Şimdi Ara

Tamirciler neden üç kağıtçı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama artık bu ülke insanından bıktım. Hiç kimsede etik değer. Yaptığı işe saygı kalmamış. Kimi düdüklesem diye uğraşıp duruyorlar.


    Konunun özeti.

    İki ay önce demirdöküm neva kombim arıza vermeye başladı. Akşam çalışan kombi sabah çaışmıyor. Arada sıcak su çalışmıyor açıp kapatıyoruz düzeliyor. Arada petekler ısınmıyor sonra bir anda yanmaya başlıyor.


    Tabi insanımızın kalitesizliğini bildiğim için hiç tamirciyle uğraşmak istemiyorum. Ama mecburen oturduğum semtten bir kombi tamircisi çağırdım.


    Adam geldi kurcaladı kombiyi kart arızalı abi dedi (stantard hiç değişmez zaten) neyse ne kadar 500 iyi tamam değiştir. Kart değişti ertesi sabah bir baktım yine çalışmıyor. Ayrıca kombi su kaçırmış yerler komple su.


    Aradım tamirciyi geri geldi. iki saat kurcaladı. söktü taktı bir şeyler yaptı. abi bişeyi yok su fazla gelmiş düzelltim deyip gitti.


    Ertesi sabah yine aynı şeyler kombi şapır şapır su damlatıyor ve yine çalışmıyor.


    Aradık yine mecbur. abi motoru bozulmuş dedi (Tam hatırlamıyorum ya da ona benzer birşey) 400 tl dedi. dedim sen tamir etmeden önce su kaçırmıyordu. abi kart değişti tanımadı falan filan. yalanın bin bir türlüsü.


    Sinirlendim kartını al benim kartımı geri tak dedim. Adam ben okadar gittim geldim 200 tl ücretimi alırım dedi. Lanet ettim (tabi burda baya bir tartıştık onları atlıyorum) geldi taktı gitti aldığı paranın 300 tl sini iade etti.




    Tabi normal tamirciden yetkili servisin kucağına düştük bu seferde.


    Aradım demirdökümün yetkili servisini. Geldi baktı hemen kart arızalı dedi.


    Dedim sizden önce bir tamirci çağırdım o değiştirdi kartı ama yine arıza verdi.


    Tabi öyle deyince kıvırmaya başladılar. Onun kartıda arızıladır falan filan.


    Sonra su pompası ve 3 parça sensör değiştirdi.


    Toplam 850 tl ödeme yaptım. (daha sonra parçaları internetten araştırdım. en pahalısı 60 lira)



    Kerizlenmenin huzursuluğuyla yattım uyudum.


    Ama o da ne kombi yine çalışmıyor. Artık dellendim. Bir dünya para verdim ve kombi hala çalışmıyor.


    Aradım geri demirdökümü durumu anlattım yeni tamirci gönderdiler.


    Gelen adam baktı değişecek parça kalmadı herhalde. Bir tane (buji dedi) parçayı zımparaladı ve geri yerine taktı. Inanırmısınız çalıştı.


    Hemde tek bir zımparalama ile.


    Yani en başından beri yapılması gereken şey bir parçanın zımparalanması imiş.


    Ama gel görki bizim aç gözlü tamirciler onun yerine vatandaşı kazıklamaya çalışıyor.



    En başta bu işi yapsa hakkı olan 70 tl servis ücretini alıp gidecekti.


    Ama olur mu önce karşıdaki kerizi bir soyalım öyle gidelim derdindeler.


    Burdan yazıyorum.


    Anlımın teriyle kazandığım parayı benden haksız bir şekilde alan bu adamlara hakkım haram zıkkım olsun.




  • Sadece tamirciler değil, Türk insani sahtekar.
    Ayrıca millet olarak çok fazla yozlaşmış bir haldeyiz.
    Ekonomik ve eğitimsel ve koyden kente gereginden fazla göç tabi ki cevabi ama bunu tetikleyen ve üstüne kaymak süren şey de siyaset ve iktidarın ülkeyi bu denli başı boş yönetmesi.
    bir yerlesim yerine okuldan önce cami yapmayı biraktigimizda birseyler degisir belki
  • kombinin garantisi bitince ufak tefek arızaları kendim halletmeyi düşünüyorum parçanın fiyatından çok işçilik alıyorlar üstüne dolandırıyorlar


    reklam vermek gibi olmasın ama youtube'dan fatih bank'ı takip edin hocam




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 29 Mart 2021; 15:45:24 >
  • buna sebep olan sey buyuk ıhtımal servıscıler uretıcılere teknık servıslık yapmak ıcın para vermekteler bu parayı cıkarmak ıcınde uretıcı bunlara musade edıyor 5 tl lık malzemeyı 30 tl faturalandırıyor.

    usta ya verılcek parası ıle ıyı bır alet takımı almak daha ucuz olur

  • Bunun sebebi Turkiye de para kazanmak zor ve paranin degersiz olmasinda kaynakli, kolay para tatli geliyor. Insana deger verilmiyor ve calisma kosullari rezalet. Herkes masabasi 8-5 klima altinda rahat islerde calismiyor. Adam ne kadar gecirirsem o kadar kazanirim derdinde.

    Ne yapilir dersen 2.gelen servisin verdigi fatura varsa, eski parcalar duruyorsa bilirkisi raporu alip parcalarin saglam oldugunu kanitlamak ve tuketici mahkemesine basvurmak. Hatali ariza tespiti yapilmis ve magdur edildim, nitelikli dolandiricilik yapilmis vb tarzinda guzel bir dilekce hazirlatman. Bunlarda para,emek ve zaman demek. O yuzden su hayatta 3-5 ten kacmayin herseyi belgelendirmeye calisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şekilde genelleme yapmak ve bütün tamirciler üçkağıtçıdır demek hiç olmamış açıkçası.


    Ben kendi deneyimlerime bakarak bir yorum yapmam gerekirse, evet benim de bugüne kadar muhattap olduğum bütün tamirciler, hem işten anlamaz hem de üçkağıtçı idi. Haklıymışsın...

  • 2 tamir eden hemen ustayım diye ortalıkta gezenler oldukça sonuç malesef böyle. işlerine geldiği için hemen kart bozuk diyebiliyorlar.


    bizimde kombimizin su basınç seviyesi yükseliyordu. pompa arızası,tank arızası derken iyi öptüler sonuç değişen hiçbişey olmadı. sonra kendimce günlük rütin şekilde basıncı kontrol ederek suyunu alıp düzeltiyordum. o şekilde kullanıp sonra kombiyi satmak durumda kaldım mecburiyetten.


    Biliyorum ki tamirci çağırsam yine saçma nedenlerden bahaneler bularak para alacaktılar.

  • Sadece tamirciler değil, Türk insani sahtekar.
    Ayrıca millet olarak çok fazla yozlaşmış bir haldeyiz.
    Ekonomik ve eğitimsel ve koyden kente gereginden fazla göç tabi ki cevabi ama bunu tetikleyen ve üstüne kaymak süren şey de siyaset ve iktidarın ülkeyi bu denli başı boş yönetmesi.
    bir yerlesim yerine okuldan önce cami yapmayı biraktigimizda birseyler degisir belki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamirciler üç kağıtçı kelimesi yanlış bir kelime.Bazı İnsanlar üç kağıtçı ve dürüst degil desek daha doğru olur.

    Tüm sektörlerde bu olay var.Hatta büyük firmalar bile bu sıfatı hak ediyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Habire geçiriyorlar bizdede Ferroli marka var hayatim kaydi gelen binlara aliyor giden binlira aliyor ulen kombizaten sifiri kacpara 2 hafta sonra yine bozuluyor sicaksuyu aciyoz endusukte inanilmaz kaynar yapiyor suyu sonra 5 10 dk sonra hata verip kapaniyor makina bende artik yaptirmicam cagirmicam sifir alicam yeni kombi ulen hicmi korkmuyorsunuz gunahdan ayipbe olum açık açık soyleyin deyinki cok kazanimiyoruz abi evde cocuk bakiyoz bizde tamam kardeşim deyim al buda benim sukadar sadakam olsun sana be insan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili servis kazıklıyorsa normal tamirci hiç acımaz ama hiç , 2 sene önce arkadaş arıyor kombi çalışmıyor diye Buderus bu arada gittim baktım fan gitmiş hemen nete baktım muadil 100 lira eleman foto gönder abi dedi sıkıntı olmasın modelde gönderdim varmış elinde tamam alacağız da arkadaş dedi yetkili çağıralım ne olur ne olmaz Buderus çular kendini özel insanlar sanıyor ya , peki dedim ara direkt model ve fan değişecek de aradı ve 600 lira demez mi aldım tel yahu dedim fan zaten muadil 100 lira orjinal de 200 olsun bu neyin hesabı yok öle yok böle 500 son ,arkadaşa dedim alıyon mu mrın krın 5 tane alıyon dedim bu paray her sene değiştir , hele verdik siparişi ertesi gün geldi değiştirdim 2 senedir çalışıyor farka bakın ya 100 nere 500 nere

  • mac14 M kullanıcısına yanıt

    muadil 100

    orjinal 200

    istedikleri fazladan 300-400 lira 5-10 dakikalık parça değişimi için istedikleri işçilik bedeli, üstelik emin olun o muadilen 100 denilen parçadan bile kar etmekteler normalde daha ucuzdur


    yorumuma tepki gösterenler olacaktır ama kolay para kazanmak için vatandaşı böyle yolmak gerekiyor,


    parça bedeli + 100 lira işçilik gözlerini doyurmuyor,


    ama dükkan kirası işçi maaşı sigorta vergi cart curt bahaneleri daima hazır,


    diğer yandan gün boyu boş kalmıyorlar kaç tane arızaya bakıyorlar, bu özel/yetkili farketmeksizin servisleri işletenler iyi köşe olmakta.


    evinizde kombi,klima , beyaz eşya, tv elektronik ne arızalanırsa ufak arızaları kendiniz yapabildiniz mi ne ala, aksi taktirde kazıklanmaya hazır olun, aldığınız bir elektronik alet 6-7 yıl arıza vermeden çalışıp bu sürenin sonunda arızalanıyorsa imkan varsa yaptırmayıp taksitle yenisini almak daha mantıklı.

  • cihaz garanti süresi içinde arıza verdiyse arızalı parçaya müdahale imkanı varsa servis onu yenisiyle değiştirmek yerine açıp onarıp cihaza yeniden takmakta, ancak garanti süresi geçmişse onarımla asla uğraşıp olayı 100-150 liraya kapatmazlar direk parça değişecek ver 500-600


    bu ülkede servis anlayışı rezalet

  • Benim kombi tamiri konusunda 1 - 2 önerim olacak:

    1. Kombi arıza yaptığında yetkili servisini çağırmak biraz pahalı dahi olsa en doğru bir çözüm. Yetkisiz tamirciler kombiye zarar veriyorlar ve genelde arızayı gideremiyorlar. Burada kendini ispatlamış ustalığı bilinen özel kombi tamircilerini hariç tutuyorum.
    2. Muadil parça kullandırmayın. Muadil parça hem verim vermiyor, hem de kısa sürede bozuluyor. Yerine sonradan orijinal parça almak gerekiyor, yani çift masraf yapmak gerekiyor.
    3. Yetkili servisi bulunduğunuz bölgedeki servisin kendi telefonundan değil, kombinin üretici firmasının merkez servisinden telefonla talep ediniz. Bu şekilde kombiniz istediğiniz şekilde tamir edilmezse veya fahiş fiyat istenirse veya kullanılmış parça takılmaya kalkışılırsa merkeze şikayet etme imkanınız doğar, durumu düzeltirsiniz.
    4. Üçüncü maddede belirttiğim kötü tamir, fahiş fiyat, kullanılmış parça takılması eylemleri merkez servis tarafından da desteklenen veya işbirliği içinde olunan bir kombi markasına sahipseniz, bir daha ne kadar ucuz, okazyon olursa olsun o marka kombiyi satın almayınız.

    1993 yılından beri İstanbul'daki evimde doğalgazlı kombi kullanıyorum. Vaillant kombi ile başladık, Saunier Duvall, DD Nitron, DD Nitromix çeşitli kombiler kullandım. Arıza durumunda hep firmaların yetkili servislerini çağırdım, hep orijinal parça taktırdım. Konforum hiç eksilmedi, hiç pişman olmadım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.