Şimdi Ara

Tam uyurken sesler duymak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Gece tam uyurken böyle birden ilginç sesler duyuyorum veya yatak sallaniyor gibi bir his oluyor aniden uyaniyorum bu 4-5 defa tekrarliyor ondan sonra ancak uyuyabiliyorum bu aralar çok sık tekrarlamaya başladi ne olabilir doktora falan gitmem gerekir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Uyurken Sesler Duymak: Genel Bir Bakış

Uyurken sesler duymak, yaygın bir deneyimdir ve uyku ile uyanıklık arası halde meydana gelebilir. Bazı kişiler bunu uykuya dalarken veya tam uyandıktan sonra da yaşayabilir. Bu sesler genellikle halüsinasyon değildir ve çevrenizdeki gerçek seslerden kaynaklanır.

Uyurken Duyulan Seslerin Nedenleri

• Beyin aktivitesi: Uyku sırasında beyniniz hala aktiftir ve çevrenizdeki sesleri işleyebilir. Bu sesler, rüyaların bir parçası olarak algılanabilir veya uykuya dalarken veya uyanırken duyulabilir.
    • Dış sesler: Uyurken evde veya dışarıda meydana gelen gerçek sesler, uykuya dalarken duyulabilir. Bu sesler, trafik, ayak sesleri veya elektronik cihazların sesleri olabilir.
    • Tinnitus: Kulaklarınızda çınlama veya uğultu gibi sürekli seslere neden olan bir durumdur. Bu sesler özellikle gece uyumaya çalıştığınızda fark edilebilir.
    • Hipnagogik halüsinasyonlar: Uykuya dalarken görülen veya duyulan halüsinasyonlardır. Bunlar genellikle kısa sürelidir ve canlı veya ürkütücü olabilir.

Seslerin Kaynağını Belirleme

Uyurken duyduğunuz seslerin kaynağını belirlemek önemlidir. Gerçek seslerse, kaynağı bulun ve mümkünse ortadan kaldırın veya azaltın. Sesler sürekli veya rahatsız ediciyse, bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Seslerin Neden Olduğu Etkiler

Uyurken sesler duymak, uyku kalitenizi bozabilir ve yorgunluk, konsantrasyon güçlüğü ve huzursuzluk gibi semptomlara neden olabilir. Özellikle evde gaipten gelen sesler duymak rahatsız edici ve kaygı verici olabilir.

Sonuç

Uyurken sesler duymak, uyku ile uyanıklık arası halde veya dış kaynaklardan kaynaklanan yaygın bir deneyimdir. Gerçek sesleri belirlemek ve bunları ortadan kaldırmak önemlidir. Sesler rahatsız ediciyse veya uyku kalitenizi etkiliyorsa, bir sağlık uzmanına danışmakta fayda vardır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Geçmiş olsun beş hececiler musallat olmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: deadmau5.

Geçmiş olsun beş hececiler musallat olmuş

Tutmaz

Orijinalden alıntı: deadmau5.

Geçmiş olsun beş hececiler musallat olmuş

7 meşalecilerde olabilir :D

Orijinalden alıntı: qlaw

Gece tam uyurken böyle birden ilginç sesler duyuyorum veya yatak sallaniyor gibi bir his oluyor aniden uyaniyorum bu 4-5 defa tekrarliyor ondan sonra ancak uyuyabiliyorum bu aralar çok sık tekrarlamaya başladi ne olabilir doktora falan gitmem gerekir mi ?

Geçmiş olsun arkadaşım dicem ama hasta değilsin sadece beynini çok meşgul etmişsin dolu kafanın içi biraz rahatla sıkıntı yapma herşeyi

Gece tam uyurken böyle birden ilginç sesler duyuyorum veya yatak sallaniyor gibi bir his oluyor aniden uyaniyorum bu 4-5 defa tekrarliyor ondan sonra ancak uyuyabiliyorum bu aralar çok sık tekrarlamaya başladi ne olabilir doktora falan gitmem gerekir mi ?

Hocam aynı şey bana da oluyor . Tam uykuya dalacakken resmen biri yatağı tutup sallıyor hatta ilk olduğunda deprem oluyor sanmıştım . Açıyorum gözlerimi yok bir şey . Psikolojik mi yoksa farklı bir olay mı bilemiyorum ama bazen tırsıyorum.

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alexturner

quote:

Hocam aynı şey bana da oluyor . Tam uykuya dalacakken resmen biri yatağı tutup sallıyor hatta ilk olduğunda deprem oluyor sanmıştım . Açıyorum gözlerimi yok bir şey . Psikolojik mi yoksa farklı bir olay mı bilemiyorum ama bazen tırsıyorum.

Aynen bide sesler geliyor bende yani normalde korkmam gerekir ama korkmuyorum bilemedim bi haci hocaya mi gitsek

• _____________________________
    “Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu?Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı ve inanç beslediğin otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Apartmanından dışarı çık. Karşı cinsten biriyle tanış. Lüzumsuz alışverişi ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl. Bir kavga başlat. Yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın." -Artık uyarıldın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.