en büyük faydasını sen görürsün

• Evet tüm benligimle katiliyom dostum...

Haklisin servislerin geneli böyledir..

Ben 37 senelik sizin bahsettiginiz meslegi yapiyorum..

Yani oto tamircisiyim,servisi sahibi usta olursa amennä iyi yapar hatta saglam hepside degil tabi?

Sonuc iki kalfa ordada cali$iyor bu gün git yarin gel sanki cimen biciyorlar?????

25 senedirde yurt di$indayim halen tamirciyim iveco servisinde neticede bende bir i$ciyim neler döndügünü servislerde, ben anliyorum sizi..

Servislere rakip olacak iyi ustalarimiz var ama nadir...

Ucuz i$cilik ucuz tamirci"de var,bunu unutmamak gerek ...???

Nasilmi,Bakin $öyle bir zamanlar 70li yillarda ben motor rektefiyesini Misal1500 liraya yaparken ba$ka yerdeki veya kazalardaki tamirci ustalari 500liraya motor rektefiyesi yapiyorlardi..Üstelik servisler o zamanlar bu kadar cok degillerdi,

$imdi acaba bu insanlarin bu kadar ucuza yapmasinin sebebi nedir ustaligi bir yerde önemli! ama mü$teri arabasinin bir $ekilde idare $eklinde yürümesini ister,
    I$te bu kalite ustaligi ortaya koyar.$imdi yokmu var ayni düzen devam hic degi$memi$??

Misal bir motoru tamamen indirip dagitiyorsunuz bir teneke civata cikiyor,ve motoru rektefiye yapicaz.

$imdi cikardigimiz bütün parcalari aynen taksam geriye hic kontrol etmeden,yani karburatör distiribütör yag pompasi,di$liler zencir veya kayi$ bobinin vs vs size mantikli gelirmi arabanizi tam bir revizyonla sifirliyorsunuz ve bu saydiklarim elebile alinmiyor aynen takiliyor???

Tabi 500liraya usta bulur mü$teri? yanli$ anla$ilmasin lütfen Türkiyede böyle ustalarimizda var onun icindirki bu gün halä üstüne basa basa söylüyorum her yerde fiyat carpikligi burdan kaynaklaniyor..

Öyle ustalarimiz"da varki agziyla ku$ tutar ama bu ustayi nedense en son buluruz yani kazik yiyince lütfen yanli$ anlasilmasin..

Genelde köy agalarimizin cocuklari $ehirlerde 3+5 sene calisir hemen ögrenir bir $eyler memlekete dükkän acilir maksat MEKÄN olsun bütün kalite bu i$te...Netice lütfen ba$ka yerlere degerlendirilmesin sadece kalite icin süylüyorum???

Dedikya öbür usta agziyla ku$ tutsa nafile...

Madolyonun ama birde öbür tarafi var dostlar nedir bu ??

$u anki arabalar tamamen elektronic aletlerle donatilmi$ sade bu yüzden yine servise gitmek zorundasiniz,cünkü firmalar yalnizca servislerine verir programini onun icin ha bizda bi $ekilde kitabina uydururlar ayri ama herkez degil????Dua edin bu iyi ustalar elektronik bilsin yada siz normal arabaya binin??

Konuyu acan arkada$ima cok cok te$ekkür ederim ve buna benzer daha cok bitmiyecek dert ve konularimiz var in$aallah buralardayiz elimizden ne gelirse yardim ederiz bilgi saklanmakla degil payla$makla güzel...

Hepinize sagilar sunarim....

• benimde vardı çok iyi bi ustam yaşlıydı 3 sene sonra rahmetli oldu malesef zaten iyi adamdı sadece işini yapar fazla konuşmazdı iyiler fazla yaşamıyo bu dünyada malesef.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.