Şimdi Ara

Tamamlayıcı Trafik Sigortası - Sigorta Limiti Artırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir ay önce sol şeritten sağa dönen birisi ile bir kazaya karıştım. Her ne kadar %100 haklı da çıksam içime bir korku düştü: ya suçlu ben olsam ve çarptığımaraba da yüksek bir hasar bıraksaydım nasıl ödenirdi diye.

Bu esnada sigortanın 36000tl'lik bir hasarı karşıladığını öğrendim. Çok düşük bir meblağ. Piyasa da bu fiyatı katlayacak çok araba var. Ben de sigortanın limitini artırarak kafamı rahatlatmak istedim. Fakat sigortacıyla konuştuğumuzda böyle bir seçeneklerinin olmadığını söylediler.

Bu durumda zorunlu sigortayı yaptırdığımız firma haricinde tamamlayıcı sigorta yaptırılabilir mi? 500000 tl civarında tek araç kazasını karşılayacak bir sigortayı, en uygun nasıl yaptırabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuanda var olan zorunlu trafik sigortanıza müdahale edilmiyor diye biliyorum fakat kaskoyla birlikte bu limiti arttırabilirsiniz. Bir sonra ki zorunlu trafik sigortanızı yaptırırken teminat limitinizi misal ak sigorta da 100TL gibi bir farkla 150.000TL teminatlı yaptırmıştım veya yakın bir arkadaşım 180TL farkla 250.000TL teminatlı yaptırdı gibi gibi sizde limitleri arttırabilirsiniz.
  • Kasko yaptırıp ihtiyari mali mesuliyet limitinizi 500.000 tl'ye çekebilirsiniz. Sınırsız yapan firmalar da var.
  • anadolu sigortanın internet sitesinden trafik sigortası yaptırırsanız sınırsız da dahil olmak üzere 3 seçenek var.

hemen hemen hiç bir sigortacı bilmiyor hatta iddialaşanlar bile oluyor öyle bir şey olamaz diye ama var.
  • Bu konu çok önemli genelde mali mesuliyet i yüksek tutarım. Kaskoda şu an sınırsız teminat şeklinde yaptırmıştım. Az prim farkıyla yükseltebiliyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafik poliçesine de eklenebilir. İmm, ferdi kaza, hukuksal koruma da eklenir. Ayrı poliçe olursa BSMV yansıtılır.

• Cevaplarınız İçin Teşekkürler

@vortex35 @Zeamot

2011 model Chevrolet Cruze(40.000TL) için ne kadar bir fiyat teklif ederler? 500.000 TL İMM dahil olarak?

@19can84

Şu anda Ethica Sigorta'dayız. Sigorta şirketi değiştirmek bu aşamada çok zor gözüküyor. Olabilirse buradan halletmeye çalışacağız.

@_mp_

Kaza yapıncaya kadar pek ilgimi çekmiyordu sigorta işleri. Kaza yapınca şimdiye kadar epey cesur olduğumuz kanaatine vardım. Bu yüzden bu konulara ilgim arttı.

@Ben Kemal Geliyorum

Yanlışlıkla eski sigorta şirketimizle iletişime geçtik. Orada bu imkanın olmadığını söylediler. Şimdiki sigorta şirketinin sitesinde buna benzer bir açıklama mevcut değil. Yine de bir arayıp şansımızı deneyeceğiz. Bu ek sigortayı makul fiyatlar içinde başka bir sigorta firmasından yaptırma imkanımız var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daima İleri -- 30 Kasım 2019; 0:9:0 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 500 bin teminata yukarıda verilen rakamlardan fazlası çıkar. Kaskoya ekleme yapılırken de kasko primi geldiği için imm priminden indiriyor olabilirler. Bağımsız imm yapılırsa ortalama bir trafik poliçesi kadar tutacağını düşünüyorum.

Trafik sigortası ile birlikte yapılmayacaksa şirketler imm ürünü sunmayabilirler. Diğer konu trafik sigortasının şirketlere zarar ettirmesi. Bu zarar, limiti aştığı için imm tarafında hasar ödemesine sebep olmuşsa pek de bilinmeyen bu ürünü dillendirmemeye de sevk edebilir. Kaskonuz yoksa imm önemli. Arabanızın yaşından dolayı dar kasko içine eklenmesini de sorabilirsiniz.

• Yıllardır kasko yaptırırırm. 12 senedir. İlk zamanlar sigortacı kasko ful yaptım der verirdi.
    Kasko mutlaka yapılmalı çünkü araçlar çok pahallı ve zorunlu trafiğin primi yetersiz.
    Mutlaka kendi sigortacınız şahıs olarak olsun ondan teklif isteyip sigorta yenilemesine en az 10 gün kala teminat miktarını öğrenin. Sözde ful kasko diyor ama komk teminat bedelli teklifler verirler orada teminatı 200 bin gibi rakamlar isteyerek teklifi aldıktan sonra mutlaka koalay ve sigortam gibi sigorta sitelerinden teklif istemeli.özellikle Koalay.com kaskoda servisi durumunu seçebilmeniz ve teminatları artırmanızı ve oluşacak ödeme primlerini anında verir. Oradan aldığınız kafanıza yatan teklifi daha sonra sigortacınıza bana falanca firma şu teminatla teklif verdi bu ürünü almayı düşünüyorum dediğinizde. sigortacınız bende bakayim derse ve daha uygun fiyatla aynı poliçeyi keserse şaşırmayın. Her sene aynı sigortacım arar hocam 840 tl kasko bedeli der şu sigorta tamam derim araştırır daha iyisini bulur söyler ve poliçeyi sigortacıma kestirirdim. AMa bu sene aynı sigorta şirketinden sampo japondan sigortacım 990 dedi beni 840 a sigortam.net üzeirnden çok daha uygun satın aldım.

• Kasko varsa o limit artmış oluyor mu?
    Yani 36 bini sigorta gerisini kasko karşılıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Kasko varsa o limit artmış oluyor mu?
    Yani 36 bini sigorta gerisini kasko karşılıyor mu?
    Kasko içindeki İmm teminat limiti önemlidir. Lüks bir arabanın parça fiyatını alarak imm bedelinin gerçekçi olup olmadığını anlayabilirsiniz.

İmm verilmezse trafik sigortasının yetersiz kaldığı noktada karşı aracın hasarını ödemez. Sadece kendi aracınızın hasarını öder.

• ARABA İÇİN EN UYGUN TRAFİK SİGORTASI ALABİLİRİM
  • Ray sigorta yaptırdım geçenlerde. 35bin + 150bin sigorta +150bin kasko. Umarim Bentley e falan çarpmam

• Teminatı yüksek tutmak lazım. Günümüzde artık ucuz araba kalmadı ve çıkan tamir maliyetleri de aksine çok yüksek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • darthskywalker kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece Bentley değil, premium markaların birçok modeli limitinizin üzerinde, dikkatli olmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeamot -- 30 Kasım 2019; 13:11:33 >
  • Ben Kemal Geliyorum kullanıcısına yanıt
    Tek başına imm olmazsa kasko yoluna gideceğiz.Tavsiye edeceğiniz uygun(bütçe ve firma olarak) bir kasko şirketi var mı? Hangi kasko şirketini internetten aratsam, bir dünya olumsuz yorum çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daima İleri -- 1 Aralık 2019; 13:40:4 >
  • İstediğiniz teminat ile limiti seçtikten sonra, muafiyetleri anlayabildiğiniz sürece büyük bir fark olmaz. Sigorta şirketlerinden köklü olanlara veya kamu sermayeli şirketlere bakılabilir. Yeni şirketler ile yabancı sermayeli şirketler her zaman bir soru işareti.

Piyasada uygun fiyatlı olduğu için genişletilmiş kaskonun muafiyetli olduğu poliçeler çok satılır ve acente full kasko yaptım der. Orijinal parça muafiyeti vardır. Anahtarın aşırılması kapsam dışıdır. Hırsızlık muafiyeti verilir ve çeşitli yerlerden kısılmıştır. Konuya hakim olmazsanız siz de şikâyetçi olabilirsiniz.

Bazı motor ve mekanik arızaları kapsayan tam kaskoyu piyasada yapan şirket yok gibidir. Yaşlı araçlara dar kasko yapılabilir ve piyasada pert kasko adıyla satılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: albayhulusiak

ARABA İÇİN EN UYGUN TRAFİK SİGORTASI ALABİLİRİM
    !! Dolandırıcıdır !! 35 liralık üç trendyol hesabımı çalmıştır sakın ha buna güvenip iletişim kurmayın, bloklayın.
    İspat isteyen kişiler mail adreslerini özel mesajdan yazsınlar ss'leri atayım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam o farkı kasko üzerinden yaptırılıyor, full kasko kapsamında limit yüksek oluyor. Salı günü yaptırdım, yanlış hatırlamıyorsam 2.500.000 limit var. Önceden 1.000.000 miş bu sene artış olmuş sanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.