Şimdi Ara

Kulak çınlaması, Sürekli sinyal sesi duymak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
37.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 7 senedir sürekli sinyal sesi duyuyorum. gece-gündüz farketmiyor. bazen bu dikkat dağıtıcı olabiliyor.

    Bunca zaman neden erteledim bende bilmiyorum ama alıştım sanırım. ilk bu sesi duymaya başladığımda 12 yaşlarındaydım ve korkudan geceleri uyuyamıyordum. Evdekilere sesler duyduğumu söyleyince ciddiye almadılar tabi. bende o zamandır boşverdim, alıştım artık sesle yaşamayı :D Şuan yaş 19.

    Ses dışında zaten kendimi bildim bileli yorgun, halsizim ve ani hareketlerde başım dönüyor, gözüm kararıyor. vitamin eksikliğindendir diyorum ama bununla bir bağlantısı olabilir mi bilmiyorum.


    Sizce ciddi birşey olabilir mi? Bunun için bölümden randevu almam gerekiyor? Şu aralar pek hastaneye gidecek vaktimde yok ama size sormak istedim. belki benzer durumu yaşayan vardır.



  • Öncelikle kbb doktoruna muayene olup odyoloji bölümünde odyo testi yaptırmanız gerekmektedir. Odyo testinden sonra yüksek ihtimalle 4k Hz'de işitme kaybı olduğu ortaya çıkacaktır. Muhtemelen yüksek şiddette gürültüye veya uzun süreli gürültüye maruz kalmışsınız. İç kulaktaki corti organı daha doğrusu sinirler boş kalmayı sevmezler. Siz muhtemelen tiz bir ses duyuyorsunuz. Bu da 4-6kHz'e takabül ediyor. Sinirler çalışmadığı için daha doğrusu işitme uyaranı olmadığı için sessiz ortamlarda daha çok dikkatinizi çekecek çınlama yani tinnutus oluşmaktadır. Net bir tedavisi olmamakla birlikte psikolojiktir. Bu sesi arka plana atıp dikkatinizin dışına atmalısınız. Bunun için iki farklı yöntem geliştirildi. Birinci yol çınlama frekansınız kaçtaysa o bölüme başka bir ses yollamak olacaktır. Buna maske gürültüsü diyoruz. Bir diğer yol ise Norch Therapy'dir. Bunu işitme cihazları firmalarından bir tanesi cihaz geliştirdi. Bu cihaz ile kulağınız ilk yöntemdeki gibi iptal olmuyor, diğer sesleri de duyabiliyorsunuz. Çünkü sadece kayıp olan kısıma okyanus sesi dinletilip çınlama olan sesi farklı frekanslara kaydırıp terapinin sonunda bundan kurtulmanızı sağlamak olacaktır. Günde en az 4 saat işitme cihazı ile bu terapiyi uygulamanız gerekmektedir. Yorgunluğunuzun bir sebebi de sinirlerin sürekli çalışması ve psikolojik yıpranmadır. Stresten uzak durun. Geçmiş olsun ihmal etmeyin.
    Ben kendimi bildim bileli bu çınlama ile yaşıyorum. Hiçbir zaman kesilmedi. Sadece gürültülü ortamlarda duyamıyorum. Odaklanırsam gürültü olsa bile duyuyorum. Gece yatarken duyduğum iki ses var. Soluk alış-verişim ve kulağımdaki çınlama. Alıştım böyle yaşamaya. Seviye hep aynı kaldı. Frekans ne arttı ne de azaldı. Çok tiz bir ses. Kalıcı bir çözümü de yok. Mezara da böyle girecem sanırım.
  • Yaklaşık iki senedir bende de aynısı var şu sıralar sürekli kulaklıkla müzik dinlediğim için arttı, bir kaç ay önce kulak burun boğaza gittim başka bir rahatsızlık için, oradayken aklıma geldi kulağımın sürekli çınladığını söyledim işitme testine yolladı girdim normal çıktı sonuçlar için doktora geri gitmedim fakat büyük ihtimal böyle şeyler olabiliyor yüksek sesli yerde durma falan diyecekti o yüzden önemsemedim, internette bunla ilgili araştırma yapınca nedeninin bilinmediğini tedavisinin olmadığını falan yazmışlar ne kadar doğru bilmiyorum, bence nedeni aşırı ses yani en azından bende bu yüzden başladı diye tahmin ediyorum ama yinede tekrar doktora gidicem bazen sinir bozucu oluyor sende doktora gideceksen kbb bakıyor kulakla ilgili problemlere.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vertigo araştır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır bende de var kulak çınlaması.
    Gün içinde pek duyulmuyor ama sessiz bir ortamda mesela gece yatarken duyabiliyorum.
    Tedavisi yokmuş bende gitmedim doktora.
    Bazen şöyle ilginç bir durumla karşılaşıyorum.Mesela yanımda gürültü yapan,çok ses çıkaran bir şey varsa benim kulağımdan tırmalayıcı bir motor sesi geliyor.
    Mesela matkap sesi,ya da dışarıdan geçen kamyonun sesi gibi seslerde oluyor bu durum.

    Ayrıca bende diş sıkması durumu var.Bekli bu da sebep olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 6 Ekim 2017; 16:47:23 >
  • benimde spor yaparken kulağım tıkanmaya başladı yine. bir süredir yoktu yine yeniden başladı. sanırım banyo yaparken kulağıma su kaçırıyorum.
  • tinnutis miydi neydi öyle bir adı vardı
  • Bende de 8 yıldır var yav. Kitap okurken sürekli, uyurken senede bir fark ediyorum. Doktora gittim ama hiçbir şey çıkmadı. Sessizliği hiç tadamadım.
  • Meğer ne kadar kişi yaşıyormuş bu durumu. Bir tedavisi yok anlaşılan.

    Şu saatler özellikle ortamda ses olmadığı için belli oluyor. Gündüz evde ses var diye kitap okurken kulak tıkacı takayım dedim. Ama sessiz olma şansımız yok. Dışarının sesi bitse iç ses devam ediyor
  • 7 sene sonra konu açmak yerine neden doktora gitmedin?
  • Muhtemelen yüksek B12 vitamin eksikliğin var. Ayrıca bilgisayar, tv, telefon ile de çok haşır neşir isen radyasyondan dolayı olabiliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: #Ramazan

    Muhtemelen yüksek B12 vitamin eksikliğin var. Ayrıca bilgisayar, tv, telefon ile de çok haşır neşir isen radyasyondan dolayı olabiliyor.

    kan testi yaptırmıştım. vitamin eksikliğim var ama doktor düşük olduğunu, bu kadar büyük etkisi olmayacağını söylemişti. b12,d3 için ilaç vermişti. pek kullanmadım. ayrıca hayatım bilgisayar ve telefon ile geçiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACB5B9068 -- 7 Ekim 2017; 2:48:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fearlestorm

    7 sene sonra konu açmak yerine neden doktora gitmedin?

    Bu soru gelmesin diye bilerek konunun başında "Bunca zaman neden erteledim bende bilmiyorum ama alıştım sanırım" diye belirtmiştim
  • Bende de ara ara oluyordu ama benimki müzik dinlemekten oluyordu. Eğer çok müzik dinliyorsan kısık sesle dinlemeye çalış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ederim ozaman böyle saçma bir bahane ile doktora gitmemek büyük bir başarı. Hayatında da başarılar dilerim umarım bir yerde düşüp bayılmazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearlestorm -- 7 Ekim 2017; 2:57:6 >
  • 1,5 senedir bende de var maalesef çaresi yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZeroSystem

    https://www.tinnitustalk.com/

    İlginç bir durum ya. Baya kişi yaşıyormuş bunu. Tedaviside yok diyorlar. Doğrusu ben artık alıştım, çok bi problem olmuyor. Sadece insan arada sessizliği özlüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACB5B9068 -- 8 Ekim 2017; 20:32:55 >
  • bende vardı kulakta pislik dolmuş . gliserin bi hafta kullanıp yıkattım . siyah pislik çıkmıştı şuan problem yok .
  • Benim de başıma geliyor ama çok sık değil. İlk başta çevrenin ses seviyesi iyice düşüyor ve anlıyorum sinyal geliyor
  • tinnitus , tedavisi sadece ölüm...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.