Şimdi Ara

Tam şarkı söylemek/dinlemek istediğinizde ezan okunuyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben kendimi bildim bileli tam hevesle şarkı söylemek/dinlemek istediğimde ezan okunmaya başlıyor ve ben de saygıdan ibaret söylemiyorum/dinlemiyorum ve sonradan unutuyorum. Size de böyle oluyor mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ezan Okunurken Şarkı Dinlerken Yapılacaklar

Müslüman toplumlarda, ezan okunurken şarkı dinlemek uygun karşılanmaz. Ezan, Müslümanların ibadete çağrılması için okunan kutsal bir çağrıdır ve bu esnada saygı gösterilmesi beklenir.

Ezan okunurken şarkı dinlemek, hem dinsel açıdan hem de toplumsal normlar açısından saygısızlık olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle, ezan okunurken şarkı dinlemekten kaçınmanız ve çevrenizdeki kişilerin ibadetlerine saygı göstermeniz tavsiye edilir.

Eğer ezan okunurken şarkı dinlemek istiyorsanız, şunları yapmanız önerilir:

• Şarkıyı durdurun ve ezanın bitmesini bekleyin.
    • Ezan bittikten sonra şarkınızı tekrar başlatın.
    • Kulaklık kullanarak şarkı dinleyin ve ses seviyesini çevrenizdekileri rahatsız etmeyecek kadar ayarlayın.

Ezan okunurken şarkı dinlemek istemeniz durumunda, dinsel ve sosyal hassasiyetleri göz önünde bulundurmanız ve saygılı davranmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynen banda oluo ole..

hatta cogu zaman radyoda en sevdıgım sarkı calmaya baslarken ezan okunuo..saolsun hoca efendıde ezanı bıtırmeye nıyetlı dııl uzatıo da uzatıo..oo tabı bızım sarkı kacıo
  • Aynen kardeşim ya çok haklısın her zaman müzik dinlerim ama böyle çok sevdiğim bir müzik olur o zaman sesini açasım gelir tam açacam ezan sesi
  • okunsa bile takmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buff R+

okunsa bile takmıyorum

Kralsın
  • quote:

okunsa bile takmıyorum

Sen takmasanda o hep okunucak,seni çağırıcak.Nereye kadar takmıyacağın sana kalmış.
  • Ben ise ne zaman klozete otursam ezan başlıyor...Yüce Rabbim affetsin ne yapayım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: <flame>

aynen banda oluo ole..

hatta cogu zaman radyoda en sevdıgım sarkı calmaya baslarken ezan okunuo..saolsun hoca efendıde ezanı bıtırmeye nıyetlı dııl uzatıo da uzatıo..oo tabı bızım sarkı kacıo

MSN de degilsin.
  • bende kufur edınce tam kufur ettıgım 1 2 sn sonra ezan okunuyor kendımı kotu hıssedıyorum
  • Âmin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cedriccan

quote:

aynen banda oluo ole..

MSN de degilsin.

bılıorumm ama ben bole yazıorumm napımm ugrasamıorumm

bu aksam herkes benle ugrasıo ya

• Ezan namaz vaktinin geldiğini haberdar etmek için okunuyor.Zaten ezanı duyduğuna göre okunduğu sırada şarkına devam edebilirsin ama saygın vardır devam etmezsin o ayrı.
  • Ezan okunduğu zaman dinlerim sorun olmaz , zaten ezan namaza davet etmek için okunuyor müziği kısın diye değil .
  • ya tam uykum geliyor yatiyorum ezan okunuyo hocada uzatiyoda uzatiyo uykum kaciyor birde ezan okunurken sarki soyleyesim geliyo bittikten sonra soyleyince ayni zevki vermiyo :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cedriccan

quote:

aynen banda oluo ole..

MSN de degilsin.

bılıorumm ama ben bole yazıorumm napımm ugrasamıorumm

bu aksam herkes benle ugrasıo ya

Sadece burdaki binlerce üyeden birisin, kimsenin senle uğraşmak gibi ekstra bir çabası yok. Sadece yazım şeklinle oldukça dikkat çekiyorsun. Ve yazını okuyan binlerce kişiden birinin buna laf etmesi hiç de olağanüstü bir olay gibi durmuyor

• Var mı başka benle aynı kaderi paylaşanlar?
  • Ben tam masturbasyon yaparken tam işin en güzel anında okunuyor topla donları uzaklaş odadan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

quote:

okunsa bile takmıyorum

Sen takmasanda o hep okunucak,seni çağırıcak.Nereye kadar takmıyacağın sana kalmış.

evet. onu eleştirmeyi kesin çünkü ona kalmış. nedir bu arkadaş bu ülkenin hepsi müslüman mı müslüman olsa bile sofu mu uyanın. sizde onlardan biri olabilirdiniz. hayatınızı siz seçmediniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hissetme

ya tam uykum geliyor yatiyorum ezan okunuyo hocada uzatiyoda uzatiyo uykum kaciyor birde ezan okunurken sarki soyleyesim geliyo bittikten sonra soyleyince ayni zevki vermiyo :D

uyumakla ne ilgisi var ezanın? (hayır bunu yeni duydum da ondan soruyorum yanlış anlamayın)
  • Aynen . Ne zaman müzik dinleme hevesim gelir , Kolonlara Mp3ümü takarım veya Laptopta Winampı açarım , Play düğmesine basarım , 12 saniye müzik çalar ve sözler başlamaya yakın Ezan okunmaya başlar .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.