|
Bildirim
|
Öncelikle kbb doktoruna muayene olup odyoloji bölümünde odyo testi yaptırmanız gerekmektedir. Odyo testinden sonra yüksek ihtimalle 4k Hz'de işitme kaybı olduğu ortaya çıkacaktır. Muhtemelen yüksek şiddette gürültüye veya uzun süreli gürültüye maruz kalmışsınız. İç kulaktaki corti organı daha doğrusu sinirler boş kalmayı sevmezler. Siz muhtemelen tiz bir ses duyuyorsunuz. Bu da 4-6kHz'e takabül ediyor. Sinirler çalışmadığı için daha doğrusu işitme uyaranı olmadığı için sessiz ortamlarda daha çok dikkatinizi çekecek çınlama yani tinnutus oluşmaktadır. Net bir tedavisi olmamakla birlikte psikolojiktir. Bu sesi arka plana atıp dikkatinizin dışına atmalısınız. Bunun için iki farklı yöntem geliştirildi. Birinci yol çınlama frekansınız kaçtaysa o bölüme başka bir ses yollamak olacaktır. Buna maske gürültüsü diyoruz. Bir diğer yol ise Norch Therapy'dir. Bunu işitme cihazları firmalarından bir tanesi cihaz geliştirdi. Bu cihaz ile kulağınız ilk yöntemdeki gibi iptal olmuyor, diğer sesleri de duyabiliyorsunuz. Çünkü sadece kayıp olan kısıma okyanus sesi dinletilip çınlama olan sesi farklı frekanslara kaydırıp terapinin sonunda bundan kurtulmanızı sağlamak olacaktır. Günde en az 4 saat işitme cihazı ile bu terapiyi uygulamanız gerekmektedir. Yorgunluğunuzun bir sebebi de sinirlerin sürekli çalışması ve psikolojik yıpranmadır. Stresten uzak durun. Geçmiş olsun ihmal etmeyin.
|
Ben kendimi bildim bileli bu çınlama ile yaşıyorum. Hiçbir zaman kesilmedi. Sadece gürültülü ortamlarda duyamıyorum. Odaklanırsam gürültü olsa bile duyuyorum. Gece yatarken duyduğum iki ses var. Soluk alış-verişim ve kulağımdaki çınlama. Alıştım böyle yaşamaya. Seviye hep aynı kaldı. Frekans ne arttı ne de azaldı. Çok tiz bir ses. Kalıcı bir çözümü de yok. Mezara da böyle girecem sanırım.
|
Benim de başıma geliyor ama çok sık değil. İlk başta çevrenin ses seviyesi iyice düşüyor ve anlıyorum sinyal geliyor
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 6 Ekim 2017; 16:47:23 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACB5B9068 -- 7 Ekim 2017; 2:48:50 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearlestorm -- 7 Ekim 2017; 2:57:6 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACB5B9068 -- 8 Ekim 2017; 20:32:55 > |
|
|
|