Şimdi Ara

Talisman'ın passat'tan daha gösterişli klas olması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
0
Favori
12.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende şuan C180 var ve yakın zamanda talisman a geçmeyi düşünüyorum. F/P olarak kıyasladığınızda VW neden bu kadar satıyor anlamıyorum. Daha önce 63 bin tl ye Peugeot 508 i almıştım aynı donanımlı passat 80 den başlıyodu. Filolar, şirketler vs olmasa Passat bu kadar ön plana çıkmazdı.Tuttu ya bi kere herkes devam.Başka araç bakmıyor bile. Ben eskiden VW'den nefret ederdim artık öyle düşünmüyorum çünkü farkettimki VW sayesinde normalde alamayacağım arabaları alabiliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batman_Begins

Yorumu yazarken fiyat listesine hiç bakmadım, şimdi baktığımda dci İcon 160 edc ile tdi Highline dsg arasında neredeyse 75 bin lira fark var, tabi bayi fiyatları ne olur araştırmak lazım. Ben bu kadar fark olduğunu bilmiyordum, aradaki 75 bin lirayı dolara atsam dediğiniz gibi daha mantıklı olur yada 10 bin düşük fiyata comfortline alıp birkaç opsiyon ekletilebilir. Buradan Vw'e
    aradaki fark 75 bin tl bayi indirimi ile o fark 100 bin tlye kadar çıkıyor bir bayiye talisman 160 bg bütün opsiyonlar dahil

fiyat sordum normalde bu araba 307 bin tl bayi bana pazarlıksız 250 bin fiyat verdi bayiye gidip pazarlık yapsam daha çok düşecek

aynı olayı vw bayisi için yapsak en fazla ne kadar indirim yapabilir passat tdi dsg r line 370 bin tl en fazla düşeceği 20 bin olsa

aradaki fark 110 bin tl yapıyor o kadar parayı passat a vermem e serisi 5 serisi alırım

r line alınırsa talisman görünümü ile rakip olabilir highline icona rakip görmüyorum

• urugakhina U kullanıcısına yanıt
    trendline ile touch neden karşılaştırıyorsun onun karşılıgı comfortline dır touch orta donanımdır boş passat ile dolu talismanı

karşılaştırmak ne kadar saçma senin yazdıgın araba benzin manuel baz donanım talisman dizel otomatik orta donanım

benzinli ile dizel aracı koyup öyle 50 bin fark demekle olmuyor ikiside aynı motor olacak ozaman karşılaştırmaya değer

Passat 1.6 TDI 120 PS DSG Impression 276.100,00 TL

Passat 1.6 TDI 120 PS DSG Comfortline 288.600,00 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusive.Gamer -- 28 Mayıs 2019; 14:53:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

aynı aynı dediğin passat'ın bir aynasını al bakalım b7 aynası ile b8 aynası aynı mı? şase tamamen farklı, her yer farklı, her yerini değiştirmiş, aynı dizayn etmenin onlara vereceği bir kar yok, tembellik? kimin tembelliği? orda maaşını alıp çalışıyor tasarımcılar, olayın ne olduğunu bu kadar anlayamamak enteresan.
    premium, acı gerçek? biraderde c 180 var işte görüyoruz onda da ne var. passat'ı c serisi, 3 serisiyle karşılaştırıyorlar testlerde, talisman'ı da passat'la. passat'ın yeri tam olarak böyle bir yer.

talisman tabii ki bir çok şeyi ek ücret ödemeden standart sunacak, başka türlü nasıl satsın? buna rağmen yine de satmıyor.

Alıntıları Göster
    Premium markaların Mercedes A,B,C hatta BMW3 (küçük hacimli motora sahip olanları) Audi A4 gibi fason işlerle alt pazardan pay almaya çalışmasıdır evet haklısın passatla karşılaştırıyorlar ve hatta passat duruma göre daha iyi sonuçlar da verebilir. Ama sağlıklı olan bakış şu olmalı " Ne ödedim karşılığında ne satın aldım" Mondeo, Accord, Insıgnia, Superb, 508, C5, Talisman vs. yıllar boyunca hiç mi daha iyi araç üretmediler elbette ürettiler. Buna bir otomobil seven olarak bakınca rahatlıkla görebilirsin ama kaptalizmin ağına düşmüş biri olarak otomobilin genel başarısı yerine 2. el performansını değerlendirince haklıyı değil güçlüyü seçiyorsun. Uzağa gitme aynı logo altında CC gibi bir araç üretildi ama passat onu bile yedi yanyana koyup bakınca passatı almak için aptal olmak gerekir diye düşünüyorsun ama filo satışları her şeyi alt üst ediyor ve banka müdürlerinin satış yöneticilerinin sendika temsilcilerinin altında passat var. Bunları kendileri seçmiyor sahte bir seçkinlik göstergesi passat ve sistem oraya itiyor. Bari siz buna alet olmayın tamam talisman vs. kalsın da CC'yi bari savunun. Aynı şeyi sciroccoya golf için yaptılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exclusive.Gamer

trendline ile touch neden karşılaştırıyorsun onun karşılıgı comfortline dır touch orta donanımdır boş passat ile dolu talismanı

karşılaştırmak ne kadar saçma senin yazdıgın araba benzin manuel baz donanım talisman dizel otomatik orta donanım

benzinli ile dizel aracı koyup öyle 50 bin fark demekle olmuyor ikiside aynı motor olacak ozaman karşılaştırmaya değer

Passat 1.6 TDI 120 PS DSG Impression 276.100,00 TL

Passat 1.6 TDI 120 PS DSG Comfortline 288.600,00 TL
    Ben karşılaştırmıyorum. Alıcıların %90ını oluşturan kesimin o farkı görmeyeceğini söylüyorum.

Başka bir şekilde anlatayım, pejo 508 ne kadar iyi olursa olsun mercedes c classın verdiği imajı veremez. hatta en boş c serisi bile en dolu 508 den daha karizma durur değil mi? bu da öyle bir şey işte.

yazdıgın mesajı okumadan mı mesajı foruma gönderiyorsun bu şekilde yazarsan karşılaştırma anlamına gelir

1. Passatın en boş versiyonunun fiyatı 180 bin. VW bu fiyat üzerinden gayet güzel de indirimler yapıyor. Talismanın en boş olanı ise 233 bin.Fiyat olarak passat açık şekilde önde.

o boş dediğin talisman dizel otomatik orta donanım birşey yazarken iyi düşünerek yazmak gerekiyor aradaki 50 bin tl motor donanım

Farkına veriliyor ayrıca o 233 binlik talismanı 130 bg icon + bütün opsiyonlar dahil alabiliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusive.Gamer -- 28 Mayıs 2019; 15:14:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exclusive.Gamer

yazdıgın mesajı okumadan mı mesajı foruma gönderiyorsun bu şekilde yazarsan karşılaştırma anlamına gelir

1. Passatın en boş versiyonunun fiyatı 180 bin. VW bu fiyat üzerinden gayet güzel de indirimler yapıyor. Talismanın en boş olanı ise 233 bin.Fiyat olarak passat açık şekilde önde.

o boş dediğin talisman dizel otomatik orta donanım birşey yazarken iyi düşünerek yazmak gerekiyor aradaki 50 bin tl motor donanım

Farkına veriliyor ayrıca o 233 binlik talismanı 130 bg icon + bütün opsiyonlar dahil alabiliyorsun
    Sen sanırım benim yazdıklarımı okumuyorsun. Direk ateşlenmene gerek yok. Ben talisman kötü demiyorum.

Passat alacak adam araçtaki küçük oyuncaklarla çok da ilgilenmiyor diyorum. 50 yaşındaki adam gidip soruyor passat ne kadar 180 talisman ne kadar 233 dediğin zaman adam kafadan renoya o kadar verilir mi diyip geciyor.

Sen buradaki insanlar üzerinden piyasayı değerlendiriyorsun. Çık sokağa abs nedir nasıl çalışır bilmeyen insanlar var. Araç absli dediler neden hemen durmuyor, tekerler tak tak ediyor diye soran insanla karşılaştım. Düşün abs belki de en yaygın donanımlardan. sen bu adamın kalkıp bilmem ne sensörünü umursayıp talismanı tercih etmesini bekliyorsun.

o işler senin dediğin gibi olmuyor işte volkswagen temsilcisi bu araba benzin manuel boş donanım diyor

renault temsilcisi bu araba dizel otomatik orta donanım diyor bunu öğrenen alıcı ona göre değerlendirme yapıp karar verir

arada motor şanzuman donanım performans farkı var benzinli araba alacak biri zaten dizel arabaya bakmaz

bakıyorsa passat comfortline ile karşılaştırması gerekiyor ozaman passat değil talisman ucuz oluyor

1.6 dCi 130 HP EDC Touch 235.350 TL

1.6 TDI 120 PS DSG Comfortline 288.600,00 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusive.Gamer -- 28 Mayıs 2019; 15:26:31 >
  • 200.000 + civarı bu talismana veren varsa komik...
    opel insignia varken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda2007

Zevk,renk meselesi hocam.

Passat 10 yıldır aynı passat.

Içi çok sade,donanım yoksunu.

Donanımlı almak istersen fiyatı korku filminden fırlamış gibi.

Kullanılan malzeme daha kaliteli olabilir.

Yol sesini hiç almıyor olabilir.

Ben insagnia bakıyorum,yeni aracım olacak gibi excellance donanım özellikle çok ilgimi çekiyor.
    Aynen hocam hayırlısı olsun bende insigniayı beğeniyorum genel olarak ama özellikle alt tarafı ve davlumbazları iyi bir yalıtım yaptırmanızı tavsiye ederim
    Rüzgar sesi pek yok ama alttan ciddi ses geliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Golf passattan daha konforlu bir arac... ikisını de kullan anlarsın

• kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için,zaten arabayı en az 1 hafta kiralamak istiyorum.
    Kararımı ondan sonra vereceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: croonk

Golf passattan daha konforlu bir arac... ikisını de kullan anlarsın
    Valla konforunu bilmem ama golfü görünce bi iğrenme geliyor bana. Bildiğin buzdolabı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 28 Mayıs 2019; 16:32:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SrknArsln

200.000 + civarı bu talismana veren varsa komik...
    opel insignia varken.
    İki aracıda kullandım insignia bariz daha çok içeri ses alıyor,konfor desen aşağı yukarı aynı talisman biraz daha sert,donanım desen talisman 1 tık daha donanımlı,ben alırken talismanın donanım avantajının yanında fiyat avantajı da vardı şuan fiyatları bilmiyorum,yol tutuş desen talisman bu konuda da biraz daha iyi malzeme kalitesi dersen insignianın bir tık daha iyi ama konsolu mıncıklamıyorum sorun olmuyor tam olarak neden insignia alıyorduk ?
  • Talisman reno'nun altın semer vurulmuş hali...

• kerem1000 K kullanıcısına yanıt
    Evet araba var Araba var.
    Talisman'ın passat'tan daha gösterişli klas olması
  • Talisman kaybediyorsa marka algısından kaybediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

Premium markaların Mercedes A,B,C hatta BMW3 (küçük hacimli motora sahip olanları) Audi A4 gibi fason işlerle alt pazardan pay almaya çalışmasıdır evet haklısın passatla karşılaştırıyorlar ve hatta passat duruma göre daha iyi sonuçlar da verebilir. Ama sağlıklı olan bakış şu olmalı " Ne ödedim karşılığında ne satın aldım" Mondeo, Accord, Insıgnia, Superb, 508, C5, Talisman vs. yıllar boyunca hiç mi daha iyi araç üretmediler elbette ürettiler. Buna bir otomobil seven olarak bakınca rahatlıkla görebilirsin ama kaptalizmin ağına düşmüş biri olarak otomobilin genel başarısı yerine 2. el performansını değerlendirince haklıyı değil güçlüyü seçiyorsun. Uzağa gitme aynı logo altında CC gibi bir araç üretildi ama passat onu bile yedi yanyana koyup bakınca passatı almak için aptal olmak gerekir diye düşünüyorsun ama filo satışları her şeyi alt üst ediyor ve banka müdürlerinin satış yöneticilerinin sendika temsilcilerinin altında passat var. Bunları kendileri seçmiyor sahte bir seçkinlik göstergesi passat ve sistem oraya itiyor. Bari siz buna alet olmayın tamam talisman vs. kalsın da CC'yi bari savunun. Aynı şeyi sciroccoya golf için yaptılar.

Alıntıları Göster
    scirocco da araba mı yahu?

anlamak istemediğin şu; araçların 2. el değerini oluşturan genel kalite algısı aslında. 2. eli iyi diye almıyor insanlar, araçlar iyi olduğu için 2. elleri iyi oluyor. ben neden savunayım cc'yi, vw babamın şirketi değil. cc bana hitap etmiyor. golf de passat da bir aile için birebir. filoyla açıklayamazsın passat'ın o kadar çok satmasını kaldı ki filo'da da bir çok şirket özgür bırakıyor müdürü istediği aracı seçiyor belli bir yelpazeden.

burda haklı, güçlü diye bişey yok, game of thrones falan değil, araba alıyoruz, bu kadar abartma istersen. hangisini beğenirsek onu alıyoruz işte... yukarıda saydıkların içinde superb güzel, zaten iyi de satıyor. insignia mesela, bak bu algıyla falan alakalı değil. vakti zamanında vectra mesela benim gençliğimin passat'ıydı. 2. eli harikaydı. ortalığı kasıp kavuruyordu. sonra bir ardı ardına başarısız vectra modelleri çıktı ve millet vectra almamaya başladı, 2. el değeri de tabii haliyle düştü. sonra baktılar, olmuyor ismini de değiştirdiler aynen reno'nun her yeni d sınıfı modelinde yaptığı gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: croonk

Golf passattan daha konforlu bir arac... ikisını de kullan anlarsın
    3 sene golf kullandım, 6 aydır da passat kullanıyorum. golf iyi ama abartmayalım.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Abartmıyorum .ben de hem passat hem golf kullandım benım kişsel tercihim golf olur ...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.