Şimdi Ara

Tam otomatik klima sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ya ben kullanmayı beceremedim ya da frekanslarımız uymuyor.

Sözde aracımdaki çift bölgeli tam otomatik klima tam anlamıyla "AUTO" modunda iken (büyük AUTO tuşu var AC tuşu değil) bizim ayarladığımız dereceye göre klimanın soğutma oranını ya da ısıtmayı ayarlayabiliyormuş.Fan üfleme hızını,nereden üfleyeceğini,dışarıdan hava alıp almayacağını falan hep kendisi ayarlıyormuş.

Şimdi her iki taraf ta 22.5 dereceye ayarlı iken hava 25 dereceyken AUTO moduna alınca araç üfleme hızını %70 civarına alıp sürekli aynı hızda içeriye soğuk hava üflüyor.Bazen %50 civarına düşebiliyor üfleme hızı ama bana ses yaptığı için çok konforsuz geliyor.Ayrıca içerisini de 22.5 dereceden daha soğuk yapıyor..

İşin kötüsü gece yolculuklarında bazen dış hava göstergesi 9.5 dereceyi göstermişti.Bu durumda bile klimayı kapatıp dışarıdaki hazır soğuk havayı almıyor.Daha da kötüsü gece arabaya ilk binildiğinde hava 13 derece iken ısıtmaya bile geçmiyor.

Kullanma kılavuzunu okudum havanın dışarıdan mı alındığını ya da içeriden mi devir daim yaptığını hala çözemedim. Auto devir daim gibi bir tuş mevcut.AUTO modu açıkken bu da açık oluyor zaten.

Şimdi ben ne anladım otomatik klimadan.Hadi araca ilk binildiğinde yüksek fan hızı tamam.Ama içerisini soğuttuktan sonra neden düşük devirde sessiz ve soğuk üflemeye devam etmez?Bu sefer fan hızını ben düşürüyorum kendisi AUTO modundan çıkıyor.

İtiraf edeyim ilk dijital klimalı arabam.Daha önce çok araç kullandım ama bu araçların klima ayarları zaten yapılı oldugundan fazla dikkat etmemiştim.

Siz memnun musunuz dijital klimanızdan ?

• senkronize olamamışsınız o ayrı sen ayrı frekanslarda çalışıyorsunuz

auto modu denen modda bir set değeri girer ve cihazın onu yakalamasını beklersiniz..

bunun haricindeki komutlarınızda sistem devre dışı kalır ve manuel fan sıcaklık gibi komutları sizden bekler durum bu.

ayrıca bende bu sorunsal kelimesine takıldım tam olarak anlamı nedir moda bir kelime mi yoksa dil kurumunda yerini aldıda bizmi geriden geliyoruz.

ne bileyim sorunu yazsak durumu ifade etmezmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

senkronize olamamışsınız o ayrı sen ayrı frekanslarda çalışıyorsunuz

auto modu denen modda bir set değeri girer ve cihazın onu yakalamasını beklersiniz..

bunun haricindeki komutlarınızda sistem devre dışı kalır ve manuel fan sıcaklık gibi komutları sizden bekler durum bu.

ayrıca bende bu sorunsal kelimesine takıldım tam olarak anlamı nedir moda bir kelime mi yoksa dil kurumunda yerini aldıda bizmi geriden geliyoruz.

ne bileyim sorunu yazsak durumu ifade etmezmi.

Sorunsal türkçe bir kelimedir ve şu durumda kullanım yeri ve anlamı olarak doğrudur.Çünkü bu tam otomatik klimaların ince ayar yapabileceklerini zannetmiyorum.Yani çözümü yüksek ihtimalle olmayan.Sorunu yazarsak tam olarak ifade etmez.Nedense bu kelimeye yabancı dilden Türkçe'ye çevrilmiş muamelesi yapılyor.

http://www.tdk.gov.tr/TR/Genel/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE&Kelime=sorunsal

Ayrıca söylediklerini biliyorum dostum.Ama galiba sen benim yazdıklarımı okumadın ya da anlamadın?Sürekli %50-70 fan hızıyla üflüyor diyorum? Dışarısı 9ç5derece 2200 metrede klimayı açıyor diyorum? Dışarısı 13.0 derece soğuk arabayı ısıtmıyor diyorum?

Sanırım şu an sizinle de aynı frekansta değiliz pek..

• kısaca sen istediğn sıcaklığı ayarla (ayarladığın değer ortam sıcaklığıfır havanın ızgaradan çıkış sıcaklığı değil) gerisini ona bırak

dışarıda hava 9 derece ve AC ışığı yanıyorsa endişelenme zaten kompresör sık sık devreye girmez

yok fanı hızı beni memnun etmiyor dersen fan hızını elle ayarlayabilirsin garivim yine set edilen sıcaklığa ulaşmak için elinden geleni yapacaktır.

(benim araç fiatta böyle işliyor)
  • dışarıda ki sıcaklığa takılma set et bırak en fazla fan düğmesinden içeri üflemesini ayarla fazla veya az
    gerisi diğer arkadaşın yazdığı gibi.

yok böyle değil diyorsan

bu gerçekten bir sorunsal olmuştur.
  • bende klimada otomatik mod olayina isinamayanlardanim, bana kalirsa klima otomatik modda çok randımanlı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

dışarıda ki sıcaklığa takılma set et bırak en fazla fan düğmesinden içeri üflemesini ayarla fazla veya az
    gerisi diğer arkadaşın yazdığı gibi.

yok böyle değil diyorsan

bu gerçekten bir sorunsal olmuştur.

fan düğmesine müdahele edince klima zaten otomatik moddan cikiyor, en azindan benim araba da öyle...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AUTO modunda iken fan hızı dahil herhangi bir şeye müdahale edildiğinde AUTO modundan tamamen çıkıyor.Keşke dediğin gibi olsa da ben fan hızını azaltınca dereceye ulaşmak için daha soğuk üflese.

Henüz kimse görüş yazmamış tam otomatik kliması hakkında.Herkes memnun herhalde.Araç alırken de çok önem veriliyor.
  • ecay a katılıyorum.. Otomatik olmasının pek bir artısını göremedim ben de.
    Dediğiniz gibi ilk başlarda tam güç çalışıyor - ve fan sesi rahatsız ediyor . Fan hızı kısa sürede düşmediği için , belli bir süre sonra fan ı elle düşürmek zorunda kalıyorsunuz. Elle düşürünce de otomatik moddan çıkıyor. Tüm markalarda böylemidir bilmiyorum ama Vw de böyle.
  • 1999 honda accord'umdaki klimanın tam otomatik modunu başarılı bulmuyorum.

Volvo S80 T6'daki klimanın tam otomatik modu çok başarılı, yüzlerce kilometrelik yolculukta bile klima ile ilgili olarak sadece bir kaç defa sıcaklıkla oynuyorum.

Arabadan arabaya, motordan motora, sensörlerden sensörlere değişen bir durum sanırım...
  • Kullanmayı bildikten sonra auto klima daha kullanışlı.En azından arabamda öyle.İstersen manuel kullanabilirsin.bu arada arabam corolla comfort extra.Yazın istediğim sıcaklığa auto ayarlarım.Kendisi önce yüksek fan hızıyla hızlıca istenilen ortam sıcaklığana düşmeye çalışır. İstenilen soğukluğa ulaşınca fan hızı yavaşlar.Zamanla Ortamı istenilen soğuklukta tutmak için klima ve fan daha sessiz , yavaş gerektikçe devreye girer.
    Kışın motor ısınınca yine istediğim sıcaklığa ayarlarım gerisine karışmam.
  • Megane'da tam otomatik klima verimsiz. Ama senin dediğinin tam tersine çalışıyor. 35-40 derece sıcakta güneş altında kavrulmuş arabayı çalıştırıyorsun, fan hızı %50'nin üstüne çıkımıyor. Çabuk soğutsun diye fan hızını artırıyorsun, otomatik moddan çıkıyor. Yani bizimkisi kısmasını beceriyor ama açmasını beceremiyor.

Elantra'daki otomatik klima 4-4'lük çalışıyor. Kısacağı zaman kısıyor, açacağı zaman açıyor. Sirkülasyonu otomatik açıp kapatabiliyor. Dışarısı çok sıcaksa otomatik olarak sirkülasyonu kapatıyor. Dışarısı soğuk ama araba güneşte kavrulmuşsa klimayı açıyor, sirkülasyonu da açıyor. Böylece dışarının serin havasından destek alarak soğutuyor. Dışarısı soğuk, içerisi de çok sıcak değilse A/C'yi kapatıp sadece dışarının serin havasıyla soğutuyor.
    Duman sensörünü devreye alırsan sirkülasyonu ona göre ayarlıyor. Dışarıda egsoz dumanı varsa otomatik olarak sirkülasyonu kapatıyor, kirli havayı içeri sokmuyor. Yok dışarıdaki hava temizse otomatik olarak srikülasyonu açıp dışarıdan temiz hava alıyor.

• Otomatik klima mükemmel bir kolaylık. Ben her daim AUTO özelliğini kullanıyorum ve çok memnunum. İstediğim bir dereceye ayarlıyorum ondan sonra yok üşüdüm kapatayım, yok sıcak oldu açayım derdi olmuyor. Sanırım siz tam uyum sağlayamamışsınız.
  • Benim anlamadığım adı üstünde otomatik klima.Bunu kullanmayı bilip bilmemek gibi bir şey söz konusu değil ki? AUTO modunu açıp derecesini ayarlıoyrsun bitti.Bundan sonrası memnun kalıp kalmamakla ilgili.Nasıl bir oryantasyon bekliyorsunuz anlamadım.
  • büyük ihtimalle klimatronic denen tam otomatik çift bölgeli klimalarımız aynı.

ben 22 derece yaptığımda dışırası 30 derece felan iken 7-8 kademede üflüyor, auto 5-10 dk sonra fan hızı 4-5 e düşüyor 5 dk donrada 2 ye biraz zaman sonrada 1 e düşüyor. ve hiç sıkıntı yaşamıyorum. çok kısa km ler aracınızı kullanıyorsanız. faz hızı konusunda yüksek kademede olması normal.
  • Otomatik klimalarında hassas ayarları bulunabiliyor..

Kullanmakda olduğum S40 1.6D aracımda araç menüsünden girerek "otomatik fan ayarı" düşük-normal-yüksek olarak ayarlanabiliyor..

İşte bu ayarı normalde tutarsanız aracınızdaki gibi başta har har üfler sonra sonra yavaşlar..

Yüksek yaparsanız, istediğiniz ısıya gelene kadar hep har har üfler..

Düşük yaparsanızda, istediğiniz ısıya gelene kadar yavaş yavaş üfler ve bu sayede sizde gürültüden rahatsız olmamış olursunuz..

Aracınızdada otomatik klimanın fan ayarı bulunacağını sanıyorum, kullanım kitapçığına bakın yada servise sorun bence..
  • Birisini birseyi bilip bilmemekle itham edebilmek icin oncelikle arabanin klima sisteminde bir sorun olup olmadigindan emin olmaniz gerekmez mi?
    Herkes biliyor, dereceyi ayarlayip otoya basinca otomatik klimanin bir daha mudahale gerektirmeden calismasi gerektigini.
    Ama adamin arabasinda bir sorun var ve klima ic sicakligi duzgun algilamiyor gibi gorunuyor. Kisin bile komresoru devreye alip sogutmasi bunu gosteriyor.

1- Cogu otomatik klimada senkronizasyon ya da reset gibi bir ozellik oluyor. Cihaz kendini self check sonrsi kalibre ediyor. Onu bir kontrol edin. 2000 model vectram'da bile vardi, bazi tuslara birlikte basinca resetliyordu kendini.

2- Ilk madde ise yaramazsa aracin ic sicakligini algilayan sensor'de bir sorun olabilir. Sanirim servis kontrol edebilir onu. Genelde on konsolda veya aynaya dogru koyuyorlar bu sensoru.

duzeltme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverBlue -- 9 Eylül 2011; 10:56:06 >
  • Tesekkurler hocam ilk bakimda kontrol ettirecegim simdilk manuel takiliyorum
  • oto klimanın en basit haliyle:
    güneş altında kalan araçta önce fan çok hızlı çalışarak içerideki sıcaklığı düşürür,sonra düşük fan hızına iner kademeli olarak.
    hava soğuksa,aracın içi soğuksa auto22 gibi bir dereceye ayarlıysa bir süre sonra ısıtmaya başlar,22ye gelince yine düşük hızda fan çalışır.
    sizinkinde arkadaşların dediği gibi bir sıkıntı var sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.